Απαράδεκτη συμπεριφορά σε κεντρο ψυχ. Υγιεινης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Senior Member

Απαράδεκτη συμπεριφορά σε κεντρο ψυχ. Υγιεινης

Καλημέρα. Σήμερα το πρωί είχα ραντεβου σε κεντρο ψυχικης υγιεινης. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα, Γιατί έκανα ψυχοθεραπεια ιδιωτικά για 2,5 χρόνια και σταμάτησα τον χειμώνα. Τελευταία παρατήρησα κάποιες απο τις συμπεριφορές που είχα πριν αρχίσω την ιδιωτική ψυχοθεραπεια και Γιαυτο ήθελα να μιλήσω με κάποιον αλλα επειδή δεν δουλεύω είπα να επισκεφθώ το κεντρο ψυχικης υγιεινης της περιοχής μου. Παιδιά Πήγα πολυ συνειδητοποιημενη και ήξερα τι ακριβώς θέλω να πω. Πήγα εκει και η γραμματέας με ενημέρωσε ότι οψυχολογος δεν έχει έρθει ακόμη. Ήρθε με μισή ώρα καθυστέρηση στο ραντεβου και αφου μπήκε στην γραμματεία και κουτσομπολευε για Κανά 5λεπτο με τις γραμματείς μου είπε να περάσω.

Ξεκίνησα να του μιλάω και απο την αρχή παρατήρησα μια συμπεριφορά που δεν συνάδει με το επαγγελμα. Εκει που μιλούσα με διεκοπτε συνέχεια για να μου κάνει ερωτήσεις με αποτέλεσμα να ξεχνάω τι του έχω πει και τι θέλω να του πω. Κάποιες απο τις ερωτήσεις μου φάνηκαν απλα άσχετες και κουτσομπολιστικες και τίποτα παραπάνω. Απο την αρχή άρχισα να δυσανασχετω με την προσέγγιση του. Που να ήξερα ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα!

Στα λεγόμενα μου επικεντρώθηκα στο πρόβλημα που θεωρούσα ότι εμφανίζεται πάλι, συγκεκριμένα η άρνηση που οφείλεται στο φόβο της αποτυχίας. Για αυτο το λόγο του Έλεγα για την άρνηση που παρατηρώ τον τελευταίο καιρο. Αυτός τότε γύρισε και μου είπε ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα σε αυτα που του λέω, ότι λίγο πολυ απλα δεν μου αρέσει αυτο που κάνω -πράγμα που δεν ισχύει- και Γιαυτο και η άρνηση. Του είπα ότι δεν περίμενα αυτη την αντιμέτωπιση Γιατί εγω Πήγα εκει για βοήθεια και έκανα άλλη μια προσπάθεια να του εξηγήσω ποιο είναι το πρόβλημα μου. Το αποκορύφωμα; Όταν του είπα ότι θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου για να βρω μια καλύτερη δουλεια γύρισε γελώντας και μιλώντας μου ειρωνικά και μου είπε: αν νομίζεις ότι θα βρεις δουλεια με παραπάνω σπουδές βρίσκεσαι σε μεγάλη πλάνη. Κοίτα γύρω σου πόσοι άνεργοι υπάρχουν! Επισης πρόσθεσε ότι θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου Γιατί πολυ απλα δεν θέλω να δουλεύω!

Παιδιά μετα απο αυτο σηκώθηκα και έφυγα επιτόπου! Αυτός ο άνθρωπος κατέληξε σε αυτο το συμπέρασμα ενώ μου είχε μιλήσει μόλις 10 λεπτά. Αυτο που με έβγαλε απο τα ρούχα μου ήταν ο τρόπος του! Δεν μου έκανε ερωτήσεις για να με καθοδηγήσει, ότι του ερχόταν το πεταγε σαν κριτική. Σε δέκα λεπτά με έβγαλε μια τεμπελα που δεν έχει κανένα πρόβλημα! Θέλω πολυ να του κάνω καταγγελία αλλα που; Δεν ξέρω που υπάγονται αυτα τα κεντρα. Αυτο που με τρελαίνει είναι ότι αυτός ο άνθρωπος υποτίθεται ότι είναι εκει για να βοηθάει ανθρώπους και καταφανεστατα δεν ξέρει τι του γίνεται!!

