Results 1 to 15 of 27
Thread: Είμαι στιγματισμένος
-
04-08-2012, 10:07 #1
Είμαι στιγματισμένος
Αποφάσισα να σας γράψω για τις δεκάδες φορές που με σχολίασαν στο δρόμο, στα καφέ ή όπου αλλού έτυχε να συχνάζω κατά τη περίοδο που έπαιρνα αντιψυχωσικά.Μερικές αναφορές:Πριν μια βδομαδα έτρωγα και ο σερβιτορος με το προσωπικο(ημουν μονος στο μαγαζι και εκαναν focus ολοι επανω μου) ελεγαν " δειτε τα χερια του τι εχει? σαν δονητης τρεμει χαχα και αλλα ωσπου σταματησα να τρωω πληρωσα και εφυγα βλεποντας μεχρι την τελευταια στιγμη το ειρωνικο χαμογελο στο προσωπο τους.Μια αλλη φορα καθομουν σε ενα καφε και στο απεναντι τραπεζι ηταν η σερβιτορα και μια πελατισσα και επειδη επασχα απο δυστονια λογω haldol η πελατισσα ρωτησε την σερβιτορα τι εχω και αυτη ειπε " α καλα αν σου πω τι εχει αυτος" γενικα στο δρομο παραπαταω απτα χαπια ολοι με ρωτανε γιατι τρεμω...ειναι το πρωτο πραγμα που με ρωτανε..κυριως οι κοπελες που γνωριζω πολυ σπανια δηλαδη και αυτο ειναι πολυ με θλιβει..Οποτε αποφασισα να απομονωθω τελειως. Ο κοσμος δεν ειναι για μενα.Παρομοιες εμπειριες ειναι καλοδεχουμενες.
Γιαννης
- 04-08-2012, 12:15 #2
δεν εισαι ο μονος που σιχαθηκε το κοσμο. και κανενα προβλημα να μην ειχες, παλι μπορει να σου φερονταν ασχημα επειδη σε καποιον ετυχε να μην αρεσει η φατσα σου ή οτιδηποτε αλλο. αδιαφορησε και μη δινεις σημασια.
04-08-2012, 12:19 #3
σωστος. αλλα η ασθενεια μου με κανει ευαισθητο μεχρι αηδιας. παθολογικα ευαισθητο θα ελεγα.
04-08-2012, 12:42 #4
Θα ηθελα πραγματικα να ριξω 2 ψιλες σε κατι τετοια ατομακια...Υπαρχει τετοιος κοσμος ρε γαμωτο?(ηλιθια η ερωτηση-υπαρχει!!)
Μην δινεις σημασια οσο μπορεις..αυτοι ξεφτιλιζονται και οχι εσυ!
04-08-2012, 12:53 #5
..... ποσο κακος ειναι ο κοσμος εκει εξω...να νιωθεις περηφανος και δυνατος που προσπαθεις να αντιμετωπισεις το προβλημα σου . Το να μη δινεις σημασια δε θα στο πω, γιατι γνωριζω ποσο δυσκολο ειναι να το παραβλεψεις..μπορω ομως να σου πω οτι ο ρατσισμος υπαρχει και ειναι τοσο εντονος ακομη και στους ανθρωπους που δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο εμφανες προβλημα, οπως ειπε και το ΚΕΝΟ...
04-08-2012, 13:00 #6
Πραγματικα δεν αξιζει να δινεις σημασια!! εγω νιωθω στιγματισμενη με την αποψη οτι ολο μου το σωμα ειναι γεματο χαρακιες! κι εχω δει πως με κοιταζουν και μ'εχουν ρωτησει "τι εχουν τα χερια σου;;" σαν τι να χουν...ειχα τις μαυρες μου...ειχα τα κενα μου...αλλα πλεον δε δινω σημασια. λεω ενα "τιποτα" η οτι επεσα πανω σε τζαμαρια η οτι μου τα εκανε ο σκυλος μου, αναλογα το ατομο. μη δινεις σημασια και χαλιεσαι, αυτοι που σχολιαζουν ειναι τοσο χτυπημενοι οσο δε λεγεται. λες κι αν μαθουν γιατι τρεμεις εσυ θα γινουν καλυτεροι ανθρωποι. γυρνα και πες τους "η περιεργεια σκοτωσε τη γατα" !! ο γιατρος σου δε σκεφτεται να σου αλλαξει καθολου την αγωγη; η εχεις σταθεροποιηθει εδω και καιρο και δε θελει να δοκιμασει καποιο αλλο που να προκαλει λιγοτερα εξωπυραμυδικα; παντως κι αυτο που λεει ο κενο ισχυει, μπορει καποιος να σε σχολιαζε επειδη απλα να μην του αρεσε η φατσα σου χωρις να ειχες κ καποιο θεμα..
Will I ever be free?
04-08-2012, 13:06 #7
επαιρνα αντιχοληνεργικα(akineton) αλλα τα σταματησα γιατι εχουν και αυτα τις παρενεργειες τους- ο γιατρος ηταν συμφωνος. εκοψα και τον καφε αλλα τρεμω ρε γαμωτο. και με τα ακινετον ετρεμα το ιδιο με τωρα δηλαδη δεν ειδα καμια βελτιωση με τα ακινετον.παντως σημερα εφυγαν οι γονεις μου για διακοπες και ολοι μου οι φιλοι και εγω εμεινα μονος σπιτι γιατι δεν ηθελα να με βλεπουν, η εστω να εχω την ιδεα οτι με βλεπουν, να τρεμω οταν πινω νερο η οταν κραταω το τσιγαρο. ειναι κατι που δεν συνηθιζεται ρε γαμωτο.
04-08-2012, 13:09 #8
Εγω θα δωσω μια διαφορετικη προοπτικη. Πολλα πηγαζουν απο μας. Εαν νομιζεις οτι οι αλλοι ειναι εχθρικοι απεναντι σου τοτε ας πουμε τους "στραβοκοιτας". Σε κανενα δεν αρεσει να τον στραβοκοιτανε. Το λαθος που κανουν πολλοι ειναι οτι ενω διαβαζουν τους αλλους ανθρωπους , δεν καταλαβαινουν οτι και οι αλλοι ανθρωποι μπορουν να διαβασουν αυτους. Οχι τις ενδομυχες σκεψεις αλλα το συναισθημα που βγαζουν πχ της αποστροφης , της εχθρας....dont touch feeling, stupid people ,who you think you are? κλπ. Να μου πεις που καταληγουμε ετσι? Σιγουρα η ψυχωση δεν ειναι μια ασθενεια που εισαι με το χαμογελο στο στομα και υπερκοινωνικος να μοιραζεις καλημερες και χαμογελα. Αλλα σιγουρα μια καλυτερη κατανοηση του περιγυρου μας βοηθαει στο να αντιμετωπισουμε διαφορες καταστασεις.
Στις συμβουλες ειμαι καλος αλλα και εγω παλευω.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
04-08-2012, 13:14 #9
keep δεν νομιζω οτι οι ανθρωποι ειναι εχθρικοι απεναντι μου. ισα ισα θελω και να πιστευω ωρες ωρες οτι εχω ψευαισθησεις και ακουω λαθος πραγματα αλλα με επιβεβαιωνουν οι φιλοι μου και τοτε ειναι που βρισκω μια δικαιολογια και πηγαινω σπιτι και μιζεριαζω.αυτο που λες παντως ειναι σιγουρο πολυ σωστο
04-08-2012, 13:19 #10
Να δωσω ενα παραδειγμα . Εαν εχεις ψευδαισθηση ή εαν ειναι πραγματικο γεγονος , τοτε εχεις μια συναισθηματικη αντιδραση και κοιτας προς τα καπου εχθρικα στιγμιαια . Οποτε λεει και ο αλλος τι με στραβοκοιταει αυτος. Νεκροι δεν ειμαστε αντιδρουμε και σιγουρα δεν μπορει να αλλαξει αυτο γιατι ειμαστε αρκετα ευαισθητοι. Σιγουρα εαν μενεις σε επαρχιακη πολη , η υπαρξη κουτσομπολιου κλπ κλπ ... ολα αυτα επιδεινωνουν , απλως πρεπεις να βρεις τροπο να σπασεις τους φαυλους κυκλους που δημιουργουνται και να καταφερεις να εχεις μια α ποιοτητα ζωης. Αυτο σιγουρα δεν μπορεις να το πετυχεις παραδιδοντας τον αγωνα.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
04-08-2012, 13:21 #11
04-08-2012, 13:23 #12
Το σωματικο τρεμουλο ειναι προβλημα , αλλα σκεψου το αλλιως. Εαν εβγαινες με καποιον εσυ και δεν ειχες προβλημα και εβλεπες τον αλλον να τρεμει δεν θα τον ρωταγες σαν ανθρωπος προς συνανθρωπο γιατι τρεμεις? Γιατι θεωρεις αρνητικη την ερωτηση ή μαλλον γιατι την βλεπεις με αρνητισμο? Υπαρχουν φυσικα μυρια σωματικα προβληματα που μπορει να δημιουργουν κατι τετοιο. (σχετικα με αυτο που ειπες για τις κοπελες).
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
04-08-2012, 13:25 #13
04-08-2012, 13:26 #14
04-08-2012, 13:30 #15
Ισως να γινομαι εκνευριστικος με τις συμβουλες , αλλα δεν ξερω το θεμα ειναι να βλεπουμε οπτικες γωνιες νομιζω και να αλλαζουμε αναλογα με τις συνθηκες προς την επιθυμητη κατευθυνση ε? Και αυτη ειναι μια καλη ζωη για μενα. Να περναω καλα.