Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πώς συνδέονται τα όνειρα του γάμου με την ζωή μας;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πώς συνδέονται τα όνειρα του γάμου με την ζωή μας;

Καλησπέρα σας,

Γράφω πρώτη φορά στο forum και ελπίζω να μπορέσετε, αν επιθυμείτε, να μου δώσετε μια επιστημονική κατεύθυνση για να κατονοήσω τη λειτουργία και τα σημαινόμενα των ονείρων.

Ονειρεύτηκα χθες το βράδυ ότι παντρεύομαι με τον αρραβωνιαστικό μου. Φορούσα νυφικό, εκείνος κουστούμι, όλα έγιναν ως όφειλαν. Εκτός από κάτι: Δεν ήρθε κανείς στο γάμο! Ο γάμος έγινε Παρασκευή , κάπως, κάτι έγινε και δεν υπήρξε καλή ενημέρωση κι έτσι δεν ήρθαν ούτε καν οι γονείς μου. Μόνοι εμείς ήμαστε, οι κουμπάροι μας και μια γνωστή μου.

Για να μη σας κουράζω με λεπτομέρειες, θα εστιάζω στα συναισθήματα που μου άφησε το όνειρο:
    1) Παράπονο που οι δικοί μου δεν ήρθαν/ δεν οργανώθηκαν τα πράγματα σωστά.
    2) Δε μου άρεσε το "γλέντι" λόγωχώρου και αισθητικής.
    3) Δε μου άρεσε το νυφικό μου.

Να αναφέρω ότι διάγω μια αγχωτική περίοδο καθώς παραδίδω στο τέλος του μήνα τη διπλωματική μου. Επίσης ο γάμος επειδή αναφέρεται όλο και πιο συχνά ως προοπτική δεν μπορώ να πω ότι με ξετρελαίνει, γιατί γνωρίζω ότι θα κλείσει ένα κεφάλαιο της ζωή μου : ανεξαρτησία. Και δεν πολυχαίρομαι...Όχι όμως ότι με καταρρακώνει κιόλας η σκέψη...

Χθες το βράδυ πάλι έγινε αναφορά, χιουμοριστικά στο θεμα γάμος με τη μητέρα μου. Ότι θα καθυστερήσω να πάω στην εκκλησία γιατί είμαι της τελευταίας στιγμής, ότι και το καλσόν στο αυτοκίνητο θα το βάζω...
    Επίσης συζητήθηκε ότι η μητέρα του αρραβωνιαστικού μου θα ήθελε να έρθει μαζί μας (η μάνα του, εγώ κι αυτός) σε ένα προσκύνημα που πηγαίνω στην Παναγία κάθε χρόνο. Τώρα το θέμα πεθερά ας μην το αναλύσουμε...Καλή είναι. Πολύ καλή γυναίκα. Απλώς βαρετή και κουραστική. Καμιά φορά εξοντωτική...

Σήμερα που είπα σε μια φίλη μου το όνειρο μού είπε ότι είναι κακό σημάδι, προμηνύει αρρώστειες κ.λπ. Αλλά επειδή πιστεύω στους συνειρμούς και στη λειτουργία του εγκεφάλου, θα ήθελα να μου πείτε ψυχολογικά πώς ερμηνεύονται τα όνειρα

Σας ευχαριστώ,

Violeta

Senior Member
    καταρχην...ωραια φιλη....ακου αρρωστιες και αλλα κακα...
    για μενα εχει να κανει καθαρα με το αγχος σου....και με το οτι δεν εισαι και ενθουσιασμενη με το γεγονος..αλλα πιο πολυ φοβασε...
    μην ανησυχεις.....τιποτα κακο δεν προμηνυετε.....απλα δεν εισαι ετοιμη...αλλα χαλαρωσε....μια τυπικη πραξη ειναι ο γαμος οπως ολες....κι αν εσυ δεν θες η ανεξαρτησια δεν χανεται.... :)
    ευχομαι βιον ανθοσπαρτον και επιτυχια στην διπλωματικη σου!
    ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων

τα όνειρα είναι οι επιθυμίες και οι φόβοι μας που στον ύπνο μας από μια απλή σκέψη γίνονται εικόνα... δεν πιστεύω στα όνειρα... απλά θες στον γάμο σου να είναι όλα τέλεια... και φοβάσαι μην γίνει τπτ στραβά... και απλά το έκανες εικόνα ;)

Senior Member
    Συγγνώμη αλλά εγω θα σταθώ σ' αυτό που λες για τον επικείμενο γάμο σου "δεν πολυχαίρομαι αλλά δεν με καταρρακώνει κιολας η σκέψη"
    Το θέμα δεν ειναι αν θα έρθουν οι άλλοι στον γάμο σου, αλλά αν θελεις εσύ να βρίσκεσαι εκει.

Junior Member
    Καλησπέρα,

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Η αλήθεια είναι ότι μετά που διάβασα την ανάρτησή μου και τις δικές σας τα πράγματα τακτοποιήθηκαν στο μυαλό μου.
    Χθες δεν μπόρεσα να διαβάσω καθόλου, είμαι πολύ κουρασμένη και ο χρόνος μου λήγει στις 31 του μήνα. Επομένως αυτή την περίοδο σκέφτομαι συγγράμματα και όχι κουφέτα. Γι΄αυτό μου φαίνεται σαν εφιάλτης. Κούραση , τρέξιμο... Και είμαι τεμπέλα, δεν απολαμβάνω να πιέζομαι.
    Ζώντας λίγο πολύ την οικογένεια του αρραβωνιαστικού μου και γνωρίζοντας τη δική μου , ξέρω ότι θα μπούμε σε μια διαδικασία τυπικών επισκέψεων, φαγητών, καφέδων ... που βαριέμαι αφόρητα. Έπειτα και μόνο το γεγονός της οργάνωσης του γάμου μου δημιουργεί άγχος γιατί πράγματι, θέλω να είναι όλα τέλεια. Ποιος θα κάτσει με ποιον για να περάσει καλά, το φαγητό, τα ποτά, η αίθουσα δεξιώσεων. Αλλά δε σας το κρύβω: βαριέμαι να παντρευτώ. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά και μόνο που σκέφτομαι τις ετοιμασίες, τον κόσμο, τις χαιρετούρες...Σκέφτομαι μήπως να έκανα κι ένα ακόμα μεταπτυχιακό, μήπως πάρω παράταση χρόνου.
    Αστειεύομαι...

Σας ευχαριστώ και πάλι, να είστε καλά!

violeta