Πρόβλημα με τήν μητέρα μου !
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Junior Member

Πρόβλημα με τήν μητέρα μου !

Καλησπέρα ,
    Συγχαρητήρια για το φόρουμ σας , το ανακάλυψα τώρα που χρειάζομαι και γω βοήθεια στην περίπτωση της μητέρας μου .
    Λοιπόν είμαι 30 χρονών και από την παιδική μου ηλικία νιώθω ότι η μητέρα μου δεν είναι «φυσιολογική» . ζούμε σε μια μικρή κοινωνία στην επαρχία και έχουμε κάποια κοινωνική καταξίωση . η μητέρα μου είναι από μεγάλη πόλη και ποτέ δεν δέχτηκε τα ταμπού της κλειστής κοινωνίας . ποτέ δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις της . δεν δούλευε και δεν δουλεύει . είναι 60 χρονών περίπου . ποτέ δεν ήταν συνεπείς σε τίποτα . στις δουλείες στο σπίτι στο μαγείρεμα σε όλα . τον νου της τον είχε να κάνει παρέα πάντα με κατώτερου επιπέδου από αυτή κόσμο .οπότε πάντα μας έβαζε σε μπελάδες . αν της έλεγα η εγώ η ο πατέρας μου κάτι για αυτό ποτέ δεν δέχονταν ότι μας προσέβαλε και το γύριζε στον καυγά μαζί μας . γενικά τα νεύρα της δεν είναι καλά . μαζεύει πράγματα από τον δρόμο , ξοδεύει άσκοπα χρήματα χωρίς να συνειδητοποιεί τι γίνετε γύρο της νομίζοντας ότι είναι πλούσια . κερνάει τον κόσμο στις καφετέριες που σουρτουκεύει όλη μέρα παίρνει λαχεία συνέχεια κ.α. . Έως τώρα πίστευα ότι τουλάχιστο απέναντι μου ήταν ειλικρινής . η οικονομική κατάσταση της οικογένειας μας δεν είναι και στα καλυτέρα της . μετά το τελευταίο συμβάν που ανακάλυψα τον τελευταίο μήνα σκέφτομαι να την βοηθήσω πηγαίνοντας την σε κάποια κλινική . Ζητώ την γνώμη και την βοήθεια σας .
    Λοιπόν…
    Την προσεγγίζουν διαφορές «κατώτερες» για να τις κεράσει να τους δώσει κανένα χαρτζιλίκι να να να… το τελευταίο σκηνικό που με εξόργισε είναι το εξής .
    Χρειάστηκε για κάποιο λόγο να πάρουμε ένα δάνειο στο όνομα του πατέρα μου , πήγαμε στην τράπεζα με ψηλά το κεφάλι και εκεί που έκανε τους ελέγχους Τειρεσία κτλ η υπάλληλος της τράπεζας μας λέει ότι δεν γίνεται γιατί η μητέρα μου είναι στον Τειρεσία . ντροπιαζόμαστε φεύγουμε και την ρωτάω τι χρωστάει και μου αποκαλύπτει ότι πήρε ένα δάνειο 3000 ευρώ . και δεν μου έλεγε τι τα έκανε τα χρήματα . μετά από καυγάδες πολλούς μου αποκάλυψε ότι τα δάνεισε σε μια φίλη της και της τα χρωστάει εδώ και 2 χρόνια . μαθαίνω πια φίλη ,πάω να τα ζητήσω , και αρχίζει να μου λέει η άλλη τα ρεζιλίκια της μητέρας μου που και αυτά δεν τα είχα φανταστεί όχι να τα ακούσω … πήγε από το σπίτι αυτής , μαλώσανε , η άλλη κάλεσε την αστυνομία , την άλλη φορά συναντήθηκαν στο δρόμο και πάλι ήρθε η αστυνομία κτλ κτλ …
    (το σκηνικό με το δάνειο έχει ξανασυμβεί αλλά δεν το τράβηξα και πολύ για να μάθω τι τα έκανε τα χρήματα .
    όταν της λέω εδώ και χρόνια να πάμε σε ένα γιατρό να την δει γίνετε ταύρος .
    τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση ;
    πώς μπορώ να την βοηθήσω ;
    με την υπόθεση των τραπεζών και γενικά να μην έχει δικαίωμα να κάνει τέτοιες κινήσεις μπορώ να κάνω κάποια δήλωση – αίτηση ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο να μην έχει δικαιώματα ;

Senior Member
    Το να πεισεις εναν ανθρωπο που δεν πιστευει πως εχει προβλημα να παει σε ειδικο ειναι σχεδον αδυνατο.
    Μπορεις να πας εσυ σε εναν ψυχιατρο και του περιγραψεις τα συμπτωματα , και να σε κατευθυνει.