Results 121 to 135 of 190
Thread: αντιμετωπιση φρικης απο απορριψη
-
11-10-2007, 20:34 #121
Φωτη ασ\'το να παει ασ\'το..Σε καταλαβαινω αλλα αφου επελεξε να φυγει μην το παλευεις αλλο,ασε να περασει
χρονος και ισως να δεις οτι δεν αξιζει τον κοπο να στεναχωριεσαι.Στο κατω κατω γιατι να γ*** την ψυχολογια σου
αφου θελει να ειναι αλλου η κοπελα??και μια συμβουλη:δεν υπαρχει \'\'ειμαι μπερδεμενη\'\' απλως \'\'θελω και καποιον αλλο αλλα θελω και εσενα να με περιμενεις\'\'
Να περνας καλα και τα καλυτερα ερχονται!
- 29-02-2008, 02:12 #122
Αντιμετώπιση φρίκης από απόρριψη ε;;;Χεχε..Και έψαχνα σε ποιό θέμα να γράψω αυτό που με απασχόλησε.....
Αγαπώ την απόρριψη σαν αδερφή, σαν μάνα
αγαπώ την απόρριψη κι αν στου Χάρου με στέλνει την αλάνα...
Στο γκρουπ θέραπυ(που κάνω):Κάποια έχει μαι φαεινή ιδέα που σίγουρα την σκέφτηκε πολύ πριν την πει....\"Γιατί η τάδε(εγώ) μπήκε στην ομάδα;;Έχει τόση ένταση κ.τ.λ και την πάει πίσω.......
Περίμενε βέβαια να της απαντήσουν οι παρευρισκόμενοι ψυχίατροι και εγώ να μείνω με τα χέρια σταυρωμένα..Όμως όχι....Ο οριακός πονεί φίλτατη..Έρχεται στο γκρουπ σκάει τα Ευρά του και το λιγότερο περιμένει μια κατανόηση από κάποια που δεν σπούδασε κάτι παράπλευρο αλλά υπάρχει στην ομάδα για σοβαρά προβλήματα -όπως δεν μου έκατσε ο γκόμενος,πως θα ήθελα να έσμιγα ξανά με τον πρώην δάκρυ...δάκρυ...δάκρυ........ αλλά αντ\'αυτού βρίσκει την χείριστη απόρριψη..Το απλό: Μου την σπάει η τάδε σε γενίκευση του η τάδε πάει πίσω την ομάδα...Και περιμένω μετά αυτή να καταλάβει την ιστορία που θα της πω με την απόρριψή μου σε όλη μου την ζωή από την οικογένειά μου.....Και την ψυχίατρό να μου λέει από τότε που την πρωτογνώρισα ότι τα βιώνω ως απόρριψη....Για ηλίθια με πέρασε;Λέει να μην ξέρω τι είναι απόρριψη;;;;Δηλαδή τι άλλο να ακούσω για να πω ότι δεν βίωσα απόριψη αλλά υπήρξε όντως;;ένα:Η τάδε είναι μαλάκω;;;;;;;
Λοιπόν όσο για το πως αντιμετώπισα την φρίκη...Βγήκα έξω από την αίθουσα βάρεσα δυο τρεις φορές πόρτες πάγκο και ξαναμπήκα για να μην πλακώσω την ίδια στις μπουνιές..Βέβαια μου είπαν ότι δεν με απορρίπτουν γιατί είμαι οριακή..Όχι καλέ....Ποτέ.....Θα ήθελα λοιπόν να το αντιμετωπίσω ακόμα πιο οριακά -γιατί ενώ κάνω προσπάθεια κανείς δεν μου την αναγνωρίζει-ρίχνοντάς της το ποτήρι με το νερό πάνω της..Για να μάθει τι θα πει οριακή.....Και μην ξεχνάμε Τζοάννα....Δεν απορρίπτουν βρε εσένα.Αλλά την υποσυνείδητη προβολή του υπερεγώ τους ή των αναμνήσεών τους από την μάνα τους........Γι\'αυτό βρε μην το παίρνεις προσωπικά....όταν από παντού σε απορρίπτουν γιατί έχεις ένταση που δεν ελέγχεις και θες βρε αδερφέ να γεμίσεις κάπως τα ρημαδοκενά σου..........Πώς αντιμετωπίζεις φρίκη από απόοριψη;;;;;Οριακά..Γι\'αυτό δεν σε απέρριψαν άλλωστε;;;;
Υ.Γ Και η κατανόηση της ψυχιάτρου τελειώνοντας ο κύκλος της ομάδας.....Γιατρός:\"Πώς αισθάνθηκες θα ήθελες να μας πεις;;(αφού είχα κοντέψει να σπάσω την πόρτα)\"......
Εσύ πώς λες να αισθάνθηκα μωρή;;;
Κατέληξα να γίνω θέαμα και οι ψυχίατροι να είναι αλλού ρε πούστη.......Λες και το διασκεδάζουν να φέρνουν την οριακή στα όριά της........
29-02-2008, 02:22 #123
Originally posted by interappted
ουσιαστικα με το ναμην ασχολησαι με τον εαυτο σου εσυ σε απορριπτεις πρωτα κ οχι οι αλλοι
Αυτό θα κρατήσω και για την δική μου εμπειρία.....Όχι εγώ θα πρέπει να απορρίψω αυτή γιατί ούτε σπούδασε κάτι ούτε είναι οριακή για να με νιώσει....Την δική μου θεραπεία πάει πίσω με το γκομενικό της......Συχτίρ.....Λοιπόν εμείς απορρίπτουμε...όταν είμαστε αυτοί που έχουμε αυξημένες συναισθηματικές ανάγκες.......
29-02-2008, 02:44 #124
ρε συ kassi λυσε μου μια απορια
εσενα σου αρεσει το οτι εισαι οριακη?
ψυχιατροι που να δθσκολευονται με οριακους υπαρχουν κ κυριως με την φαρμακοθεραπεια αλλα μην ξεχνας οτι οι ψυχιατροι ερχονται αντιμετωποι καθημερινα με καταστασεις αρρωστες με 1002 που το οριακο λες κ παλι ευτυχως που ειμαι στο οριο κ που ναι μεν παω στο αλλο ακρο στην απολυτη τρελλα αλλα επιστρεφωwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
29-02-2008, 02:48 #125
Όχι ρε συ Ιωάννα και γι\'αυτό περιμένω κατανόηση και όχι απόρριψη για κάτι που παλεύω.........να σου πω κάτι Ιωάννα όμως;;Όσο περισσότερο με απορρίπτουν για κάτι που μου ανήκει όπως η μεταιχμιακή τόσο περισσότερο την υπερασπίζομαι........Είναι κομμάτι μου και όχι κάτι ξέχωρο...μαζί με αυτό απορρίπτουν και εμένα......Εσένα Ιωάννα ποιά θα ήταν η αντίδρασή σου όταν φάτσα φόρα σου λέει ο άλλος ότι είσαι βάρος για την ομάδα και γιατί υπάρχεις μέσα σε αυτή;;;;
29-02-2008, 02:52 #126
Α και επίσης δεν με πειράζει που είμαι εγώ είτε αυτό λέγεται 21χρονη οριακή είτε Κριός με ωροσκόπο Αιγόκερο είτε Μαρία....απλά δεν γουστάρω που με αναγκάζει να παίρνω χάπια,να πληρώνω τα λεφτά μου σε ψυχιάτρους και να σπαταλάω εκεί τις ώρες μου μην τυχόν και πιάσω πάτο κατάθλιψη και σκεφτώ να αυτοκτονήσω....
29-02-2008, 02:55 #127
Originally posted by Kassi
Όχι ρε συ Ιωάννα και γι\'αυτό περιμένω κατανόηση και όχι απόρριψη για κάτι που παλεύω.........να σου πω κάτι Ιωάννα όμως;;Όσο περισσότερο με απορρίπτουν για κάτι που μου ανήκει όπως η μεταιχμιακή τόσο περισσότερο την υπερασπίζομαι........Είναι κομμάτι μου και όχι κάτι ξέχωρο...μαζί με αυτό απορρίπτουν και εμένα......Εσένα Ιωάννα ποιά θα ήταν η αντίδρασή σου όταν φάτσα φόρα σου λέει ο άλλος ότι είσαι βάρος για την ομάδα και γιατί υπάρχεις μέσα σε αυτή;;;;
πιστευω οτι αυτον μπορω να τον αντεξω μονο εγω
θα μου την εδιναν οι μιζεροι γιατι εγω μαχομαι
οποτε δεν ειχα κανενα λογο να κανω ομαδικη ψυχοθεραπεια
εδω ουτε καν ομαδικο αθλημα τυπου βολευ κ μπασκετ παιζω
πιο καλη η μοναξιαwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
29-02-2008, 03:01 #128
Originally posted by Kassi
Α και επίσης δεν με πειράζει που είμαι εγώ είτε αυτό λέγεται 21χρονη οριακή είτε Κριός με ωροσκόπο Αιγόκερο είτε Μαρία....απλά δεν γουστάρω που με αναγκάζει να παίρνω χάπια,να πληρώνω τα λεφτά μου σε ψυχιάτρους και να σπαταλάω εκεί τις ώρες μου μην τυχόν και πιάσω πάτο κατάθλιψη και σκεφτώ να αυτοκτονήσω....
κι αυτο γινεται
με την αποδοχη οτι κι εσυ οπως κι ολα σχεδον τα παιδια εδωμεσα παιρνεις χαπακια δεν εισαι μονο εσυ
τα αντικατθλιπτικα αυτη τη στιγμη ειναι πρωτα σε αγορα στα φαρμακεια ακομα κ πριν τα καρδιολογικα!!σταθεροποιητ ες παιρνουν ατομα που μπορει να μην ειναι οριακα μπορει να μην ειναι διπολικα αλλα ειναι επιλιπτικα κ επετρεψε μου να το θεωρω μεγαλυτερο ζορι
βενζοδιαζεπινες παιρνουμε ολοι κ σε ολονων μας το ιστορικο υπαρχουν αντιψυχωσικα
αρα δεν εισαι η μονη...μην σε παιρνει απο κατω!αλλοι παιρνουμε χειροτερα κ περισσοτερα
ολο ειναι η ΑΠΟΔΟΧΗ!well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
29-02-2008, 03:05 #129
Μλκ περίμενα αποδοχή και από ομάδα που είναι καθρέφτης κοινωνίας και εν τέλει πήραν και αυτοί χαπάκια...Και πήρα τα 3......Άσε με..Απογοητεύτηκα...
29-02-2008, 03:10 #130
ετσι μπραβο ειδες κ τα αλλα τα παιδακια τα πιο light καναν βουβα κ πηραν τα χαπκια τους
επανερχομαι λοιπον ΑΠΟΔΟΧΗwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
29-02-2008, 03:11 #131
Είμαι Hard Core κατάσταση λες ε;;;;Χαχα...
29-02-2008, 13:39 #132
Καλά Κασσι νευριάζω μόνο που το διαβάζω.Οχι να είχε συμβεί και σε μένα.
Νομίζω πιο πολύ θα νευρίαζα με την ψυχίατρο που δεν αντέδρασε εκείνη τη στιγμή,να πει κάτι να την βάλει στη θέση της,παρά μ\'αυτήν που το είπε.Θα έλεγα άντε αυτή η ηλίθια δεν με πάει,δεν έχει τρόπους,οκ.Αλλά η ψυχίατρος να μην πει τίποτα?Αυτή που υποτίθεται θέλει να βοηθήσει.
Αφού γίνεσαι χειρότερα με το group therapy γιατί το συνεχίζεις?Σκοπός είναι να βοηθηθείς.Αν δεν σε βοηθάει τότε ποιο είναι το νόημα να πηγαίνεις?
29-02-2008, 16:13 #133
Kassi,
Αν δε σε πειράζει θα σου γράψω τι διάβασα εγώ (και ας είναι διαφορετικό από το τι έγραψες εσύ παρόλο που το γεγονός είναι ένα και το αυτό)
Ας δούμε πρώτα όχι εσένα αλλά αυτήν.
Σε μία ομαδική συνεδρία λοιπόν, ένα μέλος εξέφρασε αυτό που αισθανόταν (δίνοντας διέξοδο στην σκέψη της) και αυτό ήταν ότι εσύ είσαι βάρος για την ομάδα. Αυτό ήταν καθαρά ΔΙΚΗ ΤΗΣ σκέψη και σαν τέτοια δεν μπορώ να την δεχτώ για αντικειμενικά ορθή. Εξάλλου το ότι είναι λάθος (όσο πιο αντικειμενικά είναι δυνατό να γίνει) φαίνεται από το ότι οι αρμόδιοι θεραπευτές που όρισαν την ομάδα συμπεριέλαβαν και εσένα και αυτήν στην ομάδα. Αυτή όμως μπόρεσε και εξωτερίκευσε τις σκέψεις της και δεν τις άφησε να την ενοχλούν. Το αν κατάλαβε το λάθος της σκέψης της ή το αν πρόκειται στο μέλλον να μειώνει όποιον θεωρεί κατώτερό της είναι δικό της θέμα και δεν έχω στοιχεία για να σου πώ την γνώμη μου.
Για να δούμε τι έκανε η Kassi.
Σε μία ομαδική συνεδρία λοιπόν, ακούει ένα μέλος να την μειώνει. Αντί να σκεφτεί για την ορθότητα των όσων ακούει τα δέχεται ώς δεδομένα (ως απόρριψη) και αντιδρά. Αντιδρά και ξεσπά σε αντικείμενα αντί (όχι να αμυνθεί) αλλά να εκφράσει την όποια αγανάκτηση της προκάλεσε το σχόλιο της άλλης. (το αν θα καταλάβαινε η άλλη ότι είχε άδικο δεν με απασχολεί.) Όταν δε ο θεραπευτής της δίνει την δυνατότητα να εκφραστεί για αυτήν την αγανάκτηση (ώστε να βοηθηθεί με την εξωτερίκευση του θυμού) θεωρεί ότι ο τρόπος που αντέδρασε ήταν αρκετός και δεν \"βγάζει από μέσα της\" το θυμό της αλλά θεωρεί ότι εμπαίζεται. Και όμως σαν δεδομένο θεωρό ότι το να ξεσπάσεις σε όποιο αντικείμενο σου δίνει μόνο την μισή χαρά από τον να αντιμετωπίσεις τον όποιον σε μειώνει
Edit και καταλήγω: Να ξέρεις (και να μην σκέφτεσαι ποτέ σου το αντίθετο) ότι η γιατρός σου ότι κάνει το κάνει για σένα. (και) Για να σε βοηθήσει με την οριακή σου αντιμετώπιση των \"απορίψεων\" σε έβαλε (πιστεύω) στην ομάδα.been good, been bad. WILL GO ON
01-03-2008, 01:25 #134
Originally posted by Dalia
Καλά Κασσι νευριάζω μόνο που το διαβάζω.Οχι να είχε συμβεί και σε μένα.
Νομίζω πιο πολύ θα νευρίαζα με την ψυχίατρο που δεν αντέδρασε εκείνη τη στιγμή,να πει κάτι να την βάλει στη θέση της,παρά μ\'αυτήν που το είπε.Θα έλεγα άντε αυτή η ηλίθια δεν με πάει,δεν έχει τρόπους,οκ.Αλλά η ψυχίατρος να μην πει τίποτα?Αυτή που υποτίθεται θέλει να βοηθήσει.
Αφού γίνεσαι χειρότερα με το group therapy γιατί το συνεχίζεις?Σκοπός είναι να βοηθηθείς.Αν δεν σε βοηθάει τότε ποιο είναι το νόημα να πηγαίνεις?
01-03-2008, 01:32 #135
Originally posted by justme
Kassi,
Αν δε σε πειράζει θα σου γράψω τι διάβασα εγώ (και ας είναι διαφορετικό από το τι έγραψες εσύ παρόλο που το γεγονός είναι ένα και το αυτό)
Ας δούμε πρώτα όχι εσένα αλλά αυτήν.
Σε μία ομαδική συνεδρία λοιπόν, ένα μέλος εξέφρασε αυτό που αισθανόταν (δίνοντας διέξοδο στην σκέψη της) και αυτό ήταν ότι εσύ είσαι βάρος για την ομάδα. Αυτό ήταν καθαρά ΔΙΚΗ ΤΗΣ σκέψη και σαν τέτοια δεν μπορώ να την δεχτώ για αντικειμενικά ορθή. Εξάλλου το ότι είναι λάθος (όσο πιο αντικειμενικά είναι δυνατό να γίνει) φαίνεται από το ότι οι αρμόδιοι θεραπευτές που όρισαν την ομάδα συμπεριέλαβαν και εσένα και αυτήν στην ομάδα. Αυτή όμως μπόρεσε και εξωτερίκευσε τις σκέψεις της και δεν τις άφησε να την ενοχλούν. Το αν κατάλαβε το λάθος της σκέψης της ή το αν πρόκειται στο μέλλον να μειώνει όποιον θεωρεί κατώτερό της είναι δικό της θέμα και δεν έχω στοιχεία για να σου πώ την γνώμη μου.
Για να δούμε τι έκανε η Kassi.
Σε μία ομαδική συνεδρία λοιπόν, ακούει ένα μέλος να την μειώνει. Αντί να σκεφτεί για την ορθότητα των όσων ακούει τα δέχεται ώς δεδομένα (ως απόρριψη) και αντιδρά. Αντιδρά και ξεσπά σε αντικείμενα αντί (όχι να αμυνθεί) αλλά να εκφράσει την όποια αγανάκτηση της προκάλεσε το σχόλιο της άλλης. (το αν θα καταλάβαινε η άλλη ότι είχε άδικο δεν με απασχολεί.) Όταν δε ο θεραπευτής της δίνει την δυνατότητα να εκφραστεί για αυτήν την αγανάκτηση (ώστε να βοηθηθεί με την εξωτερίκευση του θυμού) θεωρεί ότι ο τρόπος που αντέδρασε ήταν αρκετός και δεν \"βγάζει από μέσα της\" το θυμό της αλλά θεωρεί ότι εμπαίζεται. Και όμως σαν δεδομένο θεωρό ότι το να ξεσπάσεις σε όποιο αντικείμενο σου δίνει μόνο την μισή χαρά από τον να αντιμετωπίσεις τον όποιον σε μειώνει
Edit και καταλήγω: Να ξέρεις (και να μην σκέφτεσαι ποτέ σου το αντίθετο) ότι η γιατρός σου ότι κάνει το κάνει για σένα. (και) Για να σε βοηθήσει με την οριακή σου αντιμετώπιση των \"απορίψεων\" σε έβαλε (πιστεύω) στην ομάδα.
Ε κοίτα λογικό είναι σαν μέρος κυβερνοχώρου να παρέλειψα κάποια στοιχεία...Θα λύσω όμως τις απορίες σου......Όταν η λεγάμενη έβγαλε την κακία της -γιατί περί τέτοιας πρόκειται ή περί αναίδειας της ίδιας και έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας- πήρα θέση και έβγαλα το αίσθημα της απόρριψης..Είπα και κάποια άλλα που δεν συγκράτησα..Εκεί που ήμουν έτοιμη ή να ξεσπάσω σε κλάμα ή να πλακώσω την ίδια βγήκα έξω και εκτονώθηκα..Μόλις ξαναμπήκα της έριξα χοντρή υποτίμηση για το ποιόν της.....Μετά που πήγαινα να ηρεμήσω-να σημειώσω πως ήθελα να πάρω το νερό και να την περιλούσω-μου πετάγεται η γιατρός να με ρωτήσει πως ένιωσα..Της λέω άσε δε θες..Θα εκφραστώ βίαια...Είπα βασικά ότι αρνούμαι να πάρω θέση δείχνοντας την αδιαφορία μου στο να ασχοληθώ με ένα γυναικάκι σαν και αυτή...........Μετά το ξαναέφερε η κουβέντα και είπα ότι αν με είχαν κάποια χρόνια πριν θα είχαν πραγματικά δει τι θα πει ένταση αφού θα την είχα πλακώσει στις μπουνιές........Μη φοβάσαι..Τα είπα κιόλας εκτός από το να χτυπήσω έπιπλα.......
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια