Results 1,651 to 1,665 of 2118
Thread: η σχεση με τον ψυχιατρο
-
03-02-2008, 13:20 #1651
After 10 years, of the people diagnosed with schizophrenia:
25% Completely Recover
25% Much Improved, relatively independent
25% Improved, but require extensive support network
15% Hospitalized, unimproved
10% Dead (Mostly Suicide)
After 30 years, of the people diagnosed with schizophrenia:
25% Completely Recover
35% Much Improved, relatively independent
15% Improved, but require extensive support network
10% Hospitalized, unimproved
15% Dead (Mostly Suicide)
(Source: Surviving Schizophrenia)
Where are the People with Schizophrenia?
Approximately:
6% are homeless or live in shelters
6% live in jails or prisons
5% to 6% live in Hospitals
10% live in Nursing homes
25% live with a family member
28% are living independently
20% live in Supervised Housing (group homes, etc.)
Ακομα και με τη φαρμακευτικη αγωγη (που πολλοι αρνουνται να παρουν) αυτα ειναι τα στατιστικα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 03-02-2008, 13:28 #1652
Originally posted by keep_walking
After 10 years, of the people diagnosed with schizophrenia:
25% Completely Recover
25% Much Improved, relatively independent
25% Improved, but require extensive support network
15% Hospitalized, unimproved
10% Dead (Mostly Suicide)
After 30 years, of the people diagnosed with schizophrenia:
25% Completely Recover
35% Much Improved, relatively independent
15% Improved, but require extensive support network
10% Hospitalized, unimproved
15% Dead (Mostly Suicide)
(Source: Surviving Schizophrenia)
Where are the People with Schizophrenia?
Approximately:
6% are homeless or live in shelters
6% live in jails or prisons
5% to 6% live in Hospitals
10% live in Nursing homes
25% live with a family member
28% are living independently
20% live in Supervised Housing (group homes, etc.)
Ακομα και με τη φαρμακευτικη αγωγη (που πολλοι αρνουνται να παρουν) αυτα ειναι τα στατιστικα.
Αν πάλι εννοείς ότι είναι κλεισμένοι από δω κι από κει, είναι γιατί οι κοινωνία μας τους κάνει έτσι. Και τα φάρμακα τους κάνουν ακόμα πιο ανήμπορους να συμμετέχουν σε αυτή και να έχουν κάποια χρήματα στην άκρη...
03-02-2008, 13:39 #1653
αν καταλαβα καλα ο Flamenco απλα λεει οτι τα φαρμακα που παιρνουμε τωρα μπορει να εχουν μακροπροθεσμα καποιες παρενεργειες κι αυτο ειναι πιθανο οπως ολες οι χρονιες φαρμακοθεραπειες κ θα συμφωνησω μαζι του στο οτι οταν κι αν ποτε κοψει κανεις τα χαπια τα συμπτωματα ειναι εκει
κι ετσι ειναι
αλλα
θα συνφωνησω με τον keep οτι αυτο σαφως δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να παιρνουμε τα χαπια μας γιατι κι εγω θα ειχα παει εις τοπο χλοερο χωρις αυτα
μακροπροθεσμα ναι ισως να κανουν ζημια αλλα για το τωρα που ειναι σδυνατο να ανταπεξελθουμε χωρις τα φαρμακα δεν εχουμε αλλη επιλογη
θα το αντιπαραθεσω με τον καρκινο κανεις χημειοθεραπειες παρα τις παρενεργειες γιατι τα οφελη ειναι μεγαλυτερα απο τους κινδυνους
σιγουρα επισης οσοι αυτοκτονουν πασχουν απο κατι
να πω οτι ενα 11% των οριακων καταληγουν σε αυτοκτονια
δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι ο αλλος καλα κ να κανει κατι τετοιο
οποτε τα φαρμακα καταστελοντας τα συμπτωματα εχουν μεγαλυτερο ωφελος σε σχεση με τις παρενεργειες
κι αν ειναι να ειμαι καλα γιατι να μην τα παιρνω κι εφορου ζωης?
γτ ναι μεν εγω ειμαι ο εγκεφαλος μου δε η παθηση ειναι αυτη που δεν μας αφηνει να την κουμανταρουμεwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
03-02-2008, 13:39 #1654
Ειναι γενοκτονια γιατι ως γνωστο απο σχιζοφρενεια αρωσταινει το 1% του πληθυσμου παγκοσμιως.
Τωρα αν θες να πεις σε αυτους τους ανθρωπους να μη παιρνουν φαρμακα γιατι θα γινουν με εναν μαγικο τροπο καλα...εχει καλως.
Ενδιαφερον θα εδειχνε μια στατιστικη που λεει το25% τα εχουν καταφερει ποσοι δεχτηκαν να παιρνουν φαρμακευτικη αγωγη εφ ορου ζωης και ποσοι απο τους αλλους αρνιουνται.
Εγω προσωπικα ως σχιζοφρενης δεν εχω σηναντησει ομοιο μου να την παλευει χωρις φαρμακα αν και υπαρχουν φημες οτι υπαρχουν και λεω φημες γιατι εινιαι πραγματι σπανιο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-02-2008, 13:49 #1655
Anyway, η άποψή μου είναι αυτή που είπα και θα συνέχιζα το διάλογο ειλικρινά με επιχειρήματα αλλά με κουράζουν τέτοιοι μη άμεσοι διάλογοι από υπολογιστή. Απλά να έχουν υπόψιν τους αυτοί που διαβάζουν το thread ότι υπάρχει και αυτή η άποψη (που αμφιβάλλω αν την έχουν ακούσει κάπως εμπεριστατωμένη πολλοί από μας παλαιότερα) και από κει και πέρα ας κάνει ο καθένας ότι θέλει...
Φιλικά
03-02-2008, 13:54 #1656
Την ξερουμε αυτην την αποψη...προσωπικα εφτυσα αιμα μεχρι να μπει στο κεφαλι μου οτι πρεπει να την αποβαλλω.
Δεν λεω οτι παμε στο γιατρο για χαπια με το παραμικρο αλλα μην γινομαστε αρνητικοι σε κατι επειδη εχουμε διαφορετικες εμπειριες απο τη ζωη...για αυτο και μιλησα με αριθμους και οχι προσωπικη εμπειρια.
Πιστευω Flamenco οτι θα εβρισκες ενδιαφερον το ακολουθο site:
http://criticalpsygreece.org/
Παντα φιλικα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-02-2008, 13:57 #1657
παιδια ο καθενας αντιμετωπιζει το ψυχικο του προβλημα οπως νομιζει κ μπορει
ειμαι υπερ της φαρμακοθεραπειας οταν υπαρχει λογος κ οπως ειπα τα οφελη ειναι περισσοτερα απο τους πιθανους κινδυνους
αλλα το μπαλονι της ψυχοθεραπειας εσπασε για μενα πιαwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
03-02-2008, 14:00 #1658
Οκ είδα ποιο είναι το θέμα της και υποθέτω πάνω κάτω τι θα λέει. Δεν ήξερα ότι προωθείται και τόσο δημόσια αυτή η άποψη. Thanks θα την τσεκάρω...
03-02-2008, 14:12 #1659
http://www.schizophrenia.com/sznews/archives/005929.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Toxoplasma_gondii
Off topic να πεταξω δυο λινκ για μια απο τις αιτιες της σχιζοφρενεια που τσουλαει πολυ τωρα τελευταια.
Δεν φταιμε εμεις φταιει αυτο το γαμ.. παρασιτο σε μερικες περιπτωσεις (ισως).[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-02-2008, 14:28 #1660
δεν το ηξερα αυτο ρε συ keep
εμενα πχ μου ειπαν οτι επειδη ο πατερας μου ειναι διπολικος κληρονομισα την προδιαθεση η οποια στο συγκεκριμενο περιβαλλον βρηκε εδαφος κ φουντωσε(για το οριακο μιλαω)αλλα πολυ πιθανον μιας κ ολες οι αιτεις ψυχικων διαταραχων ειναι αβεβαιες τελικα κ κανεις δεν μπορει να μιλησει με βεβαιοτητα να βγει κατι παρομοιο για πολλα ακομη!well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
03-02-2008, 15:05 #1661
Originally posted by Flamenco
Το θέμα είναι ότι αν δεν ήξερες για ψυχαναλύσεις και τα σχετικά δε θα πήγαινες καν και δε θα σου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να έχεις κάτι (πχ κατάθλιψη). Γιατί αυτό το κάτι δεν έχει καν οριστεί στο μυαλό σου. Θα έλεγες απλά νιώθω άσχημα γι\'αυτό. Θα κάνω ότι μπορώ για να το αλλάξω. Ούτε θεραπείες ούτε εξαρτήσεις ούτε ένα κάρο πεταμένα χρήματα απλά για να συζητάς με κάποιον που ξέρει το καλύτερο για σένα πριν από σένα...
03-02-2008, 15:10 #1662
Originally posted by justme
Το θέμα όμως Σοφία είναι τι κάνεις όταν άλλο σου λέει η ψυχή και άλλο η λογική σου. Δεν γίνεται να συμπορευτούν. Αντιτίθετανται.
Όπως η όλη ιστορία με την αμφισβήτηση των γιατρών.
Η λογική μας λέει ότι απλά κάνουν την δουλειά τους.
Η ψυχή μας ότι ξέρουν να ξαναδίνουν ζωή από το πουθενά.
Και ξανά η λογική..... Και ξανά η ψυχή.......
Ε κάτι πρέπει να εμπιστευτείς από τα δύο περισσότερο
03-02-2008, 15:54 #1663
.... μιας και γίνεται κουβέντα -και χωρίς να πάρω θέση γιατί το θέμα είναι και πολύ λεπτό και πολύ προσωπικό για τον καθένα, απλά δίνω ένα link για μια διαφορετική προσέγγιση ..
http://www.paratiritiriopsy.org/
03-02-2008, 17:07 #1664
keep-walking ήθελα να σου πω μόνο πρόσεξε μη σε βγάλανε ψυχωτικό ενώ δεν είσαι... Για το δικό σου καλό. Είμαι εκπρόσωπος μιας τέτοιας απαράδεκτης ιστορίας που με έχει αλλάξει ριζικά και χωρίς λόγο. Τώρα αν έχεις παραισθήσεις ή κάτι τέτοιο ακραίο πάω πάσο... Ο όρος της σχιζοφρένειας αλλά και των ψυχώσεων χρησιμοποιείται πολλές φορές με πολύ αόριστη βάση...
03-02-2008, 20:16 #1665
Originally posted by interappted
το μπαλονι της ψυχοθεραπειας εσπασε για μενα πια
Τη νιώθω αυτή την καρφίτσα που στο \'σπασε.
Γιατί αφήνεις πράγματα εδώ κι εκεί και κάθεται πάνω ο κόσμος;
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....