Results 1,846 to 1,860 of 2118
Thread: η σχεση με τον ψυχιατρο
-
07-03-2008, 02:49 #1846
ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Κ ΟΥΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟ Κ ΑΝΕΒΕΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ.... ΤΕΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΡΟΒΛΗΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ Κ ΕΓΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ Κ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΒΓΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ!!! ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΤΣΙ Κ ΣΕ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩ. ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Κ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΧΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ Κ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΕΙΣ ΤΟ ΝΙΩΘΟΥΜΕ Κ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.. ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ Κ ΙΣΩΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΖΩΗ,ΠΟΝΟΣ,ΦΟΒΟΣ.ΑΓΑΠΗ... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ Κ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..
- 07-03-2008, 13:27 #1847
Έτσι είναι hollyman.Υποφέρουμε και νομίζουμε ότι είμαστε χειρότερα από όλους τους άλλους,που μπορεί να είμαστε μπορεί και όχι.Αλλά τα βιώνουμε τόσο έντονα όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα που τα βλέπουμε πιο τραγικά από ότι είναι.Και φυσικά δεν οφελεί το να συγκρίνουμε τα προβλήματα μας με των άλλων.Σκοπός είναι να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να γινόμαστε καλύτερα.Με όποιον τρόπο πιστεύει ο καθένας ότι είναι καλύτερος γι\'αυτόν.
08-03-2008, 09:32 #1848
Originally posted by MANTHES
Originally posted by Dalia
Καλύτερα εξάρτηση από γιατρό παρά από οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλο.
λυπαμαι που θα στο πω αλλα λογω εμπειριας μεγαλης στο θεμα τι να εξαρτηθεις απο τη σχεση σου???αυτο κ αν δεν ειναι λαθος..δλδ εχουμε σχεση για να μοιραζομαστε οχι για να εξαρτιομαστε κι αν χωρισεις δλδδδδ????????????well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
08-03-2008, 11:02 #1849
MANTHES ,
πηγαίνοντας στον γιατρό(ή έστω σε κάποιον ειδικό) το κάνεις για να βοηθηθείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου με την (όποια) δύναμη υπάρχει μέσα σου που θα υποστηριχτεί (αν και όταν χρειάζεται) από τις γνώσεις του ειδικού και ίσως και από φάρμακα κατάλληλα για την περίπτωσή σου.
Αυτός είναι ο λόγος που \"δημιουργείς\" μιά \"σχέση\" με τον ειδικό ... και όσο βλέπεις να σε βοηθάει στο να γίνεται πιό λειτουργική η καθημερινή σου ζωή και πιό \"υγιείς\" και λιγότερο (κατα)πιεστικές οι διαπροσωπικές σου σχέσεις με τους ανθρώπους σου, ίσως να νιώθεις οτι \"εξαρτάσαι\" απ΄αυτόν.
Αυτή η σχέση, ο σκοπός και το αποτέλεσμα που επιδιώκεις να έχεις μέσα απ΄ αυτή, είναι πολύ διαφορετικά από τη σχέση με την κοπέλα ή τον \"άνθρωπό\" σου τέλος πάντων.
Τον άνθρωπό μας δεν τον χρησιμοποιούμε σαν \'δεκανίκι\' για να λύσουμε τα δικά μας (χρόνια) εσωτερικά προβλήματα και πολύ περισσότερο ΔΕΝ πρέπει να εξαρτιόμαστε απ΄ αυτόν, να \"γαζωνόμαστε\" πάνω του και να τον ... \"πνίγουμε\".
Αυτό είναι η πιο κοινή αιτία πού κάνει τις σχέσεις των ζευγαριών προβληματικές κάνοντας τις ζωές των μισών καταπιεσμένες και των άλλων μισών εξαρτημένες νοσηρά (..και απελπισμένα τις περισσότερες φορές)
Τώρα αυτό που λες ότι :
.. .ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
Φιλικά
08-03-2008, 12:37 #1850
ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΞΑΝΑΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
http://img356.imageshack.us/img356/1...6332dw8.th.jpgΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
08-03-2008, 13:04 #1851
@ manthes .. (*)
Επειδή ανακυκλωνονται συνέχεια οι ΙΔΙΟΥ τύπου απαντήσεις (..ανεξάρτητες με την \"ταμπακιέρα\")
και θα spammaρουμε ετσι για πολύ απ΄ότι φαίνεται ...
