η σχεση με τον ψυχιατρο - Page 104
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 104 of 142 FirstFirst ... 45494102103104105106114 ... LastLast
Results 1,546 to 1,560 of 2118
    Senior Member
    Originally posted by interappted
    η ουσια ειναι αυτο που λες να συγκεντρωθουμε στην θεραπεια για ΕΜΑΣ !για να ειναι η συμβιωση με τον εαυτο μας καλυτερη κ λιγοτερο επιπονη
    εχω δωσει πολυ σημασια στην θεραπεια μου οχι τοσο στη φαρμακευτικη οσο στην ψυχοθεραπεια γιατι τωραξερω τι μου συμβαινει κ τωρα ξερω οτι πρεπει να το παλεψω να το πολεμησω να εστιασω για να βελτιωθω
    οκ ιαση δεν υπαρχει περασε σχεδον μιση ζωη ετσι θα περασει κι η υπολοιπη
    αλλα ρε γαμωτο ακομα κ στα 31 μου να ελπιζω η μαλον να πιστευω σε μα βελτιωση κ να δινω τον καθημερινο μου αγωνα με coach τον δρ μου ειναι κατι που αξιζει να εστιασω!
    δεν μου αρεσει καθολου που ειμαι οριακη αλλα ειμαι
    οκ με αυτο τωρα μαθαινω να συνεχιζω κατω απο πολυ καλυτερη αυτογνωσια απο τοτε στα 20 μου που νομιζα οτι ειμαι σημαδεμενη!
    Αρχίζω να ξεπερνάω το θέμα \"Είμαι σημαδεμένη\"....Όλα είναι σχετικά.Το ίδιο και η τρέλα..Εσύ να είσαι καλά..Κι αν σε λένε και τρελή και μέσα σου πετάς σε πελάγη ευτυχίας Who cares?Σημασία έχει το μέσα..Από εκεί χτίζονται όλα...Και εν τέλει και η τρέλα έχει τη γοητεία της......Εδώ ο Χίτλερ,ο καραδιαταραγμένος,πήγε μπροστά ως διαταραγμένος....Τότε δεν χεζόταν κανείς αν είχε παραλήρημα μεγαλείου ή όχι.......Αυτοί που θα έπρεπε να χωθούν μέσα δεν χώθηκαν..Θα ανησυχήσεις γιατί είσαι οριακή;;Εσύ πονάς εκείνη την στιγμή..Εστιάσου στο να μην πονάς.....Όταν κάποιος παλεύει για να ζήσει,όπως ένας καρκινοπαθής,σημασία έχει να ζήσει και όχι τα φρου φρου και αρώματα-Γιατί με κουτσομπόλεψε η γειτόνισσα..Τρελή ή μη εσύ ούσα η συγκεκριμένη γειτόνισσα κάτι θα έβρισκε αν ήθελε να κουτσομπολέψει πάνω σου...Λες και γλιτώνεις το κουτσομπολιό ρε Ιωάννα..Έτσι το σκέφτηκα......Δεν θα σε πούνε τρελή θα σε πούνε στραβοκάνα..Κάτι θα βρουν..Και εν τέλει δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους όπως και όλοι δεν αρέσουν σε εμάς..Δες απλά ότι δεν είναι πάντα η ταμπέλα σου που κάνει τους άλλους να σε απορρίψουν.Μία γυναίκα μου έλεγε ότι είχε συμπαθήσει πολύ έναν οριακό με βούλα και ενδιαφέρθηκε να τον δει σε βάθος.....Και εν τέλει όπως βλέπεις περάστηκε και μόδα τώρα η τρέλα...Οι δικηγόροι που καταχράζονταν το Δημόσιο ξαφνικά λίγο πριν μπουν φυλακή απέκτησαν και ευαισθησίες..Πάσχει λέει από αυτοκτονικό ιδεασμό και πρέπει να τον σώσουμε μη μας αυτοκτονήσει.....Άλλος πήγαινε στον ψυχίατρο για να πάρει Ι5 γιατί προτιμά από το να το παίξει αδελφή να το παίξει τρελός για να μην μπει.....Παλεύει να μάθει το ρόλο του καταθλιπτικού.....
    Και έτσι για να τα έχουμε και καλά ο οριακός δεν είναι τρελός..Είναι οριακός..Διαταραχή Προσωπικότητας..U know?Και εν τέλει Ιωάννα δεν θα είμαι ποτέ νορμάλ με την έννοια που της προσδίδουν..Μου αρκεί να είμαι λειτουργική για εμένα......Νορμάλ είναι αυτός που ακολουθεί την μάζα;;;Θα πρέπει να το προσπαθήσω πολύ και να συμβιβαστώ πολύ για να μοιάσω σε τέτοιους νορμάλ...

Senior Member
    ποιος τους χεζει αγαπη μου τους νορμαλ κ ποιοι ειναι??κ θα κοτσουμπολεψουν αυτοι εμενα ???σε και με!!την σημερον ημερα δυσκολο να βρεις αδιαταραχο ανθρωπο ..πιο δυσευρετο κι απο τις παρθενες ενα πραγμα
    κ θα με κρινουν εμενα??μπα
    στο κατω κατω η λογικη κ η κριση μενουν στν διαταραχη μου ακεραια ασχετα αν καποιες στιγμες παυω να εχω καθε επαφη μαζι τους
    επανερχονται κ δεν μου επιτρεπουν να ασχοληθω με κανεναν που θα με κρινει
    η μονη κριτικη που με ενδιαφερει προς το παρον(αργοτερα φυσικα κ θα ειναι πανω απο ολα του γιου μου)ειναι του δρ μου
    που ξερει τι περναω κ ποσο δυσκολευομαι που καταλαβαινει κ συναισθανεται κ θα μου πει αν αγωνιζομαι καλα η οχι
    αυτο μετραει
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Συνήθεις φράσεις (προτείνονται εκ μέρους μου για υιοθεσία από όλους)

-Βρε δε πάνε να γα......ργαληθούν όλοι τους
    -Βρε δε γα......ληνεύουν όλα
    been good, been bad. WILL GO ON

Senior Member
    ποιος τους χεζει αγαπη μου τους νορμαλ κ ποιοι ειναι??κ θα κοτσουμπολεψουν αυτοι εμενα ???σε και με!!την σημερον ημερα δυσκολο να βρεις αδιαταραχο ανθρωπο ..πιο δυσευρετο κι απο τις παρθενες ενα πραγμα
    κ θα με κρινουν εμενα??μπα
    στο κατω κατω η λογικη κ η κριση μενουν στν διαταραχη μου ακεραια ασχετα αν καποιες στιγμες παυω να εχω καθε επαφη μαζι τους
    επανερχονται κ δεν μου επιτρεπουν να ασχοληθω με κανεναν που θα με κρινει
    η μονη κριτικη που με ενδιαφερει προς το παρον(αργοτερα φυσικα κ θα ειναι πανω απο ολα του γιου μου)ειναι του δρ μου
    που ξερει τι περναω κ ποσο δυσκολευομαι που καταλαβαινει κ συναισθανεται κ θα μου πει αν αγωνιζομαι καλα η οχι
    αυτο μετραει
    Αγάπη και εγώ έτσι ήμουν...Δεν χέστηκα αν η μισή Ελλάδα τα είχε μαζί μου.....Ενέκρινε ο παλιός δόκτορας συμπεριφορά μου;Οκ.....Μόνο αυτόν είχα να με κριτικάρει και σκληρά μερικές φορές που του θύμωνα αλλά μετά το έπαιρνα σαν μάθημα αυτογνωσίας......Γι\'αυτό και τα είχα πάρει με το γκρουπ..Τι να μου πει ο κάθε καρακίτσουλας άσχετος που προβάλει τα δικά του;Τι να νιώσει από κενά μοναξιάς η σαλάιδω που τα είχε όλα οκ και εν τέλει δεν ένιωσε ούτε μια στιγμή όπως εγώ;Ότι ξέρει τι θα πει κενό;;;; Οι αδιατάραχοι όπως χιουμοριστικά λες έχουν γίνει λιγότεροι και από τις παρθένες..........Όχι πως όλοι είναι διαταραγμένοι..Θα ήμουν λίγο φασίστρια,θηλυκός Χίτλερ........Αλλά βρε αδερφέ ο νορμάλ που βλέπεις μπορεί πίσω του να κρύβει τα χίλια μύρια.........Προσωπικά δεν χέστηκα για το αν οι γύρω μου έχουν διαταραχές...Να είναι καλά να έχουν οι ψυχίατροι δουλειά...Αλλά κάτσε να γελάσει κανείς με τον πόνο μου και θα του δείξω τι θα πει ανόρμαλ...........Η λογική και η κρίση δυστυχώς ή ευτυχώς παραμένουν ακέραιες......Όπως είπες μπαλατζάρω για λίγο........Παλαιότερα εξιδανίκευα τους νορμάλ...Α δεν πάει σε ψυχίατρο άρα είναι ανώτερός μου άρα να τον μιμηθώ για να γίνω καλά-νορμάλ άρα αν με απορρίψει θα με νοιάξει.........Επειδή κάποιος δεν έχει κάποια ψυχοπαθολογία δεν σημαίνει ότι είναι και σύμβολο ηθικής και αρετής....Και βλέπε ρε..Την είδαν όλοι τρελοί...Ο ένας για να γλιτώσει την φυλακή ξαφνικά εμφάνισε κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό και ο άλλος πήγαινε να μάθει πως να προσποιηθεί τον καταθλιπτικό για να γλιτώσει στρατό..Που εγώ προσπαθούσα να γλιτώσω την ταμπέλα της ψυχασθενής και αυτόν δεν τον ένοιαζε μία...Που με πήγαν με το ζόρι στο γιατρό και χτυπιόμουν ότι δεν είμαι τρελή. Ξαφνικά τώρα μιμούνται τον καταθλιπτικό όταν δεν ένιωσαν κατά διάνοια όπως αυτός.....Με εξοργίζει μπορώ να πω..Εγώ να γαμιέμαι και να πηγαίνω με το ζόρι και να μαστουρώνω στο ψυχοφάρμακο και αυτοί να με μιμούνται για να γλιτώσουν στρατό και φυλακή.....

Senior Member
    Αφιερωμένο σε αυτούς που φοβούνται τους ψυχικά ασθενείς........

\"Έλα κοντά μου δεν είμαι η φωτιά
    τις φωτιές τις σβήνουν τα ποτάμια
    τις πνίγουν οι νεροποντές
    τις κυνηγούν οι βοριάδες

Δεν είμαι δεν είμαι η φωτιά

Έλα κοντά μου δεν είμαι ο άνεμος
    τους άνεμους τους κόβουν τα βουνά
    τους βουβαίνουν τα λιοπύρια
    τους σαρώνουν οι κατακλυσμοί

Δεν είμαι δεν είμαι ο άνεμος

Εγώ δεν είμαι παρά ένας στρατολάτης
    ένας αποσταμένος κατακτητής
    που ακούμπησε στη ρίζα μιας ελιάς
    ν΄ακούσει το τραγούδι των γρύλλων
    κι αν θέλεις έλα να τ\' ακούσουμε μαζί \"