Senior Member
    Κι εγω ειχα παει παλιοτερα σε κεντρο ψυχικης υγειας (Θεσ/νικη) και η αντιμετωπιση ηταν το ιδιο χαλια..Αυτο που πηγες εσυ ειναι Αθηνα/Θεσσαλονικη?Οχι οτι και οι ιδιωτες στα ιατρεια ειναι ολοι τελειοι,αλλα ειδικα σ'αυτα τα κεντρα (απο εμπειρια μου και απο οτι εχω ακουσει κι απο αλλους) δεν δειχνουν να νοιαζονται και πολυ για τον ασθενη αφου αυτοι δεν πληρωνονται απο τους ιδιους τους ασθενεις.Εννοειται βεβαια οτι θα υπαρχουν και εξαιρεσεις.

Senior Member
    Στην Αθήνα είναι το κέντρο. Το καταλαβαίνω αυτό που λες ότι δεν πληρώνονται από τους ασθενείς αλλά και πάλι πληρώνονται! Μια στοιχειώδη προσπάθεια θα έπρεπε να την καταβάλουν.

Senior Member
    Φυσικα θα επρεπε να καταβαλουν προσπαθεια,γιατι υποτιθεται αλλωστε οτι για να επιλεξουν αυτο το επαγγελμα σημαινει οτι θελουν να βοηθανε.Τουλαχιστον ετσι θα επρεπε να ειναι..Αλλα τωρα σου λεει ο αλλος αφου τα λεφτα μου θα τα παρω στανταρ,γιατι να καθομαι να σκαω με τον καθε ασθενη?Αστα..κι εγω πηγαινω καθε βδομαδα για ψυχοθεραπεια σε ιδιωτη..πολλα τα λεφτα αλλα τι να κανεις...

Senior Member
    Ναι είναι πολλά τα λεφτά και εγώ πλέον δεν τα διαθέτω δυστυχώς. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε μια ενδιάμεση κατάσταση πριν φύγω για σπουδές στο εξωτερικό και νιώθω πολύ πιεσμένη. Όταν πάω εκεί θα επισκεφθώ σίγουρα τον ψυχολόγο του πανεπιστημίου μου αλλά μέχρι τότε ένιωθα την ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον όχι τόσο για να μου βρει λύση αλλά απλά για να με ακούσει γιατί ξέρω ότι οι απαντήσεις είναι μέσα μου. Φρούδες ελπίδες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Korina12 View Post
    ...
    Φυσικα θα επρεπε να καταβαλουν προσπαθεια,γιατι υποτιθεται αλλωστε οτι για να επιλεξουν αυτο το επαγγελμα σημαινει οτι θελουν να βοηθανε.Τουλαχιστον ετσι θα επρεπε να ειναι..Αλλα τωρα σου λεει ο αλλος αφου τα λεφτα μου θα τα παρω στανταρ,γιατι να καθομαι να σκαω με τον καθε ασθενη?Αστα..κι εγω πηγαινω καθε βδομαδα για ψυχοθεραπεια σε ιδιωτη..πολλα τα λεφτα αλλα τι να κανεις...
    Σίγουρα οι αποδοχές τους μειώθηκαν δραματικά και αυτό είναι ένα είδος αντικίνητρο αλλά είναι πολύ κρίμα να πηγαίνει ο όρκος του Ιπποκράτη στα σκουπίδια!

Εναλλακτικά, σε κοινωνικά ιατρεία (όπου ο εθελοντισμός είναι πηγαίος) απευθύνθηκες melissa ?
    διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς

Senior Member
    καλα εισαστε βαθια νυχτωμενες μου φντ και δεν ξερετε σε ποια χωρα ζειτε, δημοσιοι υπαλληλοι ειναι, οπως και να κανουν την δουλεια τους θα πληρωθουν

Senior Member
    Δεν είχα ξανακούσει κάτι για τα κοινωνικα ιατρεία αλλα θα το ψάξω. Πραγματικά δεν ξέρω που να απευθυνθώ, μάλλον απλα θα πρέπει να περιμένω να πάω στην άλλη χώρα που το θέμα ψυχική υγεία εκλαμβάνεται πιο σοβαρά.

Senior Member
    "Σίγουρα οι αποδοχές τους μειώθηκαν δραματικά και αυτό είναι ένα είδος αντικίνητρο αλλά είναι πολύ κρίμα να πηγαίνει ο όρκος του Ιπποκράτη στα σκουπίδια!"...

Ένας άνθρωπος που είναι γεννημένος για να βοηθά τους άλλους, δε θα δράσει λιγότερο καλά ή περισσότερο καλά, αναλόγως των αποδοχών του. Πάντα το ίδιο θα κάνει και παντού. Μιλάμε για σπάνιο είδος ανθρώπου το λοιπόν... γιατί ξαφνικά το αποτελούν οι όσοι έχουν πτυχίο της σχολής ή και 153 διδακτορικά δε κατάλαβα...:)... καλή έκβαση κορίτσι και να σηκώνεσαι να φεύγεις όταν δε σου κάνει "κούκου"...

http://www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q
    "... Επικρίσεις Έρωτος Πιανίζουσες... Σε Βολεμένες Κιθαρίσιες Παραλίες..."

Senior Member
    Και εγω ειχα αθλια εμπειρια απο ΚΨΥ.
    Μπορεις να κλεισεις ραντεβου σε δημοσιο νοσοκομειο , με ψυχολογο ή ψυχιατρο αλλα δεν ξερω αν η αντιμετωπιση τους θα ειναι καλυτερη.

Banned
    παιδια πολλες φορες μιλανε ασχημα για να κοψουν αντιδρασεις και να δεχτουμε και εμεις κριτικη πολλες φορες.Αλλες για να δικαιολογησουν καποια προβληματα που δεν μπορουν να λυθουν κλπ.Μην τα παιρνεται τις μετρητεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by labwmenos View Post
    παιδια πολλες φορες μιλανε ασχημα για να κοψουν αντιδρασεις και να δεχτουμε και εμεις κριτικη πολλες φορες.Αλλες για να δικαιολογησουν καποια προβληματα που δεν μπορουν να λυθουν κλπ.Μην τα παιρνεται τις μετρητεις.
    Δεν νομίζω ότι είναι όπως τα λες. Επειδή είχα την τύχη να κάνω Καλή ψυχοθεραπεια στη ζωη μου, ποτε δεν ένιωσα τα λόγια του ψυχοθεραπευτη επικριτικά αλλα καθοδηγητικα. Προφανώς και πιστεύουν κάποια πράγματα για εμάς όταν τους μιλάμε αλλα αυτα έχουν να κάνουν με τα βιώματα τους και Οχι με το ρόλο τους. Πως να στο πω το θέμα δεν είναι να μου περάσει εκείνος την ιδέα που έχει για εμένα δηλ. ότι Είμαι μια τεμπελα χαραμοφαης αλλα να με βοηθήσει να πετύχω αυτο που θέλω δηλαδή να συνεχίσω τις σπουδές μου άσχετα αν αυτο φαντάζει σε εκείνον με τα δικα του βιώματα ηλιθιο. Δεν Πήγα να τον δω σαν σύμβουλο σπουδών αλλα σαν εναν άνθρωπο που θα με βοηθήσει να βρω λύση στο πρόβλημα μου.

Senior Member
    Συμφωνω με τη Μελισσα.Με τον ιδιο τροπο μου φερεται κι εμενα ο γιατρος που εχω τωρα κ με εχει βοηθησει πολυ.Ενω αλλοι που εχω πετυχει που κρινουν κ σε κανουν να αισθανεσαι ασχημα, δεν βρισκω κατι που να βοηθαει αυτος ο τροπος.

Junior Member
    Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ρόδο? Αν όχι, στην Αθήνα έχει κάποιον να μου προτείνει να πάω σε κάποια κέντρο ή δημόσιο νοσοκομείο να μιλήσω με κάποιον?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Giannis27 View Post
    Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ρόδο? Αν όχι, στην Αθήνα έχει κάποιον να μου προτείνει να πάω σε κάποια κέντρο ή δημόσιο νοσοκομείο να μιλήσω με κάποιον?
    Γειά σου Γιάννη, στο Θέμα "Δωρεάν Υποστήριξη" της ενότητας μπορείς να βρεις διάφορες πληροφορίες..

Κινητή μονάδα Ρόδου Ψυχικής Υγείας Ρόδου ΤΗΛΕΦΩΝΟ:2241022102 FAX: 2241039530 E-MAIL: [email protected]

για κάτι περισσότερο όσον αφορά την Ρόδο, ρίξε μια ματιά κι εδώ: http://www.panakeiagr.blogspot.gr/
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Page 1 of 2 12 LastLast