Συγγενεια και ψυχωση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5

Συγγενεια και ψυχωση

Ειστε ο μονος στη οικογενεια με ψυχωση?εχετε αλλους συγγενεις με ψυχωση.ρωταω για να δω ποσο κληρονομικη ειναι

Senior Member
    Που ακουσες οτι ειναι κληρονομική ?

Banned
    λενε οτι η καθε οικογενεια στην ελλαδα εχει και απο μια κοντινη η πιο μακρινη σχεση με καποιου ειδους ψυχωση. ειναι πολλα τα προβληματα που μπορει να τυχουν στη ζωη και ενα απο αυτα ειναι αυτο. ειναι σαν εχεις εκατο καλαμακια να τραβηξεις και να σου τυχαινει ενα. εσυ κανε παρεα με αυτους που γουσταρεις και εφοσον εισαι απολυτα ελευθερη να διαλεξεις τον συντροφο σου μην μπεις στη διαδικασια να αναλυσεις τον ερωτα σαν επιστημονικο προβλημα. τα υπολοιπα οπως ειναι να ερθουν θα ερθουν.

Banned
    θελω να πω αν σαρεσει καποιος και τον σκεφτεσαι για σχεση μην κολας στις γνωμεις των υπολοιπων ειδικες η ανειδικευτες. μπορει να του κανεις τη ζωη πιο ομορφη και τη δικια σου ζωη ακομα.

Banned
    Οι πρώτου βαθμού βιολογικά συγγενείς των ατόμων που πάσχουν από σχιζοφρένεια έχουν κίνδυνο περίπου 10 φορές μεγαλύτερο να εμφανίσουν σχιζοφρένεια από εκείνο του γενικού πληθυσμού. Η συμφωνία για ποσοστά περί σχιζοφρένειας είναι μεγαλύτερη στα μονοζυγοτικά δίδυμα από τα δυζιγοτικά. Μελέτες έδειξαν πως οι βιολογικοί συγγενείς ατόμων με σχιζοφρένεια έχουν σημαντικό αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν σχιζοφρένεια ενώ τα υιοθετιμένα παιδιά-συγγενείς δεν έχουν. Παρόλο που πολλά στοιχεία δείχνουν τη σημασία των γενετικών παραγόντων στην αιτιολογία της σχιζοφρένειας, η ύπαρξη σημαντικού ποσοστού ασυμφωνίας στα μονοζυγοτικά δίδυμα δείχνει επίσης τη σημασία των περιβαλλοντικών παραγόντων. Κάποιοι συγγενείς των ατόμων με σχιζοφρένεια μπορεί επίσης να έχουν αυξημένο κίνδυνο για μια ομάδα ψυχικών διαταραχών που ονομάζεται η σχιζοφρένεια φάσματος. Αν και τα ακριβή όρια του φάσματος παραμένουν ασαφή , η οικογένεια και οι μελέτες δείχνουν ότι πιθανόν να περιλαμβάνουν την σχιζοσυναισθηματική διαταραχή προσωπικότητας αλλα και άλλες διαταραχές προσωπικότητας όπως την παρανοειδή, την σχιζοειδή και την avoidant personality disorder* αλλά τα στοιχειά είναι πιο περιορισμένα

Avoidant Personality Disorder: http://en.wikipedia.org/wiki/Avoidan...ality_disorder

Πηγές: DSM IV TR

Edit: δεν γνωρίζω απο τι ασθενεια πασχεις ουτε ειμαι γιατρος αλλα εχω ρωτησει τον δικο μου αν μπορω να κανω παιδια και μου ειπε πως ειναι κληρονομικο αλλα μπορω να κανω αφου δεν εχει κανενας αλλος στο οικογενειακο μου περιβαλλον ψυχωση. αλλα εγω δεν το ριψοκινδυνευω. Οτι ναναι. Δηλαδη αφου ειναι κληρονομικο και πασχω απο σχιζοσυναισθηματικη ψυχωση διπολικου τυπου και ειναι κληρονομικο τα παιδια μου δεν θα το κληρονομησουν απο μενα? δεν ξερω. ρωτα τον γιατρο σου καλυτερα. Το κειμενακι ειναι απο το τελευταιο εγχειριδιο διαγνωσεων