Senior Member
    Ιωάννα όταν φοβούνται την οριακότητά σου πες τους ότι δεν είναι κολλητική.......στυλ πανούκλα κι έτσι........μπορεί κάτι να σώσεις.....
    Καλέ τι να λένε οι οριακοί;;Τα καλύτερα παιδιά..απλά αν με εγκαταλείψεις θα σου κάψω το αμάξι......Δεν αντέχω εγκατάλειψη...Μείνε με το ζόρι δίπλα μου μην αυτοκτονήσω ή σου γ...... το σπίτι........χεχεχεχεχεχε

Senior Member
    η σχεση με τον ψυχιατρο τελικα ειναι μια ακρως επαγγελματικη σχεση που ο ασθενης κατα τη γνωμη μου καλα θα κανει να μη μπερδευει το οτι ακουμπαει τα σωψυχα του σε καποιον ο οποιος εχει σπουδασει ην εκαστοτε διαταραχη κ αποπειρες της θεραπειας του με καμια αλλη σχεση περα του γιατρου κ ασθενη..του επαγγελματια κ του πελατη!δεν ειναι ενας ανθρωπος που με νοιαζεται κ με καταλοαβαινει..αυτο ειναι παραμυθι
    ειναι σαν τον οδοντιατρο
    πας σου βγαζει το χαλασμενο δοντι σε ανακουφιζει πληρωνεις κ φευγεις.

η εμπειρια μου αρχιζει νεα πορεια
    αυτη του οχι συνταξιδιωτη..του οχι εξιδανικευω τον δρ μου ψυχολογικα
    δεν αφηνομαι κ συγκινουμε απο την προσπαθεια του να με βελτιωσει
    ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!
    απλα το περιεργο ειναι πως σε αυτον τον δρ ο ασθενης νιωθει οτι καποιος τον καταλαβαινει..τον στηριζει τον βοηθα
    ε λοιπον αυτος ο καποιος ειναι ενας γιατρος που πρεπει να εκμεταλλευτει κανεις την γνωση που εχει πανω στην ψυχιατρικη κ να ακολουθησει την αγωγη
    μεχρις εκει
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    η σχεση με τον ψυχιατρο τελικα ειναι μια ακρως επαγγελματικη σχεση που ο ασθενης κατα τη γνωμη μου καλα θα κανει να μη μπερδευει το οτι ακουμπαει τα σωψυχα του σε καποιον ο οποιος εχει σπουδασει ην εκαστοτε διαταραχη κ αποπειρες της θεραπειας του με καμια αλλη σχεση περα του γιατρου κ ασθενη..του επαγγελματια κ του πελατη!δεν ειναι ενας ανθρωπος που με νοιαζεται κ με καταλοαβαινει..αυτο ειναι παραμυθι
    ειναι σαν τον οδοντιατρο
    πας σου βγαζει το χαλασμενο δοντι σε ανακουφιζει πληρωνεις κ φευγεις.

η εμπειρια μου αρχιζει νεα πορεια
    αυτη του οχι συνταξιδιωτη..του οχι εξιδανικευω τον δρ μου ψυχολογικα
    δεν αφηνομαι κ συγκινουμε απο την προσπαθεια του να με βελτιωσει
    ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!
    απλα το περιεργο ειναι πως σε αυτον τον δρ ο ασθενης νιωθει οτι καποιος τον καταλαβαινει..τον στηριζει τον βοηθα
    ε λοιπον αυτος ο καποιος ειναι ενας γιατρος που πρεπει να εκμεταλλευτει κανεις την γνωση που εχει πανω στην ψυχιατρικη κ να ακολουθησει την αγωγη
    μεχρις εκει
    Είναι αξιοπερίεργο που χρειάστηκε τόσες πολλές σελίδες το θέμα αυτό αλλά αγαπητή interappted το συμπέρασμα σου είναι σίγουρα αυτό που θα σε βοηθήσει περισσότερο (κι αυτό που έχω βγάλει κι εγώ εδώ και χρόνια)....

Φιλικά

Senior Member
    Ιντερ έγινε κάτι με τον δρ σου και άλλαξες τόσο πολύ τη γνώμη που είχες?

Senior Member
    Flamenco σε καποιους παιρνει κ χρειαζεται παραπανω χρονος να το καταλαβει αυτο...
    εθελοτυφλει..αυτο ακριβως εκανα κ εγω
    κι ενω ειχα σπασει τα μουτρα μου με την πρωτη ψυχοθεραπευτρεια μου στον τωρινο δρ παλι τα ιδια σεναρινα
    με νοιαζεται,με συμποναει κτλ
    μεχρι που γινεται κατι κ αλλαζεις,αφηνεις τον εαυτο σου να \"ξυπνησει\"κ να δει ποσο αφελης ηταν..
    ολα στο βωμο του χρηματος
    πληρωνεις την ψυχοθεραπεια
    κ πρεπει το ιδιο κρυα κ απροσωπα να αγορασεις την βοηθεια
    στο βωμο του χρηματος ο Γιαλομ..ο συνταξιδιωτης...πανε περιπατο
    δεν θελω σε καμια περιπτωση να απογοητευσω τους ρομαντικους ασθενης..αλλωστε κανενας δεν πρεπει να κοιμοταν τοσο βαθεια οσο εγω η μαλλον ηθελα να κοιμαμαι..
    τα ? ειναι το καλυτερο ξυπνητηρι
    κ απο δω κ περα αντιλαμβανομαι με καινουργιο ενδιαφερον αυτο το παρε-δωσε
    παρε ? κ δωσε θεραπεια!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by Dalia
    Ιντερ έγινε κάτι με τον δρ σου και άλλαξες τόσο πολύ τη γνώμη που είχες?
    προφανως Dalia μου!αλλα δεν απογοητευομαι
    ισα-ισα φλερταρω εντονα την ιδεα να το δω τοσο πεζα κ ρεαλιστικα!Καλημερα μου!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    H λογική \"πονάει χέρι\"... \"κόψει χέρι\" δεν είναι και ότι καλίτερο πάντως.

Αν σου την έχει δώσει το θέμα των χρημάτων που απαιτούνται για την θεραπεία σου μπορείς να τα βάλεις με το ΙΚΑ, με το κράτος, με ότι θες αλλά δεν νομίζω πως έχει νόημα να αλλάξεις την οπτική που είχες (και νομίζω σε έχει βοηθήσει) ΜΟΝΟ για τα χρήματα.

Αν νομίζεις ότι δε σε βοηθάει πλέον η οπική που είχεις αυτό είναι άλλο θέμα

Senior Member
    αλλωστε κανενας δεν πρεπει να κοιμοταν τοσο βαθεια οσο εγω η μαλλον ηθελα να κοιμαμαι..
    Ακριβώς έτσι είναι.Θέλουμε να κοιμόμαστε.Να νομίζουμε ότι οι γιατροί νοιάζονται για μας.Εχουμε την ανάγκη να το πιστεύουμε αυτό.Αν και κατα βάθος η λογική μας λέει \"ξύπνα,σιγά να μην νοιάζεται,αυτός τη δουλειά του κάνει\".

Senior Member
    Ιντερ μου πάντως βλέπω ότι το αντιμετωπίζεις δυναμικά,δεν απελπίστηκες με αυτή την αλλαγή.Μπράβο σου.

Senior Member
    justme δεν είναι τοσο το ότι πληρώνουμε για την ψυχοθεραπεία (αυτό είναι άλλο θέμα) όσο το ότι ο γιατρός κοιτάει μόνο να βγάλει τα χρήματά του και τίποτα παραπάνω.Είναι απογοητευτικό να νιώθεις ότι κρέμεσαι από έναν άνθρωπο,ότι τον έχεις ανάγκη κι αυτός ασχολείται μαζί σου μόνο επειδή είναι η δουλειά του,ενώ στην πραγματικότητα δεν του καίγεται καρφί για το τι περνάμε.