Results 46 to 60 of 133
Thread: η μοναξια με εχει τσακισει
-
07-08-2012, 20:26 #46
Πολλές φορές η ευγένεια μεταφράζεται ως αδυναμία. Αλλά δεν πρέπει να εστιάζεις εκεί. Φέρε στο μυαλό σου ένα άτομο που είναι χαμηλών τόνων αλλά οι άλλοι το σέβονται. Σε τι πιστεύεις διαφέρει από εσένα; Είναι κάποιες μικρές συνήθειες που έχεις οι οποίες σε κάνουν ευάλωτη. Τώρα ποιες είναι αυτές δεν μπορούμε να ξέρουμε. Πιθανόν να κάνεις πάντα αυτό που θέλουν οι άλλοι, να μην εκφράζεις τις δικές σου επιθυμίες και ανάγκες, να μην δείχνεις την δυσαρέσκειά σου, να μην λες ποτέ όχι.. κλπ
- 07-08-2012, 20:29 #47
δεν πρεπει να αλαξεις χαρακτηρα, απλα να βαλεις τα ορεια.
στο σχολειο με χτυπουσανε πολυ ασχημα. ελεγα γιατι ρε γαμοτο να ειναι αυτα τα ατομα εδω, αλλαζα σχωλείο παλι τα ιδια, μεγάλωνα παλυ τα ιδια. 1000 σχολεια να αλλαζα παλυ το ιδιο θα συνεβεναι.
ξεκινησα προσφατα μια δουλεια. στην αρχη δεν ειχα καλη αυτοπεπιθηση δεν ημουν και πολυ καλα μασα μου. καπια μικροπιραγματα λεκτικα και αδιαφορια. λιγο ανεβικα ψυχολογικα ενιωσα πιο δυνατοσ μεσα μου. σταματησαν τα πιραγματα και αρχησα λιγο να συνααστρεφομε με αλλα ατομα.
Ισως να ειναι αδικο αλλα αξιζει να προσπαθησεις.
07-08-2012, 20:29 #48
δε ξερω που εκανα λαθος..μαλλον ημουν υπερβολικα καλη σε σημειο ηλιθιας..ισως ειναι και μερικα απο αυτα που ανεφερες και με εκμεταλευονταν..
07-08-2012, 20:58 #49
07-08-2012, 21:03 #50
ναι....παντα αποτελω εξαιρεση...
07-08-2012, 21:06 #51
Αυτο είναι μια εκδοχή πολύ αίολη. Πιο πιθανό βλεπω το να παίζουν άλλοι παράγοντες ρόλο, οι οποίοι είναι τελείως άσχετοι με την ψυχολογία όπως την φανταζόμαστε και αντιλαμβανόμαστε. Το συσχετίζω με οτι ξέρω άτομα, τα οποία ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ και καθόλου να μην μιλήσουν, ΠΑΝΤΑ θα είναι συμπαθητικοί ή όχι για τους άλλους. Και δεν ξέρω το γιατι, χρόνια ψάχνω να βρω εξήγηση πάνω σε αυτα τα φαινόμενα. Πάντως η αξία ενός ανθρώπου ή οι αντιδράσεις ενός ανθρώπου και τα περαιτέρω που συζητάμε παίζουν δευτερεύοντα ρόλο σχετικά με την σταση των άλλων απέναντι τους. Με άλλα λόγια εαν έχεις αυτο το "χάρισμα" του αν είσαι συμπαθής κτλ, ακόμα και ο μεγαλύτερος μακακας και κάθαρμα να είσαι, οι άλλοι θα σε βλέπουν ως αστερι κτλ. Και το αντίστροφο.
Forbidden dreams
07-08-2012, 21:11 #52
στη δικα μου περιπτωση ομως μαλλον δεν ειμαι και πολυ συμπαθης..
07-08-2012, 21:14 #53
Μην ανησυχείς, κι εγω πέρασα απο αυτο το στάδιο στην παιδική μου ηλικία και ακόμα και σήμερα δεν μπορω να πω οτι έχω και ιδιαίτερη επιτυχία στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, και οι φίλοι μου λιγοι και μετρημένοι, παρότι είμαι πολύ επικοινωνιακό άτομο και πιστευω πολύ εντάξει απέναντι σε φίλους.
Πάντως η συχνά επιθετική/νευρική μου συμπεριφορά στα μαθητικά μου χρόνια έχει τα θεμέλια. Μόνο με τσαμπουκα και ξύλο στρωνουν μερικοί, δυστυχώς. Το χεις ακούσει το "εγω ειμαι άγιος, αλλα όμως άμα με πειράξεις γινομαι άγριος"? Φυσικά δεν σου προτείνω να κάνεις το ίδιο αφου είσαι κορίτσι.Forbidden dreams
07-08-2012, 21:22 #54
Και πάλι μην ανησυχείς, βράζουμε και άλλοι στο ίδιο καζάνι. Οτι φιλίες έχω κάνει τις έχω κάνει Δύσκολα ! Αντίθετα κάποιοι άλλοι γνωστοί μου παρότι κωλοχαρακτήρες ξερουν χιλιάδες κόσμο και τυγχάνουν συμπάθειας απο όλους. Τωρα, πολλά θα ακούσεις οτι δήθεν φταιει το στυλ τους, ο τρόπος που κινούνται κτλ, δλδ τρίχες...
Η συμβουλή μου πάντως είναι μια : Αγάπα τον εαυτό σου !
Τέλος, το οτι είσαι κορίτσι είναι ενα θετικό στοιχείο που σε βοηθάει να κάνεις ευκολότερα δημόσιες σχέσεις.Forbidden dreams
07-08-2012, 21:31 #55
και τι να κανω;πως στρωνουν μερεικοι;ξερεις πιστευω οτι τελικα επρεπε να τους ειχα ριξει ξυλο.μαλλον ετσι θα ειχαν καταλαβει.μια φορα ειχα ριξει μπουνια σε εναν που με πειραζε συνεχεια.απο τοτε ουτε που ξανα ασχοληθηκε μαζι μου...μαλλον αυτο επρεπε να κανω και με τους υπολοιπους...!
07-08-2012, 21:33 #56
Συμφωνώ ότι υπάρχουν άτομα που είναι συμπαθητικοί στους περισσότερους, λόγω χαρακτήρα συμπεριφοράς δεν ξέρω τι και τους είναι πολύ εύκολο να κάνουν φιλίες, χωρίς να κάνουν ιδιαίτερη προσπάθεια. Το να είσαι αντιπαθητικός στους περισσότερους όχι δεν το πιστεύω. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να μην έχουν αυτό το χάρισμα που λες, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καταδικασμένοι να μείνουν μόνοι. Και η συμπεριφορά παίζει σημαντικό ρόλο ρούλα. Αν δεν αντιδράσεις στην εκμετάλλευση, τότε θα σε εκμεταλλευτούν είναι λογικό.
07-08-2012, 21:42 #57
Δεν είπα οτι είναι καταδικασμένοι να μείνουν μόνοι, αλλα είναι εξαναγκασμένοι να προσπαθήσουν περισσότερο και να ΠΑΛΕΨΟΥΝ για να κερδίσουν αυτα που οι πρώτοι έχουν στα χέρια τους έτοιμα.
Και φυσικά συμφωνώ οτι και η συμπεριφορά παίζει ρόλο.
Τέλος, ρε συ ρούλα ήδη διαβάζοντας το νημα βλέπω οτι 3-4 άτομα σου έχουν στείλει αιτήματα για γνωριμία-φιλία. Οπότε δεν μπορεις να λες οτι εισαι εντελώς μόνη. Ξαναλέω οτι σαν κορίτσι είναι πιο ευκολο να κάνεις δημόσιες σχέσεις.Forbidden dreams
08-08-2012, 07:44 #58
Ρούλα, το πρόβλημα κοινωνικής αποδοχής που περιγράφεις ειναι γνώριμο σε όσους εχουν τα χαρακτηριστικα που περιγραφεις, του ήσυχου, κλειστου, ήρεμου, ντροπαλού, καλοσυνάτου. Βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα της αποφυγης που ειναι τελικα απόρριψης ακόμα και από άτομα ώριμα, σοβαρα που έχουν καποιο επίπεδο στις διαπροσωπικες σχεσεις. Η απογοητευση ειναι πολύ μεγαλη αμα προέρχεται από άτομα που λόγω του χαρακτηρα τους ειλικρινα θα θελες παρα πολύ να κανεις παρεα μαζι τους. Κάποιες φορες δεν ξερεις πως να τους πλησιασεις και να τους κερδίσεις ή τους πλησιάζεις με τον καλύτερο σου τροπο αλλά στοι τελος σου εχουν γυρισει την πλάτη. Υπάρχουν άτομα που ποτε δε σε αναζητούν, πάντα αυτο γινεται με δικη σου πρωτοβουλία και ουσιαστικά τους παρακαλας να σε κανουν παρεα. Και στο τελος αυτα που δεν μπορεις να κανεις τα φανταζεσαι με αποτελεσμα να φτιαχνεις μεσα σου ενα φανταστικο κόσμο στον οποιο ζεις και χαιρεσαι που όμως σε αποκοβει απο την πραγματικότητα. Μια πραγματικοτητα όμως που σε θλιβει λόγω της απομόνωσης. Θελεις να κανεις τοσα και τοσα, κρυβεις μεσα σου ενα τεραστιο δυναμισμό και όμως λόγω της καταστασης αυτης δεν μπορεις να κανεις τιποτα επειδη σε σου δινουν την ευκαιρια. Αυτος που τους δειχνεις τους κανει επιφανειακους μαζι σου και δεν σου δινουν την ευκαιρια να τους γνωρισεις.
Μίλησες με κάποιο ψυχολόγο? με την καταλληλη μεθοδολογια που θα αποκομήσεις από κοντα του τουλάχιστο θα βελτιωθεις, μην περιμενεις ομως να αλλάξεις ριζικα, να γινεις άλλος ανθρωπος, αλλά η ψυχολογια θα σε μάθει την καταλληλη για σενα μεθοδολογια την οποια αμα ακολουθησεις θα δεις διαφορα. Με το να βαζεις από μονη σου στοχους χωρις τετοια μεθοδολογια και με το να ακους απλά ενθαρρυντικα λογια ειτε εδω ειτε αλλου (χρησιμα ειναι κι αυτα) θα πελαγοδρομεις. Η προσπάθεια για αλλαγη πρεπει να μπει σε καποιο πρόγραμμα, σε καποιο καλούπι. Καποιοι θα πουν μα αυτο στερει τον αυθορμητισμό. Συνηθως ατομα με τον χαρακτηρα που περιγραφουμε στερουνται αυθορμητισμού, μαλλο για το οτιδηποτε πουν ή κανουν το σκεφτονται καλά από πριν και αυτο που βγαινει προς τα εξω τελικα ειναι κινηση σαν ρομποτ ή ποίημα. Κανοντας βηματα μεσα από τη διαδικασια της ψυχοθεραπειας θα σου ρθει κι ο αυθορμητισμος. Ζητησε τη βοηθεια καποιου καλού ειδικου τωρα που λόγω ηλικιας εισαι πιο δεκτική στις αλλαγες. Κατα τη γνωμη μου δεν υπάρχει άλλος τροπος, αλλιως θα πελαγοδρομείς.
Επισης σαν κοπέλα φρόντιζε τον εαυτο σου, την εξωτερική σου εμφανιση, να αρεσεις. Υπάρχουν αρκετοι αντρες που δε θα χαν προβλημα να χουν σχεση με χαρακτηρα σαν και σενα. Μια σχεση θα σε φτιαξει ψυχολογικά.
Σπουδάζεις κάτι? ελπίζω α μη μου απαντησεις ότι η κατασταση αυτη σου εριξε την αποδοση, δεν μπορουσες να διαβασεις. Ειναι εδω που κανουν το λαθος ατομα με τετοιο χαρακτηρα. Αφηνουν το προβλημα να επηρεασει αρνητικα αλλες οψεις της ζωης τους, στερουν δλδ τον εαυτο τους από επιτυχιες αν και εχουν τις ικανότητες επειδη δεν λενε ετερον εκατερον. Η ζημια γινεται δυστυχως αντιληπτη χρονια μετα. Κάνε τη διακριση, μην αφηνεις το ενα να σου επηρεαζει το άλλο.Last edited by ioannis2; 08-08-2012 at 08:10.
γιάννης
08-08-2012, 09:16 #59
Τη μοναξιά όταν της δίνουμε μεγάλη σημασία γίνεται ακόμη πιο μεγάλη. Γίνεται αφόρητη κι εμείς δυστυχείς. Πόσοι δεν την αποζητούν για να είναι καλύτερα; Η μοναξιά σου δεν θα μειωθεί με δυο μηνύματα απεγνωσμένα, βρες διέξοδο αλλού. Βρες κάτι να ασχοληθείς, να σου κλέβει χρόνο και σκέψη, όχι απαραίτητα δουλειά. Πήγαινε π.χ. για περπάτημα, ξέρεις πόσοι μόνοι περπατάνε; Οι περισσότεροι. Δεν θα είσαι λιγότερο μόνη απλά δεν θα το μεγεθύνεις. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν την παρέα σου, είναι όμως κάπου έξω μόνοι τους κι αυτοί. Μην τους ψάχνεις με το κερί... θα έρθει ώρα που θα θες να είσαι και λίγο μόνη.
κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
ΣΕΦΕΡΗΣ
08-08-2012, 12:14 #60
Σε καταλαβαινω, ακριβως το ιδιο εχει η αδελφη μου..περναει ακριβως τα ιδια με εσενα..αλλα το προβλημα της αδελφης μου ειναι αλλο...ειναι η συμπεριφορα της, ειναι οτι πνιγει τον αλλον με τον που τον γνωριζει...ελπιζω να μην κανεις τα ιδια λαθη! Δεν πειραζει..θα ξανα προσπαθησεις..ξανα και ξανα...μην τα παρατας! Εχεις περασει σε καποια σχολη? πας σε καποια ιδιωτικη? γενικα με τι ασχολεισαι?