η σχεση με τον ψυχιατρο - Page 105
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 105 of 142 FirstFirst ... 55595103104105106107115 ... LastLast
Results 1,561 to 1,575 of 2118
    Senior Member
    κι αν του καιγεται Dalia παλι ειναι για τη δουλεια του οπως ο καθενας μας θελει να κανει καλα κ σωστα τη δουλεια του
    οντως το αντιμετωπισα πολυ ψυχρα το ολο θεμα κ ξυπνησε η λογικη χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν συνεχιζω να εκτιμω την βοηθεια της ψυχοθεραπαειας..για μενα απλα αλλαξαν μερικα πραγματα απο το\"δωρο της ψυχοθεραπειας\"του Yalom
    περναω στο σταδιο \"η εμπορικη συναλλαγη της ψυχοθεραπειας\"
    κ συνεχιζω ισως καλυτερα κ πιο συνειδητοποιημενα απο ποτε!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by justme
    H λογική \"πονάει χέρι\"... \"κόψει χέρι\" δεν είναι και ότι καλίτερο πάντως.

Αν σου την έχει δώσει το θέμα των χρημάτων που απαιτούνται για την θεραπεία σου μπορείς να τα βάλεις με το ΙΚΑ, με το κράτος, με ότι θες αλλά δεν νομίζω πως έχει νόημα να αλλάξεις την οπτική που είχες (και νομίζω σε έχει βοηθήσει) ΜΟΝΟ για τα χρήματα.

Αν νομίζεις ότι δε σε βοηθάει πλέον η οπική που είχεις αυτό είναι άλλο θέμα
    τα βαζω κ με αυτα αλλα απο κει κ περα οταν ακους το δρ σου να αλλαζει συμπεριφορα εξ αιτιας χρηματων
    ε !!τα βαζεις κ λιογο μαζι του
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Και καλά κάνεις και το βλέπεις πιο ψυχρά.Εγώ τα παίρνω πολύ βαριά κάτι τέτοια.Γιατί το έχω συνειδητοποιήσει κι εγώ αυτό που λες και με τον παλιό μου γιατρό και τώρα και με τον καινούριο.Αλλά δεν μπορώ να το δω ότι ok,δεν με πειράζει.Με πειράζει.Νιώθω ότι βρίσκομαι στο κενό,τελείως μόνη μου,γεμάτη ανασφάλεια.

Senior Member
    Originally posted by interappted
    κι αν του καιγεται Dalia παλι ειναι για τη δουλεια του οπως ο καθενας μας θελει να κανει καλα κ σωστα τη δουλεια του
    Ακριβώς.Ο καινούριος μου ο γιατρός κάποια στιγμή μου είπε \"θέλω να σε βοηθήσω να γίνεις καλά,θα έχω το όφελος ότι θα λες \"με έκανε καλά ο τάδε γιατρός\" \"
    Δηλαδή καθαρά για τη δουλειά του και τη φήμη του θέλει να βοηθήσει.

Senior Member
    Είναι η φύση της δουλειάς τους τέτοια που δεν πρέπει να δένονται με τους ασθενείς για το καλό των ίδιων. Θα κάθονται να αναλύουν στο μυαλό τους όλες τις εμμονές και όλες τις ιστορίες; Θα τρελαθούν και οι ίδιοι αναμφιβόλλως.

Οπότε αυτό που γίνεται δυστυχώς είναι: \"Για πες μου κάποια πράγματα για σένα να δω τι φάρμακο θα σου δώσω\". Χωρίς να σκεφτούν ότι ο καθένας είναι ιδιαίτερο άτομο και έχει διαφορετικό περιβάλλον γύρω του από τους άλλους. Τελικά θα τους χαρακτήριζα κάτι σα ρομπότ που κρατάνε από τα λόγια σου τα στοιχεία 1,2,3,4 -> κατάθλιψη-> πάρε τα χάπια αριθμός 2. Χωρίς επιπλέον σκέψη. Ή ακόμα χειρότερα, \"θα κάνουμε θεραπεία για τόσο καιρό (=500+ ευρά) και μετά θα γίνεις καλά\". Με δουλεύεις ρε φίλε; Τι θες να πιστέψω τελικά ότι είσαι τόσο χαζός ή απλά ότι θέλεις τα λεφτά μου;
    Το μόνο που κοιτάνε είναι να σε κάνουν να νομίσεις ότι έχεις όντως κάτι πολύ σοβαρό για να σε μονιμοποιήσουν σα πελάτη. Τέλος, να αναφέρω ότι έχω εμπειρία με 5 ψυχιάτρους (και δεν πρόκειται να ξαναπάω για κανένα λόγο), πριν χαρακτηριστώ ανίδεος....

Senior Member
    Πάντως παίζει και το ενδεχόμενο κάποιοι γιατροί όντως και να ενδιαφέρονται για τον ασθενή ΚΑΙ να έχουν ανάγκη τα χρήματα για να ζήσουν
    been good, been bad. WILL GO ON

Senior Member
    Ναι, κρίμα που αυτοί δεν είναι ποτέ οι δικοί σου γιατροί... Κι αν τους βρεις, πρέπει να τους προλάβεις πριν το χάσουν κι αυτοί τελικά :)

Senior Member
    χρειαζονται χρηματα για να ζησουν
    δεν το αμφισβητει κανεις αυτο
    αλλα οταν αρχιζουν αυτο το ειμαστε συνταξιδιωτες κ ο Γιαλομ ετσι κι ο Γιαλομ αλλιως κτλ ειναι εντελως αχρηστα γιατι ειναι τετοια η φυση που θα επρεπε να ξερουν πολυ καλα οτι ο ασθενης χανει την μπαλα με το περασμα των συνεδρειων κ αρχιζει να βλεπει το δρ σαν σωτηρα!
    ο θα με κανει καλα!
    κ μετα πχ λεω πχ εισαι σε δυσκολη θεση οικονομικη κ πανε περιπατο το σε κατανοω κι αρχιζει το \"πρεπει να ακολουθησεις την κοινωνια κ να δουλεψεις πιο πολυ για να ανταποκριθεις στο 300 ευρω το μηνιαιο\"
    κ λεω εγω τωρα:
    που πγε οεο σε αυτην την συνεδρεια ο Γιαλομ??που εισαι συνταξιδιωτη??θα σε πληρωσω οκ αλλα πως κανεις ετσι?
    κ μετα μπαινει κ το αλλο .....το μεγαλο
    ρε ανθρωπε σχετικε αν μου δινεις αντιψυχωτικα,ηρεμιστικα,αν τικαταθλιπτικα τι σκατα δουλεια να βρω ουτοσωστε να περισσευουν κ τα 300????κ θα πει κανεις:Υπαρχει κ το ΙΚΑ κ λεω εγω:γινονται ψυχοθεραπειες στο 20 λεπτο του ικα???γιατι το χω παλεψει κι αυτο.
    κι απο την αλλη πλευρα γινεται αφου εχεις φτασει σε ενα χ σημειο θεραπειας με το δρ σου να αλλαζεις κ να λες φτου κ ξανα ολα απο την αρχη με λενε ετσι στα 7 μου εγινε αυτο κ στα 20 μου εκεινο????
    το απλουστατο συμπερασμα μου ειναι οτι τελικα η ψυχοθεραπεια κοστιζει τοσο πολυ που λες αντε να τα σταξω για κανα 2 χρονιααντε 3
    κι οταν σου λενε εισαι οριακη κ δεν θα γινεις ποτε εντελως καλα τι εννοουν???
    το ρομαντικο θελω να σε βοηθησω γιατι νοιαζομαι για τους ψυχικα ταλαιπωρημενους ή κοιτα 300 ? το μηνα αν τα παιρνω ισοβια απο τον καθενα πλουτισα!!βρε 5 ασθενης να εχει ...
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by Flamenco
    Ναι, κρίμα που αυτοί δεν είναι ποτέ οι δικοί σου γιατροί... Κι αν τους βρεις, πρέπει να τους προλάβεις πριν το χάσουν κι αυτοί τελικά :)
    χα χα χα
    ολοι ετσι ειναι μεχρι αποδειξεως του εναντιου!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Και μόνο να σκεφτείς ότι τρώνε ξέρω \'γω 10 χρόνια από τη ζωή τους να σπουδάσουν , πιάνουν δουλειά κάπου στα 30 και προσπαθούν να βγάλουν όσο περισσότερα μπορούν για να αναπληρωθούν οι κόποι τους. Σκεφτείτε ότι είναι ο άλλος άσχετος μέσα στην ιατρική, τον έστειλαν οι γονείς του. Και λέει \"μμμμμ.. δερματολογία μπα αηδιαστικό, καρδιολογία μπα λιγότεροι πελάτες και περισσότερη ευθύνη, παιδιατρική μπα τεράστιος ανταγωνισμός...\" και πάει λέγοντας ώσπου φτάνει στο ψυχιατρική, \"μμμ ναι απλά ακούς τις πα**ριές του καθένα τους δίνεις φάρμακα και όλα οκ\". (Περίπτωση γνωστού μου)

Θα πήγαινε άραγε κάποιος να σπουδάσει 10 χρόνια απλά για να βοηθήσει αγνώστους; Αν ήθελε υπήρχαν άλλοι 10 τρόποι λιγότερο κοπιαστικοί για να το κάνει ούτως ή άλλως...

Senior Member
    δυστυχως ετσι ακριβως οπως τα λες εινα
    κι αυτα που λενε περι ανθρωπιας κ περι αγαπης για την επιστημη ειναι επισης παπαριες
    marketing!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by interappted
    Originally posted by Flamenco
    χα χα χα
    ολοι ετσι ειναι μεχρι αποδειξεως του εναντιου!
    Ναι,στην αρχή όλοι θέλουν να βοηθήσουν.Και λένε ένα σωρό ωραία λόγια για να σε πείσουν ότι πραγματικά ενδιαφέρονται και ότι θα κάνουν ότι μπορούν και και και...Μετά από λίγο καιρό και όταν πια είναι σίγουροι ότι ο ασθενής έχει εξαρτηθεί πλήρως από αυτόν αρχίζει η αδιαφορία.

Senior Member
    Ακριβώς έτσι. Οπότε εκεί που καταλήγει το θέμα είναι ότι αν έχεις πραγματικά πολύ την ανάγκη να πας, πρέπει τουλάχιστον πάντα να έχεις τις επιφυλάξεις σου και να τους αμφισβητείς, ακόμα και μπροστά τους :).
    Δε πρέπει να δέχεσαι τίποτα έτσι επειδή απλά το λέει \"ο γιατρός\", που στο κάτω κάτω ένας άνθρωπος είναι και μπορεί να μην είναι όσο έξυπνος δείχνει ή να κάνει λάθη (μπορεί και εσκεμμένα κάποιες φορές). Και μόνο αυτοί που εξουσιάζουν κράτη μπορεί να γίνουν άπληστοι και διεφθαρμένοι;

Senior Member
    flamenco, υπερβάλλεις λιγάκι.

Senior Member
    ?