Ταύτιση με την ταινία "BIG" με τον Tom Hanks? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 34 of 34
    Senior Member
    Κι όμως όχι απλά δεν είναι αργά, αλλά είσαι πολύ νέος ακόμα για να κάνεις όλα αυτά που επιθυμείς. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ από τη δική μου περίπτωση.

Σε καταλαβαίνω γιατί έτσι ένιωθα κι εγώ από τα 19 μέχρι τα 25 μου. Είχα και κάτι περίεργες ιδέες για το πως πρέπει να είναι η ζωή μου σε κάθε ηλικία. Π.χ. όταν ήμουν 16 νόμιζα ότι οι 19αρηδες ήταν πολύ μεγάλοι για να κάνουν αυτά που εγώ χαιρόμουν. Στα 19 περίμενα να αρχίσει η φοιτητική μου ζωή όπως άκουγα να περιγράφουν άλλοι και δε συνέβηκε ποτέ. Πάχυνα και δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι, είχα μία σχέση 7 χρόνων για αυτό επισκεπτόμουν συνέχεια τη γενέτειρά μου, δε γνώρισα άτομα που να μου ταιριάζουν στο πανεπιστήμιο, συν του ότι η Αθήνα δε προσφέρεται εύκολα για κάτι τέτοιο μιας και οι περισσότεροι είναι Αθηναίοι και έχουν τις παρέες τους. Ένιωθα συνέχεια απογοητευμένη με τον εαυτό μου γιατί δεν έζησα αυτά που φανταζόμουν, ότι τα έχασα, ότι πια είμαι πολύ μεγάλη για να τα κάνω και ούτω κάθεξής. Και το χειρότερο ήταν ότι οι φίλοι μου άρχισαν να βαραίνουν, να αλλάζουν και πια δεν είχαν την όρεξη που είχα ακόμα εγώ για να κάνω πράγματα, όπως π.χ. να πάω σε ένα λούνα-παρκ, να πάω για χορό σε κλαμπ. Ντρεπόμουν να πω την ηλικία μου, δε μου άρεσαν τα γενέθλιά μου.

Αλλά εκεί κάπου στο τέλος των 24 μου συνειδητοποίησα (ή μάλλον σκέφτηκα) ότι είμαι πολύ μικρή, ότι σημασία έχει πως νιώθω και όχι πως νιώθουν οι άλλοι. Έτσι έβαλα στόχο να κάνω ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό για να νιώσω συν τοις άλλοις πως είναι η φοιτητική ζωή. Πήγα στα 26-27 και πέρασα τέλεια, αλλά όχι όπως ακριβώς είχα φανταστεί. Γιατί ανάμεσα σε εκείνα τα 18χρονα δεν είναι ότι δεν ένιωθα παιδί αλλά κατάλαβα ότι αυτά που κάνουν δε θα τα έκανα ούτε αν ήμουν στα 18 μου. Τι να πω, ιδίως στο εξωτερικό μου φαινόντουσαν τελείως ανώριμα. Καταευχαριστήθηκα όμως την παραμονή μου εκεί. Πήγαινα σε κλαμπ συνέχεια, ένιωθα ελεύθερη από ευθύνες (σημειωτέον ότι δούλευα πριν), το καταδιασκέδασα.

Και όταν γύρισα άρχισα να κάνω παρέα με τη ξαδελφούλα μου που την περνάω 8 χρόνια και γενικά με πολύ μικρότερα άτομα γιατί στη δική μου ηλικία οι περισσότεροι μένουν σπίτι (όχι όλοι). Με βοηθάει ότι μοιάζω μικρή και κανένας δε καταλαβαίνει την ηλικία μου. Όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό, αλλά δε ντρέπομαι πια να την πω γιατί έτσι κι αλλιώς νιώθω παιδί. Δεν είμαι ανώριμη, το αντίθετο, ένιωθα ώριμη από τα 6 μου και αυτό ήταν λίγο πρόβλημα. Αλλά έχω ακόμα τον ενθουσιασμό για καινούριες εμπειρίες, για να διασκεδάσω, να συζητήσω με άλλους κλπ Και τώρα έχω σχέση με έναν μικρότερό μου και ζω μαζί του αυτά που μου έλειψαν από τη φοιτητική ζωή. Τις φιλοσοφικές συζητήσεις, να ασχολούμαστε με παιχνίδια (εμένα μου άρεσαν έτσι κι αλλιώς, άτομα δεν έβρισκα). Πριν έκανα σχέσεις με μεγαλύτερους αλλά ευτυχώς είχαν συνήθειες μικρότερων.

Ποιο είναι το νόημα όλων αυτών, τι κατάλαβα; Ότι τα όριά μας τα θέτουμε μόνοι μας στον εαυτό μας, Ότι αποφασίζουμε πως πρέπει να είναι η ζωή μας από πριν και μετά απογοητευόμαστε γιατί δε συμβαίνει αυτό ακριβώς. Λέμε α, θα κουραστούμε τώρα να βγάλουμε λεφτά για να διασκεδάσουμε μετά αλλά δεν είμαστε πια οι ίδιοι παρόλο που μας έχει κολλήσει το όραμα που είχαμε για τον εαυτό μας παλαιότερα. Ότι τελικά πρέπει να χαιρόμαστε τη στιγμή αυτή όπως τη νιώθουμε. Θέλουμε ανεμελιά, ας την επιδιώξουμε, θέλουμε να διασκεδάσουμε, ας το κάνουμε, αρκεί να βγαίνει πραγματικά από τη διάθεση της στιγμής και όχι γιατί \"πρέπει\".

Junior Member
    Aphelia,
    πολύ αισιόδοξο και ευχάριστο το μήνυμα σου.
    Κι ολο αυτό τον καιρό που σκεφτόμουν τι να κάνω για να το παλέψω, εσύ με το μήνυμα σου μου έδειξες μια κατεύθυνση κι ότι υπάρχει ελπίδα ακόμα.
    Σ\'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.

Υ.Γ. Το nick σου είναι από την ταινία \"Ο Λαβύρινθος του Πάνα\";

Senior Member
    A, χαίρομαι πάρα πολύ Polydefki που σου άρεσε το μήνυμά μου. Την ταινία δεν την έχω δει οπότε δεν είναι από κει το nick μου. Το έβγαλα όταν προσπαθούσα να βρω nick για το WOW (είναι on-line παιχνίδι, χαχα να δεις τι εντύπωση κάνει στους συμπαίχτες όταν λέω ότι είμαι 29 και κοπέλα). Θυμίζει κάτι από Οφηλία, αφέλεια και σημαίνει την απόσταση των πλανητών από τον ήλιο αν θυμάμαι καλά.

Να σου πω κάποια πράγματα που έχω παρατηρήσει. Έχω δει συμμαθητές μου μετά από χρόνια κι έχω τρομάξει γιατί φαίνεται το βάρος του χρόνου πάνω τους, σωματικά αλλά κυρίως ψυχολογικά. Βλέπω κι άλλους όμως ακόμα μεγαλύτερους που τους χαρακτηρίζω ως νεαρά άτομα. Ποια είναι η διαφορά; Η διάθεση, αυτό που πηγάζει από μέσα τους. Ότι διασκεδάζουν με τη ζωή τους, τη χαίρονται, ότι ονειρεύονται. Το όνειρο είναι πολύ βασικός παράγοντας για μένα. Αν πιστέψω ότι έφτασα εκεί που ήθελα και δεν υπάρχει κάτι άλλο παραπέρα, μια καινούρια ιδέα, μια νέα εμπειρία να με ενθουσιάσει, να παθιαστώ μαζί της, θα νιώσω εγκλωβισμένη.

Όταν φτάσεις στο σημείο να νιώθεις νέος και να χαίρεσαι τη ζωή σου όπως είναι αυτή τη στιγμή (και θα γίνει αυτό χωρίς να το καταλάβεις, σταδιακά, αρκεί να δεις την ελπίδα μπροστά σου) τότε δε θα σκέφτεσαι καθόλου το παρελθόν. Θα είσαι ευχαριστημένος με το κάθε τι που ζεις. Και στα λέω αυτά γιατί έχω περάσει πολλά χρόνια κλεισμένη μέσα, χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα απλά να αναπολώ το παρελθόν και τι ωραία που ήταν. Αυτή τη στιγμή είμαι ευγνώμων για αυτά που ζω καθημερινά, τα χαίρομαι και δε μου λείπει το παρελθόν.
    Δε χρειάζεται να αγωνιάς για το πως θα γίνουν όλα αυτά. Αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει. Ενεργοποιήσου αλλά όχι με άγχος. Άρχισε να χαίρεσαι σαν παιδί. Π.χ. βγες έξω, πάρε ένα παγωτό κι απόλαυσέ το, χαμογέλασε στους άλλους, ξεκίνα με καλή διάθεση τη μέρα σου, καλημέρισε εγκάρδια τους άλλους γύρω σου, απλά πράγματα. Κανόνισε να πας σε καινούρια μέρη για διασκέδαση που δεν έχεις ξαναπάει, πήγαινε σε ένα λούνα-παρκ, σε ένα μουσείο, στο ζωολογικό κήπο. Το κυριότερο όμως δες τον εαυτό σου με άλλο μάτι. Δε χρειάζεται να είσαι κάπως επειδή δουλεύεις. Αυτό το τριπάκι που μπαίνουμε ότι πρέπει να είμαστε έτσι και όχι αλλιώς είναι που μας φθείρει.

Junior Member
    Aphelia,
    πιστεύω μου έχει συμβεί κι αυτό που περιγράφεις παρακάτω.
    Έβαλα όλη μου την ενέργεια μέχρι να καταφέρω το στόχο μου, αλλά ποτέ μου δεν υπολόγισα την \"επόμενη\" μέρα. Έτσι τώρα νιώθω εγκλωβισμένος. Είχα συνηθίσει με το στόχο πάντα στο μαυλό μου και τώρα κάτι μου λείπει. Με άλλα λόγια δεν έχω σχέδιο για την \"επόμενη\" μέρα και τρώγομαι με τον εαυτό μου.
    Αλλά αισθάνομαι και κουρασμένος γιατί τα χρόνια έχουν περάσει και δεν έκανα/χάρηκα πράγματα που ήθελα να κάνω τότε που έπρεπε. Αυτό είναι πιο πολύ που με τσακίζει...νιώθω ότι είναι πολύ αργά πιά.

Ευτυχώς μετά τα όσα έγραψες αρχίζω να καταλαβαίνω οτι υπάρχει ακόμα ελπίδα κι ότι ποτέ δεν είναι αργά.
    Τελικά σημασία έχει το πως αισθάνεται κανείς μέσα του.
    Σ\'ευχαριστώ.

Originally posted by Aphelia
    Το όνειρο είναι πολύ βασικός παράγοντας για μένα. Αν πιστέψω ότι έφτασα εκεί που ήθελα και δεν υπάρχει κάτι άλλο παραπέρα, μια καινούρια ιδέα, μια νέα εμπειρία να με ενθουσιάσει, να παθιαστώ μαζί της, θα νιώσω εγκλωβισμένη.

Page 3 of 3 FirstFirst 123