η σχεση με τον ψυχιατρο - Page 126
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 126 of 142 FirstFirst ... 2676116124125126127128136 ... LastLast
Results 1,876 to 1,890 of 2118
    Senior Member
    Originally posted by MANTHES
    ΡΩΤΑΩ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΜΟΥ;
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ; ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 2 ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΓΩ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
    Πραγματικα οτι θες διαβαζεις! μολις σου εξηγησε η dalia οτι αλλο γιατρος και αλλο σχεση. στο γιατρο θα τρεξει καποιος για να λυσει καποια ψυχολογικα ή ψυχοσωματικα προβληματα που μπορει να τα λυσει μονο εξειδικευμενος γιατρος (επειδη δεν εχεις αντιμετωπισει τετοια προβληματα ακομη δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν και δεν τα αντιμετωπιζουν αλλοι ανθρωποι).
    στη σχεση καλυπτεις αλλες αναγκες.

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΡΕ SUSPERIA ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;
    ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ;
    αυτο σου λεω ρε εξυπνε! οτι αυτο που λες ειναι αυτονοητο! λες να τρεξει καποιος να δωσει τοσα λεφτα σε ψυχιατρο ή ψυχολογο χωρις να εχει δοκιμασει να τα λυσει μονος του?
    Ολοι οσοι πανε σε ψυχιατρο προφανως δοκιμασαν να τα λυσουν μονοι τους και επειδη δεν τα ελυσαν απευθυνθηκαν σε ειδικο

ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΙΚΡΟΣ
    τι παει να πει αυτη μεγαλειωδης κοτσανα που εγραψες? δηλαδη οποιος γραφει με μικρα αισθανεται μικρος? θυμαμαι αλλου που ειχες γραψει οτι επειδη αισθανεσαι πολυ δυνατη προσωπικοτητα και εχεις πεισμα γραφεις και με κεφαλαια. αν ηξερες ποσο πεισμα εχω εγω και τι δυνατο χαρακτηρα, τα κεφαλαια δε θα μου ηταν αρκετα! αρχικα εθιξα τα θεμα με τα κεφαλαια σου γιατι απλα δειχνουν οτι φωναζει καποιος, δεν ειναι θεμα προσωπικοτητας, ειναι θεμα συμβολισμου!!!

Senior Member
    Originally posted by susperia
    .... τα κεφαλαια,......, δεν ειναι θεμα προσωπικοτητας, ειναι θεμα συμβολισμου!!!
    ... εκτός και αν δια του .. συμβολισμού καλύπτουμε \"κενά\" ... προσωπικότητας ..! :D

Senior Member
    psychangel: +1000

Senior Member
    ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ; ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ; ΕΛΕΟΣ
    Νομίζω το ξαναείπα...Έχει να κάνει με την μεταβίβαση και την αντιμεταβίβαση των συναισθημάτων,τις προβολές και άλλα που αγνοώ......Δηλαδή προβάλλεις τα εξαρτητικά στον ψυχοθεραπευτή,αυτός τα αναλύει και προσπαθεί να τα αλλάξει με εργαλείο τον εαυτό του-όπως κάποιος ειδικός έγραψε....Πάντως είναι λίγο απορριπτικό αυτό που είπες ότι δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας....Υπάρχουμε και εμείς που χρειαζόμαστε γιατρό και γι\'αυτό υπάρχουν διότι αλλιώς θα είχαμε πιθανόν αυτοκτονήσει.........Εσύ είσαι πιο δυνατός και μπράβο σου....

Senior Member
    ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ; ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ; ΕΛΕΟΣ
    Όχι δεν μας άρεσε και γι\'αυτό θέλαμε να την \"κάνουμε\" από αυτή τη ζωή........Το προτιμάς εσύ αυτό από τους γιατρούς;;;

Senior Member
    ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΝ 50 Ή 100 ΕΥΡΩ Ή ΟΣΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.
    Και πού ξέρεις αν και για άλλους δεν ήταν;;;Και πού ξέρεις τι πέρασαν πριν πάνε και πόσα ταμπού εκτός από την διαταραχή τους χρειάζεται να αντιμετωπίζουν αφού πήγαν;;;;

Senior Member
    αχ βρε Kassi μου ,
    πράγματα που αντικειμενικά θα ήταν \"αυτονόητα\" , τελικά χρειάζεται κάθε φορά που ανοίγουμε μιά κουβέντα να προσπαθούμε να τα αποδεινκύουμε πάλι και πάλι απ΄την αρχή σε άτομα που δυσκολεύονται να δούν τα ... \"προφανή\" ...

Βλέπεις, όταν ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ (*) συνήθως ... κλείνουμε τα μάτια !!!

-----------------------------------------------------------------------------
    (*) κατα γράμμα ή και ... \"μεταφορικά\" δια της .... ΓΡΑΦΗΣ... !

Senior Member
    ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Manthes εχω την εντύπωση οτι ψάχνεις κάποιον που έχει \'\'χειρότερη\'\' εξάρτηση απο εσένα, για να νιώσεις εσύ καλά . \'Η μάλλον ζήτας απο τις κοπέλες να καταλάβουν την εξαρτησιακή σου προσωπικότητα και να την αποδεχτούν , όπως θα ήθελες να το είχαν κάνει και οι κατα καιρούς κοπέλες σου .

Πάντως , υπάρχει μια διαφορά . Η εξάρτηση που ενδεχομένως να έχουν αυτές οι κοπέλες απο τον ψυχίατρο , φαντάζομαι οτι θέλουν να είναι προσωρινή . Κάτι σαν δεκανίκι για την περίοδο που το χρειάζονται , μέχρι να μάθουν να στέκονται μόνες τους στα πόδια τους .
    Και αν σήμερα έχουν ενδεχομένως μεγαλύτερη εξάρτηση απο εσένα (και εστω κατα τη γνώμη σου \'\'χειρότερη\'\') , αύριο δεν θα έχουν εξάρτηση απο κάποιον γιατί εκείνες έβαλαν τέτοιο στόχο .
    Εσύ όμως δεν θα το καταφέρεις ποτέ αυτό , γιατί δεν θέλεις να το καταφέρεις . Θέλεις να είσαι εξαρτημένος .

Είναι φυσικά δικαίωμα σου .
    :)

Senior Member
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. Η ΝΤΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ. ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ. ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ; ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΑΜΑΤΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ. ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

Senior Member
    Δεν είπα τέτοιο πράγμα MANTHES.Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.Δεν είπα ότι θέλω να πηγαίνω στον γιατρό ακόμη κι αν γίνω καλά.Αυτό που είπα είναι ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου και μια μικρή βελτίωση δεν μου φτάνει ώστε να σταματήσω την ψυχοθεραπεία.Μακάρι να υπάρξει στιγμή που να είμαι τελείως καλά και να μην έχω ανάγκη κανέναν γιατρό.

Senior Member
    Originally posted by Kassi
    Όχι δεν μας άρεσε και γι\'αυτό θέλαμε να την \"κάνουμε\" από αυτή τη ζωή........Το προτιμάς εσύ αυτό από τους γιατρούς;;;
    Ακριβώς.Και όταν φτάνουμε σε σημείο να κάνουμε τέτοιες σκέψεις πρέπει να ζητάμε βοήθεια οπωσδήποτε.

Senior Member
    ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    ασε ρε, στο τελευταιο μου post απαντησες? οχι, αφου δεν εχεις τι να πεις, αρα δεν εχει νοημα αυτη η κουβεντα μονο επειδη εισαι ξεροκεφαλος και δεν εχεις επιχειρηματα. Αλλωστε η dalia εξηγησε τι ηθελε να πει, αρα εκτος απ το να πετας κοτσανες διαστρεβλωνεις και τα λεγομενα των αλλων.

ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!! ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ! ΜΗ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ! ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!!!
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙ!

ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ
    Ωραια ζησε εσυ στη δικια σου αληθινη πραγματικοτητα κι ασε μας ησυχους. Παντως δεν ανυσηχω για τις αποψεις σου, ετσι κι αλλιως η ιδια η ζωη θα σε διδαξει απο μονη της. Και ποτε μην πεις οτι ειχες αρκετες εμπειριες ωστε να κρινεις ολα τα πραματα, η ζωη εχει πολλες εκπληξεις και θα εκπλαγεις με το ποσο μπορει να αναθεωρησεις αυτα που σκεφτεσαι, κι αυτο το τελευταιο στο λεω πολυ φιλικα, περα απ τα αλλα που γραφω.

Senior Member
    ΒΡΕ susperia ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ; ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ; ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΑΛΙΑ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΟΣΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ; ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ;

Senior Member
    Εξακολουθεις να μην απαντας σε αυτα που σου λεω, και εχω βαρεθει να απανταω μονο εγω. Παρ ολα αυτα θα απαντησω για αλλη μια φορα επακριβως σ αυτα που μου λες.

ΒΡΕ susperia ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ; ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ; ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.
    Εισαι τρελος? εγω ειμαι ο τελευταιος που θελει καποιος να απευθυνθει σε οποινδηποτε γιατρο αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος. εγω σε θεμα που ειχες ανοιξει ειχα ερθει σε κοντρα με τους αλλους που σου λεγαν να πας στον ψυχιατρο.

ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΑΛΙΑ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΟΣΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ; ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ;
    εδω ειναι φορουμ, δηλαδη δημοσιος χωρος συζητησης, που παει να πει πως ολοι μπορουν να ειναι μερος μιας κουβεντας. αν θελεις να μιλησεις προσωπικα με καποιον τοτε παρ\' τον τηλεφωνο. Σιγουρα εχω τοση αυτοεκτιμηση και αυτοπεποιθηση που το τελευταιο που θα εκανα ειναι να γραψω μονο και μονο για να ασχοληθω μαζι σου. κι οσο απο μοναξια δοξα το θεο εχω πολλους φιλους.

η αντιπαραθεση και η κοντρα ειναι πολλες φορες μερος μιας συζητησης, αν δεν το αντεχεις τοτε μην γραφεις. δεν εχω φυσικα προβλημα με εσενα προσωπικα, απλα σχολιαζω αυτα που λες. κι αφου δε συμφωνω καθολου το εκφραζω κι αναλογα. στο τοπικ που σου λεγαν να πας στον ψυχιατρο εκει συμφωνουσα μαζι σου. τωρα διαφωνω με αυτα που λες εδω. εσενα πως σου ηρθε τωρα οτι διαφωνω επειδη θελω λες να πας στον ψυχιατρο αυτο ειναι αποριας αξιον. διαβασε καλυτερα τα ποστ μου και θα καταλαβεις με τι διαφωνω μαζι σου και αν θες απαντησε, αν δε θες μην απαντησεις.
    σιγουρα παντως μου τη δινει σε εσενα απ αυτα που γραφεις οτι κρινεις πολυ επιπολαια. που ξερεις ο αλλος τι περασε στη ζωη του ωστε να χρειαστει να παει σε ψυχιατρο. νομιζεις οτι οι εμπειριες ολων ειναι το ιδιο? ή νομιζεις οτι ποτε δε θα σου τυχει κατι στη ζωη που να σου αλλαξει αποψεις, οσο δυνατος και να νιωθεις τωρα.