η μοναξια με εχει τσακισει - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789
Results 121 to 133 of 133
    Senior Member
    Συμπλήρωση.
    Η δική μου μοναξιά -αν και είναι περίπλοκο θέμα- απλοποιημένα οφείλεται στους βλάκες που νομίζουν ότι ξέρουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουν.
    Πάνω σε αυτό που είπα προηγούμενα, το να ζηλεύει κανείς κάποιον που είναι δυστυχισμένος είναι η μεγαλύτερη βλακεία. Μπορεί να υπάρξουν πολλά επιχειρήματα γι' αυτό, (και να σου εξηγήσουν ότι έχουν δίκιο) αλλά η βλακεία παραμένει!

Junior Member
    ..........
    Last edited by xrg; 13-08-2012 at 13:04.

τα οικογενειακα προβληματα δεν προκειται να λυθουν ποτε.η κατασταση ειναι ετσι πολλα χρονια απλως,οσο περναει ο καιρος χειροτερευει.το χω παρει αποφαση.το προβλημα θα λυθει μονο οταν φυγω απο το σπιτι.κατα τα αλλα,σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.

Junior Member
    Το μόνο που έχω να πω σε όλους παιδια είναι να είστε δυνατοι γιατι είμαστε πολλοί!!και θα πρότεινα σε όλους να διαβάσουν ένα βιβλίο που εγώ διαβάζω καθε μέρα και μου αρέσει πολυ..λέγεται γράμματα σε ένα νέο ποιητη..πιστεύω θα σας αρέσει πολυ.. ..του ραινερ Μαρία ριλκε..Λέει για την μοναξιά και τους μοναχικούς ανθρώπους..

Junior Member
    κοιτώντας τους γύρω μας που έχουν παρέες απογοητευόμαστε που εμείς δεν έχουμε φίλους και νιώθουμε μοναξιά. μέχρι σήμερα πίστευα ότι είμαι η μοναδική 20χρονη που δεν έχει παρέες. τελικά είμαστε πολλοί μόνοι. . . :-\

Junior Member
    Διαβασα το γραμμα σου και στεναχωρεθηκα πολυ.Ειμαι και εγω σαν εσενα,ντροπαλη και εσωστρεφης με τη διαφορα οτι μιλαω στους γονεις μου και απο κει που δεν το περιμενα με στηριξαν και με βοηθισαν,μου εδωσαν τις καλυτερες συμβουλες.Δεν εχω και τις αριστες σχεσεις με τους γονεις μου αλλα κορη τους ειμαι,ειναι καθικον τους να ακουσουν το προβλημα μου και να με βοηθισουν!Κανε το ιδιο.Δεν χανεις τιποτα!
    Εχεις αδερφια?'η κοντινα ξαδερφια?Αν ειναι κοντα στην ηλικια σου μπορουν να σε ακουσουν,να βγουν μαζι σου,να σου γνωρισουν τιην παρεα τους!
    Εισαι πολυ μικρη και ειναι τοσο ασχημο να εισαι σε τετοια κατασταση.Σιν οτι εμεις τα κοριτσια εχουμε και ορμονες που μας επιρεαζουνε αρνητικα και μας προκαλουν πολλες φορες θλιψη!
    Να ξερεις οτι το πρωτο βημα για καλυτερη ζωη ειναιψ να αγαπησεις τον εαυτο σου να αποκτησεις αυτογνωσια και να δεις που εισαι καλη.Αν το κανεις αυτο θα νιωσεις καλυτερα για τον εαυτο σου,θα δεις!

ΑΥριο και εγω θα ειμαι στην αθηνα ξανα..σκεφτομαι οτι και εγω θα ειμαι ενας ξενος σε μια πολη χωρις κανεναν φιλο εκει και θα ειμαι δουλεια και σπιτι σπιτι και δουλεια...

ειναι πιστευω οτι χειροτερο να εισαι μονος και ντροπαλος.γιατι οι ντροπαλοι τις περισσοτερεςφορες ειναι και μονοι.μου ειναι δυσκολο να ξεπερασω τις ανασφαλειες μου και τις σκεψεις που με κανουν να νοιωθω ακομα χειροτερα.μακαρι να τα καταφερω καποτε.εχω αδερφια.εναν κοντα στην ηλικια μου και μια αδερφη μικρη.με τον αδερφο μου μπορω να πω οτι μιλαμε,οχι και πολυ συχνα ομως γιατι αυτος εχει τις δικες του παρεες και ασχολειται μονο με εκεινους.και καποια ξαδερφια εχω κοντα στην ηλικια μου αλλα δε κανουμε παρεα.εχω μιλησει στη μητερα μου για τα προβληματα μοναξιας που εχω και μου ειπε οτι πανω κατω μου λενε ολοι.να βγαινω πιο συχνα,να ειμαι πιο ανοιχτη και τετοια.με ποιον να βγω ομως αμα δεν εχω κανεναν;μονη βγαινω αλλα αυτο δεν οδηγει πουθενα...

Junior Member
    γιατι δεν δοκιμαζεις να βγεις με τον αδερφο σου?Αν ντρεπεσε την παρεα του πες του να τους καλεσει σπιτι σας για καμια ταινια πχ και να ναι λιγα ατομα.Θα σε σπιτι σου στο περιβαλον σου,θα νιωσεις πιο ανετα και ετσι θα κανεις ετσι μια μικρη αρχη.

αχ αχ αχ ο καθένας το μακρύ και το κοντό του, έχουμε γέλιο εμείς οι άνθρωποι, λοιπόν κοριτσάκι μόνο το γέλιο θα μας σώσει, δες τη ζωή με χιούμορ, είσαι μόνη ε και;;;;;;;;; Σιγά το πράμα!!!!!! Όλοι μόνοι είμαστε μέσα στα σπίτια μας, έξω στο δρόμο, παντού. Ξέχνα απόπειρες, είχα φίλο που έκανε τα ίδια , τώρα έχει γίνει ο πιο κεφάτος άνθρωπος του κόσμου. Άκου: Εύχομαι η ζωή σου να είναι μόνο με τέτοια προβλήματα, θα είσαι πολύ τυχερή. Μην βλέπεις τη μοναξιά σου σαν το κακό πνεύμα που πρέπει να ξορκίσεις, γίνε φίλη με αυτήν, αγάπησέ την, μην τη διώχνεις μακριά, άφησέ την να σου κάνει παρέα, την έχεις ανάγκη,γιατί αυτοκτονείς, άκουσε αυτό που έχει να σου πει, μην κλείνεις τ' αυτιά σου, την λύση την έχεις μέσα σου κοριτσάκι, μην ακούς κανέναν, μόνο την μοναξιά σου!!!!!
    Και μην ξεχνάς: η ζωή είναι ένα θαύμα, αξίζει σεβασμό και αγάπη, αγάπησε τον εαυτό σου ως εκεί που δεν παίρνει άλλο,είσαι τυχερή που είσαι γυναίκα!

Ντροπαλοσύνη, κλειστός χαρακτήρας και ανασφάλειες/φοβίες έχουν ειναι αιτιες της μοναξιάς. Τετοιοι χαρακτηρες που κατα τα λοιπα μπορει να ναι χρυσοι ανθρωποι κατανταν μονοι. Άλλο το να επιλέγεις να εισαι μονος, να σ αρεσει αυτος ο τροπος ζωης και να το φχαριστιεσαι - υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι - και άλλο η επιθυμία σου ειναι να σαι αποδεκτός, να έχεις φιλους και να διασκεδαζεις μαζι τους και η επιθυμία λόγω χαρακτηρα να μενει επιθυμία, να βιωνεις δλδ χασμα μεταξυ αυτου που επιθυμεις και αυτου το οποίο είσαι. Ειτε ο τροπος που χρησιμοποιεις ο οποιος περναει μεσα από το χαρακτηρα σου και τον χρωματιζει δε βοηθα (πχ φτιαχτο απο πριν, ελλειψη αυθορμητισμού, υφος μελαγχολικο χωρις δυναμισμο όταν απευθυνεσαι στους άλλους, πρωτο καλο βημα και μετα αδρανεια και περιμενεις απ τους άλλους) ειτε απευθυνεσαι σε λαθος άτομα (πχ ατομα που σε ενθουσιαζουν σαν χαρακτηρες με τους οποιος όμως δεν εχεις κατι κοινο).

Cina, τετοιος χαρακτηρας ειναι η Ρουλα. Το να αγαπήσω τον εαυτο μου όπως ειναι δε σημαίνει ότι δε θα τον βελτιώσω. Το "ως εκει που δεν παιρνει άλλο" μπορει να αυξηθει ως χωρος μέσω βελτίωσης, η ψυχολογια μπορει να βοηθησει. Όμως κάπου συμφωνω μαζι σου, σε αυτη την ηλικία ήδη έχει διαμορφωθει ως χαρακτηρας και η ριζική αλλαγη για τη συνεχεια ειναι ψευδαισθηση, οι πιο παλιοι στο φορουμ ξερουν καλύτερα τι θελω να πω, απλα΄θα παλευει για βελτίωση και θα δει βελτίωση αμα εχει θεληση, δεν προκειται όμως να γινει αλλος ανθρωπος.

