η σχεση με τον ψυχιατρο - Page 117
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 117 of 142 FirstFirst ... 1767107115116117118119127 ... LastLast
Results 1,741 to 1,755 of 2118
    Senior Member
    την Τεταρτη εκλεισα συνεδρεια με τον δρ
    που δεν ειναι πια ΜΟΥ!
    που δεν ειναι ο χρυσος οδηγος στη ζωη
    εκλεισα συνεδρεια για να εκφρασω την απογοητευση μου,την αφελεια μου επι 2 χρονια
    την πραγματικοτητα του ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ
    κ να βρισω ολες τις ατακες του Γιαλομ
    ειμαι πληως προετοιμασμενη για τα φουμαρα που θα ακουσω
    αλλα ο μονος λογος που εκλεισα συνεδρεια ειναι να ΕΚΦΡΑΣΤΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ \"ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ \"ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ \"Η ΜΟΥΦΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ\"
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by interappted
    ειμαστε σε πολυ πιο ασχημη κατασταση κ πιανει ενα ειδος \"κακιας\" οταν καποιος παει χωρις διαγνωσμενα προβλημα κ χωρις χαπια κ λεει πχ οτι ο σωστος ψυχοθεραπευτης δεν λεει διαταραχες επειδη η δικια σου δεν σου βρηκε κατι!
    εμενα προσωπικα ειναι σαν να με λες οτι ειμαι ηληθια που ξερω τι εχω, οτι οι 5 ψυχιατροι που μου βαλαν την οριακη βουλα ειναι αχρηστοι οτι οταν σου δινουν αντιψυχωσικα ειμαι βλακας που ρωταω τι εχω
    δεν καταλαβανεις πως ακουγονται ολα αυτα σε ατομα διαταραγμενα με τη βουλα??????
    ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ !!
    Ιωαννα μάλλον απο τα τοσα που ειπαμε μπερδεύτηκες. Δεν ειπα ποτε οτι ο σωστος ψυχοθεραπευτης ειναι αυτος που λεει τί εχεις. Δεν ξέρω απο που ήρθε αυτο....

Οσο για αυτα που γράφεις στη συνεχεια πώς εισαι βλάκας που ρωτας κλπ....αυτα απο που κατάλαβες οτι τα ειπα????????????? Δεν εγραψα οτι κατα τη γνώμη μου -απ οσα περιγράφεις εδω- το διαχειριζεσαι πολυ καλα το θέμα της \"ταμπελας\" κ μπράβο σου,αλλα δεν το κανουν ολοι??????

Ιωάννα τα οσα γραφεις στο κομματι που παραθετω, ειναι δική σου ερμηνεια των οσων γραφω προφανως κ οχι το τί γράφω. Για την ακριβεια, τα οσα γράφω ειναι εντελως αντιθετα των οσων λες οτι εννοω.

Οφειλουμε να καταλαβουμε τις αντιδράσεις των άλλων. Καμια αντιρρηση. Θεωρεις οτι ειναι απλο, εύκολο κ πως μπορεις να κανεις κ εσυ το ιδιο?

Senior Member
    Originally posted by Kassi
    Όσο για το πόσο ισότιμα ζούμε οι διαταραγμένοι και οι μη...Σοφία μου ξεκόλλα..Δεν έχεις πρόβλημα...Δεν αντιμετώπισες ποτέ την ταμπέλα του ψυχασθενή δεν σε είπαν ποτέ τρελή,απροσάρμοστη δεν βρέθηκες λίγο πριν την αυτοκτονία,δεν χρειάστηκε ποτέ να δεις τι θα πει χαπάκωμα..Από αυτή την έννοια ναι θεωρώ ότι στην περίπτωσή σου η ψυχοθεραπεία μοιάζει με χόμπι....Σε πειράζει η αλήθεια;;

Η αλήθεια που λες ειναι η δικη σου ερμηνεια καταστάσεων κ ανθρωπων κ που δεν γνωρίζεις. Αρα δεν ξέρω ποσο στεκει ως αλήθεια.

Οπως κ να χει αν δεν θες να ακουσεις ή να δεις κατι δεν προκειται να το δεις ποτε.

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    θα ξεκινήσω μ αυτο που συμφωνω και το πιστευω απολυτα. Ο καθενας εχει τις ιδιαιτεροτητες του κ ειναι ξεχωριστος ανθρωπος. Οι γενικευσεις κ το τσουβάλιασμα αδικουν πρωτα αυτον που ακολουθει αυτο τον δρομο.

Σε οτι αφορά την διάρκεια της θεραπειας κ την πορεια της επισης δεν νομιζω να μπορει να την προκαθορισει καποιος με σιγουρια εξ αρχης. Παρολα αυτα η θεραπεια εχει διαρκεια με αρχη μεση κ τελος. Ο σωστος ψυχοθεραπευτης δεν σου λεει οτι εχεις κατι για να σε κρατησει δίπλα του. Παρε παραδειγμα εμενα.. Προσπαθησα να πεισω την ψυχοθεραπευτρια μου οτι εχω κατάθλιψη. Αυτη το αρνηθηκε. Με τη λογικη που αναφέρεις δεν θα πρεπε να το κανει αφου αυτος ο λογος ηταν για μενα που οδηγηθηκα μεχρι εκει (στο γραφειο της).

Οσο για το γιατι να αλλαξεις? Δεν ξέρω αν ο καθενας θέλει να αλλαξει. Εγω θέλω να αλλαζω μεσα μου οτι μ ενοχλει κ με εμποδιζει να νιωθω καλυτερα. Κ ελπιζω παντα να βρισκω τη δυναμη να μαι καλα κ να εξελισσομαι. Οταν ξεκινησα ψυχοθεραπεια ήταν γιατι δεν αισθανομουν καλα κ δεν περνουσα καλα. Γι αυτο ηθελα να αλλαξω. Ειναι κακο να αλλάζεις? Ειναι ωραιο να μενεις ιδιος κ απαραλλαχτος? Αμετακινητος στις θέσεις σου? Να μην αμφισβητεις πρώτα τον εαυτο σου ποτε? Εστω κ λιγο?

Ειναι αστειο να νομιζεις οτι ο ψυχοθεραπευτης παει να σε αλλαξει με βαση τα δικα του προτυπα. Αν τουλαχιστον πεσεις σε καποιον τετοιο ειναι γελοιος. Οπως και ο καθε ανθρωπος που θεωρει σωστο οποιον ασπαζεται τις αρχες του κ λαθος οποιον τις απορριπτει.

Σωστο κ λάθος δεν υπάρχει. Ο καθε ενας ειναι διαφορετικος. Να γουστάρει γι αυτο που ειναι? πάντα? μπορει στην αυτοκριτική μου να μη γουστάρω κατι. να μ ενοχλει κατι....ειναι αλλο να πω: θα την βρω την ακρη, αλλο να πω τί τέλεια που ειμαι....

Υ.Γ. Η ναρκισσιστική προσωπικοτητα που αναφέρεις δεν εχει σχεση με το παραδειγμα της εμφανισης

02.02.08

εκει ειδα αυτο \"Ο σωστος ψυχοθεραπευτης δεν σου λεει οτι εχεις κατι για να σε κρατησει δίπλα του. Παρε παραδειγμα εμενα.. Προσπαθησα να πεισω την ψυχοθεραπευτρια μου οτι εχω κατάθλιψη. Αυτη το αρνηθηκε. Με τη λογικη που αναφέρεις δεν θα πρεπε να το κανει αφου αυτος ο λογος ηταν για μενα που οδηγηθηκα μεχρι εκει \"

αυτο δεν εννοεις??οτι ο σωστος ψυχοθεραπευτης δεν λεει στον ασθενη την παθηση?
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    οσο αφορα το θεμα της ταμπελας ναι το χειριζομαι καλα
    ειναι το μονο καλο που πηρα απο 5 χρονια ψυχοθεραπειας
    αλλα αναρωτιεμαι

μηπως δεν το χειριζομαι καλα λογω της ψυχοθεραπειας αλλα λογω του οτι τα χαπια καταστελουν τα συμπτωματα???
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member

εκει ειδα αυτο \"Ο σωστος ψυχοθεραπευτης δεν σου λεει οτι εχεις κατι για να σε κρατησει δίπλα του. Παρε παραδειγμα εμενα.. Προσπαθησα να πεισω την ψυχοθεραπευτρια μου οτι εχω κατάθλιψη. Αυτη το αρνηθηκε. Με τη λογικη που αναφέρεις δεν θα πρεπε να το κανει αφου αυτος ο λογος ηταν για μενα που οδηγηθηκα μεχρι εκει \"

αυτο δεν εννοεις??οτι ο σωστος ψυχοθεραπευτης δεν λεει στον ασθενη την παθηση?
    οχι,καμια σχέση. Δεν εννοω αυτο, δεν γράφω: ο σωστος ψυχοθεραπευτης δεν σου λέει τί έχεις. Γράφω δεν σου λέει τί εχεις για να σε κρατήσει δίπλα του. Εννοω να σου δημιουργήσει το αισθημα οτι χωρις αυτον δεν μπορεις να προχωρήσεις.

Senior Member

μηπως δεν το χειριζομαι καλα λογω της ψυχοθεραπειας αλλα λογω του οτι τα χαπια καταστελουν τα συμπτωματα???
    αυτο ειλικρινα δεν μπορώ να το ξέρω εγω. αλλα νομίζω οτι υποτιμας τον εαυτο σου.

Senior Member
    εχω μπερδευτει πολυ
    δεν ξερω καν αν ποτε κ ποτε ξεμπερδευτω με το τι γινεται
    δεν με υποτιμαω συν Αθηνα κ χειρα κινει αλλωστε ...
    αλλα δεν προκειται ποτε να ξαναδωσω τοσο βαρυτητα στην ψυχοθεραπεια
    παει το γυαλι ραγισε κ εγινε κομματια η καχυποψια βαρεσε κοκκινο απεναντι σε ολα
    σημερα πηγα τα ειπα τα εβγαλα απο μεσα μου
    ακουσα

ελπιζω στην αυτοβοηθεια κ αλληλοβοηθεια
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    ΕΚΦΡΑΣΤΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ \"ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ \"- Συν ΔΩΡΟ και Χείρα=Ευρώ κίνει ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ \"Η ΜΟΥΦΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ\"

Senior Member
    Όσο για το πόσο ισότιμα ζούμε οι διαταραγμένοι και οι μη...Σοφία μου ξεκόλλα..Δεν έχεις πρόβλημα...Δεν αντιμετώπισες ποτέ την ταμπέλα του ψυχασθενή δεν σε είπαν ποτέ τρελή,απροσάρμοστη δεν βρέθηκες λίγο πριν την αυτοκτονία,δεν χρειάστηκε ποτέ να δεις τι θα πει χαπάκωμα..Από αυτή την έννοια ναι θεωρώ ότι στην περίπτωσή σου η ψυχοθεραπεία μοιάζει με χόμπι....Σε πειράζει η αλήθεια;;

Η αλήθεια που λες ειναι η δικη σου ερμηνεια καταστάσεων κ ανθρωπων κ που δεν γνωρίζεις. Αρα δεν ξέρω ποσο στεκει ως αλήθεια.

Οπως κ να χει αν δεν θες να ακουσεις ή να δεις κατι δεν προκειται να το δεις ποτε.
    Δεν νομίζω πως και εσύ θες να ακούσεις το δικό μου σκεπτικό.......Ναι αυτή είναι η δική μου αλήθεια..Υποκειμενική δυνητικά αντικειμενική....Όσο για το τι κάνει ο σωστός ψυχοθεραπευτής..Είπες:Πάρτ� � παράδειγμα από εμένα...και λέω:Γιατί να πάρουμε παράδειγμα από εσένα;Γιατί συγκρίνεις τα δικά σου με τα δικά μας;;;Φυσικά και δεν σου είπε για κατάθλιψη όταν δεν είχες και πως θα μπορούσε να την δικαιολογήσει άλλωστε;;;;Και έπειτα αυτό έκανε ο δικός σου θεραπευτής και για να στην πω λίγο :Αυτή λοιπόν είναι η δική σου αλήθεια..Μην κρίνεις μέσα από την δική σου βιωματική αλήθεια και τα των γύρω......

Senior Member
    η καχυποψια βαρεσε κοκκινο απεναντι σε ολα

.............................................
    ειναι λίγο αντικρουόμενα ή μου φαινεται?

Senior Member
    Μην κρίνεις μέσα από την δική σου βιωματική αλήθεια και τα των γύρω......
    αυτο λέω κ εγω

Senior Member
    η καχυποψια βαρεσε κοκκινο απεναντι σε ολα

.............................................
    ειναι λίγο αντικρουόμενα ή μου φαινεται?

οχι στην αλληλοβοηθεια μεταξυ ομοιοπαθων αναφερομαι
    κ η καχυποψια αφορα μονο τους ψυχοθεραπευτες
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    οχι στην αλληλοβοηθεια
    μεταξυ ομοιοπαθων αναφερομαι
    Ζωή, Ζωή
    σ\' αγαπώ τόσο πολύ
    γιατί νόημα δεν έχεις