Results 271 to 285 of 745
Thread: METAIXMIAKH MANA K MONH
-
23-04-2007, 15:19 #271
Κι η δική μου η μαμά έκλεινε τα πατζούρια Ίντερ... Και ξέρεις κάτι; Νομίζω πως αυτό είναι ένα απο τα πράγματα που με σημάδεψαν...
Ίντερ, δεν μπορείς να ανοίξεις τα πατζούρια; Να μπαίνει φως ρε γμτ; Τουλάχιστον αυτό... Ξέρεις κι εγώ κλείνω τα πατζούρια όταν κοιμάμαι αλλά μετά προσπαθώ να τα έχω ανοιχτά και τα παράθυρα ανοιχτά να μπαίνει καθαρός αέρας!!!
Ξέρω πως αυτά που σου λεω δεν βοηθάνε. Γιατί ξέρω πως είναι. Τα χάπια δεν βοηθάνε καθόλου; Προσπάθησε να μην τον απομονώνεις. Εγώ δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά προκειμένου να της κλείνω την πόρτα, αν με πιάσει σε άσχημη στιγμή, προσπαθώ να δικαιολογηθώ πως πονάει το κεφάλι μου, πράγμα που στην τελική δεν είναι ψέμα...
Πόσο τα λυπάμαι τα παιδιά...
- 23-04-2007, 20:27 #272
Καλησπέρα κατ\' αρχάς,
Παρακολουθώ την συζήτηση 3ων (αν κατάλαβα καλά... είμαι και λίγο αναρίθμητος εκ φύσεως) μαμάδων που έχουν λίγο-πολύ φρικάρει με το οιδηπόδειο που φαίνεται να αναπτύσουν οι γιοί τους.
Πριν συνεχίσω, να αναφέρω για άλλη μία φορά ότι ΔΕΝ είμαι γονέας, κατά συνέπεια εύκολα δύναμαι να ισχυριστώ ότι το ρεπερτόριο μου είναι πλουσιότατο όντας έξω από τον χορό. Επειδή όμως τα παιδικά μου χρόνια μου αφήσαν έντονες εικόνες, θυμάμαι την μητέρα μου να μου λέει πάντα 2 πράγματα.
1. Ο Μπαμπάς σου δεν με παντρεύτηκε επειδή ήμουν όμορφη (όπως όλα τα αγοράκια την έβλεπα σαν την ομορφότερη γυναίκα του κόσμου) αλλά επειδή ήμουν καλή. Έτσι κι εσύ, δεν θα παντρευτείς μία κοπέλα επειδή είναι όμορφη αλλά γιατί είναι καλή... καλή για εσένα.
2. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθεις να στηρίζεσαι στα δικά σου τα πόδια και να κάνεις όλες τις δουλειές μόνος σου. Έτσι η γυναίκα που θα παντρευτείς θα σ\' αγαπάει περισσότερο γιατί θα μπορείς να την βοηθήσεις και δεν θα είσαι ένα μαμόθρευτο.
Κοινός παρονομαστής και των 2 θέσεων της μαμάς \"η γυναίκα που θα παντρευτείς\"... άμεση δηλαδή μεταφορά του μητρικού προτύπου στο συζυγικό και μάλιστα με \"αποστάσεις\".
Δεν ξέρω αν το είχε διαβάσει σε κάποιο βιβλίο ψυχολογίας - είναι διαβαστερή η μαμά - ή το έκανε ενστικτοδώς, αλλά στην εφηβεία μου - όταν δηλαδή όπως όλα τα αγοράκια άρχισα να βλέπω το έτερο φύλο έξω από το πλαίσιο της μητρικής εικόνας - τσακώθηκα άσχημα με το οιδηπόδειο.
Το μόνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις λατρείας από την πλευρά των παιδιών σας είναι μάλλον φυσιολογικές για την ηλικία τους. Κάποιος ειδικός σίγουρα θα σας δώσει καλύτερες συμβουλές από τις δικές μου, ώστε αυτές οι ηλικιακές ιδιαιτερότητες να μη μετουσιοθούν σε ενήλικες ανωμαλίες συμπεριφοράς.
Για να μη σας κουράζω, μην αγχώνεστε. Ακολουθήστε τις συμβουλές των παιδοψυχολόγων και δεν θα υπάρξει πρόβλημα γιατί απλούστατα όλα τα αγοράκια την περνάνε αυτή την φάση. Ιδιώς τα αγοράκια που μεγαλώνουν - επί της ουσίας - μόνο με την μητέρα τους.
Ελπίζω να μη σας κούρασα.
Με αγάπη και εκτίμηση
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
23-04-2007, 20:34 #273
Originally posted by kassi_21
Originally posted by Pappas10
Σας ευχαριστώ κατ\' αρχάς για τα καλά σας λόγια. Ειλικρινά πιστεύω ό,τι γράφω. Αλλιώς δεν θα το έγραφα.
Φίλε Ραψωδέ, η μετάφραση έχει ως ακολούθως:
Φιλοκαλούμεν Γαρ = Γιατί μας αρέσει το ωραίο
μετ ευτελείας = με απλότητα (χωρίς δηλαδή \"νεοπλουτισμούς\" στα νεοελληνικά)
και Φιλοσοφούμεν = το αυτό με την έννοια του \"καλιεργούμε το πνεύμα μας\"
άνευ μαλακίας = χωρίς να γινόμαστε μαλθακοί, (δηλαδή χωρίς να γινόμαστε ψευτοκουλτουριάρηδες στα νεοελληνικά.) Την \"Μαλακία\" μπορείς να την αποδώσεις και ως \"έλλειψη ανδρισμού\".
Οπότε νεοΕλληνικά μία σωστή απόδωση έχει ως ακολούθως:
Γιατί μας αρέσει το ωραίο χωρίς όμως να γινόμαστε νεόπλουτοι και αγαπάμε την μόρφωση χωρίς να γινόμαστε ψευτοκουλτουριάρηδες.
Ένα μικρό κουίζ αν μου επιτρέπεται... το περίφημο \"ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ\" (γνώρισε τον εαυτό σου) ξέρετε που ήταν γραμμένο;
Με αγάπη και εκτίμηση,
23-04-2007, 23:40 #274
που εισαι ρε Μιχαλη???σημερα μιλαμε βλαντωσα στο κλαμα ο μικρος εμεινε καγκελο γιατι τελευταια το επνιγα και του φερθηκα ασημα μωρε!!!!!αχ το μωρο μου..αλλα κι αυτο σκετο ζιζανιο ειναι πια 2 ηωρα το βραδυ χοροπηδαει,κουραζομαι τοσο πολυ..καμια φορα τον κοιταω και του λεω:τι να σε κανω με την τρελλη τη μανα που σου ελαχε???
Existir σημασια εχει οτι προσπαθουμε και οτι τα αγαπαμε με το δικο μας τροπον πολυ...
για τα πατζουρια δεν μπορω το φως με πιανει τσιτα μαυρη και κακια
αλλα ξανα θα το πω τοσο μνα τοσο θηριο αυτο το παιδι μου?δεν κουραζεται?δεν ηρεμει δεν κοιμαται!!!!καρατε καρατε 3 την ωρα πια...λιγο πιο ησυχος να ητανε θα τα καταφερνα καλυτερα..εχω τοσες τυψεις σημερα εγω εκλαιγα κι αυτος πηδουσε απο τον καναπε στο κρεβατι στην πολυθιρονα πανω απο το κεφαλι μου
σε καποια στιγμη τα επαιξα κ του λεω γιατι κανεις ετσι μωρε?????/με τσιριδα ομως...
αρχισε να μου λεει για τον πατερα του κ του λεω η σκυλλα η μανα κι ετσι πως κανεις νομιζεις οτι θα ερθει?παπαλα μπαμπας καπουτ μας πεθαναι.......το μωρο αρχισε να με βαραει κι εγω......σιχτηρησα τη ζωη μου!!!αλλα αυτη ειναι η αληθεια!!ωρες-ωρες δεν μπορω να ανταπεξελθω σα μανα και ωρες-ωρες πιστευω οτι ειμαι η πιο καλη μανουλα του κοσμου!!παλι τα 2 ακρα!!!τελικα στη μεση εγω δεν παιζω...well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
24-04-2007, 10:10 #275
Καλησπέρα κατ\' αρχάς,
Παρακολουθώ την συζήτηση 3ων (αν κατάλαβα καλά... είμαι και λίγο αναρίθμητος εκ φύσεως) μαμάδων που έχουν λίγο-πολύ φρικάρει με το οιδηπόδειο που φαίνεται να αναπτύσουν οι γιοί τους.
Καλημέρες Ιντεράκι.
Originally posted by interappted
!ωρες-ωρες δεν μπορω να ανταπεξελθω σα μανα και ωρες-ωρες πιστευω οτι ειμαι η πιο καλη μανουλα του κοσμου!!παλι τα 2 ακρα!!!τελικα στη μεση εγω δεν παιζω...
Νομίζω πως είσαι ακριβώς στην μέση. Κάποιες φορές τα καταφέρνεις, άλλες λυγίζεις, σημασία έχει οτί προσπαθείς και νοιάζεσαι. Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά.
:)
24-04-2007, 13:04 #276
σε ευχαριστω πολυ ρε existr με ανεβαζεις ..νομιζω οτι ετσι ειναι...οταν με πιανει κριση γινομαι μανα κακια κι οταν μου περασει ...δεν κανω πολλα αλλα με μια αγκαλια μεσα απο την ψυχη μου πιστευω οτι νιωθει ολη την αγαπη..δεν παιζω μαζι του δεν κανω τιποτα αλλα οταν το σφυγγω στα χερια μου ειναι τοσο αληθινο ολο αυτο οποτε αν θεωρησουμε οτι τα παιδια εχουν αναπτυγμενο ενστοκτο τοτε πρεπει να καταλαβαινει την αγαπη μου...existir σε θαυμαζω...
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
24-04-2007, 13:28 #277
Γιατί καλέ; Τι έκανα;:P
24-04-2007, 18:45 #278
Originally posted by Existir
Γιατί καλέ; Τι έκανα;
ησουν ειλικρινης. αρκει.
24-04-2007, 23:33 #279
Ένα μικρό κουίζ αν μου επιτρέπεται... το περίφημο \"ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ\" (γνώρισε τον εαυτό σου) ξέρετε που ήταν γραμμένο;
Με αγάπη και εκτίμηση,
25-04-2007, 00:45 #280
existir απλα τα πας πολυ καλυτερα απο εμενα και σε θαυμαζω κρινω οτι εισαι τζαμι και σα μανα,προσπαθω να σε βρω το πως χειριζεσαι τα πραγματα..
μου δινεις μαθηματα ακομα και αν δεν το εχεις παρει χαμπαρι..αλλα χαμογελαω οταν διαβαζω αυτα που μου γραφεις καλοκαγαθαwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
25-04-2007, 00:53 #281
και που το ο σωσων εαυτον σωθειτο(ειμαι ανορθογραφη καργαwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
25-04-2007, 10:16 #282
Originally posted by interappted
μου δινεις μαθηματα ακομα και αν δεν το εχεις παρει χαμπαρι..αλλα χαμογελαω οταν διαβαζω αυτα που μου γραφεις καλοκαγαθα
25-04-2007, 11:54 #283
εννοω οτι χαμογελαω σα παιδι που του μαθαινουν κατι...δεν μπορω να στο περιγραψω ειναι σαν να λεω αχ να τι καλη μανουλα που ειναι κι αυτη!τι γλυκα πραγματα γραφει για τα παιδακια μας!κι ομως δυσκολευεται κι αυτη οπως εγω..κ καταληγω να χαμογελαω ελπιζοντας οτι συντομα θα εχω λιγοτερς κρισεις κ καλυτερες σχεσεις με το μικρο αφου τελικα το πιο αθωο θυμα ειναι αυτο..
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
25-04-2007, 12:18 #284
Ναι Ιντερ μου, δυσκολεύομαι κι εγώ όπως κι εσύ. Και δυσκολεύονται όλες οι μανάδες. Κι είναι λιγάκι μύθος το οτί είμαστε μόνες μας. Ξέρω οτί μπορεί να φανεί τραβηγμένο αλλά θα μου ήταν πολύ πιο δύσκολο να μεγαλώνω την κόρη μου με έναν σύζυγο που θα μου δημιουργούσε προβλήματα. Όπως δλδ αποδείχθηκε και στην πραγματικότητα.
Πίστεψέ με κορίτσι, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, είναι κάποιες φορές που νομίζω πως είμαι καλύτερα έτσι...
25-04-2007, 13:17 #285
κι εμενα ..δλδ και να πιο δυσκολα θα ητανε και για το παιδι αφου αλκοολ κ χαπια τα ειχε για καλημερα!πως θα τον εβλεπε ετσι ο μικρος?εδω εγω εχω τυψεις που με βλεπει ετσι..για φαντασου να τον εβλεπε αυτον σε τετεοια χαλια κ γω ωρες-ωρες οσο και να μου λειπει κ να με ποναει ο θανατος του πιστευω οτι καλυτερα που γιναν ετσι τα πραγματα..κι εγω που μεγαλωσα με τον πατερα μου κ τη μανα μου το πληρωσα με μια μεταιχμιακη διαταραχη!!αν δεν ηταν μαζι αυτοι οι δυο μπορει και να την εβγαζα πιο φτηνα
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή