η σχεση με τον ψυχιατρο - Page 120
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 120 of 142 FirstFirst ... 2070110118119120121122130 ... LastLast
Results 1,786 to 1,800 of 2118
    Senior Member
    Ιντερ ναι το κάνουν πολλοί αυτό.Μου έχει τύχει πολλές φορές.Και είναι κάτι που με ξενερώνει απίστευτα.Συνήθως είναι κάτι που το λένε από την αρχή.Βάζουν όρους δηλαδή.Βέβαια οι περισσότεροι λένε για 1-2 μέρες πριν ότι δέχονται να ακυρώσεις το ραντεβού αλλιώς μετά το χρεώνεσαι.Οχι και για τρεις μέρες.
    Μία ψυχολόγος παλιά με είχε βάλει να υπογράψω κι όλας ότι αν ακύρωνα συνεδρία θα την πληρωνόταν.Δεν της έφτανε που μου το είπε,ήθελε να έχει και υπογραφή.
    Αυτός που πάω τώρα έχει τύχει να του το ακυρώσω κυριολεκτικά στο παρά πέντε,να ξεκινήσω δηλαδή να πάω και να με πιάσει πανικός και να γυρίσω πίσω.Και δεν μου είπε βέβαια να τον πληρώσω.Και μια φορά που το είχαμε συζητήσει και του είπα τι κάνουν άλλοι ψυχίατροι/ψυχολόγοι,μου είχε πει ότι αυτός δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό γιατί θα ένιωθε άσχημα να πληρωθεί για κάτι που δεν έκανε.

Senior Member
    Ιντερ τελικά όπως βλέπεις υπάρχουν και χειρότεροι που κοιτάζουν ακόμα πιο πολύ το χρήμα από τους δικούς μας.Να τους αναγνωρίζουμε και τα καλά.

Member
    Και εμένα μου έκανε πολύ εντύπωση η αντιμετώπισή του στο θέμα των χρημάτων.
    Νομίζω ότι οφείλεται στο ότι ( παρά τα 80 ευρώ - ποσό σύνηθες ) θεωρείται βεντέτα.
    Δεν πειράζει, εγώ αυτόγραφο δεν θα πάρω.

Senior Member
    Originally posted by tsiou
    Τελικα πήγα στο ραντεβού με τον ψυχίατρο - εφόσον μου είχε ότι αν νιώσω καλύτερα αυτός θα βρίσκεται εκεί και θα μπορεί να με δεχτεί.
    Γενικά τον θεωρώ πολύ καλό γιατρό και είναι από τους πολύ γνωστούς.
    Του ανέφερα ότι με ενόχλησε το ότι θα έπρεπε να πληρώσω την συνεδρία που έγκαιρα ειδοποίησα να ακυρώσουμε λόγω ασθένειάς μου , για να είμαι ειλικρινής μαζί του και για να μην καταπιέζω τις σκέψεις μου , πόσο μάλιστα όταν αφορούν διαδικαστικά θέματα της συνεδρίας.
    Εδώ πρέπει να πω ότι στην πρώτη συνεδρία , μου είχε πει ότι σε περίπτωση ακύρωσης ραντεβού μας , αν δεν ειδοποιούσα έγκαιρα και δεν υπήρχει σοβαρός λόγος θα έπρεπε να πληρώσω κανονικά .
    Εγώ όμως ειδοποίησα από την Δευτέρα για την Πέμπτη και ήμουν άρρωστος! Δηλαδή τι ακριβώς θα έπρεπε να μου συμβαίνει για να θεωρηθεί δικαιολογημένη η απουσία μου?
    Πραγματικά νιώθω θιγμένος και εκτός αυτού η αναφορά της δυσαρέσκειάς μου για το γεγονός , είχε ως αποτέλεσμα την 45λεπτη ανάλυση-ανάλωση του τι συναισθήματα μου δημιουργεί η κατάσταση αυτή και το πως θα επηρέαζε την μεταξύ μας σχέση.
    Ράγισε το γυαλί.
    Συμπέρασμα: Eυχαριστώ πολύ γιατρέ που μου προσέφερες άλλο ένα πρόβλημα για να συζητάμε. Θα σου ανταποδώσω την αγάπη σου με το να απευθυνθώ σε κάποιον άλλον γιατρό και να σου προσφέρω ελεύθερο χρόνο.
    viva tsiou!κι εγω εχω αφιερωσει 2 συνεδρειες για το ραγισμα γυαλιου λογω χρηματων
    ετσι ραγιζει κι αλλο το γυαλι!!!!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by Dalia
    Ιντερ τελικά όπως βλέπεις υπάρχουν και χειρότεροι που κοιτάζουν ακόμα πιο πολύ το χρήμα από τους δικούς μας.Να τους αναγνωρίζουμε και τα καλά.
    υπαρχουν Dalia
    ενταξει κι εμενα δεν θα μου επαιρνε λευτα για ακυρωμενη συνεδρεια
    αλλα ειμαι πολυ μπερδεμενη πια
    με παρακολουθει ομως εδω κι ενα χρονο με ξερει κι αυτο με κραταει
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Administrator
    Καταλαβαίνω τον θυμό σας για την πληρωμή μιας ακυρωμένης συνεδρίας και επίσης μου φαίνεται τουλάχιστον υπερβολικό να ζητά ένας ψυχοθεραπευτής αμοιβή ενώ έχει ειδοποιηθεί για την ακύρωση του ραντεβού 3 ημέρες πριν.

Επιτρέψτε μου όμως να σας πω ότι το σύνηθες είναι η συνεδρία να πληρώνεται όταν η ακύρωση γίνεται την τελευταία στιγμή ή όταν κάποιος δεν προσέρχεται σε ένα ραντεβού και δεν ειδοποιεί.
    Οι λόγοι της πληρωμής ενός μη πραγματοποιημένου ραντεβού, διόλου δεν έχουν να κάνουν με αγάπη για τα χρήματα. Είναι μέρος του \"θεραπευτικού συμβολαίου\" που συζητείται κατά την πρώτη συνεδρία και έχει να κάνει με θέματα ορίων.
    Ένας χαοτικός θεραπευόμενος, αναπαράγει στη θεραπεία του τα χαοτικά του κομμάτια. Εάν ο θεραπευτής δεν είναι οριοθετημένος, τότε τι προσδοκίες να έχει από τον θεραπευόμενο στο θέμα των ορίων?
    Και πιστέψτε με, μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων έχει χαοτικά όρια μέσα στις σχέσεις (Φιλικές, ερωτικές, θεραπευτικές, επαγγελματικές). Έτσι, όποιο κι αν είναι το αίτημα της θεραπείας, συχνά χρειάζεται να δουλευτούν \"παράπλευρα κομμάτια του εαυτού\" και ενα απο αυτά, είναι τα όρια και ο θεραπευτής, έχει λίγα εργαλεία στα χέρια του για να δουλέψει ένα θέμα ορίων. Τα εργαλεία αυτά είναι η αμοιβή και η διάρκεια της συνεδρίας.

Βεβαίως, είμαι απολύτως βέβαιος ότι διάφοροι ψυχοθεραπευτές, ζητούν να πληρωθούν συνεδρία που δεν έγινε, όχι για όλα τα παραπάνω, αλλά όντως επειδή έχουν μια... ιδιαίτερη σχέση με τα χρήματα.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Senior Member
    Και για να μπούμε υποτίθεται σε όρια πληρώνοντας μία συνεδρία που δεν κάναμε χαλάει η σχέση με τον γιατρό και χάνεται η εμπιστοσύνη.Πιο είναι χειρότερο?Γιατί εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω συνεδρίες και να έχω εμπιστοσύνη σε έναν ψυχίατρο/ψυχολόγο που θα μου ζητούσε να πληρώσω επειδή δεν πήγα σε συνεδρία.Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό σαν δικαιολογία.

Administrator
    Dalia,
    αφενός μπορεί να μην τίθεται θέμα ορίων στη δική σου θεραπευτική σχέση και γι αυτό να ενοχλείσαι από μια τέτοια συμπεριφορά.
    Αφετέρου, εάν το πλαίσιο έχει ξεκαθαριστεί από την πρώτη συνεδρία, δεν μπορεί να κλονιστεί η εμπιστοσύνη, μιας και πρόκειται για κάτι ξεκαθαρισμένο έγκαιρα.
    Εάν κάποιος, στην πρώτη συνεδρία, δεν συμφωνήσει με το πλαίσιο, καλύτερα να μην μπει στη θεραπευτική σχέση.

