η σχεση με τον ψυχιατρο - Page 111
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 111 of 142 FirstFirst ... 1161101109110111112113121 ... LastLast
Results 1,651 to 1,665 of 2118
    Senior Member
    After 10 years, of the people diagnosed with schizophrenia:

25% Completely Recover
    25% Much Improved, relatively independent
    25% Improved, but require extensive support network
    15% Hospitalized, unimproved
    10% Dead (Mostly Suicide)
    After 30 years, of the people diagnosed with schizophrenia:

25% Completely Recover
    35% Much Improved, relatively independent
    15% Improved, but require extensive support network
    10% Hospitalized, unimproved
    15% Dead (Mostly Suicide)

(Source: Surviving Schizophrenia)

Where are the People with Schizophrenia?

Approximately:

6% are homeless or live in shelters
    6% live in jails or prisons
    5% to 6% live in Hospitals
    10% live in Nursing homes
    25% live with a family member
    28% are living independently
    20% live in Supervised Housing (group homes, etc.)

Ακομα και με τη φαρμακευτικη αγωγη (που πολλοι αρνουνται να παρουν) αυτα ειναι τα στατιστικα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    After 10 years, of the people diagnosed with schizophrenia:

25% Completely Recover
    25% Much Improved, relatively independent
    25% Improved, but require extensive support network
    15% Hospitalized, unimproved
    10% Dead (Mostly Suicide)
    After 30 years, of the people diagnosed with schizophrenia:

25% Completely Recover
    35% Much Improved, relatively independent
    15% Improved, but require extensive support network
    10% Hospitalized, unimproved
    15% Dead (Mostly Suicide)

(Source: Surviving Schizophrenia)

Where are the People with Schizophrenia?

Approximately:

6% are homeless or live in shelters
    6% live in jails or prisons
    5% to 6% live in Hospitals
    10% live in Nursing homes
    25% live with a family member
    28% are living independently
    20% live in Supervised Housing (group homes, etc.)

Ακομα και με τη φαρμακευτικη αγωγη (που πολλοι αρνουνται να παρουν) αυτα ειναι τα στατιστικα.
    Και αυτό τι αποδυκνείει ακριβώς; Αν εννοείς τις αυτοκτονίες που έχεις με bold, τράβα να δεις πόσες αυτοκτονίες γίνονται κάθε χρόνο σε Αμερική, Ιαπωνία κλπ και προσπάθησε να με πείσεις ότι όλοι εκείνοι είναι σχιζοφρενείς για να γελάσουμε...

Αν πάλι εννοείς ότι είναι κλεισμένοι από δω κι από κει, είναι γιατί οι κοινωνία μας τους κάνει έτσι. Και τα φάρμακα τους κάνουν ακόμα πιο ανήμπορους να συμμετέχουν σε αυτή και να έχουν κάποια χρήματα στην άκρη...

Senior Member
    αν καταλαβα καλα ο Flamenco απλα λεει οτι τα φαρμακα που παιρνουμε τωρα μπορει να εχουν μακροπροθεσμα καποιες παρενεργειες κι αυτο ειναι πιθανο οπως ολες οι χρονιες φαρμακοθεραπειες κ θα συμφωνησω μαζι του στο οτι οταν κι αν ποτε κοψει κανεις τα χαπια τα συμπτωματα ειναι εκει
    κι ετσι ειναι
    αλλα
    θα συνφωνησω με τον keep οτι αυτο σαφως δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να παιρνουμε τα χαπια μας γιατι κι εγω θα ειχα παει εις τοπο χλοερο χωρις αυτα
    μακροπροθεσμα ναι ισως να κανουν ζημια αλλα για το τωρα που ειναι σδυνατο να ανταπεξελθουμε χωρις τα φαρμακα δεν εχουμε αλλη επιλογη
    θα το αντιπαραθεσω με τον καρκινο κανεις χημειοθεραπειες παρα τις παρενεργειες γιατι τα οφελη ειναι μεγαλυτερα απο τους κινδυνους
    σιγουρα επισης οσοι αυτοκτονουν πασχουν απο κατι
    να πω οτι ενα 11% των οριακων καταληγουν σε αυτοκτονια
    δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι ο αλλος καλα κ να κανει κατι τετοιο
    οποτε τα φαρμακα καταστελοντας τα συμπτωματα εχουν μεγαλυτερο ωφελος σε σχεση με τις παρενεργειες
    κι αν ειναι να ειμαι καλα γιατι να μην τα παιρνω κι εφορου ζωης?
    γτ ναι μεν εγω ειμαι ο εγκεφαλος μου δε η παθηση ειναι αυτη που δεν μας αφηνει να την κουμανταρουμε
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Ειναι γενοκτονια γιατι ως γνωστο απο σχιζοφρενεια αρωσταινει το 1% του πληθυσμου παγκοσμιως.
    Τωρα αν θες να πεις σε αυτους τους ανθρωπους να μη παιρνουν φαρμακα γιατι θα γινουν με εναν μαγικο τροπο καλα...εχει καλως.
    Ενδιαφερον θα εδειχνε μια στατιστικη που λεει το25% τα εχουν καταφερει ποσοι δεχτηκαν να παιρνουν φαρμακευτικη αγωγη εφ ορου ζωης και ποσοι απο τους αλλους αρνιουνται.
    Εγω προσωπικα ως σχιζοφρενης δεν εχω σηναντησει ομοιο μου να την παλευει χωρις φαρμακα αν και υπαρχουν φημες οτι υπαρχουν και λεω φημες γιατι εινιαι πραγματι σπανιο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Anyway, η άποψή μου είναι αυτή που είπα και θα συνέχιζα το διάλογο ειλικρινά με επιχειρήματα αλλά με κουράζουν τέτοιοι μη άμεσοι διάλογοι από υπολογιστή. Απλά να έχουν υπόψιν τους αυτοί που διαβάζουν το thread ότι υπάρχει και αυτή η άποψη (που αμφιβάλλω αν την έχουν ακούσει κάπως εμπεριστατωμένη πολλοί από μας παλαιότερα) και από κει και πέρα ας κάνει ο καθένας ότι θέλει...

Φιλικά

Senior Member
    Την ξερουμε αυτην την αποψη...προσωπικα εφτυσα αιμα μεχρι να μπει στο κεφαλι μου οτι πρεπει να την αποβαλλω.
    Δεν λεω οτι παμε στο γιατρο για χαπια με το παραμικρο αλλα μην γινομαστε αρνητικοι σε κατι επειδη εχουμε διαφορετικες εμπειριες απο τη ζωη...για αυτο και μιλησα με αριθμους και οχι προσωπικη εμπειρια.
    Πιστευω Flamenco οτι θα εβρισκες ενδιαφερον το ακολουθο site:

http://criticalpsygreece.org/

Παντα φιλικα.

Senior Member
    παιδια ο καθενας αντιμετωπιζει το ψυχικο του προβλημα οπως νομιζει κ μπορει
    ειμαι υπερ της φαρμακοθεραπειας οταν υπαρχει λογος κ οπως ειπα τα οφελη ειναι περισσοτερα απο τους πιθανους κινδυνους

αλλα το μπαλονι της ψυχοθεραπειας εσπασε για μενα πια
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Οκ είδα ποιο είναι το θέμα της και υποθέτω πάνω κάτω τι θα λέει. Δεν ήξερα ότι προωθείται και τόσο δημόσια αυτή η άποψη. Thanks θα την τσεκάρω...

Senior Member
    http://www.schizophrenia.com/sznews/archives/005929.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Toxoplasma_gondii

Off topic να πεταξω δυο λινκ για μια απο τις αιτιες της σχιζοφρενεια που τσουλαει πολυ τωρα τελευταια.
    Δεν φταιμε εμεις φταιει αυτο το γαμ.. παρασιτο σε μερικες περιπτωσεις (ισως).

Senior Member
    δεν το ηξερα αυτο ρε συ keep
    εμενα πχ μου ειπαν οτι επειδη ο πατερας μου ειναι διπολικος κληρονομισα την προδιαθεση η οποια στο συγκεκριμενο περιβαλλον βρηκε εδαφος κ φουντωσε(για το οριακο μιλαω)αλλα πολυ πιθανον μιας κ ολες οι αιτεις ψυχικων διαταραχων ειναι αβεβαιες τελικα κ κανεις δεν μπορει να μιλησει με βεβαιοτητα να βγει κατι παρομοιο για πολλα ακομη!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by Flamenco
    Το θέμα είναι ότι αν δεν ήξερες για ψυχαναλύσεις και τα σχετικά δε θα πήγαινες καν και δε θα σου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να έχεις κάτι (πχ κατάθλιψη). Γιατί αυτό το κάτι δεν έχει καν οριστεί στο μυαλό σου. Θα έλεγες απλά νιώθω άσχημα γι\'αυτό. Θα κάνω ότι μπορώ για να το αλλάξω. Ούτε θεραπείες ούτε εξαρτήσεις ούτε ένα κάρο πεταμένα χρήματα απλά για να συζητάς με κάποιον που ξέρει το καλύτερο για σένα πριν από σένα...
    Αναλόγως το πρόβλημα.Αν είναι απλώς κάτι που σε ενοχλεί αλλά δεν επηρεάζει τη ζωή σου γενικότερα τότε μπορεί να μην το ψάξεις αν δεν γνωρίζεις από ψυχολογικά και ειδικούς.Αλλά αν το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν μπορείς να λειτουργήσεις στην καθημερινότητα σου τότε και να μην ξέρεις για τους ειδικούς αναγκαστικά μαθαίνεις.

Senior Member
    Originally posted by justme
    Το θέμα όμως Σοφία είναι τι κάνεις όταν άλλο σου λέει η ψυχή και άλλο η λογική σου. Δεν γίνεται να συμπορευτούν. Αντιτίθετανται.
    Όπως η όλη ιστορία με την αμφισβήτηση των γιατρών.
    Η λογική μας λέει ότι απλά κάνουν την δουλειά τους.
    Η ψυχή μας ότι ξέρουν να ξαναδίνουν ζωή από το πουθενά.
    Και ξανά η λογική..... Και ξανά η ψυχή.......
    Ε κάτι πρέπει να εμπιστευτείς από τα δύο περισσότερο
    Τις δύσκολες ώρες που νομίζω ότι δεν αντέχω άλλο και θέλω οπωσδήποτε βοήθεια προτιμώ να ακούσω την ψυχή και όχι τη λογική.Γιατί αν εκείνη την ώρα ακούσω τη λογική θα γίνω ακόμα χειρότερα και δεν έχω και πολλά περιθώρια.

Senior Member
    .... μιας και γίνεται κουβέντα -και χωρίς να πάρω θέση γιατί το θέμα είναι και πολύ λεπτό και πολύ προσωπικό για τον καθένα, απλά δίνω ένα link για μια διαφορετική προσέγγιση ..

http://www.paratiritiriopsy.org/

Senior Member
    keep-walking ήθελα να σου πω μόνο πρόσεξε μη σε βγάλανε ψυχωτικό ενώ δεν είσαι... Για το δικό σου καλό. Είμαι εκπρόσωπος μιας τέτοιας απαράδεκτης ιστορίας που με έχει αλλάξει ριζικά και χωρίς λόγο. Τώρα αν έχεις παραισθήσεις ή κάτι τέτοιο ακραίο πάω πάσο... Ο όρος της σχιζοφρένειας αλλά και των ψυχώσεων χρησιμοποιείται πολλές φορές με πολύ αόριστη βάση...

Senior Member
    Originally posted by interappted
    το μπαλονι της ψυχοθεραπειας εσπασε για μενα πια

Τη νιώθω αυτή την καρφίτσα που στο \'σπασε.
    Γιατί αφήνεις πράγματα εδώ κι εκεί και κάθεται πάνω ο κόσμος;