Ως γυναικα να φροντιζει τον εαυτο της ως γυναικα επειδη μου φαινεται τον παραμελει. Θα εχει παραπανω ελπίδες για σχεση. Αμα ειναι εμφανισιμη και καλος χαρακτηρας δε νοιαζει τον αντρα αν ειναι ντροπαλή ή κλειστη ή έχει ανασφαλειες, νοειται να ναι σε λογικα πλαίσια. Μου φαινεται όμως πως λόγω της καταστασης αυτης, λαθος της, έχει παραμελήσει άλλες πτυχες της ζωης της όπως μόρφωση και δουλεια. Επειδη η ντροπαλοσυνη και η μη αποδοχη ριχνουν την αυτοεκτιμηση και ετσι το άτομο παρα το ότι μπορει να χει τις ικανοτητες θεωρει διαστρεβλωμενα τον εαυτο του ανικανο και ετσι θα τον εντοπισεις να ασχολείται με αντικειμενα κατωτερα των δυνατοτητων του.
    Ρούλα, δες και καποιο καλό ψυχολόγο, υπαρχουν καλοι ψυχογοι που μπορουν να σου προσφερουν, τα σκορπια λόγια ειτε εδω ειτε απ αλλου καλα ειναι αλλά από μονα τους δεν αρκουν. Ο ψυχολογος θα σε βαλει σε "προγραμμα" μεθοδικα και μεσα απ αυτο θα δεις αλλαγες.
    γιάννης

Senior Member
    Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος για να γνωρίσει ανθρώπους είναι να συναναστρέφεται με ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν άλλους ανθρώπους και θέλουν να κάνουν παρέα με άτομα που περνάνε ευχάριστα.
    Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να κάνουμε φίλους και παρέες εφόσον το θέλουμε. Αυτό βέβαια είναι δύσκολο να γίνει αν είμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας.
    Οπουδήποτε συμμετέχουμε, όπου συμμετέχουν και άλλοι άνθρωποι υπάρχει περίπτωση να κάνουμε γνωριμίες και να προκύψουν φιλίες.
    Όταν σπουδάζουμε, όταν εργαζόμαστε, όταν γυμναζόμαστε ή αθλούμαστε, όταν παρακολουθούμε κάποιο σεμινάριο, όταν ασχολούμαστε με ένα χόμπυ που δεν είναι μοναχικό, είναι άπειρες οι περιπτώσεις που συναντάμε άτομα με ίδια ενδιαφέροντα. Στις περισσότερες δε από αυτές -τουλάχιστον σύμφωνα με την δική μου εμπειρία - κάποιος ή κάποιοι από μια ομάδα όπου συμμετέχουμε θα προτείνουν μια έξοδο ομαδική ή θα πιάσουμε κουβέντα με κάποιους από αυτούς.
    Θέλω να πω, πως οι ευκαιρίες πάντα υπάρχουν. Από κει κι έπειτα, αν δεν μας ξανακαλέσει κανείς ή μας αποφεύγουν όλοι, σίγουρα κάτι κάνουμε λάθος. Καλό είναι να βρούμε λοιπόν τι φταίει.
    Είμαι από αυτούς που μου αρέσει να γνωρίζω συνεχώς καινούργιους ανθρώπους και το κάνω εύκολα. Εντοπίζω μάλιστα πολύ γρήγορα με ποιους από αυτούς ταιριάζω. Έχω γνωρίσει ανθρώπους ντροπαλούς, που παρόλ' αυτά και παρέες έχουν και ευχάριστοι είναι στην παρέα αφού εξοικειωθούν.
    Αυτοί όμως που σίγουρα αποφεύγω (και δεν είμαι η μοναδική), είναι αυτοί που παραπονιούνται συνεχώς, που όλα τους φταίνε, που βλέπουν πάντα το ποτήρι μισοάδειο, που δεν ξέρουν να γελάνε, που δείχνουν να βαριούνται τη ζωή τους.
    Και δεν είναι απαραίτητα πιο δυστυχείς από άλλους, απλά είναι μίζεροι και γκρινιάρηδες.
    Δεν ξέρω αν βοήθησα, πάντως στη συμπεριφορά και τη στάση κάποιου εντοπίζω εγώ το πρόβλημα.

Junior Member
    Μα ακριβως αυτο που ειπε ο ioannis2 στην τελευταια παραγραφο.Τα λεει ολα εκει και συμφωνω απολυτα.

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789