ΥΓ. Δεν πρόκειται για δικαιολογία, πρόκειται για θεραπευτικό \"συμβόλαιο\". Στην ψυχοθεραπεία, δεν υπάρχουν εργαλεία όπως αυτά που έχουν οι γιατροί, οι υδραυλικοί κτλ.
    Εργαλείο ειναι μόνος ο εαυτός. Έτσι λοιπόν, τα όρια και ότι άλλο θα χρειαστεί να δουλευτούν με αυτό το κριτήριο και μόνο.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Senior Member
    ΝikosD., το θέμα πέρα από ζήτημα ορίων είναι και ανθρώπινο. Δηλαδή κάποιος που αρρώστησε θα πρέπει να πληρώσει 80 ευρώ τον ψυχίατρο ακόμα και αν τον ειδοποίησε μια ώρα πριν?
    Για πολλούς τα 80 ευρω είναι πολύ σημαντικό ποσό. Τώρα θα μου πεις τι γίνεται αν κάποιος το κάνει κατ΄εξακουλούθηση προφασιζόμενος κάθε φορά ότι είναι άρρωστος?

Πάντως στην θέση του tsiou θα έπρατα ακριβώς το ίδιο.

Member
    ΝikosD. συμφωνώ με τα όσα λες, αλλά όπως ανέφερα, στο θεραπευτικό μου συμβόλαιο με τον συγκεκριμένο ψυχίατρο είχαμε συμφωνήσει ότι αν υπήρχε σοβαρός λόγος ακύρωσης του ραντεβού μου , δεν θα το χρεωνόμουν. Η σωματική υγεία δεν θεωρείται σοβαρός λόγος?
    Και για την ιστορία πρέπει να έχω ακυρώσει ραντεβού άλλες 2 φορές από το 2004 που ξεκίνησα ψυχοθεραπεία (αν και δεν έκανα πάντα ανά εβδομαδιαία χρονικά διαστήματα)
    Και με τον συγκεκριμένο ψυχίατρο ήταν η πρώτη φορά που ακύρωσα ραντεβού
    Και μιλάμε για 80 ευρώ! \'Εχω τσαντιστεί.
    Ψυχοθεραπευτές μην υποτιμάτε το μέγεθος του ποσού.

Administrator
    Originally posted by Μιχάλης
    ΝikosD., το θέμα πέρα από ζήτημα ορίων είναι και ανθρώπινο. Δηλαδή κάποιος που αρρώστησε θα πρέπει να πληρώσει 80 ευρώ τον ψυχίατρο ακόμα και αν τον ειδοποίησε μια ώρα πριν?
    Για πολλούς τα 80 ευρω είναι πολύ σημαντικό ποσό. Τώρα θα μου πεις τι γίνεται αν κάποιος το κάνει κατ΄εξακουλούθηση προφασιζόμενος κάθε φορά ότι είναι άρρωστος?

Πάντως στην θέση του tsiou θα έπρατα ακριβώς το ίδιο.
    Μιχάλη, θέτεις 2 πολύ σημαντικές διαστάσεις.
    1. τι γίνεται όταν κάποιος ειδοποιεί τελευταία στιγμή, έχει όμως σοβαρό λόγο?
    2. Τι σημαίνει όταν κάποιος το κάνει κατ εξακολούθηση?

Στην περίπτωση 1, ο θεραπευτής ΔΕΝ πρέπει να πάρει χρήματα.
    2. Στην περίπτωση 2, ο θεραπευτής πρέπει να πάρει χρήματα.
    Εκεί ακριβώς είναι που τίθεται θέμα ορίων.

Για να το πω και με άλλα λόγια, ο θεραπευτής χρειάζεται να τηρήσει το θεραπευτικό συμβόλαιο, μόνο στις περιπτώσεις όπου κρίνει ότι τιθεται θέμα ορίων. Σε καμία άλλη περίπτωση.

Tsiou, συμφωνώ πολύ με όσα λες. Φυσικά και η υγεία είναι σοβαρός λόγος, δεν χρειάζεται καν να σου απαντήσω, είναι τόσο αυτονόητο!
    Θεραπευόμενος που λείπει 3 φορές στα 4 χρόνια, ακόμη κι αν λείπει γιατί... δε χτύπησε το ξυπνητήρι, πάλι δεν πρέπει να πληρώσει την χαμένη συνεδρία. Τουλάχιστον έτσι πράτω εγώ κι αυτή είναι η γνώμη μου.
    Αλλοι συνάδελφοι, μπορεί να έχουν διαφορετική γνώμη ή να αποκλίνουν από τα παραπάνω. Οποιο κι αν ειναι το πλαίσιο του κάθε θεραπευτή, το πιο σημαντικό είναι να το ξεακαθαρίζει από την πρώτη συνεδρία και βέβαια εξίσου σημαντικό είναι πρώτα από όλα ο ίδιος να το τηρεί!

Senior Member
    Niko D. πρωτη φορα σκεφτηκα αυτο που λες για τα ορια
    ειμαι οπως εχω δηλωσει οριακη κ οποιασδηποτε μορφης σχεσης στη ζωη μου ειναι χαοτικοτατη
    με εκανες να σκεφτω αν ειναι ενα ειδος να μαθω να σεβομαι καποια πραγματα ο ολος καυγας με το δρ μου,να μην παρατραβαω ορια...με εβαλες σε πολυ σκεψη

απο την αλλη να πληρωσω συνεδρεια που δεν εκανα εκει παραπαει η φιλαργυρια
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by interappted
    Niko D. πρωτη φορα σκεφτηκα αυτο που λες για τα ορια
    ειμαι οπως εχω δηλωσει οριακη κ οποιασδηποτε μορφης σχεσης στη ζωη μου ειναι χαοτικοτατη
    με εκανες να σκεφτω αν ειναι ενα ειδος να μαθω να σεβομαι καποια πραγματα ο ολος καυγας με το δρ μου,να μην παρατραβαω ορια...με εβαλες σε πολυ σκεψη

απο την αλλη να πληρωσω συνεδρεια που δεν εκανα εκει παραπαει η φιλαργυρια
    Μια χαρά σε βλέπω στο τελευταίο ποστ...Ναι είναι θέμα οριοθέτησης και τήρησης κανονισμών το ότι πληρώνω ακυρωμένες συνεδρίες και ακούω γκρίνια για τις καθυστερήσεις μου.......Βέβαια το να πληρώνεις ενώ τηλεφώνησες μέρες πριν ε δεν ξέρω...λέω......Αβε Τζοαννίτα..Το κατέχεις..Και εις ανώτερα...

Senior Member
    πλεον ειμαι σιγουρη οτι ο ανθρωπος προσπαθει να με βαλει σε καλουπια στο να εκτιμαω τις σχεσεις ολου του ειδους ξεκινοντας απο τον εαυτο μου
    πρεπει να ειμαι συνεπης στα ραντεβου μου για να κανω 50 λεπτα συνεδρεια
    πρεπει να πληρωνω για την βοηθεια την ιατρικη που μου δινεται
    πρεπει να μην ειναι λογια του αερα το οκ αυριο στις 8
    κ απο μεσα του ο καθενας να γελαει ξεροντας οτι στο 8 θα προστεθουν πολλα λεπτα της ωρας
    ορια κ σεβασμος
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by interappted
    πλεον ειμαι σιγουρη οτι ο ανθρωπος προσπαθει να με βαλει σε καλουπια στο να εκτιμαω τις σχεσεις ολου του ειδους ξεκινοντας απο τον εαυτο μου
    πρεπει να ειμαι συνεπης στα ραντεβου μου για να κανω 50 λεπτα συνεδρεια
    πρεπει να πληρωνω για την βοηθεια την ιατρικη που μου δινεται
    πρεπει να μην ειναι λογια του αερα το οκ αυριο στις 8
    κ απο μεσα του ο καθενας να γελαει ξεροντας οτι στο 8 θα προστεθουν πολλα λεπτα της ωρας
    ορια κ σεβασμος
    xexe...άσε ρε..Μιλάμε τσινάω πολύ στο καλούπι...Πάντως η ατομική είναι μια χαρά μπροστά στις ομαδικές...Εκεί να δεις ζόρι........με τις ανθρώπινες σχέσεις.....Ο ειδικός κάτι ξέρει και σε νιώθει λίγο πολύ...Στην ομαδική μπορεί να αντιμετωπίσεις κατάσταση από αυτές που περιέγραφες παλιά....στυλ:Είμαι οριακή και ο άλλος να φεύγει στο σκόνταμά σου νομίζοντας ότι έκανες απόπειρα..........