Results 316 to 330 of 2118
Thread: η σχεση με τον ψυχιατρο
-
23-04-2007, 14:49 #316
τις μετραω λεει δεν μπορω για 2 συνεδρειες ειναι θεμα τσεπης...:)αν μπορουσα και καθε μερα θα πηγαινα να τον πρηζω να φυγουν απο μενα και απο μεσα μου...κοστιζει ομως...
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
- 23-04-2007, 15:22 #317
Τελικά ο Δόκτορας βάζει τις φωνές;
23-04-2007, 18:19 #318
Originally posted by Existir
Originally posted by perpatontas..
δεν μαρέσουν οι ταμπέλες και οιχαρακτηρισμοί πάντως....σε βοηθάει σε τίποτα να ξέρεις έάν είσαι ο θύτης ή το θύμα;
Τι εννοείς, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη;
23-04-2007, 19:33 #319
Άγχος στην οικογένεια (έντονα οικονομικά προβλήματα, διαταραγμένες σχέσεις γονέων κ.λ.π.).
Τα παιδιά αυτά γίνονται επιθετικά και μέσω του μηχανισμού άμυνας που ονομάζεται «ταύτιση με τον επιτιθέμενο» Το παιδί δηλ. φοβάται αυτόν που επιτίθεται και να αποφύγει το φόβο αυτό, εσωτερικεύει το πρότυπο του επιτιθέμενου και κάνει το ίδιο. Σ΄ αυτό το σημείο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η στάση ? συμπεριφορά του δασκάλου απέναντι στους μαθητές. Το παιδί που αντιδρά επιθετικά, χτυπώντας τους άλλους, ενοχλώντας τους άλλους, προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας, κάτι θέλει να μας πει μ΄ αυτή τη συμπεριφορά. Θέλει να το ακούσουμε, να συζητήσουμε μαζί του και εμείς πολλές φορές όταν βλέπουμε μια τέτοια συμπεριφορά, είτε αρχίζουμε τις απειλές, είτε αδιαφορούμε είτε θυμώνουμε κι εμείς ?έτσι διαιωνίζουμε τον κύκλο αυτό, άθελα μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Γινόμαστε κι εμείς επιθετικοί. Μερικές φορές το ρωτάμε γιατί συμπεριφέρεται έτσι?κι αυτό είτε δεν ξέρει να απαντήσει, είτε μας λέει ότι ο άλλος συμπεριφέρθηκε έτσι. Έρευνες που έχουν γίνει αποδεικνύουν ότι τα παιδιά με χαμηλό βαθμό αποδοχής και με υψηλή επιθετικότητα εμφανίζουν προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους και συνήθως εγκαταλείπουν το σχολείο. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν διδαχθεί ή αν θέλετε δεν έχουν εξασκηθεί σε κοινωνικές δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους άλλους, να γίνουν αποδεκτά.
Από εδώ...
http://www.specialeducation.gr/print.php?sid=154
Με όλα αυτά θέλω να πω πως δεν είμαστε θύτες, είμαστε θύματα θυμάτων...
23-04-2007, 23:48 #320
ωχ!!!το γιο μου περιγραφεις???????πως μπορω να τον πεισω οτι τον αγαπαω πιο πολυ απο την ιδια μου τη ζωη αλλα παθαινω κρισαρες???πως να το πεις σε ενα μωρο που του λειπεις οτι του λειπεις γιατι εχεις τα ψυχω σου???περιμενω τοσο να μεγαλωσει να του μιλαω να τον διαβεβαιωσω για την αγαπη μου..να καταλαβει οτι δεν εχει να κανει με αυτον αλλα με εμενα και την κωλοδιαταραχη μου....
εω τω μεταξυ σημερα του δωσε και καταλαβε στο κλαμα....κουραστηκα,ενιωσα πολυ αδυναμη ναι αλλα αυριο θα ειμαι πιο δυνατη απο πριν να κλαταρω στο κλαμα..α!αυριο ειναι και η μερα του γιατρου......παλι στη μουγκα με βλεπω...παλι κανα τεταρτο να ανοιξω το στομα μου...........well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
24-04-2007, 00:29 #321
μην προκαταβάλεσαι ρε συ..... να λες σήμερα θα μιλήσω σήμερα θα μιλήσω έχω κάτι να πω :)
24-04-2007, 01:17 #322
σωστα αλλα ειναι ψυχολογικο...θα του πω γιατρ εχω ενα ψυχολογικο προβλημα ερχομαι να μιλησω ενω εχω κανει μια ψυχολογικη προεργασια να μην βγαλω κιχχχ....
ε παλι θα παμε σε καμια δοση επι 3 επι 5 μη σε πω
μου ειχε υποσχεθει οτι με τα 300g θα γινομουν χαζοχαρουμενο...ακομα περιμενω η εγινα και δεν το καταλαβα???well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
24-04-2007, 10:27 #323
Ίντερ, ο δρ σου βάζει τις φωνές; Είναι η τρίτη φορά που σε ρωτάω.
Το άρθρο για την \"ταύτιση με τον επιτιθέμενο\" το έβαλα για να μεταφέρω την ψυχολογία του ανθρώπου που ενδοβάλει επιθετικές συμπεριφορές στις οποίες έχει πέσει θύμα. Για αυτό το έβαλα. Όχι δεν νομίζω οτί περιγράφει τον γιό σου Ίντερ. Το παιδί φυσιολογικά, στην ηλικία που είναι, έχει ενεργητικότητα και σαν αγοράκι έχει κατιτις παραπάνω. Άδικα ανησυχείς. Όλα θα πάνε καλά, θα δεις.:)
24-04-2007, 12:51 #324
existir ο γιατρος μου εχει πληρη κατανοηση ,με συμβουλευει χωρις να με κραζει..απο τον παιδοψυχιατρο του μικρου ομως εχω ακουσει....οχι κραξιμο...αν μπορουσε να με δειρει θα το ειχε κανει ..με θεωρει το μεγιστο εμποδιο στη δουλεια που κανει με το γιο μου...με βλεπει κ αρχιζουν να βγαινουν οι καπνοι απο στομα,μυτη και αυτια ..ολε ο ταυρος....κ γω το κοκκινο πανι..
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
24-04-2007, 13:30 #325
Γιατί Ιντερ μου; Τι κάνεις κατά τη γνώμη του λάθος;
25-04-2007, 00:59 #326
του χαλαω λεει ολοτον αγωνα του να τον βοηθησει γιατι ειμαι στη μαυριλα μου....απο την αλλη ομως existir μου με πιανουν και κατι κρισαρες καραμαλακιας!!!!
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
25-04-2007, 01:05 #327
Σημερα ειχα πετυχιμενη συνεδρεια,αργησα 20 λεπτα..ανοιξα το στομα μου σε αλλα 10 λεπτα κ τα υπολοιπα 20 επαβναλαμβανα :δεν αντεχω τον εαυτο μου......ΔΕΝ ΜΕ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ.....ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΙΑ!!!!ΣΤΑΜΑΤΑ!!!μου ειπε οτι οι συνεδρεις μαζι μου εχουν για αυτον ιδιαιτερη σημασια κ απαντησα:προκαλω ψιχιατρικο ενδιαφερον γιατρε μου???ειμαι καλο πειραματοτρελλο? αυτη ηταν ολη η συνεδρεια κ μετα χαθηκα στους δρομους της πολης για περιπου 2 ωρες................3 φρασεις συνεχομενες για 20 λεπτα μια ερωτηση και μια αναπαντητη ερωτηση στην απαντηση...Α! και αλλη μια απορια του δρ μου:πως ειναι να μην αντεχεις ουτε ετσυ η ιδια τον εαυτο σου??
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
25-04-2007, 01:14 #328
αλλα τι περιεργη σχεση αυτη με τον ψυχιατρο?το ανθρωπινο στοιχειο μαζι με το επαγγελματικο-ιατρικο??
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
25-04-2007, 01:31 #329
πως ειναι να μην αντεχεις ουτε ετσυ η ιδια τον εαυτο σου?? [/quote]
Λίγο πριν την αυτοκτονία.Μα καλά τι σκατά ερωτήσεις.Τις θέλει και τις κάνει;;;
25-04-2007, 01:36 #330
Και σου λένε ψυχίατρος μετά.Εγώ αύριο έχω ραντεβού.Άντε επιτέλους αλλά δεν θα έχω και πολλά να της πω.....Κι αυτή με μια ηρεμία σε ακούει όταν της λες σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω λες και της λες το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο....Αχ,αχ!!!!Ρε ίντερ δεν μπορώ να ακούω άλλο αυτό το βουητό σου.Με σκοτώνεις.Μου τρως τα σωθικά.Θα την βρεις τη λύση και κάπου θα υπάρχει άντρας να σε αγαπήσει.Μη βγάζεις κι εσύ με την πρώτη φάτσα φόρα τα ψυχολογικά σου και τρομάζουν.Όταν δεν σε έχουν δει ως χαρακτήρα τους προδιαθέτεις αρνητικά....Άσε να περάσει χρόνος να σε μάθουν...Να σου πω..Είσαι μόνο οριακή στη διάγνωση ή πας πακέτο και μ\'άλλες;;;Τα κολλήματα εκτός των ιδεοψυχαναγκαστικών τα τρώνε και οι οριακοί;
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία