Results 1,681 to 1,695 of 2118
Thread: η σχεση με τον ψυχιατρο
-
04-02-2008, 03:03 #1681
Originally posted by Flamenco
Μα το θέμα Σοφία με την ψυχαναλύτριά σου είναι ότι δε μπορούσε να θεραπεύσει την κατάθλιψη αυτή καθεαυτή εφόσον δεν είναι ψυχίατρος. Είναι κάπως σα να περιμένεις τη ψυχολόγο που θα σου βγάλει διάγνωση πχ ότι έχεις θυροειδή από τα συμπτώματα που της λες ότι θα σε στείλει σε παθολόγο χωρίς να προσπαθήσει να σου κάνει και μία ανάλυση να δει αν είσαι \"υγιής\" στις σκέψεις σου. Και εκεί αρχίζει το θέμα. Και αν είναι ικανός ο ψυχαναλυτής μπορεί να ξεκινήσει ψυχαναλύση με τον οποιονδήποτε με την ίδια ευκολία. Τελικά πήγες να δεις τι έχεις, σου λέει ότι δεν έχεις το σοβαρό που νόμιζες (πχ κατάθλιψη) και συνεχίζεις ακόμα ένα χρόνο μετά και μπορεί πραγματικά αν θέλει η ψυχαναλύτριά σου να συνεχίζεις επ\'άπειρο.- Έτσι..Και εδώ είναι αυτό που προείπα...Δεν έχεις παθολογία αλλά αν δεν ψυχοθεραπευτείς ίσως αποκτήσεις οπότε σκάσε και 100 Ευρώπουλα.......για χ χρονικό διάστημα.....Όπως και αν τρακάρεις ίσως πεθάνεις.......Δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την υγεία,μπορούμε να την διασφαλίσουμε κάνοντας τα αναγκαία και μόνο......γιατί αλλιώς καταλήγουμε οι καλύτεροι πελάτες [ίσως ψυχαναγκαστικοί,υποχόνδρι� �ι]Ασφαλιστικών και λοιπών..Όπως πάρε φίλτρο νερού αλλιώς καρκίνος..Πάρε βιολογικά αλλιώς διοξίνες,Κρόιτς Φελγιάγκομπ,καρκίνος......Πά� �ε φυτικά καλλυντικά αλλιώς καρκίνος.......Μην τρως έξω:Πιθανή δηλητηρίαση...Μην κουρεύεσαι έξω:Πιθανή δερματοπάθεια......Ευαγγελάτ ος στυλ...Το ξύλο της κούνιας είχε ράδιο....
Κι έστω ότι θέλεις να αλλάξεις κάτι πάνω σου όπως λες. Δηλ. να έχεις κάτι διαφορετικό, το οποίο όμως υιοθέτησες ιδεολογικά κάπως, πχ tv, φίλους κλπ. Εφόσον ξέρεις τι σε ενοχλεί στον εαυτό σου γιατί πας για ψυχανάλυση; Αφού ξέρεις πάνω κάτω τι πρέπει (και θέλεις) να ακούσεις; Γιατί δεν προσπαθείς να το αλλάξεις μόνη σου; Νομίζω ότι όλοι τελικά αλλάζουμε μόνοι μας και ότι ακούσουμε από άλλους είναι απλά μικρά ερεθίσματα που δε μπορούν να προκαλέσουν τόση μεταστροφή από μόνα τους. Οι συμβουλές του ψυχοθεραπευτή θα μπορούσαν να προέρθουν από κάποιο φίλο απλά ή κάποιον με αντίστοιχες εμπειρίες. Εννοώ το να σου δώσει κάποια καινούρια ερεθίσματα προς διερεύνηση. Τελικά γιατί να ακούσεις τον ψυχαναλυτή; Γιατί είναι εκείνος ο σωστός και οι θεωρίες του; Ίσως επειδή αυτά που σου λέει είναι αυτά που θέλεις να ακούσεις... Αυτός που θα σου πάει κόντρα λέγοντας πχ έχεις γίνει αντικοινωνική γιατί έτσι είναι ο βαθύτερος χαρακτήρας σου και πρέπει να το αποδεχτείς απλά απορρίπτεται.
Που ξέρει ο άλλος τι είναι καλύτερο για σένα;Εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι καλύτερο για σένα; Φαίνεται ότι εθελοτυφλούμε σε τέτοιες περιπτώσεις όπως ανέφερε και η interappted.
Και όσον αφορά τον ναρκισσισμό sorry φαντάστηκα ότι ήταν αυτό που είπα. Δεν είναι ο μεγάλος αυτοθαυμασμός; Ίσως σνομπισμός... Γενικά πάντως ένα παράδειγμα πήγα να δώσω, οτιδήποτε συμπεριφορά που \"πρέπει να διορθωθεί\" μπαίνει σε αυτές τις κατηγορίες.- Έχεις δίκιο.ένα από τα διαγνωστικά κριτήρια είναι ο αυτοθαυμασμός....
- 04-02-2008, 03:13 #1682
Originally posted by Flamenco
Και κάτι τελευταίο για τα φάρμακα. Τα φάρμακα τι κάνουν; Απλά καταστέλουν τα συμπτώματα (και δεν αντιμετωπίζουν προφανώς την \"ασθένεια\" η οποία επανέρχεται δριμύτερη κάποια στιγμή μετά τη θεραπεία).- Σε αυτό θα συμφωνήσω και θα πω την προσωπική μου άποψη...Όταν ήμουν στην μαστούρα με το αναφρανίλ ναι ήμουν πιο ψύχραιμη,κοιμόμουν καλύτερα(συνέχεια κοιμόμουν) αλλά δεν μπορούσα να πιάσω δουλειά,να κρατήσω φιλία,να ανεξαρτητοποιηθώ όποτε η παραμικρή αποτυχία με οδηγούσε πιο κοντά στο αδιέξοδο.Οπότε με ένα πιο ήπιο αντικαταθλιπτικό και μια ψυχοθεραπεία βελτιώθηκα....Η καλή ψυχοθεραπεία είναι αυτή που θα σε καταστήσει λειτουργικό και ευτυχισμένο...Είναι μικρή αυταπάτη ότι το χάπι σε κάνει ευτυχισμένο και γεμίζει κενά...Οι ανθρώπινες σχέσεις γεμίζουν τα κενά........Και όντως υπάρχει υποτροπή στην διακοπή του χαπιού..Πρέπει να σταθεροποιήσεις μερικούς αρνητικούς παράγοντες της ζωής σου και μετα να αρχίζεις να αποχωρίζεσαι τα χάπια........θα μείνω στο Έχει και ο ασθενής άποψη για τη βελτίωση της υγείας του......Χέστηκα όταν έχω στοιχεία ναρκισσισμού όταν αυτά δεν με εμποδίζουν...Nα λύσω αυτά που με εμποδίζουν Χαρακτηριστικό παράδειγμα η θεραπεία της κατάθλιψης, η οποίο προσπαθεί να ανεβάσει τη σεροτονίνη και κάνα 2 ακόμα νευροδιαβιβαστές στην καλύτερη. Και το ερώτημα είναι το εξής: Που ξέρουμε ότι η έλλειψη σεροτονίνης προκαλεί την κατάθλιψη και όχι το αντίθετο. Κανένας δεν έχει αποδείξει κάποια πλευρά του παραπάνω θέματος ποτέ και ούτε πρόκειται. Ο ανθρωπινος οργανισμός είναι τόσο πολύπλοκος που ένα πας να αλλάξεις και αλλάζουν άλλα 500 μέσα σου και δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να προκύψει από κάτι τέτοιο αργότερα στον οργανισμό σου...
Και κάτι τελευταίο. Ξέρετε πόσες έρευνες αποκρύπτονται από τις βιομηχανικές εταιρίες για τα φάρμακα; Από τις 50 που βγαίνουν αρνητικές μόνο λίγες βγαίνουν στην επιφάνεια και τις παραλλάσουν και λίγο ώστε να μην είναι τόσο αρνητικές. Μόνο οι θετικές βγαίνουν 49 στις 50. Το έλεγε ένα δημοσίευμα στο in.gr. Λογικό δεν είναι; Όταν η ίδια εταιρία που δημιουργεί τα φάρμακα έχει χρηματοδοτήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ερευνών δε νομίζω ότι δεν τίθεται το θέμα της μεροληψίας...
04-02-2008, 08:57 #1683
Originally posted by Kassi
Originally posted by interappted
Σοφια δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα κ σου το λεω εγω που ξερεις πως ενιωθα για τον δρ μου
πιστεψε με οταν ανηκεις σε μια απο τισ κατηγοριες τους στο λενε κ σου δινουν κ τα αναλογα φαρμακα
ας μη μπερδευουμε σε ολο αυτο τους ψυχολογους που στο φιναλε δεν γραφουν κ φαρμακα
εμενα μου το ειπαν 5 πχ για το οριακο κ σε πληροφορω οτι κανω ολοκληρο αγωνα να μην παιρνω αντιψυχωσικα αλλα κ στο ικα που παω να τα γραψω δεν γινεται
δεν γινεται να εισαι καταρχην διπολικος ,οριακος σχιζοφρενης ,ψυχαναγκαστικος κ να σε αφησουν χωρις χαπια
κι οταν σου τα δωσουν ευλογα θα ρωτησεις \"τι εχω?\"δεν θα τα παρεις ετσι χαλαρα χωρις να ρωτησεις για να μην μπεις κατω απο μια ταμπελα
κ θα σου πω κ κατι
αν σου εβγαζε η ψυχολογος σου καταθλιψη θα σε εστελνε σε ψυχιατρο για να παρεις αντικαταθλιπτικα
θα το εκανε αυτο
ή θα εχανε μια καλη πελατισσα?
ετσι μι απορια
παντα εχεις κατι
αν πιασουμε πχ τους ταριφες ολοι ειναι νευρασθενεις, ολοι οσοι ασχολουνται με το να μη βαλω αλλα κιλα αποτα χαπια ειναι ναρκιστες
δλδ για να μην εισαι πρεπει να λες:χεστηκα κι αν γινς 100 κιλα αρκει να παιρνω τα χαπακια
φερνεις αντιρρηση στην φαρμακοθεραπεια(κ πως να μη φερεις αφου εσυ τα καταβροχθιζεις ?αυτοκαταστροφικη ταση δεν συμμορφωνεσαι με τη θεραπεια!ολα εχουν αποκτησει επιστημονικο ορο
θεωρεις οτι η μαθηση ειναι η μητερα της γνωσης?εισαι ψυχαναγκαστικος
εισαι σπαταλος.Σπαταλος?δεν υπαρχει αυτη η λεξη εισαι οριακος η διπολικος
ολα τα χαρακτηριστηκα ειναι κατι
κ δεν αναφερομαι στα σημαντικα συμπτωματα
εδω παω πασο
αλλα ενα πχ θα σου πω
το πρωι που ξυπναω θελω τον καφε μου κ ενα συγκεκριμενο ξυλινο τασακι
αυτο για μενα ηταν απλα κυμπαριλικι
γουσταρω βρε αδερφε το ξυλινο τασακι που ειναι σουπερ κι αν δεν το βρω δεν θα καπνισω
αυτο μεταφραστηκε ψυχαναγκασμος
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε?? ?με αυτη τη λογικη ολος ο κοσμος ειναι αρρωστος
κι ομως την βγαζουν μια χαρα ανεμελοι στην αγνοια τουςwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
04-02-2008, 09:03 #1684
Σοφια ισως να σταθηκες τυχερη δεν αντιλεγω αλλα πιστεψε με κανεις ο οποιος εχει δεχτει ψυχοθεραπεια κ φτανει στο σημειο να την απορριπτει(για τον εαυτο του οχι γενικα)δεν αλλαζει αναιτια γνωμη
κ θα σου πω κατι που ειδα κ διαπιστωσα
ατομα κ βαζω κ τον εαυτο μου μεσα που απορριπτουν την ψυχοθεραπεια ειναι κυριως αυτα που παιρνουν φαρμακοθεραπεια
αυτο απο μονο του λεει κατι
τι?να σου πω κατα τη γνωμη μου
για τα πλεον διαδεμονα πχ αντικαταθλπτικα οκ?σου λενε η θεραπεια θα ειναι για 6 μηνες
για καποιους οι 6 μηνες παραμενουν 6(εξαιρεσεις)για καποιους γινονται 18 24 κτλ
κ για καποιους οπως εμενα πχ δινονται κ αλλα φαρμακα παλι κ καλα για λιγο αλλα που το λιγο μοιαζει με το ποτε
αν διαβασεις πολυ ωρα στο forum θα δεις πολλα παιδια που δεν θελω να αναφερω να πηγαινουν στον ψυχιατρο ,να γραφουν τα φαρμακα χωρις καν να κανουν ψυχοθεραπεια
ποτε δεν καταλαβαινα το γιατι
τωρα ομως το καταλαβα
γιατι καποιοι απο μας πιστεψαμε στην ψυχοθεραπεια σαν σωτηρεια λεμβο ενα πραγμα κ τελικα
μειναμε με τις συνταγες αγκαλια να μετραμε χαπια κ ωρες
κ δεν ειναι μελο καθολου ειναι ενας τροπος πια , το μελο ειναι
Τι εκανε η ψυχοθεραπεια???
εξακολουθω να ρωταω τι στο καλο εκανε η ψυχοθεραπεια???well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
04-02-2008, 14:51 #1685
εδω παω πασο
αλλα ενα πχ θα σου πω
γουσταρω βρε αδερφε το ξυλινο τασακι που ειναι σουπερ κι αν δεν το βρω δεν θα καπνισω
κι ομως την βγαζουν μια χαρα ανεμελοι στην αγνοια τους
04-02-2008, 14:56 #1686
εξακολουθω να ρωταω τι στο καλο εκανε η ψυχοθεραπεια???
04-02-2008, 21:08 #1687
Originally posted by Dalia
εξακολουθω να ρωταω τι στο καλο εκανε η ψυχοθεραπεια???
αλλα μιλαω προσωπικα οτι δεν ...σε μια στιγμη γκρεμιστηκαν ολα
αν καποιος βοηθιεται οκ
αλλα εγω επιασα ακρα μιλαμεwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
04-02-2008, 21:10 #1688
εδω παω πασο
αλλα ενα πχ θα σου πω
κι ομως την βγαζουν μια χαρα ανεμελοι στην αγνοια τουςwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
04-02-2008, 21:21 #1689
Originally posted by Sofia
αν σου εβγαζε η ψυχολογος σου καταθλιψη θα σε εστελνε σε ψυχιατρο για να παρεις αντικαταθλιπτικα
θα το εκανε αυτο
ετσι μι απορια
καταρχην δεν κατάλαβα καθολου το \"αφου πάτε δεν ειστε καλα,αρα εχει δικιο ο ψυχ\". Εγω χτυπάω κάτι σε καποιον? Δεν καταλαβα τί εννοεις. Αν εχεις το χρονο κ τη διαθεση μου εξηγεις.
Δευτερον δεν βλεπω ψυχιατρο αλλα ψυχοθεραπευτη.
Τριτον επειδη δεν εχω διεγνωσμενη μια πάθηση δεν σημαινει οτι δεν εχω περιθώρια για να βελτιωθω κ να βελτιωσω οτι μ ενοχλει μεσα μου. Κ ναι θέλω πάντα να χω χρονο για τον εαυτο μου. Ετσι κ αλλιως....Ελπιζω κ χρήματα. Δεν εννοω για ψυχοθεραπεια αλλα για οτι μ αρεσει κ θεωρω οτι αξιζει χρονο ή και χρημα.
04-02-2008, 21:47 #1690
θα το εκανε αυτο
ετσι μι απορια
καταρχην δεν κατάλαβα καθολου το \"αφου πάτε δεν ειστε καλα,αρα εχει δικιο ο ψυχ\". Εγω χτυπάω κάτι σε καποιον? Δεν καταλαβα τί εννοεις. Αν εχεις το χρονο κ τη διαθεση μου εξηγεις.
Δευτερον δεν βλεπω ψυχιατρο αλλα ψυχοθεραπευτη.
Τριτον επειδη δεν εχω διεγνωσμενη μια πάθηση δεν σημαινει οτι δεν εχω περιθώρια για να βελτιωθω κ να βελτιωσω οτι μ ενοχλει μεσα μου. Κ ναι θέλω πάντα να χω χρονο για τον εαυτο μου. Ετσι κ αλλιως....Ελπιζω κ χρήματα. Δεν εννοω για ψυχοθεραπεια αλλα για οτι μ αρεσει κ θεωρω οτι αξιζει χρονο ή και χρημα.
Υ.Γ Τι θα πει είναι ψυχοθεραπευτής και όχι ψυχίατρος;;;Δηλαδή αυτό κάνει ελαφρύτερη την θέση του ή πιο αποτελεσματική στον ασθενή;;Ψυχοθεραπευτής μπορεί να είναι είτε ψυχίατρος είτε ψυχολόγος αρκεί να έχει τελειώσει κάποια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση και οι περισσότεροι είτε ψυχίατροι είτε ψυχολόγοι έχουν εκπαιδευτεί πάνω σε κάποιο ψυχοθεραπευτικό σχήμα
04-02-2008, 21:55 #1691
[quote]Originally posted by interappted
μα καλο μου εδω ειναι που συμφωνει το μεγαλυτερο ποσοστο
παντα εχεις κατι
αν πιασουμε πχ τους ταριφες ολοι ειναι νευρασθενεις, ολοι οσοι ασχολουνται με το να μη βαλω αλλα κιλα αποτα χαπια ειναι ναρκιστες
δλδ για να μην εισαι πρεπει να λες:χεστηκα κι αν γινς 100 κιλα αρκει να παιρνω τα χαπακια- Έτσι είναι.....Μιλάμε για πολλή παρενέργεια αλλά σου βρίσκουν δικαιολογίες...\"Μα πρώτη φορά ακούω ότι το τάδε χάπι φέρνει καταστολή.\" Έλα όμως που σε εμένα φέρνει......Γιατρέ εγώ το καταβροχθίζω.....Για πάρε κι εσύ να δεις την γλύκα.......όταν δεν ξυπνάς και χάνεις τις δουλειές σου..Να σου πω μετά κατάθλιψη.......
φερνεις αντιρρηση στην φαρμακοθεραπεια(κ πως να μη φερεις αφου εσυ τα καταβροχθιζεις ?αυτοκαταστροφικη ταση δεν συμμορφωνεσαι με τη θεραπεια!ολα εχουν αποκτησει επιστημονικο ορο- Έτσι...Αυτοκαταστροφική τάση....
θεωρεις οτι η μαθηση ειναι η μητερα της γνωσης?εισαι ψυχαναγκαστικος- Κάνεις πάνω από 30 λεπτά μπάνιο;;Είναι ψυχαναγκαστικό..Το όριο 30.Ο χρόνος μετράει από τώρα..ΠΑΜΕ!!!!
εισαι σπαταλος.Σπαταλος? Κακή οριοθέτηση αγαπητή μου.....Κακός χειρισμός χρημάτων,χρόνου απόρροια της μεταιχμιακής..δεν υπαρχει αυτη η λεξη εισαι οριακος η διπολικος
ολα τα χαρακτηριστηκα ειναι κατι
εδω παω πασο
αλλα ενα πχ θα σου πω
κι ομως την βγαζουν μια χαρα ανεμελοι στην αγνοια τους- Τι να χέσω εγώ αν αυτό είναι ψυχαναγκαστικό όταν αυτά που με απασχολούν είναι άλλα όπως κενά μοναξιάς κ.τ.λ...Ρε φιλάρα πιάσε τα βασικά..Έλεγξες τρεις φορές το μάτι της κουζίνας;;;Νταν Νταν..Ψυχαναγκαστικό..Ώσπου στο τέλος ψυχαναγκάζεσαι στο ότι είσαι ψυχαναγκαστική...
04-02-2008, 21:59 #1692
εδω παω πασο
αλλα ενα πχ θα σου πω
κι ομως την βγαζουν μια χαρα ανεμελοι στην αγνοια τους
Ψυχίατρος μιλάει τώρα για πελάτη:Είναι από τους λίγους απόλυτα υγιείς ανθρώπους..Δεν θα μπορούσες να βρεις καλύτερο άνδρα.....ΑΛΛΑ έχει κάποια ψυχαναγκαστικά στοιχεία...
Ε ΧΕΣΕ ΜΑΣ>>>
04-02-2008, 22:37 #1693
Απλά μην συγκρίνεις τα δικά σου με τα δικά μας.......Γούστο σου και καμάρι σου να βελτιώνεσαι......μέσω αυτού του τρόπου...Απλά δεν συμφωνώ με αυτή την τακτική για τον εαυτό μου.........Κάπου επαναλάμβανες ότι αν δεν είχαμε προβλήματα δεν θα πηγαίναμε σε ειδικό...Οκ I got it......Εσύ τρέχεις ψυχοθεραπεία γιατί θες να βελτιωθείς χωρίς να έχεις κάτι.Εγώ τρέχω γιατί αν όχι ίσως να κινδυνέψει η ζωή μου......Τέλος..Τα λεφτά δικά σου...Δεν θα σου πω τι να τα κάνεις....
Υ.Γ Τι θα πει είναι ψυχοθεραπευτής και όχι ψυχίατρος;;;Δηλαδή αυτό κάνει ελαφρύτερη την θέση του ή πιο αποτελεσματική στον ασθενή;;Ψυχοθεραπευτής μπορεί να είναι είτε ψυχίατρος είτε ψυχολόγος αρκεί να έχει τελειώσει κάποια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση και οι περισσότεροι είτε ψυχίατροι είτε ψυχολόγοι έχουν εκπαιδευτεί πάνω σε κάποιο ψυχοθεραπευτικό σχήμα
Επισης αν συγκρινω καταστασεις για να φανω καλυτερη αυτο κ αν δεν ισχυει...Απο κει κ περα ετσι αν νομιζεις ετσι θα ναι. Αναρωτιεμαι απο που έρχεται αυτο...Τί να σου πω? Δεν βλεπω να χει νοημα να κουβεντιαζω οταν βλεπω να αντιμετωπιζεται ο λογος μου μαλλον καχυποπτα ή κακοπροαιρετα.
Σε οτι αφορα στο ερωτημα σου για τον ψυχοθεραπευτή η απαντηση μου ειναι ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 2.
Αν προσεχες απο τις απαντησεις μου στο παρελθον θα εβλεπες οτι δεν θεωρω κανεναν πιο αποτελεσματικο απο τον αλλο. Κατα περιπτωση.....
05-02-2008, 00:38 #1694
Originally posted by justme
Το θέμα όμως Σοφία είναι τι κάνεις όταν άλλο σου λέει η ψυχή και άλλο η λογική σου. Δεν γίνεται να συμπορευτούν. Αντιτίθετανται.
Όπως η όλη ιστορία με την αμφισβήτηση των γιατρών.
Η λογική μας λέει ότι απλά κάνουν την δουλειά τους.
Η ψυχή μας ότι ξέρουν να ξαναδίνουν ζωή από το πουθενά.
Και ξανά η λογική..... Και ξανά η ψυχή.......
Ε κάτι πρέπει να εμπιστευτείς από τα δύο περισσότερο
05-02-2008, 01:04 #1695
Θα πω κι εγώ όσα έχω βιώσει, από ελάχιστη εμπειρία βέβαια, αλλά τα οποία ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα...
Γνώρισα ψυχίατρο καθηγηταρά πανεπιστημίου όπου πριν από μερικά χρόνια έπρεπε να πάω μαζί με τη μαμά μου. Την παρακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια και της γράφει φάρμακα για την ψύχωσή της. Μέχρι τότε τη συνόδευε η αδερφή της και αφού πια είχα \"μεγαλώσει\" έπρεπε αργά ή γρήγορα να αναλάβω εγώ το ρόλο αυτό...
Ε λοιπόν ο κύριος καθηγητής που οι αγροτικοί γιατροί στέκονται προσοχή και λένε α μα ο τάδε τον ξέρουμε βέβαια, βέβαια, βλέποντας τη γνωμάτευσή του όταν η μαμά
μου πάει στο ΙΚΑ να γράψει τα φάρμακα, για μένα ήταν ο πιο ψυχρός επαγγελματίας. Θα έπρεπε να γίνει εφοριακός και όχι ψυχίατρος. Η εμπειρία μου εκείνη τη φορά ήταν τραυματική, Παρόλο που με έβλεπε για πρώτη φορά, που η αμηχανία μου ήταν εμφανής, που ήξερε τι δύσκολο είναι να ζεις στην οικογένειά σου με αυτό το πρόβλημα, δεν υπήρχε κανένα κλίμα καλωσορίσματος. Διάβαζε τα συμπτώματα της ασθενούς από τα 25 της - άκουγα πράγματα που δεν ήξερα ως αγέννητη και μου ήρθαν τα πάνω κάτω - λες και απάγγελνε τον ισολογισμό της εταιρίας του. Κι όταν επιτέλους γύρισε να με κοιτάξει για να με ρωτάει λεπτομέρειες, ξαναγύρισε στο χαρτί του γράφοντας και ρωτώντας χωρίς να με ξανακοιτάξει. Σε μια φάση η φωνή μου άρχισε να σπάει, άρχισα να κλαίω με δάκρυα και ο κύριος ούτε γύρισε να μου ρίξει ένα βλέμμα!!! Ούτε να μου πει κάτι, πχ ηρέμησε!
Από τότε νόμιζα ότι όλοι έτσι ήταν και φανταστείτε νόμιζα ότι αυτός είναι και ο στάνταρτ τρόπος αντιμετώπισης των \"πελατών\" έτσι ώστε να μην υπάρχουν ευτράπελα ή μελοδραματισμοί!
Μέχρι που επισκέφτηκα μία ψυχολόγο όταν βρισκόμουν σε τέλμα σχετικά με την περίπτωση του μπαμπά μου, χωρίς να έχω σύσταση από κανέναν για αυτή. Η κοπέλα άλλο πράγμα. Με έκανε κι ένιωσα σα στο σπιτι μου, ήταν εκεί ψυχή τε και σώματι, λες και μιλούσα στο πιο δικό μου άτομο. Ε ως ευαίσθητο άτομο με έπιασαν πάλι τα ζουμιά και με παρηγόρισε με τον πιο ανθρώπινο τρόπο.
Απλά εγώ με τη δική μου ελάχιστη εμπειρία έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, όπως υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι, παπάδες και παπάδες, δάσκαλοι και
δάσκαλοι, παιδίατροι και παιδίατροι έτσι υπάρχουν και ψυχίατροι και ψυχίατροι, ψυχολόγοι και ψυχολόγοι.
Ιωάννα, από όσα λες σχετικά με τον ειδικό σου, σε καταλαβαίνω πόσο άσχημα σε έκανε να νιώσεις το γεγονός αυτό και σε απογοήτευσε. Όσοι ασκούν επαγγέλματα
που αποτελούν λειτούργημα και όχι καθαρα επάγγελμα πρέπει να δείχνουν ανθρωπιά και όχι στιγνό επαγγελματισμό. Βέβαια, συμφωνώ ότι κι αυτοί χρειάζονται λεφτά για να ζήσουν. Αλλά είστε τόσο καιρό μαζί, του έχεις δώσει ουκ ολίγα και θα έπρεπε κατα τη γνώμη μου να κάνει υποχώρηση. Γνώμη μου είναι όμως ότι αφού μέχρι τώρα ήσουν ευχαριστημένη και ικανοποιημένη, να του μιλήσεις για αυτή την απογοήτευση που σου προκάλεσε η συμπεριφορά του. Ποιος είπε ότι αυτοί δεν κάνουν λάθη; Υπάρχουν άνθρωποι αλάνθαστοι; Αυτοί πρέπει να το γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. Και αν θέλουν να λέγονται καλοί ψυχίατροι θα πρέπει όπως λέει και ο Γιάλομ να μαθαίνουν από τους ασθενείς τους και να βελτιώνονται. Γι\' αυτό, έστω κι αν υπάρχει αυτή η μικρή αχτίδα ελπίδας, μίλησέ του. Στο κάτω κάτω και για αυτό δεν πληρώνεις, για να μιλάς;
Dalia, συμφωνώ μαζί σου ότι και αυτό είναι σημαντικό. Αν όμως κάποιος δεν το νιώθει, σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταπιέζεται. Ίσως, δεν έχει βρει τον κατάλληλο ειδικό
ή ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα να σκεφτεί χωρις συνεδρίες για να αποφασίσει ξεκάθαρα αν τον ενδιάφέρει ή όχι να συνεχίσει με τον συγκεκριμένο.
Επίσης θα συμφωνήσω με τη Σοφία. Αν κάποιος θέλει να προχωρήσει με τον εαυτό του γιατί να μην κάνει ψυχοθεραπεία; Γιατί να μην προσπαθήσει να γίνει ακόμα πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος με την υποστήριξη κάποιου καλού ειδικού; Και σίγουρα όλη τη σκληρή δουλειά μόνος του θα την κάνει απλά ο ειδικός θα είναι εκεί σαν η δεύτερη φωνή, το δεύτερο ζευγάρι μάτια που θα τον εμψυχώνει στη σκληρή συτή δουλειά...Γιατί όταν ξύνεις πράγματα που πονάνε εύκολα θες κάποιες στιγμές να τα παρατήσεις και να τους γυρίσεις την πλάτη... Δεν χρειάζεται να έχεις τη χ, ψ, ω διαταραχή για να αρχίσεις ψυχοθεραπεία... Κάτι σίγουρα θα σε ενοχλεί για αρκετό χρονικό διάστημα που δεν μπορείς να το λύσεις μόνος σου. Και αυτή η απόφαση θέλει εξίσου πολύ θάρρος!
Kassi, η αλήθεια είναι ότι όσοι δεν έχουμε πάρει φάρμακα δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη σοβαρότητα των παρενεργειών τους και όλων μαζί των συνεπειών που έπονται. Όπως πχ κάποιος που δεν έχει ψύχωση δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ψύχωση. Όταν όμως τα οφέλη τους υπερτερούν τα αρνητικά της μη λήψης τους τότε αναγκαστικά... Όμως φυσικά και συμφωνώ ότι ο γιατρός πρέπει να ακούει τον ασθενή του όταν παραπονιέται για αρκετό διάστημα και όχι να σφυρίζει αδιάφορα...
Επίσης γνώμη μου είναι ότι είναι πολλά τα λεφτά, δυστυχώς. Όμως όταν βλέπουμε, το τονίζω αυτό, όταν βλέπουμε ότι αξίζει τον κόπο, να τα δώσουμε. Αν δεν το νιώθουμε τότε φυσικό είναι να εκνευριζόμαστε και να συχτιρίζουμε τους γιατρούς. Εγώ να δεις πως πονάω τις 100άρες ανά επίσκεψη στον καθηγηταρά. Πρέπει όμως να κάνουμε κάτι και γι\'αυτό γιατί σίγουρα ο εκνευρισμός αυτός μόνο σε καλό μας δεν οδηγεί...
Βάζω και μία άλλη παράμετρο η οποία έπαιξε σε εμένα ρόλο. Μερικές φορές όμως ίσως και μερικές αλήθειες που μας λένε πονάνε και είναι τότε που επαναστατούμε. Ίσως να φταίει και ο τρόπος τους, αν δεν έχουν εξασκηθεί σε αυτό, ίσως να φταίμε κι εμείς που δε θέλουμε να παραδδεχτούμε ορισμένα πράγματα.Εκείνη η ψυχολόγος μου είπε μία αλήθεια που με έκανε να την αμφισβητήσω παρόλα τα θετικά συναισθήματα που ένιωσα. \'Ελα όμως που η αλήθεια της...επαληθεύτηκε! Δηλαδή μπορεί να ακούσουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν και τότε να πούμε τι μ@@@@@ς που είναι αυτός/ή! Δε λέω να τα δεχόμαστε όλα όσα μας λενε σαν άβουλα πρόβατα, απεναντίας. Να το επεξεργαζόμαστε αυτό που ακούμε και δεν μας αρέσει, όχι μόνο εκείνη τη στιγμή εννοείται αλλά σε βάθος χρόνου και μετέπειτα να αντιτίνουμε τις
όποιες διαφωνίες μας μπροστά του/της. Πράγμα που εγώ τότε δυστυχώς δεν το έκανα. Τώρα όμως που βλέπω πως εξελίχθηκαν τα πράγματα καταλαβαίνω πως θα έπρεπε να είχα ενεργήσει.
Αυτά. Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενό μου.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή