η σχεση με τον ψυχιατρο - Page 112
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 112 of 142 FirstFirst ... 1262102110111112113114122 ... LastLast
Results 1,666 to 1,680 of 2118
    Senior Member
    Originally posted by Dalia
    Τις δύσκολες ώρες που νομίζω ότι δεν αντέχω άλλο και θέλω οπωσδήποτε βοήθεια προτιμώ να ακούσω την ψυχή και όχι τη λογική. Γιατί αν εκείνη την ώρα ακούσω τη λογική θα γίνω ακόμα χειρότερα και δεν έχω και πολλά περιθώρια.

Τί καλά να σου αφήνει περιθώρια ο εαυτός σου..

Senior Member
    Originally posted by olorou
    Originally posted by interappted
    το μπαλονι της ψυχοθεραπειας εσπασε για μενα πια

Τη νιώθω αυτή την καρφίτσα που στο \'σπασε.
    Γιατί αφήνεις πράγματα εδώ κι εκεί και κάθεται πάνω ο κόσμος;

μετα λυπης μου εγινε olorou αλλα πια εγινε..
    κι αλλωστε αναρωτιεμαι τι αλλο εχω να πω τι αλλο να βγαλω απο μεσα μου
    δεν εχω κι ετσι οπως γιναν τα πραγματα..ακομα χειροτερα
    φυσικα κ θελουμε καποιον να μας καταλαβαινει να μας νιωθει ακομα κι αν χρειαζεται να τον πληρωσεις αλλα απο την αλλη ολο αυτο μου βγαζει κατι σε απογνωση θα σου δωσω λευτα να με καταλαβεις η να κανεις οτι με καταλαβαινεις κι αυτην την αναγκη μου ας την χρυσοπληρωσω
    ολα οσα \"πηρα \"απο την ψυχοθεραπεια με το που επαισε η αυλαια εγιναν καπνος....
    δεν λεω απο τη μια εμαθα τον εαυτο μου καλυτερα εστιασα στο τι με ενοχλει κ το παλευω
    αλλα το τι ειρωνια εχω τωρα για εκφρασεις\"εγω ειμαι εδω σε καταλαβαινω κ θα σε βοηθησω\"
    τωρα πια μονο φαρμακοθεραπεια!να μπλοκαρονται το μεγιστο δυνατο τα \"συμπτωματα\"
    κι αρχιζω να καταλαβαινω καποιους που μου λεγανε:οι ψυχωγιατροι ειναι επαγγελματιες γιατροι με ο,τι συνεπαγεται αυτο!κι πρεπει να αντιμετωπιζονται ετσι κ μονο
    συναισθηματισμοι κ λευτα δεν κανουν παντρεια!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Interappted τσέκαρε μία το u2u σου. Απλά ήθελα να σε ρωτήσω κάτι.

Senior Member
    Καταρχήν να σου πω οτι ειμαι ενηλικη,πραγμα που σημαινει οτι ειχα πολλες επιλογες οταν θεωρησα οτι ειμαι χαλια: 1. να συνεχισω μονη μου εγω κ ο πονος μου να ψαχνω την ακρη 2. να παω σε ψυχιατρο 3. να παω σε ψυχοθεραπευτη/τρια 4. να παω κ στους 2 αν χρειαζονταν 5. να παω στον αγυριστο. Επελεξα το 3. Να σου υπενθυμισω οτι αν δεν μου γεμιζε το ματι η θεραπευτρια μου, αν δεν μου ελεγε κατι η ολη διαδικασια δεν θα συνεχιζα. Κατα τριτον ειναι βέβαιο οτι καταθλιψη κ διαγνωση της δεν γινεται μονο απο ψυχιατρο. Κ η θεραπεια της ομοιως δεν γινεται απαραιτητως με χαπια. Επισης η διαρκεια της ψυχοθεραπειας απο ποτε κανονιζεται απο τον θεραπευτη κ μονο? ο θεραπευομενος τί ειναι? βλάκας? δεν ξέρει τί του γινεται? ποτε νιωθει καλυτερα? ποτε ειναι καλα κ ετοιμος να αποχωρήσει?

Οσο για το ερώτημα με τις αλλαγες : μα εγω δεν ήξερα τί κ αν θέλω να αλλαξω κάτι. Ηξερα οτι κατι μ ενοχλει. Μαλιστα πολλα. Αλλα δεν μπορουσα να τα προσδιορίσω. Κοινως έχασα τη μπαλα. Οσο για το τί θέλω να ακουσω, δεν εχω ιδέα τί θέλω ν ακουσω. Νομίζεις οτι πριν φτάσω στην πορτα της ψυχολογου δεν προσπάθησα να τα βρώ μόνη μου? Δεν παιδεύτηκα? Ή μηπως νομίζεις πως το να πηγαινεις να μιλάς για οτι σε ποναει ειναι κατι εύκολο κ απλο? Τελος ειχα φίλους πολυ ζεστους ωστε να μου σταθουν αλλα τα χαν τοσο χαμενα οσο κ εγω...Ο ψυχοθεραπευτης παντως δεν σου λεει οτι θες να ακουσεις, μα ουτε τί ειναι σωστο κ τί οχι. Ο καθενας μονος του γνωρίζει τί ειναι σωστο για τον εαυτο του κ τί οχι οπως μονος του ο καθενας κανει τις αλλαγές του οπως κ οσο αντεχει κ θέλει.

Senior Member
    Σοφια ισως να σταθηκες τυχερη δεν αντιλεγω αλλα πιστεψε με κανεις ο οποιος εχει δεχτει ψυχοθεραπεια κ φτανει στο σημειο να την απορριπτει(για τον εαυτο του οχι γενικα)δεν αλλαζει αναιτια γνωμη
    κ θα σου πω κατι που ειδα κ διαπιστωσα
    ατομα κ βαζω κ τον εαυτο μου μεσα που απορριπτουν την ψυχοθεραπεια ειναι κυριως αυτα που παιρνουν φαρμακοθεραπεια
    αυτο απο μονο του λεει κατι
    τι?να σου πω κατα τη γνωμη μου
    για τα πλεον διαδεμονα πχ αντικαταθλπτικα οκ?σου λενε η θεραπεια θα ειναι για 6 μηνες
    για καποιους οι 6 μηνες παραμενουν 6(εξαιρεσεις)για καποιους γινονται 18 24 κτλ
    κ για καποιους οπως εμενα πχ δινονται κ αλλα φαρμακα παλι κ καλα για λιγο αλλα που το λιγο μοιαζει με το ποτε
    αν διαβασεις πολυ ωρα στο forum θα δεις πολλα παιδια που δεν θελω να αναφερω να πηγαινουν στον ψυχιατρο ,να γραφουν τα φαρμακα χωρις καν να κανουν ψυχοθεραπεια
    ποτε δεν καταλαβαινα το γιατι
    τωρα ομως το καταλαβα
    γιατι καποιοι απο μας πιστεψαμε στην ψυχοθεραπεια σαν σωτηρεια λεμβο ενα πραγμα κ τελικα
    μειναμε με τις συνταγες αγκαλια να μετραμε χαπια κ ωρες
    κ δεν ειναι μελο καθολου ειναι ενας τροπος πια , το μελο ειναι

Τι εκανε η ψυχοθεραπεια???
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member

ποση αληθεια εβγαλες πουλακι μου!ματσ
    mouts.....hehe

Senior Member
    Originally posted by Flamenco
    Ήθελα να καταλήξω παραπάνω ότι ο οποιοσδήποτε να πάει σε ψυχίατρο όλο και κάτι θα του βρει τελικά με τόσο ευρείες και αφηρημένες κατηγορίες ασθενειών...
    χαχαχαχα ξεκινησα ως οριακη 9 στα 9 χαρακτηριστικα
    στη συνεχεια μου βγαλε κ κατι ψυχαναγκασμους α κ κατι απο ναρκισισμο κ ναι μια μειζων καταθλιψη μεσα σε 1 χρονο που παω στον πιο προσφατο
    τον επομενο χρονο θα συμπληρωθει μαλλον κι αλλο η λιστα θα χω κ το αλλο κ εκεινο κ δεν ειναι τπτ μας εχουν κανει κ μιλαμε τη γλωσσα τους

πχ να κανω μια ψυχαναγκαστικη επαναληψη....
    ε ελεος
    α κι εγω που δεν ειναι στον χαρακτηρα μου πχ η σχεση ειναι λογω του οριακου απο καταστασεις των πρωτων 7 χρονων της ζωης μου!
    τα δεχομαι αλλα πια μονο ως γνωσεις σε βιβλια που καποιοι εγραψαν κ δεν λεω σε εμενα οι περιγραφες του οριακου ειναι μεσα 100%
    αλλα......
    απο κει κ περα μαλλον πρεπει αφου αυτοι λειτουργουν καθαρα επαγγελματικα
    κι εγω η ο καθενας (απλα δεν θελω να μιλησω κ για αλλους)πρεπει να το δουμε καθαρα ως πελατες
    να κανουμε εξυπνες αγορες
    πχ σε πληρωνω 50 ? να μου προσφερεις τισ γνωσεις σου μπας κ βελτιωθω αλλα αυτα τα 50 λεπτα που εγς πλερωνω 1 ? το εκαστο
    δεν θελω παυσεις ..δεν θελω σιωπες..δεν θελω ερωτησεις τυπου τι εκανες με τ σπιτι σου η τη δουλεια σου κτλ
    θελω τις γνωσεις σου να τις αγορασω!το 1 λεπτο-1 ? θελω να το κανω το ιδιο εξυπνα
    χωρις συναισθηματισμους τυπου Γιαλομ να νιωσεται κοντα με τον ψυχιατρο σας να του αφεθειται να στηριχτειται
    γιατι Γιαλομ ολα αυτα ισχυουν στο αν εισαι συνεπεις στην πληρωμη σου κ σε κανενα βιβλιο δεν κανεις νυξη για αυτο!γιατι εννοειται
    α ρε ποσο μουπηρε να ξυπνησω???????
    hehe.yeah..No emotions!!!!!!Αμ τίγκα στο συναίσθημα δεν ήμουν με τον παλιό;;;;Η Αγία Γραφή και κάτι παραπάνω ήταν οι γνώσεις του μέχρι που τον αποχωρίστηκα και κατέρρευσα..Αυτή η εξαρτητικότητα με σκότωσε ακόμα κ με γκόμενους..Με άφηνε ένας αμέσως:Όλα δεν αξίζουν,ζω ένα δράμα,την κάνω και άντε γεια...Πάντως άτομα τα οποία ζουν με πενήντα χάπια ή έστω και με ένα αλλά μαστουρώνουν τι σκατά ζωή να ζήσουν για να σκεφτούν πως αξίζει να μην αυτοκτονήσουν όταν ακόμα και το σεξ δεν μπορούν να ευχαριστηθούν λόγω αντικούκου χαπιού;;Πέρασαν τρισίμισι χρόνια για να παραδεχτεί ο νέος ψυχίατρος ότι το αναφρανίλ είναι αναχρονιστικό και όντως μου έφερνε καταστολή αντί για υπερδιέγερση και όντως είναι \"βαρύ\" χάπι και όντως δεν είμαι εγώ η τρελή που το νιώθω.......Αυτό ως προς ένα από τα \"αθώα\" ψέματα που πλασσάρουν οι ψυχίατροι για να καθησυχάσουν τον ασθενή..Μπορώ παρακαλώ να έχω την αλήθεια;;;;Όσο για τις διαταραχές..Εσύ Ιωάννα έπιασες το απίστευτο σκορ των 9 στα 9 διαγνωστικά κριτήρια για οριακή...Μπράβο χρυσό μου..Και εις ανώτερα..Εδώ που καταλήξαμε όσες περισσότερες διαταραχές τόσο πλουτίζουμε βιωματικό βιογραφικό....Όσο πιο διαταραγμένος τόσο πιο εξτρίμ,τόσο πιο πονεμένος....Ένα τραγούδι έλεγε:The more you suffer the more it shows you really care...Έπρεπε να \"διαταραχτούμε\" για να μας προσέξουν....Εγώ απ\'την άλλη με Παννεύρωση..Τσάκω διαταραχή και έχω και στοιχεία της....χεχε...Πάντως Τζο είναι συχνό μου είπαν φαινόμενο να συνοδεύεται η οριακή από ψυχαναγκασμό....

Senior Member
    Interappted το ότι έχεις τα χαρακτηριστικά (που έχουν ορίσει οι ίδιοι ) της οριακής δε σημαίνει ότι είσαι άρρωστη. Αντίστοιχα θα πουν σε κάποιον: όταν νιώθεις έτσι, είσαι αυτό αλλιώς είσαι αυτό. \"Μα έτσι είναι ο χαρακτήρας μου!!!\" Και στις δύο περιπτώσεις όμως μπορεί να σου δώσει φάρμακα. Δεν το καταλαβαίνεις εύκολα... Είναι απάτη η φάση. Επαναλαμβάνω ότι ΟΙ ΙΔΙΟΙ έχουν ορίσει τις ασθένειες...
    Όταν έχεις 9 στα 9 ή έστω και αυτοκτονική διάθεση ε δεν είσαι και πολύ καλά..Απλά αυτοί το έχουν γαμήσει στο έχεις στοιχεία από αυτό και κάτι από αυτό λες και η προσωπικότητα κάποιου αποτελείται από διαταραχές...Δεν είμαι άνθρωπος είμαι ένα συνοθύλευμα διαταραχών που πρέπει να λύσω......50Ευρώ για ναρκισσισμό επί τόσες συνεδρίες,60 Ευρώ για κατάθλιψη επί τόσες συνεδρίες,65 για ψυχαναγκασμό επί τόσες συνεδρίες,40 για ιστριονική επί τόσες συνεδρίες και 100 για οριακή επί τόσες συνεδρίες(καθ\'ότι και σοβαρή διαταραχή και βαστάει να τσεκουρώσουμε) ΣΥΝΟΛΟ:χ.χχχ.χχχ.χχχ Ευρώ

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Αντίστοιχα θα πουν σε κάποιον: όταν νιώθεις έτσι, είσαι αυτό αλλιώς είσαι αυτό. \"Μα έτσι είναι ο χαρακτήρας μου!!!\"
    Κανω ψυχοθεραπεια 1 χρονο. Ποτέ δεν αισθανθηκα οτι ανηκω σε καποια κατηγορια ή με καποια ταμπελα πανω μου.

Επισης δεν εχω κατι, π.χ. κατάθλιψη,οριακη οτιδηποτε. Παρολα αυτα καποτε ημουν σιγουρη οτι κατι εχω....δεν ειναι απαραιτητο οτι μια ασθενεια ή μια παθηση σε κανει δυσλειτουργικο ή μαλλον περισσοτερο δυσλειτουργικο απο καποιον που δεν εχει συγκεκριμενη παθηση. Οποτε η ταμπελα ή η ασθενεια ή η επιγνωση αυτης μπορει να με βοηθησει να γινω καλύτερα ή αν παρασυρθω απο αυτο το \"ονομα\", \"παθηση\" να γινω ερμαιο της κ να χαντακωθω. ΜΟΝΗ ΜΟΥ.
    Ναι εμείς μιλάμε συγκεκριμένα για τις \"αρρώστιες\" που προωθούν για να σε πείσουν να κάνεις θεραπεία μαζί τους. Σ\'αρέσει πολύ η εμφάνισή σου; Λέγεται ναρκισσισμός και είναι κακό και πρέπει να κάνουμε 4 μήνες θεραπεία γι\'αυτό το λόγο... - Με έκανες πραγματικά και γέλασα...Αν σου αρέσει πάνω από τόσες μοίρες η εμφάνισή σου αποκλίνεις και θες θεραπεία...Το πόσες μοίρες δεν είναι στάνταρ..Ανάλογα τις οικονομικές μας ανάγκες την εποχή.....Στην πορεία προκύπτει και κάτι άλλο, βάλε άλλους 2 μήνες. Τελικά δεν τελειώνεις ποτέ. Ο άλλος μπορεί να σου λέει για πάντα ότι δεν έχεις διορθωθεί και να ψάχνετε θέματα για να αναλύετε...- Δεν έλεγα ότι έλεγε γιατρός σε μία ότι δεν έχεις τίποτα ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ αλλά με τα άλυτα που κουβαλάς θα αποκτήσεις αν δεν κάνεις θεραπεία;;;

Και για τη ψυχοθεραπεία αναφερόμαστε στο γεγονός ότι δε γίνεται συνήθως με γνώμονα το δικό σου καλό. Ενώ θα μπορούσε κάποιος να σου πει συμπυκνωμένα αυτά που ήθελες να ακούσεις (ότι και να είναι αυτά) σε 3-4 επισκέψεις τις κάνει 100 για να κονομάει... Λίγο θα τον νοιάξει αν εσύ έχεις τα χρήματα. Και στο κάτω κάτω γιατί να αλλάξεις; Θα κάνει το χαρακτήρα σου με βάση τα δικά του πρότυπα; Τα σωστά; Γιατί είναι αυτά τα σωστά; Τι είναι σωστό και τι λάθος; Ποιος χαρακτήρας είναι ο σωστός; Αυτός που δεν έχει ιδιαιτερότητες; Αυτός που γράψανε κάποιοι στα βιβλία που ακολουθούν οι ψυχίατροι; Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι και έχουν δίκιο;

Ο καθένας λοιπόν έχει τις ιδιαιτερότητές του. Αν πας σε κάποιον για να σου αλλάξει το χαρακτήρα είναι επειδή σου έχουν περάσει ότι ο χαρακτήρας σου είναι λάθος. Λάθος είναι αυτοί... Ας δεχτούμε απλά ότι ο καθένας είναι διαφορετικός και ότι πρέπει να γουστάρει γι\'αυτό που είναι.
    Δείκτης υγείας είναι να είσαι λειτουργικός...Αυτό είπε η γιατρός μου και σε αυτό θα συμφωνήσω 100%..Τα υπόλοιπα περί όλοι έχουν τις νευρώσεις του άρα θεραπεία είναι φρου φρου και αρώματα....

Senior Member

Υ.Γ. Η ναρκισσιστική προσωπικοτητα που αναφέρεις δεν εχει σχεση με το παραδειγμα της εμφανισης
    Η υπερβολική ενασχόληση με την εμφάνιση είναι ένα από τα κριτήρια.....

Senior Member
    Originally posted by Dalia

Ναι εμείς μιλάμε συγκεκριμένα για τις \"αρρώστιες\" που προωθούν για να σε πείσουν να κάνεις θεραπεία μαζί τους. Σ\'αρέσει πολύ η εμφάνισή σου; Λέγεται ναρκισσισμός και είναι κακό και πρέπει να κάνουμε 4 μήνες θεραπεία γι\'αυτό το λόγο... Στην πορεία προκύπτει και κάτι άλλο, βάλε άλλους 2 μήνες. Τελικά δεν τελειώνεις ποτέ. Ο άλλος μπορεί να σου λέει για πάντα ότι δεν έχεις διορθωθεί και να ψάχνετε θέματα για να αναλύετε...
    Ναι αλλά μόνοι μας αποφασίζουμε να πάμε στον ψυχίατρο ή στον ψυχολόγο.Που σημαίνει ότι δεν είμαστε καλά,ότι κάτι μας απασχολεί.Δεν είναι ότι μας βρίσκει ο γιατρός και ενώ είμαστε καλά προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είμαστε για να μας πιάσει πελάτες.
    Για να πάμε κάτι θα έχουμε..Αλλά ας πιάσουμε τα βασικά και ας αφήσουμε το έχεις και αυτό και εκείνο..Σημασία έχει να βοηθάμε και να ξεμπερδεύουμε τον ασθενή και όχι να επωφελούμαστε εις βάρος του......

Senior Member

Σοφια δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα κ σου το λεω εγω που ξερεις πως ενιωθα για τον δρ μου
    πιστεψε με οταν ανηκεις σε μια απο τισ κατηγοριες τους στο λενε κ σου δινουν κ τα αναλογα φαρμακα
    ας μη μπερδευουμε σε ολο αυτο τους ψυχολογους που στο φιναλε δεν γραφουν κ φαρμακα
    εμενα μου το ειπαν 5 πχ για το οριακο κ σε πληροφορω οτι κανω ολοκληρο αγωνα να μην παιρνω αντιψυχωσικα αλλα κ στο ικα που παω να τα γραψω δεν γινεται
    δεν γινεται να εισαι καταρχην διπολικος ,οριακος σχιζοφρενης ,ψυχαναγκαστικος κ να σε αφησουν χωρις χαπια
    κι οταν σου τα δωσουν ευλογα θα ρωτησεις \"τι εχω?\"δεν θα τα παρεις ετσι χαλαρα χωρις να ρωτησεις για να μην μπεις κατω απο μια ταμπελα
    κ θα σου πω κ κατι
    αν σου εβγαζε η ψυχολογος σου καταθλιψη θα σε εστελνε σε ψυχιατρο για να παρεις αντικαταθλιπτικα
    θα το εκανε αυτο
    ή θα εχανε μια καλη πελατισσα?
    ετσι μι απορια
    τα λες πολύ καλά....Όταν σου λένε πάρε αυτό ρωτάς γιατί....ΣΥΝΗΘΩΣ....Το ίδιο κάνεις και για τις σωματικές ασθένειες..Και όταν απλά σου παρέχουνε γνώση για να θεραπεύσεις κάτι πρέπει να ξέρεις αυτό το κάτι γιατί δεν περνάς από καμιά εγχείριση ψυχής για να αφεθείς στα χέρια τους και να τελειώνεις μια και έξω......Το μεγαλύτερο μέρος της θεραπείας σου το απαρτίζεις εσύ και δεν επιτρέπεται να σε μπερδεύουν.....Κάνω αυτό:Είναι ψυχαναγκαστικό..Οκ.Να το αλλάξω αλλά όχι και όλα πάνω μου είναι εξ\'αιτίας του ψυχαναγκασμού γιατί αν δεν σε βρίσει/αγνοήσει ο ασθενής μπορεί να του δημιουργήσεις κόμπλεξ και ή να σε αφήσει και να πάει αλλού ή να τα κουβαλάει στις κοινωνικές του επαφές......

Senior Member

αν σου εβγαζε η ψυχολογος σου καταθλιψη θα σε εστελνε σε ψυχιατρο για να παρεις αντικαταθλιπτικα
    θα το εκανε αυτο
    ή θα εχανε μια καλη πελατισσα?
    ετσι μι απορια
    οπως ειπα σ εκεινη λεω κ σε σενα: ξεκινησα να κανω ψυχοθεραπεια για να θεραπευσω την καταθλιψη. αν μου προτεινε να πηγαινα σε ψυχιατρο θα πηγαινα,δεν θα σταματουσα ομως την ψυχοθεραπεια. Αυτο ηταν σαφες απο μερους μου. Αν χρειαζοταν να παρω φαρμακα ημουν τοσο χαλια που θα τα περνα. Δεν μ ενοιαζε τιποτα,παρα μονο να νιωσω καλυτερα.
    Αυτό έκανε η δική σου ψυχίατρος και να είναι καλά........Αλλά αυτό έκανε η δική σου-επαναλαμβάνω.......μα για να τα παίρνουμε Σοφία και να υφιστάμεθα τόσες παρενέργειες λες να είμαστε καλά;;;Αλλού προβάλλουμε αντιρρήσεις...Εύκολη αμυντική στάση το Αφού πάτε δεν είστε καλά άρα έχει δίκιο ο ψυχ........Δεν είπαμε ότι είμαστε καλά........δεν χρειάζεται να μας χτυπάς κάτι που ξέρουμε.......Και αν εσύ έχεις λεφτά να ξοδεύεις όταν δεν έχεις καμία παθολογία εγώ δεν έχω ούτε αυτά ούτε χρόνο......

Senior Member
    να σημπληρωσω κατι ακομα το οτι εγω κ απο οτι βλεπω κ καποια αλλα μελη εχουν πλεον αρνητικη αποψη για την ψυχοθεραπεια πιστευω οτι εχουμε σοβαρους λογους κι οχι αναλαμπες κ οτι προερχομαστε απο ψυχιατρους κι απο την λουμπα των φαρμακων.
    κι εκει καποια στιγμη ειδα τον εαυτο μου σε ενα κυκλο,ακινητοποιημενη να εχω το δρ μου Θεο μου
    κ τα φαρμακα οδηγο μου
    κ λεω...(βεβαια επαιξε ρολο κ το θεμα ευρα κ μαλιστα το μεγαλυτερο)τι θα γινει????ξεκινησα κ καλα για 6 μηνες με αντικαταθληπτικα κ βενζοδιαζεπινες
    περασαν 2 χρονια κ τωρα παιρνω κ αντιψυχωσικα κ βενζοδιαζεπινες κ αντικαταθλιπτικα
    κ οι συνεδρειες μοιαζουν τωρα με απλη συνταγογραφηση για να πασ στο ικα πχ κ να σου δωσουν οι εκει ψυχιατροι τα φαρμακα δωρεαν
    δλδ καταληγει η συνεδρεια καπως ετσι
    πως τα εισαι με τα ladose?κοιμασαι καλα με τα tavor ?εισαι πιο ηρμη με το seroquel??
    με λιγα λογια φαρμακολογια κ η αλλαγη ειναι καθως περιμενεις ειτε οτι θα ελαττωσεις την αγωγη η θα την αυξησεις η αν την αλλαξεις

παλι τα φαρμακα οεο παιρνουν τη δοξα

φαρμακοθεραπεια-ψυχιθεραπεια=5-0
    Εεεεε;;;Δεν έχει δίκιο η Ιωάννα;;;;Λες λοιπόν Σοφία ότι τα λέμε έτσι για να πάμε κόντρα στους ψυχιάτρους;;;;;Λες να μην περάσαμε από το στάδιο να ελπίζουμε σε αυτούς και την ψυχοθεραπεία;;;;Λες να μην ταλαιπωρηθήκαμε και είπαμε να βγούμε να δυσφημήσουμε τους ψυχιάτρους-ψυχολόγους;;;Λες να μην γαμηθήκαμε στην ψυχοθεραπεία-φαρμακοθεραπεία;;

Senior Member
    Originally posted by justme
    Και εδώ τίθεται ξανά το ερώτημα.....
    Να εμπιστευθεις κανείς την λογική ή την ψυχή του?
    Για κάθε περίπτωση υπάρχει διαφορετική λύση....Κάπως αλλιώς το έλεγε ο φιλόλογός μου αλλά τέλος πάντων......Σε άλλη περίπτωση μόνο την λογική,σε άλλη την ψυχή,σε άλλη και τα δύο...Αλλά επειδή όταν σου έρθει το μανίκι δεν το πολυφιλοσοφείς σκέφτομαι πως η καλύτερη λύση είναι να συνδυάσουμε λογική-συναίσθημα...Ναι συνεχίζω ψυχοθεραπεία-φαρμακοθεραπεία αλλά συνεχίζω να αμφισβητώ την ψυχίατρό μου......