Ψαξτο λιγάκι ... γενικότερα .. !
--------------------------------------------
(*) ... \"μ΄αρέσει να μιλάω σιγά... !\"
08-03-2008, 13:09 #1852
ΜΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΤΣΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ; ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.
http://img363.imageshack.us/img363/7...1006rg8.th.jpgΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
08-03-2008, 13:11 #1853
MANTHES, εχεις παει ποτε σε ψυχιατρο/ψυχολογο?
08-03-2008, 13:16 #1854
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ; ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΤΙ ΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ. ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΝΙΩΘΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ; ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ;
Υ.Γ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ;
http://img363.imageshack.us/img363/7...1006rg8.th.jpgΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
08-03-2008, 13:31 #1855
Απλα σε ρωτησα φιλε, δεν προσπαθω να σε στειλω σε γιατρο. Αν μπορεις να αντιμετωπισεις μονος σου τα προβληματα σου τοτε καλα κάνεις και δεν πας. Απλα υπαρχουν ατομα που θελουν βοηθεια για να προχωρησουν. Εγω π.χ χωρις φαρμακα και βοηθεια από γιατρο δεν θα ημουν οπως ειμαι σημερα αλλά πολυ χειροτερα. Υπάρχουν φασεις που μονος σου δεν μπορεις να τα βγάλεις περα οσο και αν προσπαθησεις.
08-03-2008, 13:58 #1856
Originally posted by psychangel
πηγαίνοντας στον γιατρό(ή έστω σε κάποιον ειδικό) το κάνεις για να βοηθηθείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου με την (όποια) δύναμη υπάρχει μέσα σου που θα υποστηριχτεί (αν και όταν χρειάζεται) από τις γνώσεις του ειδικού και ίσως και από φάρμακα κατάλληλα για την περίπτωσή σου.
Αυτός είναι ο λόγος που \"δημιουργείς\" μιά \"σχέση\" με τον ειδικό ... και όσο βλέπεις να σε βοηθάει στο να γίνεται πιό λειτουργική η καθημερινή σου ζωή και πιό \"υγιείς\" και λιγότερο (κατα)πιεστικές οι διαπροσωπικές σου σχέσεις με τους ανθρώπους σου, ίσως να νιώθεις οτι \"εξαρτάσαι\" απ΄αυτόν.
Αυτή η σχέση, ο σκοπός και το αποτέλεσμα που επιδιώκεις να έχεις μέσα απ΄ αυτή, είναι πολύ διαφορετικά από τη σχέση με την κοπέλα ή τον \"άνθρωπό\" σου τέλος πάντων.
Τον άνθρωπό μας δεν τον χρησιμοποιούμε σαν \'δεκανίκι\' για να λύσουμε τα δικά μας (χρόνια) εσωτερικά προβλήματα και πολύ περισσότερο ΔΕΝ πρέπει να εξαρτιόμαστε απ΄ αυτόν, να \"γαζωνόμαστε\" πάνω του και να τον ... \"πνίγουμε\".
Αλλά αν συμβαίνει το ίδιο σε μία προσωπική σχέση αυτό το θεωρώ πιο προβληματικό.Αλλο να σε στηρίζει ο άνθρωπος σου που αυτό φυσικά είναι ότι καλύτερο και άλλο να εξαρτάσαι από αυτόν.
08-03-2008, 14:02 #1857
ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ; ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ; ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ;ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ Ε;
08-03-2008, 14:19 #1858
ΜΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΤΣΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ; ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.
08-03-2008, 14:20 #1859
Τουλάχιστον όσοι πηγαίνουμε στους γιατρούς πηγαίνουμε γιατί παραδεχόμαστε ότι έχουμε πρόβλημα και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε.Δεν είναι εύκολο αυτό.Ούτε το να πάρεις την απόφαση να ζητήσεις βοήθεια είναι εύκολο.Για μένα είναι χειρότερο αυτό που κάνεις εσύ.Κάποιες φορές λες ότι είσαι χάλια αλλά αρνείσαι πεισματικά να ζητήσεις βοήθεια.Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα καλύτερα από τους γιατρούς.
Δεν είναι μαγκιά το να κατηγορείς τους γιατρούς και όσους από εμάς τους χρειαζόμαστε.Δεν σε κάνει αυτό ανώτερο ούτε πιο δυνατό.
08-03-2008, 14:22 #1860
ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ; ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ; ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ;ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ Ε;
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή