Results 706 to 720 of 2118
Thread: η σχεση με τον ψυχιατρο
-
17-05-2007, 03:37 #706
huspand αμα χανεται η ροη στο λογο ποιο lyrica κ ξελυρικα???lol παλι νυχτιατικα με εκανες κ γελασα!!!
με μια διαφορα εγω εχω μια χ αυτογνωσια ξερω οτι για μενα η λεξη αυτοσυγκεντωση γινεται ολοενα κ πιο αγνωστη:Pwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
- 17-05-2007, 11:00 #707
Originally posted by husband
Δηλώνω με το παρόν μου post το αίτημά μου να προαχθεί η EXISTIR κατά τουλάχιστον ένα αστέρι και να γίνει αντισυνταγματάρχης.
Λεφτά παραπάνω θα πάρω;
:P
17-05-2007, 11:08 #708
existir θελω την γνωμη σου δλδ η δικια μου μεθοδος ψυχοθεραπειας βγαινει ακυρη?καλα καταλαβα?τα λεγε κ λιγο επιστημονικα ο dodoni..απο την αλλη εγω σε καθε αλλαγη χαπιου καταστελλεται το iq!εχω παθει κολλημα απο χθες αυτο λεγατε με τον dodoni?
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
17-05-2007, 11:13 #709
Αχ Ιντερ μου, σε έπιασε πάλι η αυτοαμφισβήτησή σου. Θα το πω αλλιώς:
Είμαι 35 χρονών και διαβάζω ψυχολογία απο τα 16 μου. Ό,τι λεει ο Δοδόνι, σαν ορολογία τουλάχιστον μου είναι οικεία. Μη σας εκπλήσσει λοιπόν. Έτυχε να ασχοληθώ με αυτό και συνεχίζω να διαβάζω, οπότε μην εντυπωσιάζεστε.
Για τα χάπια σου ο μόνος που μπορεί να αποφανθεί είναι ο γιατρός σου. Προσπάθησε σε παρακαλώ να ακούς τι σου λεει στην ψυχοθεραπεία ουτως ώστε να τον βοηθήσεις για να σε βοηθήσει.
17-05-2007, 11:38 #710
απαντησε μου σε αυτο σε παρακαλω αυτα που λεγατε με το dodoni σημαιναν οτι αυτο που κανω με το γιατρο μου να ψαχνουμε τις ριζες του κακου στα παιδικα χρονια,αυτο με τα τουβλακια εν ολιγις ειπατε οτι δεν ειναι θεραπευτικο?ασε τα φαρμακα για τις συνεδρειες μιλαω..
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
17-05-2007, 12:00 #711
Originally posted by dodoni
Originally posted by Existir
Νομίζεις οτί δεν έχει νόημα να κατανοηθεί απο τον \"πάσχοντα\" αυτός ο συγκεκριμένος μηχανισμός που \"δένει\" την εμπειρία με το συμπεριφερικό μοτίβο;
Αρκεί να μην εγκλωβιστείς σε αυτού του είδους την αναζήτηση. Τα \"γιατί\" δεν αποτελούν ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη θεραπεία.
17-05-2007, 12:06 #712
existir!!!!!!!!
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
17-05-2007, 12:13 #713
Originally posted by interappted
απο οσα μπορω να καταλαβω(λογω ελλειψης αυτοσυγκεντρωσης)εχω καταλαβει οτι η ψυχοθεραπεια μου τελικα στο πως εγω κατεληξα ετσι δεν ειναι θεραπευτικη?δεν βοηθαει?καταλαβαινω οτι ειναι σαν να λεμε οκ ετσι ριμαι τωρα τι κανουμε αλλα η εξηγηση του γιατι ειμαι ετσι ξεκινωντας απο τα παιδικα χρονια δεν βοηθαει?
υπάρχουν πολλές θεραπευτικές προσεγγίσεις και η προσωποκεντρική προσέγγιση στην οποία αναφερόμουν είναι μόνο μία από αυτές. Καμία προσέγγιση δεν αποτελεί πανάκεια και άλλωστε γι αυτό υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις. Αν μία ήταν καλύτερη από τις άλλες, τότε όλοι οι ψυχίατροι και οι ψυχολογοι θα εκπαιδεύονταν σε αυτή και όλες οι υπόλοιπες θα είχαν... σβήσει από τον χάρτη.
Σε μια πρόσφατη έρευνα μεταξύ των προσεγγίσεων προκειμένου να διαπιστωθεί τι είναι αυτό που τελικά φέρνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα, διαπιστώθηκε πως το 40% του αποτελέσματος οφείλεται στην καλή θεραπευτική σχέση μεταξύ θεραπευτή/θεραπευόμενου.
Ως καλή θεραπευτική σχέση νοούμε τη σχέση που διακατέχεται από
ενσυναίσθηση
ο θεραπευτής κατανοεί το πλαίσιο αναφοράς του θεραπευόμενου (συνιασθήματα, σκέψεις) και αυτή τη βαθιά κατανόηση την επικοιωνεί.
ανευ όρων αποδοχή
Ο θεραπευτής δε κρίνει τον θεραπευομενο, έχει αποδοχή για αυτήν την ανθρώπινη ύπαρξη, έτσι όπως αυτή μπορεί να υπάρχει εκείνη τη στιγμή. Δε μιλώ για έγκριση/αποδοχή των πράξεων, αλλά για αποδοχή της ανθρώπινης ύπαρξης, ασχέτως ηλικίας, φύλου, πολιτισμικής καταγωγής, θρσηκευτικών πεποιθήσεων κτλ.
γνησιότητα, διαφάνεια, αυθεντικότητα
Ο θεραπευτής είναι σε εσωτερική ισσοροπία, δεν αφήνει κρυφά/σκοτεινά σημεία στη θεραπεία, έχει επίγνωση των δικών του συναισθημάτων που γεννιούνται από τη διαδικασία και αυτά τα συναισθήματα με κάποιον τρόπο να τα επικοινωνεί στον θεραπευομενο.
Οι τρεις παραπάνω θεραπευτικές συνθήκες, όταν συνυπάρχουν στη θεραπεία, φτιάχνουν ένα ασφαλές κλίμα εμπιστοσύνης στο οποίο το άτομο αποκτά τη δύναμη, τη δυνατότητα να έρθει σε βαθιά επικοινωνία με τον εαυτό του και να εξερευνήσει τις σκοτεινές πλευρές.
Στην έρευνα που προανέφερα, τονίζεται πως μετά το 40% της θεραπευτικής σχέσης,
συμμετοχή στο αποτέλεσμα έχουν
30% τυχαίοι παράγοντες
15% τα διάφορα εργαλεία (τεστ, ασκήσεις κτλ) των διαφόρων προσεγγίσεων
και περρισεύει ένα 15% που δε θυμάμαι τώρα τι αφορά.
Εν κατακλείδι: το αν η θεραπεία σου πηγαίνει καλά, το ξέρεις μόνο εσύ. Και δεν το ξέρεις νοητικά.
ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ.
Η πλευρά της προσωπικότητας σου που βγήκε στην επιφάνεια διαβάζοντας τους διαλόγους στο φόρουμ, η πλευρά της αυτοαμφισβήτησης, θα είναι χρήσιμο να την κουβεντιάσεις με τον θεραπευτή σου. Είναι υλικό από αυτά που αξίζει να δουλέψεις θεραπευτικά.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
17-05-2007, 12:14 #714
Μαρή,
το ψωμί μου βγάζω!!!:P
Δω είμαι.
Λοιπόν, θα με σκοτώσει ο Δωδώνης αλλά θα το κάνω: αυτό που νομίζω ότι μέσα απο την θεραπευτική σχέση κάνουμε, είναι οτί δοκιμάζουμε να επαναπροσεγγίσουμε το παρελθόν μας, να τολμήσουμε να δούμε τι συναισθήματα \"παλαιά\" τα κουβαλάμε μέσα στο πλαίσιο της καινούργιας πραγματικότητας. Κι όπως σωστά μας λεει ο Δον μας, νόημα δεν έχει μόνο να δούμε τι έγινε τότε αλλά τι γίνεται στο εδώ και στο τώρα, πως το παιδί που κατάφερε να μεγαλώσει, εξακολουθεί να δημιουργεί σκηνικά του παρελθόντος στο παρόν. Φυσικά και υπάρχει νόημα στο να κατανοηθεί ο μηχανισμός με τον οποίο λειτούργησε \"τότε\" αλλά επειδή αυτό έχει μόνο επιστημονικό ενδιαφέρον, και όχι απόλυτα θεραπευτικό, καλό είναι να είναι το βλέμμα μας συγκεντρωμένο στο τώρα.
Κατά την άποψη μου, δεν είναι κακό να κοιτάς πίσω αλλά μόνο για να δώσεις την εξήγηση, θα το πω λαικά, για το \"τώρα τι γίνεται\".
Ο Θεός να με συγχωρήσει αν λεω βλακείες.
17-05-2007, 12:18 #715
Είσαι εντελώς to the point!
Μιλάς σοφά!Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
17-05-2007, 12:21 #716
Σε ευχαριστώ Δον μου γιατί είμαι και ενοχικιά!
(τα λεει η νύφη να τα ακούει η πεθερά(Ιντερ)):P
17-05-2007, 12:48 #717
δεν νομιζω να λες εχεις δικιο να λες για το τωρα τι γινεται?αλλα εμενα με ετρωγε ανεκαθεν το γιατι βγηκα ετσι εγω?ΓΙΑΤΙ?ΤΙ ΣΙΧΤΗΡ ΦΤΑΙΕΙ??κ πιστεψε με ολη αυτη η ανδρομη με εχει κανει καλο..καταλαβα ...τα τουβλακια που μου παρειχε\"η τελεια οικογενεια μου \"ηταν στραβα κ το σπιτακπροσωπικοτητα βγηκε ...χεσε μεσα
αλλα ο ανθρωπος μου ειπε οτι θα μαθουμε να επιβιωνουμε με αυτο το σπιτακι αρα καποτε θα φτασουμε κ στο τωρα τι κανω?well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
17-05-2007, 12:52 #718
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεσαι θυμό με ότι έγινε.
Αχ βρε Ιντερ, καταλαβαίνω. Αλλά τι θέλουμε να σώσουμε τελικά;
17-05-2007, 12:58 #719
dodoni με αυτα που μου εγραψες κ σε ευχαριστω κ επειδη πληρουντε ολες οι προδιαγραφες αυτες στο max δηλωνω οτι σε καποια χρονια θα αυξησω το 40% σε 41%!!!!!
ειμαι χαρουμενη τωρα ειλικρινα φαινεται οτι ολα θα παν καλα!κ σε ευχαριστω!well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
17-05-2007, 13:05 #720
Για δες το εν κατακλείδι και μη σκας
Originally posted by dodoni
Originally posted by interappted
απο οσα μπορω να καταλαβω(λογω ελλειψης αυτοσυγκεντρωσης)εχω καταλαβει οτι η ψυχοθεραπεια μου τελικα στο πως εγω κατεληξα ετσι δεν ειναι θεραπευτικη?δεν βοηθαει?καταλαβαινω οτι ειναι σαν να λεμε οκ ετσι ριμαι τωρα τι κανουμε αλλα η εξηγηση του γιατι ειμαι ετσι ξεκινωντας απο τα παιδικα χρονια δεν βοηθαει?
Εν κατακλείδι: το αν η θεραπεία σου πηγαίνει καλά, το ξέρεις μόνο εσύ. Και δεν το ξέρεις νοητικά.
ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή