Results 1 to 12 of 12
Thread: john nash ο einstein των τρελων
-
10-10-2012, 22:48 #1
john nash ο einstein των τρελων
john nash νομπελ οικονομικων 1994,μαθηματικος και σχιζοφρενης απο το εργο beautifull mind.Αυτος ο ανθρωπος παιδια ειναι η ελπιδα μας οχι γιατι θεραπευτικε(αν και το λεει ο ιδιος εγω δεν πιστευω οτι θεραπευεται κανεις) αλλα γιατι ειναι παραδειγμα προς μιμηση ποσο ψηλα μπορει να φτασει ακομη και ενας σχιζοφρενης.ενα ντοκυμαντερ που εξιζει να δειτε:http://www.youtube.com/watch?v=FD328ebyKEk
- 10-10-2012, 22:56 #2
υπαρχουν και στην Ελλαδα σχιζοφρενεις που ειναι καθηγητες πανεπιστημιων απο οτι μου ειχε πει ο ψυχιατρος μου..
Ο Νας ομως δεν επαιρνε παντα φαρμακα παρολα αυτα οι γυρω του δεν ειχαν προβλημα και τον στηριζαν στο πανεπιστημιο.
Βασικα δεν επαιρνε φαρμακα οταν εκανε την εργασια που ηταν για Νομπελ και επειδη δεν επαιρνε φαρμακα ταλαιπωρηθηκε αρκετα.
Μαλλον γερασε και εγινε καλα τωρα..Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
10-10-2012, 23:00 #3
δεν εγινε καλα απλα τα 'συμπτωματα'(η συμπεριφορα) των γερων μοιαζει με τους ψυχωτικους(ειναι πιο αδρανεις κτλ) και δεν φαινεται τοσο.η εγινε καλα και ειναι η ελπιδα μας?χαχα ισως στα 80 μου να γινω και εγω καλα αν επιζησω απο τα φαρμακα και αλλα.θα παω στον αλλο κοσμο μυαλομενος
10-10-2012, 23:13 #4
εμενα οπως σου εχω πει, μου εχει πει ο γιατρος μου οτι επειδη πεφτει η δραστηριοτητα του εγκεφαλου με την ηλικια. αρα πεφτουν και οι φωνες, ψευδαισθησεις κ.λ.π. μερικοι γινονται καλα αμα περνανε τα χρονια.
το θεμα ειναι να εισαι τυχερος και να εισαι ενας απο αυτους...
επισης εχω ακουσει οτι γενικα το τελος της αρρωστειας ειναι απροσδιοριστο και δεν ειναι παντα μονιμο.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
10-10-2012, 23:23 #5
φοβερο ρε φιλε να γινουμε καλα περιπτωση 1 στις 10000 με οποιο κοπο κτλ δυσκολιες κ.α. και να ξανααρωστησουμε.............εσυ τι πιστευεις γινεται καλα καποιος με ψυχωση και αν ναι αποτομα?πως?εχεις ακουσει?εγω δεν πιστευω οτι τα φαρμακα μπορουν να μας κανουν καλα ακομη και τα μελλοντικα(χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν πρεπει να τα παιρνουμε) αλλα οτι η τυχαιοτητα(θεωρια του χαους) ρυθμιζει αυτην την αρωστεια και τον τροπο που την φερνει και τον τροπο της ιασης
10-10-2012, 23:53 #6Rich-Deleted-06-06-2016bGuestΕμένα ο τωρινός μου γιατρός λέει ότι δεν γίνεσαι καλά εκτός αν βγεί κάποιο φάρμακο που θα σε κάνει οριστικά καλά.
Όμως ο προηγούμενος μου γιατρός, του Αιγινητείου μου έλεγε ότι μπορεί να κόψεις τα φάρμακα και να μήν υποτροπιάσεις ποτέ (υπάρχει δηλαδή αυτή η ελάχιστη πιθανότητα)
Δεν μου το συνιστούσε βέβαια,απλά μου έλεγε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις γινόσουν καλά...
