αντιμετωπιση φρικης απο απορριψη - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 13 FirstFirst ... 3111213
Results 181 to 190 of 190
    Senior Member
    Επειδή το έψαξα αρκετά όλοι οι άλλοι εκτός από τους ψυχιάτρους/ψυχολόγους δεν θα καταλάβουν Χριστό.....Αντιθέτως θα εστιαστούν σε όλα τα αρνητικά και τρέχα γύρευε..Βλέπε οριακή ή αλλιώς μεταιχμιακή: χαοτικές σχέσεις,ασύστολο σεξ,ακραίες πράξεις κ.λ.π..Αν δεν σε πουν τρελό....Οπότε τα λέμε απλά και λιτά στους άλλους.....Τους λέμε τα προσβάσιμα και αυτά που καταλαβαίνουν.....Ακόμα και στην ομάδα που πήγα που δήθεν είναι πιο μπροστά στον τομέα ψυχικές ασθένειες από το υπόλοιπο σύνολο δεν ήξεραν τι εστί οριακή...Οι μόνοι άνθρωποι που πραγματικά με κατάλαβαν είναι οι ψυχιάτροί μου-τέως και νυν.....Μόνο εκεί η ταμπέλα μπορεί να πάρει εποικοδομητική υπόσταση...Αλλιώς τι ψυχαναγκαστικός τους λες τι οριακός τι διπολικός δεν χαμπαριάζουν....

Senior Member
    Οπως το βλεπω εγω μια \"ταμπελα\" βοηθαει στο να σου δοθει η καταλληλη βοηθεια...τωρα οσον αφορα τους ανθρωπους ξεχασε το...εχω συναντησει σχιζοφρενη λειτουργικοτατο σαν εμενα...αλλα οι προσωπικοτητες μας διαφεραν ριζικα...δεν ειχαμε καμμια ομοιοτητα.
    Ναι υπαρχουν κοινα προβληματα αλλα ως εκει...απο κει και περα μπορει να μην υπαρχει καμμια ομοιοτητα,ο καθενας ειναι ενα μυστηριο.
    Μπορει να εκμυστερευτω καπου οτι ειμαι σχιζοφρενης...αλλα δεν παιζει ρολο...γιατι ακομα και διαβασμενος να ειναι...εχει απεναντι του εμενα...καταλαβαινετε πως το λεω.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by Kassi
    Originally posted by interappted
    Originally posted by Kassi
    κ για να επεκταθω
    εστω εσυ με οριακα στοιχεια αυτο που χρειαζεσαι ειναι να μαθεις κ να αντιμετωπιζεις τα συμπωματα για να τα πας καλυτερα με το εγω σου κ κατα επεκυαση κ με τους αλλους
    χρειαζεσαι αποκαλυπτικη κ υποστηρικτικη ψυχοθεραπεια
    ε πως θα γινουν αυτα αν μοιραζεσαι τον χρονο σου με αλλα ατομα??
    ασε που ειναι απαραδεκτη να σε εντασσει σε ομαδα ξερωντας οτι εχεις μεταιχμιακα στοιχεια
    την τυφλα τησ δεν ξερει
    πανε αλλου κοπελα μου να στρωσεις
    Μια φρίκη ρε μλκ ζω..Μιλάμε για κουκουρούκου κατάσταση τα άλλα άτομα..Ή μάλλον εγώ παραείμαι κουκουρούκου για αυτούς..Ρε πούστη βάλε με με οριακούς που με νιώθουν....Αυτοί τι να νιώσουν;;\"Σήμερα μίλησα στην αδερφή μου και νευρίασα γιατί θυμήθηκα την μάνα μου.......\"ʼτομο που πραγματικά νιώθει \"πρόβλημα\"........Να με βάλει με οριακά παιδάκια να ακούω και να παίρνω και εγώ....Τι να καταλάβει ο άλλος από κενά μοναξιάς Ιωάννα και ακραίες πράξεις;;;;;Αισθάνομαι κυριολεκτικά μόνη εκεί μέσα......

ψαξτο καλα οι οριακοι δεν ειναι για ομαδικες συνεδρειες
    αφου οι σχεσεις ειναι χαοτικες ξεκιναν απο τη μια σχεση αυτη του γιατρου-ασθενη
    που θα κολυμπησει με παρεα
    δεν μου γεμιζει το ματι θα στο ξαναπω
    Από τις ομάδες αποκλείονται οι ψυχωσικές καταστάσεις...(σχιζοφρενείς κ.α)....
    Εγώ γέρνω νεύρωση στην μεταιχμιακή...Αν δεις εκεί που γράφει για την θεραπεία μιας οριακής προσωπικότητας(κάτω από τα διαγνωστικά της κριτήρια) βάζει πως μερικές φορές και η ομαδική βοηθάει........
    Νομίζω πως στην ομαδική μαθαίνεις τον τρόπο που σκέφτονται άλλοι που δεν έχουν οριακή και που συνυπάρχουν πιο αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο...Εγώ προσπαθώ να βρω τις διαφορές μου.....
    Από ψυχιατρικής σκοπιάς υπάρχει μεταβίβαση και αντιμεταβίβαση με παραπάνω από ένα άτομο-βλ.γιατρό..Υπάρχουν ταυτίσεις και προβολές που αν χρήζουν ερμηνείας αναλύονται......

