η σχεση με τον ψυχιατρο - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 142 FirstFirst ... 210111213142262112 ... LastLast
Results 166 to 180 of 2118
    Senior Member
    Kassi δεν έχω πει ποτέ σε φίλους/φίλες το πρόβλημά μου.Πιστεύω ότι δεν θα με καταλάβουν,ίσως να με περάσουν για τρελή.Δεν θέλω και να με λυπούνται.Δεν θέλω να ξέρουν ότι δεν είμαι καλά,γι\'αυτό και πάντα προσπαθούσα να το κρύψω και έλεγα ένα σωρό ψέματα και δικαιολογίες για να μην καταλάβει κανείς τίποτα.
    Είσαι τυχερή που κατάφερες να αποκτήσεις πραγματικούς φίλους.
    Για τον ψυχολόγο δεν το ξεχνώ ότι ασκεί επάγγελμα.Και γι\'αυτό δεν με νοιάζει και πολύ το τι σκέφτεται πίσω από αυτά που λέει.Αρκεί να με βοηθάει και ας σκέφτεται ότι θέλει.
    Αλλά νευριάζω κι εγώ μερικές φορές,όπως τώρα για το τηλ.Παρόλο που σκέφτομαι ότι δεν είναι και υποχρεωμένος να με βοηθάει όποια ώρα μου έρχεται εμένα.

Senior Member
    Α και συγχαρητήρια kassi για την προαγωγή σου σε senior member! :)

Senior Member
    Originally posted by Dalia
    Kassi δεν έχω πει ποτέ σε φίλους/φίλες το πρόβλημά μου.Πιστεύω ότι δεν θα με καταλάβουν,ίσως να με περάσουν για τρελή.Δεν θέλω και να με λυπούνται.Δεν θέλω να ξέρουν ότι δεν είμαι καλά...
    Για τον ψυχολόγο δεν το ξεχνώ ότι ασκεί επάγγελμα... σκέφτομαι ότι δεν είναι και υποχρεωμένος να με βοηθάει όποια ώρα μου έρχεται εμένα.
    Δαλια, μπορει να εισαι συμπαθης, μα αυτο δεν σημαινει οτι
    α) εχεις παντα δικιο
    β) η σταση σου ειναι η ενδεικνυομενη
    με κινδυνο να παρεξηγηθω, θα κανω το δικηγορο του διαβολου

η γιατρος, οπως καθε επαγγελματιας, υποχρεουται να ικανοποιησει τις αναγκες της πελατισσας. πότε ομως; μοναχα εν ωρα εργασιας. στη γιατρο (οπως κ σ\' αλλους επαγγελματιες) μπορεις να απευθυνθεις σε ωρες εκτος γραφειου, για σοβαρο ομως λογο. αν τωρα ο λογος ειναι επαναλαμβανομενος, μαλλον θα πρεπει να βρεθει αλλος τροπος επιλυσης, διοτι:

1. ο,τι κι αν πιστευουν μερικοι, οι γιατροι ειναι ανθρωποι. θελουν να βρισουν, να χεσουν, να γεμισουν τις μπαταριες τους, να αραξουν την αριδα, να δουν τους 300, να δουν με ηρεμια τισκαταχορισις μου στο φορυμ κ.α.. συμφωνουμε;

2. οπως σωστα ειπαν η κασι κι η ολορου (παλαιοθεν), η σχεση πελατισσας-γιατρου ειναι ακριβως αυτο: σχεση ιατρικη, επαγγελματικη. και πρεπει να παραμεινει ως εχει, διαφορετικα θα καταστει απροσφορη. ειτε η γιατρος σου θα ειναι, ειτε η φιλη/γκομενα/μαμα/γιαγια/αδερφη κ.α.. Διαλεξε.

3. αν επιχειρησεις να μετατρεψεις τη σχεση πελατισσας-γιατρου σε κατι αλλο απο αυτο που ειναι, κινδυνευεις (παλι οπως εγραψαν η γιαννουλα κι η κασι) να πεσεις στη λουμπα της εξαρτησης. οσο κι αν μερικες φορες ειναι αναγκαιο να αντικαταστησεις μια εξαρτισι απο καποια αλλη, παραμενει εξαιρετικα επισφαλες.

χ

υγ οσο για το θεμα των φιλων, με αφτα που γραφεις σημαινει οτι απλα δεν επιδιωκεις να εχεις. καντο, αν αυτο θες πραγματικα, αλλα μην περιμενεις να συμβει κατι διαφορετικο. δεν ειναι (μονο) θεμα τυχης.

Senior Member
    Kassi δεν έχω πει ποτέ σε φίλους/φίλες το πρόβλημά μου.Πιστεύω ότι δεν θα με καταλάβουν,ίσως να με περάσουν για τρελή.Δεν θέλω και να με λυπούνται.Δεν θέλω να ξέρουν ότι δεν είμαι καλά,γι\'αυτό και πάντα προσπαθούσα να το κρύψω και έλεγα ένα σωρό ψέματα και δικαιολογίες για να μην καταλάβει κανείς τίποτα.
    Για τον ψυχολόγο δεν το ξεχνώ ότι ασκεί επάγγελμα.Και γι\'αυτό δεν με νοιάζει και πολύ το τι σκέφτεται πίσω από αυτά που λέει.Αρκεί να με βοηθάει και ας σκέφτεται ότι θέλει.
    Αλλά νευριάζω κι εγώ μερικές φορές,όπως τώρα για το τηλ.Παρόλο που σκέφτομαι ότι δεν είναι και υποχρεωμένος να με βοηθάει όποια ώρα μου έρχεται εμένα.
    Καλή μου Ντάλια πραγματικούς φίλους δεν λες κάποιον που ξέρεις δύο μήνες...φαντάσου ότι φιλία μου δεν είχε διαρκέσει πάνω από μήνα το πολύ....Και ποιός σου είπε ότι τους έχω πει ότι πάω σε ψυχίατρο;Χαχα.Η ασθένειά μου αφορά εμένα αποκλειστικά.Όπως έγραψα και σε κάποια άλλα πόστ από τους φίλους μπορείς να πάρεις πολλά πράγματα,όπως αγάπη,κατανόηση,χαρά...Όχι όμως ψυχανάλυση και θεραπεία της ασθένειάς σου.Βέβαια η αγάπη αυτή καθ\'αυτή είναι λυτρωτική.........Πίστεψέ με ότι ήταν το μεγαλύτερό μου παράπονο ότι δεν έχω φίλους και πάλι ακόμα δεν είναι οι ιδανικοί και αυτοί που καταλαβαίνουν την κάθε μου πτυχή αλλά υπάρχουν και αυτό προς στιγμή αρκεί.Όταν λοιπόν ξέκοψα από τον παλιό μου τριετή ψυχίατρο είχα συχτιρίσει κάθε γκόμενο ή φίλο και είχα αφοσιωθεί κατά καιρούς ή στη δουλειά ή στα μαθήματα......Έτσι είχα μια φυσική εξάρτηση προς το άτομό του καθότι ήταν ο μόνος που καταλάβαινε και με ήξερε τόσο καλά......Όπως φυσική εξάρτηση έχω και από την μητέρα μου καθότι είναι πλέον το μόνο άτομο που με ξέρει τόσο καλά και ξέρει πως να με χειριστεί.......(αυτό είναι και καλό και κακό-λολ)Με την νέα ψυχίατρο μαθαίνοντας κιόλας τον λόγο για τον οποία δεν κάνω φιλίες προσπάθησα να βελτιώσω αυτόν τον τομέα της ζωής μου......Και ακόμα με καίει γιατί ο άλλος με θυμάται πενήντα φορές την μέρα και ναι μεν καλό αλλά απ\'την άλλη εγώ μπορεί να κοιμάμαι και εν τέλει δεν έχω και πάντα την διάθεση να απαντώ......Θέλω να πω ας πούμε και ένα Αι στο διάλο.......Με τον καιρό η τάση μου αυτή βελτιώθηκε αλλά συνεχώς πρέπει να λέω ότι κοιμάμαι καθότι λόγω της κατάστασής μου ο ύπνος μου περνάει κρίσεις και ευτυχώς που ακόμα δεν έχουν αναρωτηθεί γιατί κοιμάμαι τόσες ώρες.....Παλιά έλεγα θα φύγω από αυτό το κωλόσπιτο και μετά θα κάνω φίλους.Μέχρι τότε δεν θέλω δεσίματα.....Και δεν έκανα.....Ήμουν αφοσιωμένη στο στόχο.....Ή φοβόμουν ότι αν κάνω φίλους θα μάθουν πόσο άσχημα περνάω και αυτό θα ήταν για εμένα ντροπιαστικό......Έτσι τους έκλεινα τις πόρτες..αλλά ήμουν μόνη...Καταλήγοντας, θυσίασα την ησυχία μου-γιατί ήταν καλή ομολογώ για λίγη ζωντάνια και αλλαγή και μια ζωή με περισσότερο νόημα......

Α!Και μην ξεχνάμε ότι η μοναξιά πηγάζει από την ανικανότητα που πιστεύουμε ότι έχουμε ως άτομα για να αγαπηθούμε.......

Senior Member
    Dalia ΝΑιιιιιιιιι!!!!Ζήτω!!!Προήχθ� �!!!!!!!!

Senior Member
    Εντάξει η ντάλια πάνω στο άγχος της τηλεφώνησε στον ψυχολόγο σε ακατάλληλη ώρα αλλά αυτός δεν είναι λόγος να της πει μην με τηλεφωνείς...Θα μπορούσε να της πει παρακαλώ μην μου τηλεφωνείς το βράδυ κλπ...΄
    όμως αν η νταλια αλλάξει ειδικό τα χρήματα για τις εβδομαδιέες συνεδρίες θα τον ενοχλήσουν πολύ περισσότερο από 1,2 ξυπνήματα στα άγρια μεσάνυχτα!!!:P
    Και εγ\'ω όταν στις αρχές πήγαινα σε ιδιώτη γιατρό τον τηλεφωνούσα στο κινητό για να τον συμβουλευτώ αλλά όχι σε ακατάλληλες ώρες και μου απαντούσε μόνο όταν ήταν εύκαιρος...π.χ μια φορά που ήταν στο σούπερ-μάρκετ μου ειχε πει να τον τηλεφωνήσω αργότερα...
    Εξάλλου γι\'αυτό δίνουν το κινητό για περιστατικά εκτός ώρες εργασίας στο ιατρείο.

Senior Member
    Όντως Ντάλια;Σου είπε να μην του τηλεφωνείς;;;Αν,ναι τότε το γάμησε...Που πας ρε μάγκα;Εμένα δεν έκανε αυτό.Ήταν πιο έξυπνος..Απλά δεν το σήκωνε....Κάναμε στις αρχές αμάν και πως να τον βρούμε για να τον ρωτήσουμε για την αλλαγή της θεραπείας και στους γονείς μου το σήκωνε επιλεκτικά.Έλα μου ντε;Τι το δίνεις το τηλ;Και που ξέρεις αν την ώρα που σε παίρνω αν έχω σοβαρό πρόβλημα ή όχι;Στο λέει ο αισθητήρας του τηλ;Κόκκινη κλήση για τα επείγοντα,μπλε για τα ψυχωσικά επεισόδια και πράσινη για τν ψιλοκουβέντα...Χαχα...

Ντάλια δεν ξέρω ακριβώς τι έχεις αλλά θα σου πω περιγραφικά από το σκηνικό ότι δεν το σηκώνει ο ψυχολόγος ότι δεν έχεις κάτι σοβαρό με εξάρσεις.Γενικά θα του παρουσιάζεις μια ήπια εικόνα και γι\'αυτό δεν δίνει σημασία στα τηλ. σου.Αν για παράδειγμα -λέω τώρα-ήσουν η οριακή ασθενής με τις επαναλαμβανόμενες απόπειρες αυτοκτονίας θα το σήκωνε.....Ξέρεις;Φαντάσου.... .Αντί για τα ονόματά μας να μας έχει βάλει τις παθήσεις για να ξέρει που κινείται....Και τον καλείς εσύ και βγαίνει στην οθόνη \"αγχώδης διαταραχή\" μπαπ στο κλείνει..\"Ωχ πάλι για κaμιά κρίση της θα μου μιλήσει και με έφτυσε σήμερα και το Μαράκι-η γκόμενα...Ποιός την χέζει;Γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι έχω δουλειά;Ας πάρουν τα χάπια τους να ησυχάσουν...\"Διακρίσεις αγάπη μου...Ακόμα και οι ψυχολόγοι...Τς!Τς!Τς!Παιδιά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως λειτουργούν σε αυτές τις περιπτώσεις και με ποιον γνώμονα......

Senior Member
    Kanenas:\"να δουν με ηρεμια τισκαταχορισις μου στο φορυμ κ.α.. συμφωνουμε;\"
    ΛΟΛ

Senior Member
    εγω το χω πει σε ολουσ τους φιλους μου κ για τα χαπια κ για τον ψυχιατρο χαιρομαι πολυ που αυτοι που την κοπανησαν \"φιλοι\"μα απαλλαξαν απο το να τους θεωρω φιλους κ να καθομαι σα την Ροζιτα Σωκκου να τους ακουω ενω εγω ΚΑΙΓΟΜΑΙ.Τα ατομα 2-3 βαρια-βαρια που μειναν φιλοι μου καταλαβα οτι ειναι οτι αξιζουν να ειναι διπλα μου

Για οσους κανουνε το λαθος να με πουν με τον τροπο τους τρελλη εδειξα οντως ποσο τρελλη ειμαι....
    στο κατω-κατω καλυτερα μονη παρα με δηθεν φιλους κ ασε που ετσι καταλαβα ποιο ειναι οντως διπλα μου κ με νοιαζοντε..γιατι απο οτι φανηκε τελικα εβλεπα μικι μαους!!!!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    kassi τι προαγωγη ειναι αυτη κοπελα μου???Τα συχαρηκια μου!!!!εγω την εψαξα γιατι αργαω πρωτον γιατι εχω λαθος εκτιμηση του χρονου κ ετοιμαζομαι την τελευταια στιγμη για τα δικα μου δεδομενα...κινηση,μποτιλιαρ ισματα,φαναρια κτλ δεν υπολογιζονται με τπτ οταν σκεφτομαι τι ωρα να ξεκινησω...ελα μωρε σε 5 λεπτα θα ετοιμαστω....κ συνηθως λεω στον εκαστοτε ταριφα βιασου αργησααααα

ο δευτερος ςημαντικος λογος που αργαω ειναι οτι δεν αντεχω να περιμενω....ειτε βλεπεις εμενα σε αιθουσα αναμονης ειτε εκρεμμες το ιδιιο κ το αυτο ειναι...κι αν εχει και κοσμο!!!!!οποτε μαλλον βολευομαι οταν αργω στο οτι δεν θα περιμενω...
    Aυτην την Τριτη με βλεπω παρα 10 απο εξω...εχω τοσα να πω!!!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Kassi κι εμένα έτσι έκανε για αρκετό καιρό.Επαιρνα έπαιρνα τηλ για ώρες και δεν το σήκωνε.Μια-δυο-τρεις μετά κατάλαβα ότι δεν το σήκωνε επίτηδες.Και την τελευταία φορά το παραδέχτηκε,αλλά είπε ότι το κάνει για να μάθω να τα αντιμετωπίζω μόνη μου και όχι γιατί τον ενοχλώ.
    Κατάθλιψη έχω,ψυχοσωματικά και κρίσεις πανικού.

Senior Member
    Originally posted by kanenas
    υγ οσο για το θεμα των φιλων, με αφτα που γραφεις σημαινει οτι απλα δεν επιδιωκεις να εχεις. καντο, αν αυτο θες πραγματικα, αλλα μην περιμενεις να συμβει κατι διαφορετικο. δεν ειναι (μονο) θεμα τυχης.
    Πριν πάθω την κατάθλιψη ήθελα πάρα πολύ να έχω καλούς φίλους.Εκανα πολλές γνωριμίες,προσπαθούσα να έρθω πιο κοντά με κάποια άτομα μήπως και καταφέρω να φύγω από το στάδιο της απλής παρέας και να περάσω στην φιλία.Αλλά δεν τα κατάφερνα.Συνέχεια απογοητευόμουν.

Τώρα όμως δεν το επιδιώκω πια,έχεις δίκιο σ\'αυτό που είπες.Είναι μάλλον αυτό που λέει και η κάσσι ότι θεωρώ ντροπιαστικό το να ξέρουν ότι δεν είμαι καλά.Είναι κάτι που δεν το αντέχω.

Senior Member
    Originally posted by kassi_21
    Φαντάσου.....Αντί για τα ονόματά μας να μας έχει βάλει τις παθήσεις για να ξέρει που κινείται....Και τον καλείς εσύ και βγαίνει στην οθόνη \"αγχώδης διαταραχή\" μπαπ στο κλείνει..\"Ωχ πάλι για κaμιά κρίση της θα μου μιλήσει και με έφτυσε σήμερα και το Μαράκι-η γκόμενα...Ποιός την χέζει;
    χαχαχα κασσι!!!

Senior Member
    LOL kassi

Dalia ντροπη ειναι οι ιδιο οι φιλοι να τους εχεις αν δεν μπορουν να καταλαβουν οτι δεν εισαι καλα...Αυτους δεν αξιζει να τους εχεις φιλους!!!τζαμπα σπαταλας συναισθηματικη ενεργεια ρε!!πες το κι οποιος παραμεινει ειναι φιλος οποιος την κανει δεν αξιζει
    προβλημα εχουμε τι να παιζουμε θεατρο??εγω παλι του γιατρου του στελνω μηνυματα στο κινητο και με περνει μονο οταν θεωρει οτι πρεπει...καμια θεωρει οτι δεν χρειαζεται να μου μιλησει γιατι μπορω να τα καταφερω κ μονη μου κ εγω τον ευχαριστω γιατι μπορει να πηγαινω στην κολαση αλλα γυρναω μονη μου πισω..κι αυτο..με βοηθαει..η οποια του αδιαφορια με κανει να μαθαινω...μπορει να χτυπιεμαι ,να τσιριζω να καιω τα χερια μου αλλα επιβιωνω γιατι νιωθω συνεχως την παρουσια του κ κανω εικονικες συνεδρειες με το μυαλο μου
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Ασε Ιντερ,όταν άρχισα να κλείνομαι λόγω του προβλήματός μου είχα πει σε κάποιες \"φίλες\" μου,οι οποίες επέμεναν να βγαίνουμε,ότι \"αυτό το καιρό έχω κάποιο πρόβλημα και δεν ειμαι για εξόδους και για διασκέδαση\" (χωρίς να πω συγκεκριμένα τι πρόβλημα) και το μόνο που μου είπαν ήταν \"καλά,όποτε θελήσεις να βγούμε πάρε τηλ\".Και μετά από λίγο καιρό με παίρναν τηλ να μου πουν που κανόνισαν να πάνε και αν θέλω να πάω μαζί τους.Για τα προβλήματα που τους είπα ότι έχω δεν μπήκαν καν στον κόπο να ρωτήσουν τι ήταν και αν τα ξεπέρασα.Τόσο καλές φιλίες είχα.