Εγώ πάντως όπως έγραψα και σε προηγούμενο post, έκοψα τρείς φορές τα φάρμακα και τις τρείς υποτροπίασα..
αλλα οτι η τυχαιοτητα(θεωρια του χαους) ρυθμιζει αυτην την αρωστεια και τον τροπο που την φερνει και τον τροπο της ιασης
11-10-2012, 00:13 #7
oχι δεν το ακουσα καπου αλλα ετσι μου ηρθε εμενα η 'αρωστεια'(η αλλιως δυστυχια) στην τυχη αρα λεω αμα φυγει παλι θα οφειλεται στην τυχη
11-10-2012, 14:30 #8
εγω εχω ακουσει οτι με το περας της ηλικιας(οσο μεγαλωνουμε) αμα κοψεις τα φαρμακα δεν εχεις θετικα συμπτωματα οσο για τα αρνητικα και την παραλογη συμπεριφορα νομιζω οτι επιμενουν αλλα δεν ειμαι σιγουρος
14-10-2012, 04:00 #9
βρε δημητρη τιποτα δεν ειναι τυχαιο σ' αυτον τον κοσμο... απλα χάος -που σημαινει πολυπλοκοτητα και οχι τυχη. λιγο ασχετο αλλα διαβαζω τελευταια κατι ενδιαφεροντα βιβλια για την σχεση της οικογενειας/κοινωνιας με την σχιζογενεση, οπως δουλευω και ενα ψυχαναλυτικο μοντελο εξηγησης της ψυχωσης. αυτογνωσια φιλε. θα ετοιμασω καποια στιγμη κειμενο...
...τα καλούπια δεν ταιριάζουν σε ψυχές
21-10-2012, 22:34 #10
Ρίχτερ, και τα φάρμακα να μην κόψεις μπορείς να κάνεις υποτροπή ανετότατα και φυσικότατα, όπως όλοι οι γιατροί ξέρουν και λένε. Όπως και αν τα κόψεις πολλοί δεν κάνουν. Έτσι και αλλιώς, κανείς δεν ξέρει πώς λειτουργούν και αν κάνουν κάτι ή όχι, απλώς κοιμίζουν τελείως (ή νεκρώνουν/κάνουν ζόμπι, πάντως σίγουρα πεθαίνουν πολύ γρηγορότερα οι ψυχικά ασθενείς με τα φάρμακα που τους δίνουν, δεκαετίες νωρίτερα) τους ψυχικά ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν όχι φωνές και πράσινα άλογα να ακούσουν, ούτε τα πόδια τους να πάρουν.
Όσο για τον Νας, ο άνθρωπος ήταν ιδιοφυία, με ή χωρίς φάρμακα, αυτός καλά, εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα μας όμως. Και έχω ακούσει ότι η ταινία ήταν για τα πανηγύρια από άποψη ακρίβειας, π.χ. λένε ότι είχε ακουστικές αλλά όχι οπτικές ψευδαισθήσεις (τα κοριτσάκια και οι φίλοι που έβλεπε, που δεν υπήρξαν ποτέ), αλλά και ότι ναι, δεν έπαιρνε φάρμακα, και όχι ότι έπαιρνε δήθεν "τα καλύτερα" φάρμακα που κυκλοφορούσαν.
Αλλά τι να κάνουμε, αυτός ήταν μαθηματικός και μεγάλος, εμείς ούτε μαθηματικοί είμαστε ούτε ιδιοφυίες ούτε πρόκειται ποτέ να κόψουμε τα φάρμακα και να πάρουμε Νόμπελ, έτσι απλά. Και η υποτροπή είναι πιθανή έτσι και αλλιώς, με ή χωρίς φάρμακα, αυτό λένε οι γιατροί τουλάχιστον.
21-10-2012, 22:40 #11Rich-Deleted-06-06-2016bGuest
21-10-2012, 22:44 #12
Και να μην το έκοβες πιθανότατα θα υποτροπίαζες, πιθανότατα και όχι. Δεν ξέρεις, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Πολλοί που παίρνουν φάρμακα υποτροπιάζουν. Η σιγουριά βλέπω να σε τρώει.