η σχεση με τον ψυχιατρο - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 142 FirstFirst ... 9101112132161111 ... LastLast
Results 151 to 165 of 2118
    Senior Member
    Originally posted by Dalia
    Βασικά μου είπε να μάθω να το αντιμετωπίζω μόνη μου όταν με πιάνει κρίση και να μην τον παίρνω τηλ.Γιατί η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό τον είχα τρελλάνει στα τηλεφωνήματα όποτε δεν ήμουν καλά.Μου είπε ότι το κάνει για το καλό μου για να μάθω να μην εξαρτώμαι από αυτόν αλλά να στηρίζομαι στον εαυτό μου.Και τώρα με έχει πιάσει ένα άγχος για το τι θα κάνω αν με πιάσει καμια κρίση ή αν είμαι πολύ χάλια.Σκέφτομαι συνέχεια ποιον θα πάρω τηλ,ποιος άλλος μπορεί να με βοηθήσει...Αστα...
    1,5 χρόνο πηγαίνω σ\'αυτόν.
    Νομίζω ότι για θεραπευτικούς δικούς σου λόγους το έκανε..τώρα που το διαβάζω.Με τον παλιό στις αρχές επικοινώνησα για να του μεταφέρω το άγχος μου μετά από κρίση......Μετά αφού είδε ο μπαγάσας ότι τα βγάζω πέρα μόνη μου μου έκοψε τα πολλά πολλά..Με έκανε να καταλάβω ότι πρέπει να στηρίζομαι στα πόδια μου.....και με τις συμβουλές του να αντιμετωπίζω αλλιώς μία κατάσταση.Αλλά εγώ πάντα όταν γνώριζα κάποιο νέο άτομο τον ρωτούσα για το πως εξηγεί την συμπεριφορά του,τι ήθελε να πει κ.τ.λ.Και αρκετές φορές όταν απογοητευόμουν του έστελνα μηνύματα......Αλλά ανάθεμα αν απαντούσε.Στην αρχή το είχα πάρει πολύ προσβλητικά και έλεγα ο καριόλης με φτύνει και όταν πηγαίνω στο ιατρείο μου το παίζει Παναίτσα και με προσέχει...Κοίτα είπα ότι με θυμώνει η απόρριψη και δεν είναι ότι καλύτερο να μου συμπεριφέρεσαι διττά.Δηλ.στο ιατρείο σε προσέχω στα μηνύματα σε γράφω.......Αλλά να σου πω αν καθόταν και απαντούσε σε όλους τους ασθενείς δεν θα έκανε κάτι άλλο.Τέλος πάντων η νέα μου ψυχίατρος το χειρίζεται καλύτερα και χαίρομαι που έχω ένα στάνταρ ραντεβού κάθε εβδομάδα..Βέβαια αργώ όπως πάντα αλλά ελπίζω να το αλλάξω γιατί πολλές παραχωρήσεις έχει κάνει η κακομοίρα και φοβάμαι μην εξαντλήσω τα όριά της και με σουτάρει όπως ο άλλος ο.........χμμμμμμμμ......Να επανέρθω στο θέμα σου..Ο παλιός μου προκαλούσε μια εξάρτηση η καινούρια όχι...και αυτό είναι καλό.........Επίσης αντιθέτως η ίδια με έπαιρνε τηλ.όταν αργούσα ή μου έλεγε αν συμβεί κάτι μες στην εβδομάδα να με ενημερώσεις-όσον αφορά τη φαρμακευτική αγωγή πάντα...Έχει βρει σίγουρα το κουμπί μου και το εκτιμώ.Οπότε για τον ψυχολόγο σου δεν ξέρω......Σίγουρα πάντως πρέπει να βρεις και άλλα άτομα εκτός του ψυχολόγου που να σε στηρίζουν και να σε καταλαβαίνουν για να αποκτήσεις προσωπική γνώμη για το ποιόν τους και όχι να ζεις στο χρυσό κλουβί της προστασίας του..Ωραίο είναι αυτό αλλά ουτοπικό..Σίγουρα πάντως για να εξαρτάσαι από τον ψυχολόγο τον εκτιμάς.....και τον ψιλοθεωρείς αναντικατάστατο.......Αν σε πιάσει κρίση δεν υπάρχουν οι γονείς σου;Εμένα όταν οι γονείς μου έφευγαν και εγώ δεν τους ακολουθούσα για να καταφέρω να ζήσω μόνη μου με έπιαναν καμιά φορά κρίσεις.Κατ\'ευθείαν έπαιρνα την μητέρα μου,της έλεγα με έπιασε πάλι και απλά είχε μάθει πως να το χειρίζεται όπως κι εγώ.Αν την αφήσεις απλά θα περάσει.Της έλεγα μόνο πάρε σε 5 λεπτά ξανά να δεις αν ζω και συνήθως όλα γίνονταν όπως πριν..Αν σκεφτείς ότι όλα θα γίνουν όπως πριν δε θα ενταθεί η κρίση..Ο φόβος γίνεται μεγαλύτερος όταν πιστεύεις πως δεν θα σε αφήσει ποτέ..Για να καταλάβω κάτι..Όλες οι κρίσεις πανικού περιλαμβάνουν ταχυπαλμία και ανεβασμένη πίεση;Του έλεγα παλιά επ\'αυτού του ψυχιάτρου..Μα τι λέτε γιατρέ..Οι παλμοί μου φτάνουν τους 100.Και 1000 να φτάσουν δε θα πάθεις τίποτα.Και είπα για να το λέει γιατρός κάτι θα ξέρει και από τότε αντιμετώπιζα την κρίση σαν κάτι που περνάει απλά μερικές φορές θέλει το χρόνο μέχρι η αδρεναλίνη να σταματήσει να δρα.....Κάπως μου το είχαν πει αλλά δεν ξέρω αν θα το μεταφέρω επιστημονικά...Ότι όταν εκκρίνεται η αδρεναλίνη ή όποια ουσία τέλος πάντων προκαλει τα προαναφερθέντα συμπτώματα χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα γύρω στα 20 λεπτά με μισή ώρα ή για να σταματήσει να εκκρίνεται ή για να σταματήσει να δρα...Κάπως έτσι....Οπότε εγώ είχα μάθει να περιμένω.Ξάπλωνα στον καναπέ-γιατί φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω,έπαιρνα βαθιές ανάσες,στην ανάγκη ούρλιαζα αλλά πέρναγε..Έτσι πάει πάντα...Η συστηματική και χρόνια φαρμακευτική αγωγή μειώνει και μηδενίζει τις κρίσεις πανικού.

....\"ΚΡΙΣΗ!!!!με πιάνει κρίση..κι άμα με πιάσει δεν μπορεί ένας ολόκληρος στρατός να με κρατήσει..\"

Senior Member
    \"Βοήθα και λίγο να ξεφύγω απ\'το παραμιλλώ παραμιλλώ...Βρε καλώς τον τον τρελό......Κάποτε όμως έχανα επαφή και νόμιζα(κατά καιρούς πάντα)πως πίσω από την πόρτα του σπιτιού μου υπάρχει κάποιος που κρυφακούει και δεν ήταν και ότι πιο ευχάριστο...\"

Κασσυ μου ..εγω αν και δεν εχω ψυχαναγκασμο...((ετσι νομιζω τουλαχιστον))..παντα κατεβαζω την καμερα η την γυριζω προσ τον τοιχο οταν ειμαι στο νετ.....ξερω πωσ κανεισ δεν μ,ε βλεπει... αλλα ..για 100% σιγουρια...χεχεχε και οταν ημουν μικρουλα δεν περναγα μπροστα απο την τηλεοραση γυμνη... οταν ηταν σβησμενη... παλι μη τυχων...:P:P:P:P::P:P:

ειδεσ παραξενιεσ???χεχεχεχε
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Σας τυχαινει οταν συζητατε να πηδατε απο το ενα θεμα στο αλλο χωρισ να εχετε ολοκληρωσει το προηγουμενο?....γιατι εγω ειμαι ετσι χρονια....
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Αdzik τρεις την ωρα οι αλλοι συζηταν το ιδιο θεμα κι εγω εχω πει αλλα 3!!!!!

kassi μου αρεσει που μιλας στους γιατρους οπως κι εγω....χυμα..\"εμεις εδω σου λεμε τα σωψυχα μας κι εσυ περιμενεις να σχολασεις...

ασε οταν κοιταν το ρολοι!!!!τι εγινε???βαρεθηκαμε??χαπι θα παρεις κι εσυ???

αυτα για σημερα!!α α1για αυτο κοιτουσες το ρολοι???

ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ!!!παω μια μερα στον τωρινο...παντα αργαω κ παω με την ψυχη στο στομα εκεινη την ημερα πηγα 8:10 ρεκορ συνεπειας (8 εχω)ημουν χαλια κ δεν εβλεπα την ωρα..παω να μπω μου λεει η γραμματεια να περιμενω γιατι η αιθουσα δεν ειναι αδεια!!!!το μυαλο μ,ου αρχισε να γυρναει εγω ειμαι εξω κι αυτος μιλαει ακομα μεσα???8:15 πηγαινα σαν εκρεμμες....απο την καχυποψια μου ακουγα απο μεσα την φωνη του να γελαει ελεγα θα μπουκαρω μεσα κ θα του πω...κι εγω δεν ξερω τι....
    ξαφνικα 8:20 βγαινει απο την αιθουσα που περιμενουν οι γιατροι...
    -μα πως βγηκε απο αλλη πορτα????
    κ πως ακου ακομα να γελαει μεσαααα?????
    ερχεται με πλησιαζει κ μου λεει να ξερεις περιμενω οπως κι εσυ δεν υπαρχει κενος χωρος για την συνεδρεια μας....ηρεμισε σε λιγο θα τα πουμε

εμεινα καγκελο κ με την καχυποψια στο χερι...εφτασα σημειο να παρακουω....κ μετα ημουν σα βρεγμενο γατι....δεν πειραζει για την καθυστερηση μωρε...
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Kassi μου έχεις δίκιο ότι θα ήταν καλό να έχω και άλλα άτομα να με στηρίζουν αλλά δυστυχώς δεν έχω.Η μαμά μου προσπαθεί κάποιες φορές να με βοηθήσει αλλά επειδή δεν ξέρει πώς να μου συμπεριφερθεί πολλές φορές τα κάνει χειρότερα γιατί ή θα αγχωθεί και αυτή και θα πει πράγματα που θα με τρομάξουν πιο πολύ ή θα αρχίσει να μου φωνάζει.Ο μπαμπάς μου πάλι στον κόσμο του,τίποτα δεν καταλαβαίνει.Οπότε ποιος μένει να με βοηθήσει?Ο ψυχολόγος.
    Προσπαθώ βέβαια πολλές φορές και μόνη μου να το αντιμετωπίσω αλλά με τη σκέψη οτι θα το παλέψω μόνη μου και αν δω ότι δεν μπορώ,ότι δεν πάει άλλο τότε θα ζητήσω τη βοήθειά του.
    Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να βρεις ψυχολόγο ή ψυχίατρο που να σε καταλαβαίνει τόσο πολύ και να βρει όπως λες το κουμπί σου,γι\'αυτό και τον θεωρώ αναντικατάστατο.Δεν μ\'αρέσει καθόλου αυτό βέβαια αλλά έτσι είναι.

Senior Member
    Originally posted by kassi_21Του είχα στείλει μήνυμα:\" Δεν ξέρω αν θεωρείτε ότι έχετε αποτύχει μαζί μου αλλά έχω το ίδιο δικαίωμα με αυτόν που πεθαίνει σήμερα ή αύριο,που παθαίνει κρίση μια φορά τον μήνα ή το χρόνο να ασχολείστε μαζί μου\"..
    Τι σου απάντησε όταν του έστειλες αυτό το μήνυμα?

Senior Member
    Dalia ομως δεν του επιτρεπεται να σου αφηνει κενα εκυτος και αν οπως ειπαμε προσπαθει να δει τι εκανε εναμιση χρονο...καμια φορα μας τεσταρουν...το χω καταλαβει κ μετα το παραδεχοντε κι ολας το απολαλυπτουν μαλλον
    κι εγω μονο απο το γιατρο μου περνω ψυχολογικη στηριξη ομως καποια στιγμε πρεπει να μαθουμε να τα βγαζουμε περα κ μονοι μας..οσο κι αν αυτο μας δυσκολευει
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Αν όμως η ντάλια τα παρει στο κρανίο-λέμε τώρα-και αλλάξει ψυχολόγο θα έχει άδικο?
    Αφού την αφήνει ξεκρέμαστη...Δεν τον τηλεφωνεί για να τον ενοχλήσει αλλά να βοηθηθεί!!!

Senior Member
    οπως τα λες ειναι για αυτο λεω μπας κ τηνν τεσταρει..αν δεν ειναι τεσταρισμα ειναι για ξεχεσμα!!!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    εγω παλι ανυπομονω για την Τριτη...αλλη μια εγχειρηση ψυχης αλλο φως στα φαντασματακια που θα τα αποδυναμωσει
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by Adzik
    Σας τυχαινει οταν συζητατε να πηδατε απο το ενα θεμα στο αλλο χωρισ να εχετε ολοκληρωσει το προηγουμενο?....γιατι εγω ειμαι ετσι χρονια....
    Δεν ξέρω......Αυτό που ξέρω είναι ότι μερικές φορές γίνομαι πολύ αναλυτική και μερικές φορές χάνω και εγώ τον μπούσουλα στο τι ήθελα να πω.....Κοίτα δεν ξέρω αν είναι ίδιον των ιδεοψυχαναγκαστικών αλλά αν σκεφτώ ότι η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή απαρτίζεται από σκέψεις τότε ίσως να σκέφτομαι λίγο παραπάνω και να μου\'ρχονται ξεκάρφωτες ιδέες στο μυαλό...Καταλήγω τώρα που θυμήθηκα ότι ναι ,συνήθως πετάγομαι από το ένα στο άλλο αλλά έχοντας ολοκληρώσει το προηγούμενο..Προσπαθώ να έχει ροή ο λόγος.....Ο ραψωδός μού είχε πει ότι γράφω λες και παραληρώ..Που να με ακούσει κιόλας...θα του έλεγα...Αφού φίλοι μου μού λένε ρίξε τις στροφές και παρ\'το πιο αργά........Το παραλήρημα είναι στις καλές μου μέρες.....Το χάλι είναι στο όταν χρειάζεται να πάρω μια απόφαση....Φαντάσου ότι σκεφτόμουν αναλύοντας-δεν ξέρω κι εγώ τι-7 λεπτά που να τοποθετήσω μες στο συρτάρι την τάδε πιτζάμα...Αυτές είναι οι κακές όψεις του ψυχαναγκασμού....

Senior Member
    Originally posted by Dalia
    Originally posted by kassi_21Του είχα στείλει μήνυμα:\" Δεν ξέρω αν θεωρείτε ότι έχετε αποτύχει μαζί μου αλλά έχω το ίδιο δικαίωμα με αυτόν που πεθαίνει σήμερα ή αύριο,που παθαίνει κρίση μια φορά τον μήνα ή το χρόνο να ασχολείστε μαζί μου\"..
    Τι σου απάντησε όταν του έστειλες αυτό το μήνυμα?
    Ο μαλάκας δεν απάντησε........

Senior Member
    Originally posted by interappted
    Αdzik τρεις την ωρα οι αλλοι συζηταν το ιδιο θεμα κι εγω εχω πει αλλα 3!!!!!

kassi μου αρεσει που μιλας στους γιατρους οπως κι εγω....χυμα..\"εμεις εδω σου λεμε τα σωψυχα μας κι εσυ περιμενεις να σχολασεις...

ασε οταν κοιταν το ρολοι!!!!τι εγινε???βαρεθηκαμε??χαπι θα παρεις κι εσυ???

αυτα για σημερα!!α α1για αυτο κοιτουσες το ρολοι???

ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ!!!παω μια μερα στον τωρινο...παντα αργαω κ παω με την ψυχη στο στομα εκεινη την ημερα πηγα 8:10 ρεκορ συνεπειας (8 εχω)ημουν χαλια κ δεν εβλεπα την ωρα..παω να μπω μου λεει η γραμματεια να περιμενω γιατι η αιθουσα δεν ειναι αδεια!!!!το μυαλο μ,ου αρχισε να γυρναει εγω ειμαι εξω κι αυτος μιλαει ακομα μεσα???8:15 πηγαινα σαν εκρεμμες....απο την καχυποψια μου ακουγα απο μεσα την φωνη του να γελαει ελεγα θα μπουκαρω μεσα κ θα του πω...κι εγω δεν ξερω τι....
    ξαφνικα 8:20 βγαινει απο την αιθουσα που περιμενουν οι γιατροι...
    -μα πως βγηκε απο αλλη πορτα????
    κ πως ακου ακομα να γελαει μεσαααα?????
    ερχεται με πλησιαζει κ μου λεει να ξερεις περιμενω οπως κι εσυ δεν υπαρχει κενος χωρος για την συνεδρεια μας....ηρεμισε σε λιγο θα τα πουμε

εμεινα καγκελο κ με την καχυποψια στο χερι...εφτασα σημειο να παρακουω....κ μετα ημουν σα βρεγμενο γατι....δεν πειραζει για την καθυστερηση μωρε...
    Ρε συ Joanna,το\'χουν όλοι οι οριακοί να αργούν ή δεν κοιτάει διαταραχές η καθυστέρηση;Είναι από τα μείον που δεν μπορώ να θεραπεύσω εύκολα.Το έχω ψυχαναλύσει αλλά και πάλι γιοκ.....Της είπα στην αρχή της καινούριας.........Ο προηγούμενος με σούταρε επειδή αργούσα....Και κάπως μου το \'φερε (ωραία έχω να πω) ότι εγώ θα είμαι εδώ και θα σου αφιερώσω αυτή την ώρα.....Μου άφησε ένα χρονικό όριο καθυστέρησης 15 λεπτών....Παίζω παιχνίδι με το χρόνο κάθε φορά που πάω στο ραντεβού..Και να σου πω;Όσο αγχώνομαι τόσο αργώ......Μια φορά από τις δύο είχα πάει πιο νωρίς από εκείνη...Μου είπε να περιμένω μόλις με είδε στο κάτω ιατρείο κι ότι μόλις ετοιμαστεί θα μου ανοίξει...Για μια στιγμή έγινα καχύποπτη...Δεν με είχε καλέσει στο νταν..17 νταν και λέω να το κάνει άραγε επίτηδες επειδή εγώ της αργώ;Και τότε γέμισα θυμό........Αλλά προσπάθησα να το ελέγξω...Αισθάνθηκα όμως τόσο πρωτόγνωρα..Όταν εγώ τους έστηνα ήταν οκ τώρα που με έστησαν μία φορά(και όχι επίτηδες )πώς είναι δυνατόν να πειράζομαι τόσο;Τόσο αντιφατικό συναίσθημα..Την ίδια μέρα στο ίδιο ραντεβού είχε έρθει ένα ζευγάρι να δει την ίδια γιατρό με ΕΜΕΝΑ!!!Την ίδια ώρα με ΕΜΕΝΑ!!!!!Και μόλις ήχησε στα αυτιά μου ήθελα να πάρω το γυάλινο τασάκι που έβλεπα μπροστά μου και να τους το σφίξω..Ανταγωνισμός στο φουλ....Ευτυχώς εγώ ήμουν το προγραμματισμένο ραντεβού της όμως(ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)και πήγα πάνω..Τι ζήλεια ήταν αυτή που έβγαλα στο μυαλό μου;Κοίτα να δεις λέω κτητικότητα.Ίδια και μερικές φορές χειρότερα συναισθήματα δημιουργήθηκαν με τον παλιό......Αυτός δε όταν έμπαινα μέσα πάντα καθυστερημένη την έβρισκε και κρατούσε τον προηγούμενο..Το πήγαινε οφθαλμός αντί οφθαλμού......Και περίμενα.....Αλλά αναρωτιόμουν..Ρε μαλάκα τι σκατά καλό παράδειγμα δίνεις και θες εγώ να το αλλάξω;

Senior Member
    Καλά άσχετο αλλά σήμερα είδα ότι έγινα Senior member...Τότε που σκοτωνόμουνα να αλλάξω επίπεδο δεν άλλαζα και όταν άλλαξα δεν το είδα...Ας το γιορτάσουμε λοιπόν.......Είμαι πλέον Senior Member!!!!!!!!!!

Senior Member
    Originally posted by interappted
    οπως τα λες ειναι για αυτο λεω μπας κ τηνν τεσταρει..αν δεν ειναι τεσταρισμα ειναι για ξεχεσμα!!!
    Δεν νομίζω ότι είναι τεστάρισμα όσο εκπαίδευση.Κοίτα απ\'την μία με έκανε το σκηνικό ότι δεν μου απαντούσε να αισθάνομαι η ενοχλητική της υπόθεσης.Ώχου κι εσύ...Μας τα έπρηξες.Απ\'την άλλη τον δικαιολογούσα.Αν ήμουν στη θέση του σε πόσες ανησυχίες θα μπορούσα να δώσω ανακούφιση την μέρα;Τα τακτά ραντεβού νομίζω ότι επανέφεραν την ισορροπία μου και δεν χρειάστηκε ούτε ένα μήνυμα να στείλω στην καινούρια..Δεν προλαβαίνουν να μαζευτούν πολλά από την προηγούμενη φορά..........Όσο για το ότι η αγαπητή μας Ντάλια δεν έχει άλλο στήριγμα αυτό νομίζω ότι πρέπει λίγο να το δουλέψει...Α!Τώρα που το ψυχανάλυσα στον εαυτό μου...Νομίζω πως ο λόγος που δεν έχεις άλλα στηρίγματα βρει ακόμα είναι ο φόβος σου...Δεν έχεις την δύναμη ίσως να ανοιχθείς και να απορριφθείς..Έτσι ο ψυχολόγος είναι η σίγουρη λύση-αυτός που πάντα μας καταλαβαίνει-αλλά και η μοναδική....Και πολλές φορές ας μην ξεχνάμε ότι ασκεί ένα επάγγελμα..Αγάπη μπορείς να πάρεις και απ\'τον φίλο...Απλά θέλει ψάξιμο.Δυσκολεύτηκα πολύ και ακόμα δυσκολεύομαι να βρω τα κατάλληλα άτομα και να τα κρατήσω για φίλους..Χρειάστηκε να θυσιάσω πολλά αλλά ξέρω πως αν κάποτε χρειαστώ βοήθεια κάποιος θα είναι εκεί......Απ\'όλους έχουμε κάτι να πάρουμε αρκεί να το βρούμε και να το εκτιμήσουμε...

Page 11 of 142 FirstFirst ... 9101112132161111 ... LastLast