η σχεση με τον ψυχιατρο - Page 124
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 124 of 142 FirstFirst ... 2474114122123124125126134 ... LastLast
Results 1,846 to 1,860 of 2118
    Member
    ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Κ ΟΥΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟ Κ ΑΝΕΒΕΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ.... ΤΕΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΡΟΒΛΗΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ Κ ΕΓΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ Κ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΒΓΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ!!! ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΤΣΙ Κ ΣΕ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩ. ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Κ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΧΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ Κ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΕΙΣ ΤΟ ΝΙΩΘΟΥΜΕ Κ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.. ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ Κ ΙΣΩΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΖΩΗ,ΠΟΝΟΣ,ΦΟΒΟΣ.ΑΓΑΠΗ... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ Κ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..

Senior Member
    Έτσι είναι hollyman.Υποφέρουμε και νομίζουμε ότι είμαστε χειρότερα από όλους τους άλλους,που μπορεί να είμαστε μπορεί και όχι.Αλλά τα βιώνουμε τόσο έντονα όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα που τα βλέπουμε πιο τραγικά από ότι είναι.Και φυσικά δεν οφελεί το να συγκρίνουμε τα προβλήματα μας με των άλλων.Σκοπός είναι να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να γινόμαστε καλύτερα.Με όποιον τρόπο πιστεύει ο καθένας ότι είναι καλύτερος γι\'αυτόν.

Senior Member
    Originally posted by MANTHES
    Originally posted by Dalia
    Καλύτερα εξάρτηση από γιατρό παρά από οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλο.
    ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ

λυπαμαι που θα στο πω αλλα λογω εμπειριας μεγαλης στο θεμα τι να εξαρτηθεις απο τη σχεση σου???αυτο κ αν δεν ειναι λαθος..δλδ εχουμε σχεση για να μοιραζομαστε οχι για να εξαρτιομαστε κι αν χωρισεις δλδδδδ????????????
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    MANTHES ,
    πηγαίνοντας στον γιατρό(ή έστω σε κάποιον ειδικό) το κάνεις για να βοηθηθείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου με την (όποια) δύναμη υπάρχει μέσα σου που θα υποστηριχτεί (αν και όταν χρειάζεται) από τις γνώσεις του ειδικού και ίσως και από φάρμακα κατάλληλα για την περίπτωσή σου.
    Αυτός είναι ο λόγος που \"δημιουργείς\" μιά \"σχέση\" με τον ειδικό ... και όσο βλέπεις να σε βοηθάει στο να γίνεται πιό λειτουργική η καθημερινή σου ζωή και πιό \"υγιείς\" και λιγότερο (κατα)πιεστικές οι διαπροσωπικές σου σχέσεις με τους ανθρώπους σου, ίσως να νιώθεις οτι \"εξαρτάσαι\" απ΄αυτόν.

Αυτή η σχέση, ο σκοπός και το αποτέλεσμα που επιδιώκεις να έχεις μέσα απ΄ αυτή, είναι πολύ διαφορετικά από τη σχέση με την κοπέλα ή τον \"άνθρωπό\" σου τέλος πάντων.
    Τον άνθρωπό μας δεν τον χρησιμοποιούμε σαν \'δεκανίκι\' για να λύσουμε τα δικά μας (χρόνια) εσωτερικά προβλήματα και πολύ περισσότερο ΔΕΝ πρέπει να εξαρτιόμαστε απ΄ αυτόν, να \"γαζωνόμαστε\" πάνω του και να τον ... \"πνίγουμε\".

Αυτό είναι η πιο κοινή αιτία πού κάνει τις σχέσεις των ζευγαριών προβληματικές κάνοντας τις ζωές των μισών καταπιεσμένες και των άλλων μισών εξαρτημένες νοσηρά (..και απελπισμένα τις περισσότερες φορές)

Τώρα αυτό που λες ότι :
    .. .ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
    ... Δεν είμαι ειδικός και μπορεί να κάνω και λάθος ... αλλά ... Ψάξτο λιγάκι ... !!!! Ίσως έκπλαγείς από το αποτέλεσμα και ίσως σε βοηθήσει να βγείς από τη δύσκολη θέση που έρχεσαι κάθε φορά όταν σου τελειώνει μια σχέση ...

Φιλικά

Senior Member
    ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΞΑΝΑΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

http://img356.imageshack.us/img356/1...6332dw8.th.jpg
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    @ manthes .. (*)

Επειδή ανακυκλωνονται συνέχεια οι ΙΔΙΟΥ τύπου απαντήσεις (..ανεξάρτητες με την \"ταμπακιέρα\")
    και θα spammaρουμε ετσι για πολύ απ΄ότι φαίνεται ...
    Ψαξτο λιγάκι ... γενικότερα .. !

--------------------------------------------
    (*) ... \"μ΄αρέσει να μιλάω σιγά... !\"

Senior Member
    ΜΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΤΣΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ; ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

http://img363.imageshack.us/img363/7...1006rg8.th.jpg
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

Senior Member
    MANTHES, εχεις παει ποτε σε ψυχιατρο/ψυχολογο?

Senior Member
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ; ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΤΙ ΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ. ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΝΙΩΘΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ; ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ;

Υ.Γ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ;

Senior Member
    Απλα σε ρωτησα φιλε, δεν προσπαθω να σε στειλω σε γιατρο. Αν μπορεις να αντιμετωπισεις μονος σου τα προβληματα σου τοτε καλα κάνεις και δεν πας. Απλα υπαρχουν ατομα που θελουν βοηθεια για να προχωρησουν. Εγω π.χ χωρις φαρμακα και βοηθεια από γιατρο δεν θα ημουν οπως ειμαι σημερα αλλά πολυ χειροτερα. Υπάρχουν φασεις που μονος σου δεν μπορεις να τα βγάλεις περα οσο και αν προσπαθησεις.

Senior Member
    Originally posted by psychangel
    πηγαίνοντας στον γιατρό(ή έστω σε κάποιον ειδικό) το κάνεις για να βοηθηθείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου με την (όποια) δύναμη υπάρχει μέσα σου που θα υποστηριχτεί (αν και όταν χρειάζεται) από τις γνώσεις του ειδικού και ίσως και από φάρμακα κατάλληλα για την περίπτωσή σου.
    Αυτός είναι ο λόγος που \"δημιουργείς\" μιά \"σχέση\" με τον ειδικό ... και όσο βλέπεις να σε βοηθάει στο να γίνεται πιό λειτουργική η καθημερινή σου ζωή και πιό \"υγιείς\" και λιγότερο (κατα)πιεστικές οι διαπροσωπικές σου σχέσεις με τους ανθρώπους σου, ίσως να νιώθεις οτι \"εξαρτάσαι\" απ΄αυτόν.

Αυτή η σχέση, ο σκοπός και το αποτέλεσμα που επιδιώκεις να έχεις μέσα απ΄ αυτή, είναι πολύ διαφορετικά από τη σχέση με την κοπέλα ή τον \"άνθρωπό\" σου τέλος πάντων.
    Τον άνθρωπό μας δεν τον χρησιμοποιούμε σαν \'δεκανίκι\' για να λύσουμε τα δικά μας (χρόνια) εσωτερικά προβλήματα και πολύ περισσότερο ΔΕΝ πρέπει να εξαρτιόμαστε απ΄ αυτόν, να \"γαζωνόμαστε\" πάνω του και να τον ... \"πνίγουμε\".
    psychangel συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις.Ακριβώς έτσι τη νιώθω τη σχέση με τον γιατρό.Είναι μια σχέση που βοηθάει στο να είμαι καλύτερα γι\'αυτό λογικό είναι να στηρίζομαι στον γιατρό μου και να μην μπορώ χωρίς αυτόν.
    Αλλά αν συμβαίνει το ίδιο σε μία προσωπική σχέση αυτό το θεωρώ πιο προβληματικό.Αλλο να σε στηρίζει ο άνθρωπος σου που αυτό φυσικά είναι ότι καλύτερο και άλλο να εξαρτάσαι από αυτόν.

Senior Member
    ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ; ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ; ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ;ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ Ε;

Senior Member
    ΜΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΤΣΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ; ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.
    Δεν δίνεις αυτή την εντύπωση,του ευτυχισμένου ανθρώπου.Διάβασε καλύτερα τα μηνύματα που έχεις γράψει κατά καιρούς στο φόρουμ...

Senior Member
    Τουλάχιστον όσοι πηγαίνουμε στους γιατρούς πηγαίνουμε γιατί παραδεχόμαστε ότι έχουμε πρόβλημα και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε.Δεν είναι εύκολο αυτό.Ούτε το να πάρεις την απόφαση να ζητήσεις βοήθεια είναι εύκολο.Για μένα είναι χειρότερο αυτό που κάνεις εσύ.Κάποιες φορές λες ότι είσαι χάλια αλλά αρνείσαι πεισματικά να ζητήσεις βοήθεια.Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα καλύτερα από τους γιατρούς.
    Δεν είναι μαγκιά το να κατηγορείς τους γιατρούς και όσους από εμάς τους χρειαζόμαστε.Δεν σε κάνει αυτό ανώτερο ούτε πιο δυνατό.

Senior Member
    ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ; ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ; ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ;ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ Ε;
    Σ\'αυτό σου έχω απαντήσει ήδη.Μην λέμε τα ίδια συνέχεια.