τουλαχιστον ετσι οπως βιωνω εγω την οριακη διααραχη θα εξακολουθησω να διαφωνω
    το προβλημα μου ειναι μεγαλο κ ειναι βαθεια μεσα στην διαπλαση του χαρακτηρα μου για να το λυσω χρειαζομαι απειρες ωρες μπλα-μπλα για να με βρω να με ψαξω κι οσο δυνατον να βελτιωθω σε σημεια που μπορω
    αν τα βρω με τον εαυτο μου καποια στιγμη καλυερα τοτε θα μπορω κ με ολους τους συνανθρωπους μου
    προς το παρων οι σχεσεις μου ειναι τοσο χαοτικες που μου λειπει πρωτα ο χαρτης!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by οδυσσεας
    εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι παντα πρεπει να βαζουμε ταμπελες: μεταιχμιακος,οριακη,ψυχωτι κος...Θα βοηθησει πραγματικα σε κατι?
    για να ξερεις τι εχεις κ πως μπορεις να αυτοβοηθηθεις κ επισης να παρεις κ την αναλογη φαρμακευτικη αγωγη
    πριν την ταμπελα νομιζα οτι γεννηθηκα καταραμενη τωρα ξερω οτι υπαρχουν κι αλλοι που ισορροπουν αναμεσα στη λογικη κ στην τρελλα πεφτοντας 100 φορες την ημερα απο τη μια η την αλλη πλευρα
    ειναι κατι επιστημονικο κ οχι παραφυσικο
    αυτο κερδισα
    επειτα ειδα τον εαυτο μου στη διαγνωση κ ειπα ναι δεν ειμαι δαιμονισμενη απλα ειμαι διαταραγμενη
    θα συμφωνησω ακομα μια φορα με τον keep στο οτι υπαρχουν καποια κοινα κ μεχρι εκει ο καθενας τα βιωνει αλλιως δεν σημαινει οτι ειμαι πανομοιοτυπη με ολους τους συμπασχοντες σε αυτο παιζει ρολο το οικ.περιβαλλον τα back up που κουβαλας κ τις καταστασεις στη ζωη
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member

τουλαχιστον ετσι οπως βιωνω εγω την οριακη διααραχη θα εξακολουθησω να διαφωνω
    το προβλημα μου ειναι μεγαλο κ ειναι βαθεια μεσα στην διαπλαση του χαρακτηρα μου για να το λυσω χρειαζομαι απειρες ωρες μπλα-μπλα για να με βρω να με ψαξω κι οσο δυνατον να βελτιωθω σε σημεια που μπορω
    αν τα βρω με τον εαυτο μου καποια στιγμη καλυερα τοτε θα μπορω κ με ολους τους συνανθρωπους μου
    προς το παρων οι σχεσεις μου ειναι τοσο χαοτικες που μου λειπει πρωτα ο χαρτης!
    Και έχεις απόλυτο δίκιο..Η κατάστασή σου δεν είναι μια ήπια μεταιχμιακή όπως η δική μου..Εδώ εγώ και τσινούσα...Πόσο μάλλον εσύ...Μην στενοχωριέσαι γιατί δεν μπορείς τα ομαδικά.....Σιγά σιγά θα έρθει και αυτό και στο εύχομαι ολόψυχα.......

Senior Member
    εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι παντα πρεπει να βαζουμε ταμπελες: μεταιχμιακος,οριακη,ψυχωτι κος...Θα βοηθησει πραγματικα σε κατι?
    για να ξερεις τι εχεις κ πως μπορεις να αυτοβοηθηθεις κ επισης να παρεις κ την αναλογη φαρμακευτικη αγωγη
    πριν την ταμπελα νομιζα οτι γεννηθηκα καταραμενη τωρα ξερω οτι υπαρχουν κι αλλοι που ισορροπουν αναμεσα στη λογικη κ στην τρελλα πεφτοντας 100 φορες την ημερα απο τη μια η την αλλη πλευρα
    ειναι κατι επιστημονικο κ οχι παραφυσικο
    αυτο κερδισα
    επειτα ειδα τον εαυτο μου στη διαγνωση κ ειπα ναι δεν ειμαι δαιμονισμενη απλα ειμαι διαταραγμενη
    θα συμφωνησω ακομα μια φορα με τον keep στο οτι υπαρχουν καποια κοινα κ μεχρι εκει ο καθενας τα βιωνει αλλιως δεν σημαινει οτι ειμαι πανομοιοτυπη με ολους τους συμπασχοντες σε αυτο παιζει ρολο το οικ.περιβαλλον τα back up που κουβαλας κ τις καταστασεις στη ζωη
    Ε όχι...Όλοι που έχουν μία συγκεκριμένη ψυχική πάθηση δεν είναι και ίδιοι..Απλά έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά και φυσικά δεν είναι μόνο η πάθησή τους.....Είσαι η Ιωάννα πάνω απ\'όλα και όχι Οριακή με 9 στα 9 χαρακτηριστικά......
    Οριακή 13456 Α,όβερ....

Senior Member
    μερικές ερωτήσεις βρε παιδιά :
    στην Οριακή/ μεταιχμιακή διαταραχή το πρόβλημα ενισχύεται από καταστάσεις που πρέπει να ανταποκριθείς με συνέπεια:

1. στην τήρηση του χρόνου (μέτριση χρόνου , καταγραφή χρον. διάρκειας συναντήσεων , καθορισμένα αυστηρά ραντεβού κλπ) ;

2. σε δραστηριότητες και υποχρεώσεις με αυστηρά καθορισμένη περιοδικότητα (πχ. 2,3,4 φορές την εβδομαδα) ;

3. σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν \"δύσκολες\" και όχι πάντα \"φιλικές\" (μάλλον \"απορριπτικές\") επαφές με άγνωστα άτομα που πρέπει να προσεγγιστουν ως πιθανοί πελάτες-αποδέκτες (για επαγγελματικούς κυρίως λόγους )

Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να είναι αιτία για να αναδειχθεί αυτή (ή παρόμοια) διαταραχή σε περίπτωση που υπάρχει κάποια προδιάθεση ;
    Εχω ακούσει διάφορα πάνω σ΄αυτό αλλά οι απόψεις διαφερουν πολύ μεταξύ τους και προσπαθώ να καταλάβω τί ισχύει στην πράξη από άτομα που βιωματικά έχουν άποψη πάνω σ΄αυτό . ..

Senior Member
    μεσα εισαι 1000% μεσα!μονο που τα διαβασα αρχισα να τρεμω...
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Είναι σαν σημαδούρες από τις οποίες πας να πιαστείς ειδικά όταν είσαι οριακή με διάχυτη προσωπικότητα..Αυτό μου εξήγησε ο γιατρός...Βέβαια άλλοι πιστεύουν πως η αποκάλυψη της ταμπέλας δεν βοηθάει τον ασθενή,όπως ο παλιός μου γιατρός που μου απέκρυψε την διαταραχή.......ʼλλες φορές πάλι και εσύ φρικάρεις διαβάζοντας τα διαγνωστικά της ταμπέλας αλλά και ξέροντας ότι έχεις την τάδε διαταραχή..Πέρασα και περνώ φρίκες άσχημες αλλά καλύτερη μια πικρή αλήθεια από ένα όμορφο ψέμα.....Κάποτε ένας στο φόρουμ έγραψε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει με την ιδέα και μόνο ότι ήταν ψυχωσικός...Κάπως έτσι κι εγώ......Η ιδέα και μόνο σε σκοτώνει......αλλά μπορεί και να γίνει χρήσιμη αυτοβοήθεια και να σε αποτρέψει από άσκοπη σπατάλη ενέργειας για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος..Επίσης ξέρεις πως δεν είσαι δαιμονισμένη για να τρέχεις για εξομολογήσεις και σε μοναστήρια όπως προσέταζαν οι θρήσκοι γονείς μου...Ξέρεις πως δεν ήταν η τιμωρία του Θεού για τις κακές σου πράξεις όπως νόμιζα εγώ.......Πως δεν περιμένεις για μια άσπρη μέρα που θα σου στείλει ο Θεός αλλά την δημιουργείς σιγά σιγά μόνος σου...

Member
    Quote Originally Posted by interappted View Post
    βλεπω οτι ναι μεν διαβαζεται το θεμα μου αλλα δεν απανταται...εφτασα στο σημειο να αναρρωτιεμαι αν κανεις δεν εχει τα δικα μου συμπτωματα η κανεις δεν εχει βρει μια λυση..η κανεις δεν εχει θεληση να βοθησει...μια λυση...αν εχει κανενασ αυτα τα συμπτωματα τι κανει???

PROSPATHOUME na to diavasoume, einai i alitheia, epeidi dn einai kalogrammeno. telos pandon, ki ego adimetopizo kati paromoio me sena opos kai polloi alloi anthropoi

Page 13 of 13 FirstFirst ... 3111213