Results 46 to 60 of 83
Thread: Ladose
-
22-08-2012, 13:54 #46
Ειναι τοσσα πολλα και ασχημμα αυτα που νιωθω...Πλεον με το που ξυπναω νιωθω ασχημα...Ενα περιεργο συναισθημα , δεν ξερω δεν μπορω να το περιγραψω... :/ Το κυριοτερο ψυχωσωματικο οταν με επιανε το αγχος ηταν το στομαχι , ταση για εμετο αναγουλες (εχει σωματοποιηθει τοσο πολυ που οτι τρωω εδω και 1 χρονο μου καθετε βαρυ). Πλεον ομως (επειδη ψιλο ξεπερασα κααπως την φοβια του εμετου) με χτυπαει στην καρδια . Βουλωνουν τα αυτια μου, νιωθω εξαντληση και αρχισουν η αρρυθμιες και μια εσωτερικη περιεργη πιεση..Αντε να μου φυγει και αυτο τωρα....Ειναι πολυ βασανιστικα ρε συ και αν σκεφτεις πως πριν 1 χρονο ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩς!! Δεν ηξερα τι σημαινουν ψυχοσωματικα...pff!!! Τελικα δεν βγηκα εχθες..Σημερα θα τον δω... :P Eσυ τι ακριβως παθαινεις?????Υποφερεις και εσυ απο πανικο??
- 22-08-2012, 14:56 #47
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο σε καταλαβαινω.Πλην αυτο με το στομαχι ειχα ακριβως τα ιδια...ειδικα η ατονια,δυσπνοια,ζαλαδα και πιεση στα αυτια με τσακιζαν.Βεβαια εγω ειχα και εντονη αποπραγματοποιηση/αποπροσωποιηση,φοβος τρελας και γενικοτερα απο οτι καταλαβα φοβο για καθε ψυχικη <<ασθενεια>>.Εκανα πανικους και δεν μπορουσα να βγω εξω απο το σπιτι μου ουτε για το τετραγωνο γιατι ενιωθα οτι μου κοβοταν η ανασα και ζαλιζομουν. Ετσι οπως καταλαβες ανεπτυξα και αγοραφοβια.Τωρα αυτα εχουν φυγει πανω κατω,αν και εχουν μεινει περιεργες σκεψεις και εντονο βαρος στο στηθος.Βεβαια τα παλεψα χωρις αντικαταθλιπτικα ,μονο με ζαναξ και τωρα παιρνω το βραδυ μονο το μισο των 0,25 οποτε και γι αυτα που παιρνω καλα ειμαι σχετικα :) Εγω πανικους παθαινα απο 12 χρονων ,αλλα για πολυ μικρα διαστηματα και ποτε δεν εμπαινα στην διαδικασια να το σκαλισω το προβλημα και ετσι τωρα εκανε το μεγαλο μπαμ δυστυχως !! Αλλα καποτε θα γινοταν και αυτο!Θα σου φυγουν τα ψυχοσωματικα να ξες,ειναι το μονο σιγουρο και δεν στο λεω για να σε ηρεμησω.Ειναι ενας εφιαλτης αλλα θα τελειωσει.;)Να βγεις και να περασεις καλα!!!Για την καρδια που σε πιανει τωρα,πιστευω οτι το ξες κιολας και στο εχουν πει απειρες φορες ειναι οτι δεν προκειται να παθεις τιποτα,οσο και αν <<θελεις>>.Ο πανικος δεν ειναι τιποτα παραπανω απο την καταστροφικη ερμηνεια ορισμενων ακακων συμπτωματων ! οταν σε πιανει αυτα με την καρδια να κανεις αναπνοες,δηλαδη να εισπνεεις για 5 δευτερολεπτα και μετα να εκπνεεις στ ιδιο χρονικο διαστημα κ αυτο να το κανεις 2 λεπτα,βοηθαει ! :) Απασχολησε τον εαυτο σου οσο γινεται και μην δινεις σημασια και αναλυεις ο,τι συμβαινει στο σωμα σου! Θα βαρεθουν και θα φυγουν!!!!;)
22-08-2012, 15:01 #48
07-09-2012, 13:07 #49
Μετά από 10 εβδομάδες θεραπείας με ladose 20mg, τα πράγματα για μένα έχουν βελτιωθεί πολύ. Οι ζαλάδες έχουν φύγει, οι κρίσεις πανικού έχουν φύγει, κάποια συμπτώματα του άγχους παραμένουν ακόμα αλλά με μικρότερη ένταση και το κυριότερο...Έχω ήδη χάσει 12 κιλά. η διάθεση μου έχει βελτιωθεί αρκετά και βγαίνω έξω από το σπίτι σχετικά άνετα πλέον. Τελικά αυτό το χάπι δείχνει να είναι θαυματουργό. Απλώς είναι όντως πολύ μα πολύ αργό στην αρχή. Ελπίζω και οι υπόλοιποι να έχετε την αναμενόμενη βελτίωση.
13-03-2015, 11:26 #50
Egw to pernw 20 meres Twra Kai den exw dei diafora shmera MIT auksise Kai th dosh se 40 mg ! Auta pou exw einai auta akrivws pou leei Kai h Karol! Foyskwma Kai repsimata ! Pote tha aisthanthw kala !? Voitheia Peite Mou !
13-03-2015, 16:24 #51
Κάνε υπομονή.
Τα περισσότερα κάνουν από 2 βδομάδες ως 2 μήνες.
Εγώ ήμουν στην τυχερή κατηγορία που μου είχε κάνει 2 μήνες.
Σχεδόν 2 μήνες ήταν σαν να μη το παίρνω αλλά μετά μου άλλαξε την ζωή πραγματικά.
Τώρα που το ξαναπήρα (το χα κόψει) έκανε 12 μέρες γιατί το χα ξαναπάρει.
Και εγώ αγχωνόμουν και ρώταγα τον ψυχίατρο μου τότε και μου έλεγε πως δεν κάνουμε εκτίμηση πριν το δίμηνο και με νευρίαζε και μου είχε προτείνει να πάρω μερικά ζάναξ που δεν πήρα τότε.
Απλά σκέψου ότι κάθε μέρα θα γίνεσαι όλο και καλύτερα και ας μη το νιώσεις αμέσως
13-03-2015, 17:29 #52
13-03-2015, 17:34 #53
Μου έδωσες ελπίδες σε ευχαριστώ
14-03-2015, 00:13 #54
Εγώ το πήρα για άγχωδη καταθλιπτική με κρίσεις πανικού και αγοραφοβία.
Για όλα δηλαδή.
Με είχε κάνει 60-70% καλύτερα.
Για μένα ήταν παραπάνω από όσο είχα τολμήσει να ελπίζω.
Cipralex όχι ladose αν και είναι παρόμοια.
Το anafranil θεωρείται πολύ δυνατό και πολύ καλό αλλά με πολλές παρενέργειες.
Τα ssri πιο ελαφριά αλλά εξίσου αποτελεσματικά με πολύ λιγότερες παρενέργειες.
Μου κάνει εντύπωση που γιατρός σου έδωσε αναφρανίλ.
Το δίνουν ως 3η ή 4η επιλογή αφού δοκιμάσουν 1-2 ssri και κάποιο άλλο γιατί κάνει παρενέργειες.
Έπαιρνα την φουλ δόση του cipralex 20mg.
Τώρα που το ξαναξεκίνησα είμαι αρκετά καλά αλλά ξέρω ότι θα του αφήσω πάλι 2 μήνες πριν δω ακριβώς τι θα μου κάνει.
14-03-2015, 10:12 #55
Mou to edwse gt ths eipa oti thelw na ginw grhgora kala Kai epeidh eixa ksekinisei me cipralex apo allo giatro meta allaksa psuxiatro Kai Mou edwse anafranil! To thema einai oti exw agxwdhs diataraxh me kriseis panikou pou me peirazoyn Kai Mou Kanoun kolitida Kai nevrwsh stomaxou ! Dwse Mou elpides ! Thelw na fugei auto to uper metro agxos fenetai na ksereis kala ta farmaka!eixes xasei kila apo Olo auto?
14-03-2015, 10:14 #56
Twra Mou edwse ladose gt Pragmatikaaaaaa ths eipa oti to anafranil Mou ekane tromeres parenergeies
14-03-2015, 11:38 #57
Εσύ τι ψυχοσωματικα είχες γιατι να δεν είχες ήσουν εύκολη περίπτωση !
14-03-2015, 13:10 #58
Εγώ είχα κυρίως ταχυπαλμίες όλη μέρα, όταν αγχωνόμουν δακρύζαν τα μάτια μου πολύ εντονα, έσπαγε η φωνή μου, μου ερχόταν να βάλω τα κλάματα (ευ συγκινησία) και φυσικά κρίσεις πανικού που από μόνες τους ήταν όλα τα λεφτά.
Η αλήθεια είναι ότι όταν μου έγραψε τα cipralex διάβασα για όλα τα διαθέσιμα αντικαταθλιπτικά και πριν τον ψυχίατρο δοκίμασα και όλα τα φυτικά.
Το cipralex μου άρεσε γιατί έλεγε στις ενδείξεις πως είναι για άγχος, κρίσεις πανικού, κοινωνική φοβία κτλ κτλ κτλ
Για την κατάθλιψη είναι όντως πολύ καλό αλλά για το άγχος-κρίσεις πανικού ουσιαστικά βοηθάει στο να σου μειώσει το άγχος και φυσικά να μην έχεις κρίσεις πανικού που είναι πολύ σημαντικό.
Το αναφρανίλ νομίζω σε άγχος είναι καλύτερο γιατί είναι πιο κατασταλτικό...
Το ladose στο φυλλάδιο του στις ενδείξεις λέει μόνο κατάθλιψη και βουλιμία και δεν αναφέρει άγχος κτλ γιαυτό δε θα το προτιμούσα αν μου το προτείνανε.
Γενικά σε όποιο ψυχίατρο και αν πάω πάω διαβασμένος σε εκνευριστικό βαθμό γιατί ο καθένας λέει τα δικά του κάθε φορά και έτσι θέλω να έχω τα δικά μου φίλτρα.
Αυτή που βρήκα τώρα είναι πολύ συζητήσιμη και έτσι καταλήξαμε να ξαναπάρω cipralex ίσως και σε μεγαλύτερη της μέγιστης δόσης.
Όποτε έπεφτα σε κατάθλιψη έχανα πολύ βάρος.
Όταν τα χα πρωτοπαρει πριν 1 χρόνο περίπου είχα χάσει συνολικά 12 κιλά περίπου σε 2 μήνες.
Και δεν είχα καν περιθώριο...
Οπότε έβαλα ότι είχα χάσει + δυο τρια κιλά παραπάνω μέχρι να μάθω να τρώω με το μυαλό και όχι με την κοιλιά μου.
Γιατί το cipralex ανοίγει πολύ την όρεξη.
Και τώρα να κάτσω θα φάω 1 ψωμί άνετα ειδικά με λαδερό φαγητό...
Αλλά δε θα το κάνω θα υπολογίσω πόσο πρέπει να φάω και τέλος αυτό θα φάω...
Το άγχος πάντως κατ εμέ δε θα φύγει 100% μόνο με χάπια.
Αν και η ψυχίατρος μου πιστεύει ότι με αύξηση δόσης θα φύγει όλο...
Θέλει και προσπάθεια και κινητοποίηση...
Αλλά μέχρι πριν 20 μέρες ήμουν στα πατώματα με αυτοκτονικότητα πάλι και καμία όρεξη για το παραμικρό.
Και τώρα με τα cipralex άρχισα πάλι να έχω διάθεση για πολλά πράγματα και είναι ακόμα στην έναρξη το χάπι δεν έπιασε τη φουλ δράση του...
Έχεις και κατάθλιψη ή μόνο άγχος;
Τη ηλικία είσαι;
Με τι ασχολείσαι γιατί εγώ με το άγχος με το ζόρι δούλευα ένα μικρό διάστημα και τώρα πάλι άνεργος...
Γιαυτό περιμένω πάλι να με πιάσουν τα χάπια καλά.
Αν μένεις θεσσαλονίκη να σου προτείνω την γιατρό που πηγαίνω
12-07-2017, 10:10 #59
Καλημέρα σε όλους, ήθελα να ρωτήσω και εγώ σαν ανυπόμονη που είμαι. Διάγνωση: έντονο, υπερβολικό άγχος με ελαφριά ΙΨΔ και άτυπη κατάθλιψη, όλα τα καλά :P . Ο ψυχίατρος μου ήθελε να το παλέψω μόνη μου, τελικά πήρα Dumyrox για ένα 3μήνο τα οποία στην μέγιστη δόση 300mg είδα διαφορά όχι όσο θα ήθελα αλλά έβαλα και 10κιλά επιπλέον. Μου είπε να ξεκινήσω τα Ladose με αύξηση σιγά σιγά των Ladose και μείωση των Dumyrox. Διαβάζω καλά σχόλια, είμαι ήδη στην 5η μέρα. Θα θέλει λογικά πάλι μήνα και για να δω την διαφορά ή επειδή έπαιρνα και τα Dumyrox μπορεί και πιο άμεσα? Επίσης περιμένω να με πιάσουν στο αδυνάτισμα μιας και είναι καλοκαιράκι. Αυτά.. Δώστε μου λίγο κουράγιο ^_^
17-07-2017, 14:43 #60
Καλημέρα,
Το λαντόζ το ποσο γρήγορα θα σε πιασει εξαρτάται κυρίως απο τον οργανισμό σου..
Είναι ωραίο φάρμακο και δίνει ΠΟΛΥ όρεξη για ζωή...
Δεν δίνεται τόσο για άγχος ή ΙΔΨ (και καλά δεν έχει εγκριση) αλλά όλα τα ssri βοηθάνε σε άγχος και ΙΔΨ..
Οι ΙΔΨ γενικά απαιτούν συνήθως την μέγιστη δόση ενός φαρμάκου για να μειωθούν... το βλέπω στις δοσολογίες όλων των φαρμάκων αυτό πχ στο σιπραλεξ 5μγ για κοινωνικό αγχος-πανικο, 10-20μγ καταθλιψη. 20μγ για ιΔΨ δλδ μαξ δόση...
Με το λαντόζ θα χασεις βάρος χωρις να το καταλάβεις γιατί σου δίνει όρεξη για δραστηριότητες-κίνηση και δυστυχώς σε εμένα αλλοίωνε την γεύση δδ η γεύση μου ήταν χαλια όλα τα τροφιμα φαινόταν αγευστα..
Λαντο΄ζ τι δόση σου έγραψε; πήρες γεννόσημο ή το κανονικό;