H "Τύχη" βοηθάει τους τολμηρούς - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Senior Member
    Νφλου κοπέλα μου, πραγματικά με τις απόψεις και τη νοοτροπία που διαθέτεις, πολύ λυπάμαι που δε σε έχω στο στενό φιλικό μου περιβάλλον...:)... βλέπεις, σπάνια είχα την... τύχη να έχω κοντά μου ανθρώπους που μου - αξίζουν; - ταιριάζουν και μου μοιάζουν... κάνω λογοπαίγνιο, πρώτον γιατί "τύχη" υπάρχει, είναι μια έννοια απρόβλεπτη και μη μετρήσιμη και χειροπιαστή φυσικά. Και ουδεμία σχέση έχει με επιλογές ή τα αποτελέσματα αυτών.
    Δεύτερον, το "ο καθένας έχει ό,τι του αξίζει" ή το "ό,τι δίνεις παίρνεις", για μένα είναι απ' τις μεγαλύτερες μπούρδες που έχουν παγιωθεί ως πορίσματα σε τούτη τη ζήση την έρμη, και απορώ πώς κάποιοι ακόμη δίνουν βάση.
    Φλου, οι αναλύσεις δικές σου. Τρία χρόνια νωρίτερα να έγραφα... να φτάναμε τις 346 σελίδες... σήμερα όχι, τα φάγαμε στη μάπα και χορτάσαμε. Το "φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας" το βλέπω να αργεί... μια άποψη παρακάτω απ' το αγόρι και καλησπέρα σας...

http://www.youtube.com/watch?v=HfgZ8bIguho
    "... Επικρίσεις Έρωτος Πιανίζουσες... Σε Βολεμένες Κιθαρίσιες Παραλίες..."

Banned
    Η ΤΥΧΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΦΑΡΔΟΥΣ!!

Quote Originally Posted by Elena Episkeptis View Post
    Μπορεί να ακούγεται σαν σλόγκαν των ειδικών δυνάμεων...όμως κατά πόσο η ζωή μας επηρεάζεται από τις επιλογές και από όσα τολμήσαμε ή δεν τολμήσαμε?
    Σκέφτομαι πως μόνο οι συνέπειες των πράξεων, μας αποδεικνύουν εάν αυτό που πράξαμε τελικώς μας βγήκε σε καλό.
    Άρα είναι δύσκολο να προβλέψεις....τι θα γινόταν....εαν δε δοκιμάσεις.....
    Η τύχη με την έννοια των ευκαιριών πιστεύω πως υπάρχει. Η τύχη με την έννοια του της ποιότητας του συνόλου της ζωής στο παρόν νομίζω πως δεν στέκει καθώς εμείς ορίζουμε επί το πλείστον τις επιλογές μας. Πιστεύω πως ακόμα και αν οι ευκαιρίες της ζωής σου δίνουν μια ποιότητα ζωής που δεν σε ικανοποιεί, πάντα μπορείς να κάνεις κάτι για να την φτάσεις στο μέγιστο δυνατό καλό βάση όσων έχεις.
    Προσωπικά θυμάμαι περιπτώσεις που φέρθηκα τολμηρά και έφαγα τα μούτρα μου και περιπτώσεις που βρέθηκαν στη ζωή μου τόσο καλά σκηνικά που ούτε εγώ πίστευα πως θα μπορούσα να έχω. Σίγουρα όλοι θυμάστε τέτοια συμβάντα.
    Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να διεκδικούμε αυτό που θέλουμε, στον έρωτα, στη δουλειά, στις ευκαιρίες, στην περιπέτεια, στη ζωή?

άσε george, όσοι πιστεύουν ότι είναι γκαντέμηδες, δεν ξέρω πως, αλλά τραβάνε πάνω τους όλο και περισσότερη γκαντεμιά! κάτι σαν το νόμο του Μέρφι ένα πράμα,,,,

Banned
    άσε george, όσοι πιστεύουν ότι είναι γκαντέμηδες, δεν ξέρω πως, αλλά τραβάνε πάνω τους όλο και περισσότερη γκαντεμιά! κάτι σαν το νόμο του Μέρφι ένα πράμα,,,,
    Ποτε δε πιστευα οτι η τυχη ειναι με το μερος μου , γιατι πολυ απλα θα με χαρακτιριζα ατυχο .... Το θεμα ομως ειναι οτι δε πιστευω σε αυτην και οτι επιλογες και αν εχω κανει μεχρι στιγμης τις εκανα απο την δικη μου κριση , ακομα και αν εφαγα το κεφαλι μου στις περισσοτερες το περασα μεσα μου σαν ενα ακομα μαθημα .
    Ο σκοπος δεν ειναι να εχεις τυχη γιατι τιποτα δεν ειναι τυχαιο , το διλλημα ειναι που σε φερνει σε αυτη την θεση και οταν λεω διλλημα εννοω για το αν αξιζει να παρεις οποιοδηποτε ρισκο η να μην μπεις καν σε αυτη τη διαδικασια . Αυτο βεβαια εχει να κανει με το χαρακτηρα του καθενος .... Η ζωη γενικα ειναι ενα ρισκο και αμα δεν ρισκαρεις ποτε δε ξερεις ποιο θα ειναι το αποτελεσμα

Όντως και θα πω μια φράση που μου είπε ένας παππούς <αυτός που κάθεται στην κεφαλή του τραπεζιού πληρώνει και το λογαριασμό>
    Οι συνέπειες καλές οι κακές είναι όλες δικές μας και είναι μαθήματα. Το κακό είναι πως όταν κάποιος έχει πάρει μόνο κακά μαθήματα από τη ζωή, δεν έχει λάβει καμία θετική ενίσχυση, αποστασιοποιείται και δύσκολα θα ξαναδοκιμάσει. Αυτό αφορά για παράδειγμα άτομα που τους έχουνε τύχει πολλές πολλές απορρίψεις και φοβούνται να πλησιάσουν άλλα άτομα

Banned
    Όντως και θα πω μια φράση που μου είπε ένας παππούς <αυτός που κάθεται στην κεφαλή του τραπεζιού πληρώνει και το λογαριασμό>
    Οι συνέπειες καλές οι κακές είναι όλες δικές μας και είναι μαθήματα. Το κακό είναι πως όταν κάποιος έχει πάρει μόνο κακά μαθήματα από τη ζωή, δεν έχει λάβει καμία θετική ενίσχυση, αποστασιοποιείται και δύσκολα θα ξαναδοκιμάσει. Αυτό αφορά για παράδειγμα άτομα που τους έχουνε τύχει πολλές πολλές απορρίψεις και φοβούνται να πλησιάσουν άλλα άτομα
    Εκει οντως ειναι το τρικ .. Ξερεις ποσο ασχημο καθεται για καποιον να μοχθει για κατι και συνεχως να τρωει τα μουτρα του? Λογικο και επομενο ειναι αυτο που ειπε ο παππους σου και συφωνω και εγω μαζι του ...

Page 2 of 2 FirstFirst 12