Results 1 to 15 of 30
Thread: Baria kata8lipsh
-
07-10-2012, 21:03 #1
Baria kata8lipsh
Paidia kalhspera!Exw kairo na mpw sto site an kai olo auto to diasthma den hmoun kala...Pisteua oti dokimazontas kapoia alla farmaka h katastash mou 8a veltiwnotan.Epishs xreiasthke na noshleutw gia ena diasthma 3 evdomadwn se mia klinikh opou ta farmaka pou epairna kai oi sun8hkes ekei me ekanan san "fyto".Eutxws oi goneis mou me evgalan otan me eidan se auth thn katastash kai me sthrizoun para tis duskolies pou perilamvanontai se mia tetoia katastash.Oi giatroi den sumfwnoun stis apopseis tous allos leei aplh kata8lipsh allos dipolikh diataraxh allos agxwdh diataraxh alla to 8ema einai oti upoferw polu kai anakoufish den vriskw.Otan dokimasa antikata8liptika prin apo 3 xronia me eixan voh8hsei se megalo va8mo alla meta apo ena diasthma ksanagurisa sthn katastash pou hmoun prin.Twra pairnw Prefucet kai Lamictal ( to deutero voh8aei stis autoktonikes taseis) kai eimai ligo kalutera alla pali kanw megalo agwna na kanw merikes douleies sto spiti,na frontisw ton euato mou kai na epikoinwnw me tous dikous mou se ena kalo epipedo.Exw na doulepsw peripou 3 xronia, parees exw liges alla den vgainw eksw taktika vriskw xara pio polu sta katoikidia mou kai sto diavasma.Epishs pisteuw ston 8eo kai auto me voh8aei wste na mhn ta parathsw an kai ta asxhma sunais8hmata ginontai polu dunata kapoies fores.Klaiw me ligmous den 8elw na vlepw kanenan kai skeftomai oti isws kalutera na pe8ana para na upoferw etsi...meta apo ligo sunerxomai kai lew ti xaza skeftomouna pali..:/ Prospa8w na mhn xanw to xioumor mou kai kserw oti aksizei na agwnistw giati h zwh einai polu omorfh re paidia!!!Apla antimetwpizw k alles duskolies pou kanoun thn katastash mou xeiroterh...an arxisw na ta lew 8a mas paroun ta zoumia olous hehe alla isws mia allh fora
Auto pou zhtaw kai 8elw polu na ma8w einai an kaneis gnwrizei kapoia allh me8odo h kati pou 8a voh8ouse thn katastash mou ka8ws teleutaia diavazw diafora sto internet sxetika me pio sugxrones iatrikes anakalupseis opws einai h xeirourgikh epemvash ( ek twn va8h diegersh tou egefalou).Epishs 8elw na shmeiwsw oti h kata8lipsh mou den einai apotelesma la8os skepsewn alla me katakluzei entelws aproeidopoihta...Prin arxisw farmakeutikh agwgh me epiane kuriws periodous tou xeimwna alla ta teleutaia xronia mou exei ginei kollhtsida
8a to ektimousa polu an 8a moirazomastan kapoies plhrofories.Kai mono h katanohsh apo kapoious pou upoferoun sigoura enisxuei ton agwna mas.Thanks guys!
- 07-10-2012, 21:05 #2
Παρακαλώ πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες στο φόρουμ. Τα Greeklish δεν επιτρέπονται από τους όρους χρήσης.
Ευχαριστώ.
09-10-2012, 00:01 #3
Συγνώμη για τα Greeklish,το είχα ξεχάσει :/
10-10-2012, 08:03 #4
Παρακαλώ πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες στο φόρουμ. Τα Greeklish δεν επιτρέπονται από τους όρους χρήσης.
Ευχαριστώ.
10-10-2012, 08:30 #5
crazy, πόσων χρονων είσαι?
Πάντως μου έκανε εντυπωση η συγκροτημένη και αποτυπωμενη με ακριβεια σκέψη σου στο μηνυμα σου. Αυτο ειναι θετικο και ειναι κι αποδειξη των δυνατοτητων που εχεις αλλα ακομη δεν εχεις κατανοήσει. Επίσης το ότι έχεις πίστη στο Θεο και σ΄αρεσει το διαβασμα. Αυτα αποδεδειγμενα βοηθουν το άτομο να γαληνευση και έστω για λίγο μειωνουν την ενταση του προβλήματος. Θετικο επισης το ότι εχεις στο πλευρο τους γονεις σου. Επίσης μια καλή ευχαριστη παρεα φιλων θα σε βοηθουσε πολύ μεσα από το ευχαριστο συναισθημα που προσφερει, που με τον καιρο θα αυξανει και θα λειτουργει σαν αντιποδας στο προβλημα και οσο αυξανει να μειωνει παραλληλα το προβλημα.
