η σχεση με τον ψυχιατρο - Page 66
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 66 of 142 FirstFirst ... 1656646566676876116 ... LastLast
Results 976 to 990 of 2118
    Senior Member
    http://www.schizophrenia.com/sznews/archives/002967.html

να και ενα λινκ αν θελει να διαβασει καποιος σχετικα...και αν βαλεις στο google cat virus schizophrenia θα βγαλει πολλα αποτελεσματα...χεχε κανονικα θα πρεπε να γινω γατοφονιας αλλα ακομα γατες εχω σπιτι:p
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Το γεγονός όμως ότι καθημερινά ψάχνεις για τα αίτια της σχιζοφρένειας δείχνει πόσο έντονα επιζητάς μια λύση.Άρα σε προβληματίζει η σχιζοφρένεια παρά τη φαρμακευτική σου αγωγή.Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυπιάνω το δημοσίευμα...

The researchers tested anti-psychotic and mood stabilising medications used for the treatment of schizophrenia on rats infected with T. gondii and found they were as, or more, effective at preventing behaviourial alterations as anti-T. gondii drugs. This led them to believe that T. gondii may have a role in the development of some cases of schizophrenia.

Οι ερευνητές δοκίμασαν αντιψυχωσικά και σταθεροποιητικά διάθεσης που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας σε αρουραίους προσβεβλημένους από το τοξόπλασμα Gondi και βρέθηκαν το ίδιο ή και πιο αποτελεσματικά από τα αντι-Gondii(και γαμώ τις μεταφράσεις) στην αντιμετώπιση των συναισθηματικών διακυμάνσεων.Αυτό τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το Τοξόπλασμα Gondi πρέπει να παίζει ρόλο στην ανάπτυξη μερικών μορφών σχιζοφρένειας.

Τώρα αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως τα αντι-Γκόντι που χρησιμοποιούνται για να καταπολεμήσουν το τοξόπλασμα έχουν σχέση με τις συναισθηματικές αντιδράσεις.Και αν είχαν καταλάβει τη σχέση αντι-γκόντι και συναισθηματικών διακυμάνσεων γιατί περίμεναν το αντιψυχωσικό για να τους την καταδείξει;

Senior Member
    Εμμμ φανταζομαι το virus θα τροφοδοτει ορισμενες συναισθηματικες αντιδρασεις που καταπολεμουνται ειτε με αντιγκοντι ειτε με τα ψυχοφαρμακα.Αυτο δειχνει οτι τα ψυχοφαρμακα που δεν ξερουν και ακριβως πως δουλευουν στον ανθρωπινο οργανισμο καταπολεμουν το ιο γκοντι.Βασικα προκειται και για μια ειδηση που θα διατιθεται σιγουρα πιο εκλαικευμενη ωστε να την κατανοησουμε στο περιπου ο απλος κοσμος...και δεν μας παραθετουν με λεπτομερειες ολα τα στοιχεια.
    Το αρθρο ειναι απο εγκυροτατη πηγη αν σε προβληματιζει αυτο.
    Σιγουρα επιζητω λυση γιατι δεν γουσταρω ουτε να παιρνω τις αηδιες που παιρνω και γιατι θελω να γινουν τα πραγματα μελι-γαλα οπως ηταν πριν.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Εμμμ φανταζομαι το virus θα τροφοδοτει ορισμενες συναισθηματικες αντιδρασεις που καταπολεμουνται ειτε με αντιγκοντι ειτε με τα ψυχοφαρμακα.Αυτο δειχνει οτι τα ψυχοφαρμακα που δεν ξερουν και ακριβως πως δουλευουν στον ανθρωπινο οργανισμο καταπολεμουν το ιο γκοντι.Βασικα προκειται και για μια ειδηση που θα διατιθεται σιγουρα πιο εκλαικευμενη ωστε να την κατανοησουμε στο περιπου ο απλος κοσμος...και δεν μας παραθετουν με λεπτομερειες ολα τα στοιχεια.
    Το αρθρο ειναι απο εγκυροτατη πηγη αν σε προβληματιζει αυτο.
    Σιγουρα επιζητω λυση γιατι δεν γουσταρω ουτε να παιρνω τις αηδιες που παιρνω και γιατι θελω να γινουν τα πραγματα μελι-γαλα οπως ηταν πριν.

Μου άρεσε η τελευταία σου πρόταση και μου έκανες πιο λιανό το σκεπτικό.Αλλά τι συναισθηματικές διακυμάνσεις να αντιμετωπίζουν οι αρουραίοι ώστε να μπορούν να συγκριθούν με τις ανθρώπινες συναισθηματικές μεταβολές;

Και δεν νομίζω πως μπορούμε να επικαλεστούμε συνεπαγωγή στη σχέση ψυχοφάρμακο καταπολεμά γκόντι άρα γκόντι υπαίτιο για ψύχωση.Μπορεί κάποια ουσία του ψυχοφαρμάκου να καταπολεμά στις καλές της ένα τοξόπλασμα αλλά δεν σημαίνει ότι το τοξόπλασμα γεννά ψύχωση.....Κάσυς σκεπτικό.....

Senior Member
    Dr Joanne Webster from Imperial College London, and lead researcher said: \"Although we are certainly not saying that exposure to this parasite does definitely lead to the development of schizophrenia, this and previous studies do show there may be a link in a few individuals, providing new clues for how we treat toxoplasmosis and schizophrenia.\"

Αυτην την απαντηση δυναμαι να δωσω απο το αρθρο...
    Τωρα για λεπτομερειες δεν το εχω ψαξει και δεν νομιζω να τις καταλαβαινα κιολας.
    Οσο για τις συναισθηματικες διακυμανσεις των θηλαστικων...ξερω οτι ολα τα φαρμακα δοκιμαζονται πρωτα στα ζωα...τωρα λεπτομερειες ποιος ξερει...καιριες οι ερωτησεις σου και μενα μου δημιουργουνται αποριες αλλα δεν εχω τις γνωσεις να τις απαντησω αλλα ουτε καν να τις διαβασω φανταζομαι.
    Ξερω παντως οτι εχει γινει πολυς ντορος με αυτο το θεμα και με την toxoplasmosis γενικοτερα και εμπιστευομαι αυτο το site οπως και οι επαγγελματιες γιατροι γιατι ειναι το Νο1 στην ενημερωση πανω στη σχιζοφρενεια.

Interapted συγγνωωωωμη που εχουμε ξεφυγει εντελως θεματος:) αλλα ειναι και φιλοσοφικο λιγο το ζητημα οπως το βλεπω αν μπορει ενας ιος απο γατα να σου προκαλεσει τετοια προβληματα και εσυ να ψαχνεσαι ουτε εγω ξερω με τι τροπο να δεις τι φταιει

Senior Member
    Α και μη δινεις πολυ βαση στα σχολια μπορει να τα γραψε οποιοσδηποτε...

As a psychiatrist, I was very disheartened to see this article as I think it is terribly misinformed. Antipsychotics are used to treat nearly ANY behavioral disturbance regardless of the cause. For example, we use antipsychotics to treat delerium due to urinary tract infections, cancer, stroke, old age, electrolyte abnormalities, etc., as well as schizophrenia and bipolar disorder. The press is saying that since antipsychotics are effective in the treatment of behavioral disturbances due to toxoplasmosis in rats, that toxo must cause schizophrenia. This is obviously faulty logic. Schizophrenia as far as we know is a genetic disorder that can potentially be unmasked by ANY stressor. Chances are, if you wind up with bipolar disorder or schizophrenia, it would have happened whether or not you were exposed to animals as a child. Please allow your children to enjoy their childhood pets just like the billions of other healthy children in this world. And please stop spreading ignorant research. Thanks.

To παραπανω ειναι παραδειγμα σχολιου ενος διαφωνουντα.

Senior Member
    Α και μη δινεις πολυ βαση στα σχολια μπορει να τα γραψε οποιοσδηποτε...

As a psychiatrist, I was very disheartened to see this article as I think it is terribly misinformed. Antipsychotics are used to treat nearly ANY behavioral disturbance regardless of the cause. For example, we use antipsychotics to treat delerium due to urinary tract infections, cancer, stroke, old age, electrolyte abnormalities, etc., as well as schizophrenia and bipolar disorder. The press is saying that since antipsychotics are effective in the treatment of behavioral disturbances due to toxoplasmosis in rats, that toxo must cause schizophrenia. This is obviously faulty logic. Schizophrenia as far as we know is a genetic disorder that can potentially be unmasked by ANY stressor. Chances are, if you wind up with bipolar disorder or schizophrenia, it would have happened whether or not you were exposed to animals as a child. Please allow your children to enjoy their childhood pets just like the billions of other healthy children in this world. And please stop spreading ignorant research. Thanks.
    Κοίτα όμως που πάνω στη βλακεία μου και άγνοια έβγαλα σωστό σκεπτικό για τα αντιψυχωσικά,το τοξόπλασμα και τη σχιζοφρένεια....Και ωραίο αυτό με το ό,τι κι αν συνέβαινε με τα ζωάκια αν ήταν να σου\'ρθει μια σχιζοφρένεια καβάλα θα σου\'ρχόταν....
    Εγώ πάντως δεν είχα ποτέ γάτες.Είναι τα χειρότερά μου ζώα.Προτιμώ τους πιστούς σκύλους......Γεννικά μάλλον ότι θηλυκό μού τη βαράει.Λολ..Δεν άφησα θηλυκή γάτα λέει ένα σκεπτικό.Κι εγώ αλλά όχι από λίμπιντο αλλά από βίαιο ξυλοδαρμό...Χαχα....

Senior Member
    Καληνυχτομέρα καλέ Κηπ..Τα λέμε αύριο για την τοξοπλάσμωση...Βρες κάτι και για την ιδεοψυχαναγκαστική και πώς καταπολεμάται αυτή η μαλακία.

Senior Member
    Originally posted by Dalia
    Originally posted by interappted
    λοιπον αρχισε να λεει οτι εφοσον ο μπαμπας μου ειναι μανιοκαταθληπτικος, ειναι ο λογος αυτος κ μονο!!!
    τζα !ελα ντε που η διαταραχη ειναι προσωπικοτητας κ σημαινει οτι κατι πηγε εντελως στραβα στο χτισιμο του χαρακτηρα!
    απογοητευτηκα κ ειπα μια κ καλη οτι δεν προκειται να αναλαβει καμια ευθυνη!σηκωσα τα χερια ψηλα..στο κατω-κατω το μονο που θα αλλαζε αν αναλαμβανε εστω ενα μικρο ποσοστο ευθυνης θα ηταν μονο η Δικαιωση μου κ τπτ αλλο..
    Δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία τελικά αν θα το παραδεχτεί ότι ευθύνεται κι αυτή ή όχι.Προσπαθούσα κι εγώ μέσα από πολλές συζητήσεις με τη μαμά μου να βρω αυτή τη δικαίωση.Οτι δηλαδή φταίει κι εκείνη για τα ψυχολογικά μου και δεν γεννήθηκα έτσι όπως θέλει να πιστεύει για να νιώθει εκείνη καλύτερα.Αλλά κατάλαβα ότι όσο και να το συζητάω μαζί της άκρη δεν βγάζουμε,ίσα ίσα που με κουράζει πιο πολύ όλο αυτό.Και στην τελική δεν έχει και κανένα ιδιαίτερο νόημα,δεν θα γίνω εγώ καλά αν μου πει η μαμά μου \"ναι φταίω κι εγώ που είσαι καταθλιπτική με ενα σωρό φοβίες\".
    ακριβως δεν εχει κανενα νοημα παρα μονο να πληγωνεσαι που βλεπεςι οτι δεν καταλαβαινει!η δεν θελει να καταλαβει!
    ο παρτερας μου ευθυνεται μονο για τηνπροδιαθεση...τα αλλα δεν θα τα δεχτει αποφασισα να μην κανω αλλη αποπειρα να με καταλαβει..ισως οπως λεει κι ο γιατρος μου να μην αντεχει να δει τα λαθη της..
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by kassi_21

λολ....ναι την ειδα πολυ δοχειο μαλλον!!!
    ε λοιπον τοτε ειναι καιρος να το δω σαν απεραντη θαλασσα

γιατρε μου!!θα κολυμπαω στα βαθεια χωρις εσενα στο πλευρο μου για 15 μερες
    αλλα θα βαλω μπρατσακια στο γιο μου.Αλλωστε ο παιδοψυχιατρος μου ειπε οτι θα με βοηθησει σαν γονιο αλλα οριακο γονιο με επιθετικο παιδι!!!
    καλο θα με κανει κακο δεν θα με κανει!ο δε παιδοψυχιατρος ειναι σαν κουτι ταβορ!τερας ψυχραιμιας κ ηρεμιας !προτυπο λογικου ανθρωπου!κι εγω νιωθω τοσο ανορμαλ μπροστα του!αλλα απο την αλλη το συγκινονουντο δοχειο μου θα δει πως ειναι κ ενας νορμαλ ανθρωπος!!
    Μοιάζουμε να\'μαστε εμείς σαν δυο συγκοινωνούντα δοχεία...Χαχα.Το συγκοινωνών δοχείο σου.....!!!!χαχα...Ωραίο αυτό!!!Εγώ έχω κανένα ή μόνη πάω μόνη έρχομαι;Βάλτε μου βρε παιδιά ένα λουλουδάκι στο δοχείο!!!!!
    ελα παρασυρθηκες με τα λουλουδακια ...!!!!λολ...
    πολυ καλα μου τα ειπες στο προηγουμενο ποστ!ειναι καιρος να σπασω αυτον τον ηληθιο ομφαλιο λωρο!!!!ας μη με αποδεχτει κι ολας!μλκ εγω με την λεξη συγκινωνουντο δοχειο σαν πειραμα χημειας ενιωσα...εσενα πως σου ρθαν τα λουλουδακια???
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Να πω και εγω κατι...εκανα μια κουβεντα με τη μανα μου καποια στιγμη...μικρη συζητηση...δεν συζηταω την διαταραχη μου με τους δικους μου και μου λεει εσυ που διαβαζεις πολλα που οφειλεται...και της λεω δεν ξερουν το τελευταιο που διαβασα ειναι οτι μπορει να οφειλετε και απο ιο απο γατες...και ειδα ανακουφιση στο προσωπο της...ειναι βαρυ το φορτιο.

α ρε κηπ!την ημερα που αφιερωνες ελειπα.....
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    αυριο θα παω στον ικατζη ο οποιος μου οταν του ειπα τις κοινες διαγνωσεις του παιδοψυχ του γιου μου κ του δικου μου γιατρου μου οτι ειμαι οριακη..αυτος μου ειπε οτι ειμαι μεθοριακη

μαζι με τα χαπια θα ζητησω κ τα ρεστα!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by kassi_21

λολ....ναι την ειδα πολυ δοχειο μαλλον!!!
    ε λοιπον τοτε ειναι καιρος να το δω σαν απεραντη θαλασσα

γιατρε μου!!θα κολυμπαω στα βαθεια χωρις εσενα στο πλευρο μου για 15 μερες
    αλλα θα βαλω μπρατσακια στο γιο μου.Αλλωστε ο παιδοψυχιατρος μου ειπε οτι θα με βοηθησει σαν γονιο αλλα οριακο γονιο με επιθετικο παιδι!!!
    καλο θα με κανει κακο δεν θα με κανει!ο δε παιδοψυχιατρος ειναι σαν κουτι ταβορ!τερας ψυχραιμιας κ ηρεμιας !προτυπο λογικου ανθρωπου!κι εγω νιωθω τοσο ανορμαλ μπροστα του!αλλα απο την αλλη το συγκινονουντο δοχειο μου θα δει πως ειναι κ ενας νορμαλ ανθρωπος!!
    Μοιάζουμε να\'μαστε εμείς σαν δυο συγκοινωνούντα δοχεία...Χαχα.Το συγκοινωνών δοχείο σου.....!!!!χαχα...Ωραίο αυτό!!!Εγώ έχω κανένα ή μόνη πάω μόνη έρχομαι;Βάλτε μου βρε παιδιά ένα λουλουδάκι στο δοχείο!!!!!
    ελα παρασυρθηκες με τα λουλουδακια ...!!!!λολ...
    πολυ καλα μου τα ειπες στο προηγουμενο ποστ!ειναι καιρος να σπασω αυτον τον ηληθιο ομφαλιο λωρο!!!!ας μη με αποδεχτει κι ολας!μλκ εγω με την λεξη συγκινωνουντο δοχειο σαν πειραμα χημειας ενιωσα...εσενα πως σου ρθαν τα λουλουδακια???

Το πήρα πιο ρομαντικά....Λολ...Τι να έλεγα;Για την όσμωση;;;;Έπιασα έναν Σχοινά_Γαρμπή και ηρέμησα...

Senior Member
    το πηρες ρομαντικα?ουπς!!!

βασικα ως γραφιστας για να πω την αληθεια τα λουλουδια τα περνω ως εργα τεχνης!σοβαρα μιλαω οταν παω σε κανενα χωριο μαζευω κ μετα τα θαυμαζω!

πρωι-πρωι θα παω στο γιατρο του Ικα!
    τι να κανω?
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    ανερεσα το ραντεβου στο ικα!

θελω το γιατρο μου!πανε τα πραγματα τοσο ασχημα μεσα μου που εχω να τον δω 2 βδομαδες..
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..