Συνεβηκε κατι στη ζωη σου από το οποιο ξεκινησε το πρόβλημα? Κανεις πραγματα που σε βοηθουν να ξεφευγεις? Εχεις βαλει στοχους στη ζωη σου πχ σπουδες, δουλεια, σχεση κλπ?γιάννης
12-10-2012, 18:20 #6
Γεια σου ioannis2,είμαι σχεδόν 28 χρονών.Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις συμβουλές σου.Έχω κάποια θετικά στη ζωή μου αλλά όταν υποφέρεις από κατάθλιψη είναι δύσκολο να τα δεις.Και εγώ εδώ αναφέρομαι σε πολύ έντονη κατάθλιψη που δεν περνάει με τα φάρμακα αλλά δεν σου αφήνει περιθώρια να έχεις μια καλή ποιότητα ζωής.Για παράδειγμα δεν μπορώ να βγω έξω μόνη μου πρέπει πάντα κάποιος δικός μου να με συνοδεύει,με πιάνει αγοραφοβία,οπότε βγαίνω σπάνια έξω από το σπίτι.Επίσης δεν έχω ενέργεια με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω κάποιες δουλειές του σπιτιού,περιορίζομαι στις πιο αναγκαίες και τα υπόλοιπα τα φροντίζουν οι δικοί μου.Άρα τα όνειρα που έκανα περι σπουδών και μιας καλής δουλειάς πήγανε περίπατο.Αυτό για το οποίο παλεύω είναι τουλάχιστον να περνάει η κάθε μέρα κάπως ευχάριστα και να μην γίνομαι βάρος στους δικούς μου.Επίσης έχω δύο αδέρφια ακόμη που είναι και αυτά άρρωστα με παρόμοια προβλήματα με αποτέλεσμα να γίνεται βαριά η ατμόσφαιρα στο σπίτι.Οι γονείς αγωνίζονται να βγάλουν τα προς το ζειν και αυτοί έχουν τα δικά τους οπότε κάθε μέρα έχει τις δικές τις προκλήσεις.Όσο για σχέση δεν μπορώ να κάνω αφού όπως έχουν τα πράγματα δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις που θα έχει κάποιος "φυσιολογικός" άντρας.Παρόλα αυτά θα συνεχίσω να ελπίζω καθώς πιστεύω ότι αυτός που μας δημιούργησε έχει έναν καλύτερο σκοπό για την ανθρωπότητα γενικότερα.Ας γίνει το θελημά του λοιπόν
))
18-10-2012, 09:11 #7
Πρόσεξε μην κάποτε στο μέλλον μετανοιώσεις γι αυτα που δεν έκανες στα 28 σου. Βρες τον τροπο αυτα τα θετικα που αναγνωριζεις στον εαυτο σου ότι έχει να τα βγαλει στην επιφανεια. Αυτα θα ναι η κινητήρια σου δύναμη. Η αγοραφοβία δε νικιέται στο τελος με κανεναν άλλο τρόπο παρα μονο με το να εκτίθεσαι σ΄αυτα που υποτιθεται σε φοβίζουν. Και τονίζω το υποτίθεται γιατι αμα το σκεφτεις λογικα ο φόβος ειναι παραλογισμός και δεν εχει κανενα ερεισμα στην πραγματικότητα κι αυτο το διαπιστωνεις ως αποτελεσμα της εκθεσης σ αυτο που σε φοβιζε. Κι αυτο να ξεκινησεις να το κανεις καθημερινα με μικρα εστω καθε φορα βηματα ώστε τελικά να εξοικειωθεις.
γιάννης
18-10-2012, 15:03 #8
Κρειζη,,καταλαβαινω ποσο πολυ υποφερεις και ξερω τι ειναι να μην εχεις ενεργεια,,ολα σου φαινονται ματαια και δεν μπορεις να νοιωσεις
ευχαριστιση σε καθετι στη ζωη σου,,,,σε αντιθεση με τον ιωαννη2 (σεβαστη η γνωμη του) πιστευω οτι δεν ξεπερνιεται ετσι απλα η αγοραφοβια με μια αποφαση η ενα πεισμα εναντια στον εαυτο μας,,οταν νοσεις τα λογια ειναι αερας,,,,η καταθλιψη που εχεις δεν οφειλεται μαλλον σε ψυχολογικους η κοινωνικους παραγοντες αλλα γινεται αυτοματα χωρις εμφανη λογο,,,
η δικη μου συμβουλη ειναι να βρειτε με το γιατρο σου κι αλλα φαρμακα αντικαταθλιπτικα,,ειναι πολλα διαφορετικα και ενα μπορει να σε βοηθησει πραγματικα ,,αξιζει να πειραματιστειτε,,,
οσον αφορα αλλες μεθοδους υπαρχει το ηλεκτροσοκ(οχι οπως τις ταινιες φυσικα) αλλα ξερω οτι στην Ελλαδα δεν επιτρεπεται,,κυριως λογω ηθικων φραγμων,,,,
19-10-2012, 07:41 #9
jackrabit, δυστυχως το ξέρω πολύ καλά ότι δεν ξεπερνιεται ετσι απλα η αγοραφοβία. ειναι το να μην πάθει κανεις τη ζημιά, μετα μπορει να παλευει μια ζωη.......
Δυστυχως στην τελικη αναλυση δεν υπάρχει άλλος τροπος λύσης του θεματος παρα μόνο η βημα βημα εκθεση σ αυτο που υποτιθεται φοβιζει ωστε να επελθει με τον καιρο εξοικειωση. ίσως το ζητημα, αυτο που ψαχνουμε να βρουμε δλδ, ειναι ο τροπος με τον οποίο θα επιτυχει κανεις την εκθεση ώστε να του ειναι λιγοτερο δυσκολη και επωδυνη. αμα το προβλημα εχει ριζωσει μεσα σου για χρονια (οπως και γενικα ολες οι φοβιες) δεν ειναι καθολου απλα τα πραγματα.
δεν ξερω σε τι βαθμο βοηθανε προς αυτη την κατευθυνση τα φαρμακα και η μεθοδος ηλεκτροσοκ για την οποια μιλας. αν θες πες μας...γιάννης
19-10-2012, 11:09 #10
κουκλιτσα μου καλημερα!
θα ηθελα να σου πω και γω δυο λογια...
καταρχας να σου αναφερω οτι πασχω και γω απο αγχος και καταθλιψη, τα οποια πανε "πακετακι" δυστυχως με την αγοραφοβια.
λαμβανω φαρμακευτικη αγωγη και ξεκινησα γνωσιακη ψυχοθεραπεια προσφατα.
δεν μπορω να πω οτι ειμαι 100% καλα, ωστοσο ειμαι πολυ καλυτερα σε σχεση με το πως ημουν πριν ξεκινησω τα φαρμακα και την ψυχοθεραπεια.
αν επιτρεπεται πηγαινεις σε καποιον ειδικο?
αν οχι, η προσωπικη μου αποψη, ειναι να πας οπωσδηποτε!
και κατι ακομα....αλλαξε καλυτερα ψευδωνυμο.
οταν ενας ανθρωπος ειναι καταθλιπτικος, αγοραφοβικος, διπολικος, σχιζοφρενης κλπ, αυτο δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι ειναι τρελος!!! (δεν μου αρεσει καθολου αυτη η ταμπελα...ειναι ρατσιστικη)
ΟΛΑ ΞΕΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ!!!!
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!!!"ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΨΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"
19-10-2012, 19:34 #11
crazy εισαι γραμμενη σε καποια σχολη;
19-10-2012, 21:13 #12
Crazy;; Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα γιατί δεν ξεκινάς ένα χόμπι;;
Έτσι θα μπορέσεις να εστιάσεις την προσοχή σου κάπου αλλού και να μην κάνεις συνέχεια δυσάρεστες σκέψεις.
Επιπλέον, θα μπορέσεις να γνωρίσεις και άλλα άτομα και να κάνεις παρέα με αυτά.
Πάντως ακούγεσαι πολύ δυνατό άτομο, που δεν το βάζει εύκολα κάτω και μπράβο σου.
21-10-2012, 23:37 #13
Σας ευχαριστω πολυ ολους που απαντησατε!Πηγαινω σε γιατρο εδω και 3 χρονια,εχω δοκιμασει αρκετα φαρμακα και θα συνεχισω να δοκιμαζω μεχρι να βρω ενα πιο καταλληλο.Προσπαθω να κανω πραγματα που με ευχαριστουν αλλα ειναι πολυ δυσκολο γιατι το προβλημα οπως ειπατε κ εσεις δεν ειναι ψυχολογικο αλλα εχει να κανει απο οσο εχω καταλαβει με τον εγκεφαλο μου..το αριστερο μερος του κεφαλιου μου το νιωθω σαν μουδιασμενο και εχω μικρες σουβλιες μερικες φορες...επισης ξεχναω παρα πολυ...προσπαθω να πω κατι και δυσκολευομαι χανω τον ιρμο μου και
τρωω κολληματα..πολυ τακτικα χασμουριεμαι σε εκνευριστικο βαθμο,εχω μια μονιμη θολουρα στο μυαλο και δεν συγκρατω πληροφοριες..Αυτο που εχω ειναι σιγουρα κατι που δεν ξεπερνιεται με το να βγω μια βολτα η με το να πω τον πονο μου σε καποιο φιλο η γιατρο..Τα εχω δοκιμασει κ αυτα..αλλα απλως ξελαφρωσα για λιγο..Οσο για τις σπουδες μου ειναι το λιγοτερο που με απασχολει αυτη τη στιγμη...οχι οτι δεν ειναι σημαντικο αλλα το παλεψα πολυ και κουραστικα...προσπαθουσα να παρουσιασω εργασια να συμμετασχω στο μαθημα και μου κοβονταν τα ποδια...Οσο για το ψευδωνυμο το διαλεξα οχι με την εννοια την κακια αφου υπαρχει κ καλη τρελα αλλα αν παρεξηγειται θα το αλλαξω...Ξερω παντως οτι υπαρχουν πολλα ατομα που δεν βοηθιουνται με τις κλασσικες μεθοδους θεραπειας και ζουνε σε εναν συνεχη εφιαλτη.Τα στατιστικα δειχνουν οτι ενα 20% του πληθυσμου πασχει απο καταθλιψη και μονο το 10% γινεται καλα μετα απο ενα εξαμηνο περιπου θεραπειας..υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο ασθενων που υποφερουν γι αυτο και η επιστημονες ψαχνουν νεες θεραπειες...Μακαρι να αποδειχτω λαθος και ειναι πιο απλα τα πραγματα , να βρεθει καποιο φαρμακο και να στρωσει η κατασταση..αλλα μεχρι τοτε θα συνεχισω να ψαχνω...
22-10-2012, 00:12 #14
Καλησπέρα κι από μένα,
Crazy έχεις δοκιμάσει να πας σε κάποιον ψυχολόγο παράλληλα με την φαρμακετική αγωγή που παίρνεις? Να δουλέψεις κάποια κομμάτια και να βρεις έναν άνθρωπο να μοιράζεσαι κάθε σκέψη σου έχοντας την σωστή και υγιή ανταπόκριση..Πάντως σε εξάμηνο δν περνά η κατάθλιψη..για κάποιους μπορεί να ισχύει αλλά το διάστημα που θα δουλέψει κάποιος είναι διαφορετικό και μοναδικό ανάλογα με τους ρυθμούς του.
22-10-2012, 19:04 #15
Γεια σου tasakiou...οπως ανεφερα πιο πανω πηγαινω σε γιατρο, εννοειτε ,αλλιως πως θα επαιρνα φαρμακα..?Εχω βρει ευτυχως μερικα ατομα που μπορω να μιλαω και μεσα απο αυτο το forum τα οποια με καταλαβαινουν αρκετα...αυτο ειναι σημαντικο γιατι λαβαινω καποια υποστηριξη.Οσον αφορα για το χρονο που χρειαζεται για να ξεπερασει καποιος το προβλημα σαφως και ποικιλει αναλογα με την περιπτωση...εγω απλως ανεφερα καποια στατιστικα απο ενα αρθρο που διαβασα...Παντως οταν το προβλημα χρονιζει πιστευω ειναι λογικο να αναρωτιεσαι μηπως πρεπει να δοκιμασεις κατι διαφορετικο...αν δεν το ζησεις ειναι πολυ δυσκολο να το καταλαβεις.Η βαρια καταθλιψη ειναι μια σοβαρη ασθενεια και εχει να κανει με τη χημεια του εγκεφαλου.Οι επιστημονες ακομη δεν ξερουν πως λειτουργουν τα ψυχοφαρμακα οποτε χρειαζεται να συνεχιστει η ερευνα για τις συνεχως αυξανομενες διανοητικες παθησεις.Ευχαριστω παντως για τις συμβουλες,ο αγωνας συνεχιζεται