Results 1 to 15 of 16
Thread: Υπάρχει ψυχολογική εξήγηση;
-
27-02-2014, 23:39 #1
Υπάρχει ψυχολογική εξήγηση;
Γεά σας,
Έχω μια απορία εδώ και αρκετό καιρό και είπα να σας την εκφράσω.
Αρκετές φορές συμβαίνει να έχω μια έντονη αίσθηση ότι μέσα στο επόμενο λεπτό θα συναντήσω ένα συγκεκριμένο άτομο. Και όντως συμβαίνει. Νιώθω έντονη αγωνία και ξαφνικά βλέπω το συγκεκριμένο άτομο μπροστά μου.Το έχω πάθει πολλές φορές με το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Υπάρχει κάποια εξηγήση; Το παθαίνω ακριβώς λίγα δευτερόλεπτα πριν συναντηθούμε. Δεν είναι ότι το έχω στο μυαλό μου όλη μέρα.
- 28-02-2014, 00:01 #2
ναι υπαρχει οταν κατι το θες πολυ στο τελος αρχιζεις κ το ελκεις χωρις να το καταλαβενεις παντα
28-02-2014, 00:27 #3
Συμφωνω με την απάντηση του Αλέξανδρου
28-02-2014, 00:45 #4
04-03-2014, 12:44 #5
Εγώ πάλι παθαίνω κάτι άλλο- σκέφτομαι κάποιον πολύ κι έχω έντονη αγωνία και τον παίρνω τηλ και συνήθως ή με σκέφτεται κ εκείνος την ίδια στιγμή ή δεν είναι καλά... Ντόινκγ! Χωρίς πλάκα! :)
04-03-2014, 13:02 #6
δεν συμβαινει παντα ετσι οπως το περιγραφεις.
σκεψου το το φαινομενο deja vu. ζεις κατι που εχεις την βεβαιοτητα οτι εχεις ξαναζησει, αλλα δεν το εχεις ξαναζησει και εχει ερμηνευσει ΑΚΡΙΒΩΣ η νευροβιολογια τον μηχανισμο που το προκαλει.
στο δικο σου 'φαινομενο", για να διαπιστωσεις το φαινομενο, πρεπει να γινει και η συναντηση. πριν γινει δεν υπαρχει το φαινομενο, σωστα???
εφοσον γινει λοιπον η συναντηση, εσυ σκεφτεσαι "μα πριν λιγο τον σκεφτομουν!".
που ξερεις λοιπον (κατοπιν εορτης) , οτι οντως τον ειχες σκεφτει απο πριν και δεν νομιζεις απλα οτι τον σκεφτηκες????? μην παιδευεσαι, δεν υπαρχει τροπος να το ξερεις, η αντιληψη σε ξεγελα.
ο μονος τροπος να βεβαιωθεις οτι εγινε οπως το περιεγραψες ειναι να το γραψεις καπου την στιγμη που θα τον σκεφτεις και μετα την συναντηση να δεις το γραμμενο χαρτι, η να εισαι με καποιον οταν τον σκεφτεις και να του το πεις και να το θυμαται σαφως.
η αυτεπιβεβαιωση οτι οντως τον σκεφτοσουν δεν εχει ισχυ κατα την γνωμη μου.
εκτος ολων των παραπανω, θα υπαρχουν και καποιες φορες που πραγματικα σκεφτηκες καποιον και πραγματικα λιγο μετα τον ειδες.
εξηγουνται ομως με την στατιστικη και τις συμπτωσεις. στις 1000 φορες που θα σκεφτεις καποιον (τυχαιο το νουμερο), καποια απο αυτες, οντως θα τον δεις.
04-03-2014, 13:12 #7
- In this old house where every door is open
προμνησια λεγεται νομιζω.
04-03-2014, 14:22 #8
Πολλά μπορεί να συμβαίνουν.
Το τυχαίο και η σύμπτωση εξηγούν κάποια πράγματα, αλλά όχι όλα.
Οι περισσότεροι έχουν βιώσει κάποια περιστατικά, επειδή όμως συνήθως δεν είναι επαναλαμβανόμενα, αποδίδονται στην τύχη.
Κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούν να εξηγηθούν αλλιώς παρά μόνο αν δεχτούμε ότι οι σκέψεις μεταδίδονται.
Για μένα είναι δεδομένο και δεν μ' ενδιαφέρει να πείσω κανέναν δύσπιστο.
Έχω ασχοληθεί αρκετά με αυτά τα θέματα και γνωρίζω από προσωπική εμπειρία, ότι η τηλεπάθεια υπάρχει και μάλιστα εξασκείται, όπως και άλλες ψυχικές-νοητικές ικανότητες, όπως η τηλεκίνηση (αυτό είναι κομματάκι πιο δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο).
Έχω κάνει ασκήσεις μετάδοσης της σκέψης και με άτομα που δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να το κάνουν και έμειναν έκπληκτοι.
Είχα όμως πολύ καλό δάσκαλο, μια "προικισμένη" φίλη. Με το που σε βλέπει, σου διηγείται όλη τη ζωή σου. Δεν κρύβεσαι με τίποτα.
Αυτό που χρειάζεται είναι λίγη συγκέντρωση και κάποια μέθοδος ελέγχου-μπλοκαρίσματος της λογικής που προσπαθεί να μας σαμποτάρει.
Αυτό δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση, ότι όσοι "ασχολούνται" με το αντικείμενο, προκειμένου να πλουτίσουν, είναι προικισμένοι ή έστω εξασκημένοι. Οι περισσότεροι είναι απατεώνες.
Έχουν γίνει πολλά πειράματα με "ψυχικούς" επί εποχής ψυχρού πολέμου (προφανώς γίνονται ακόμη) από Ρωσία και Αμερική, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση όταν διάβαζα ένα βιβλίο πάνω στο θέμα, είναι ότι ένας από τους μεγαλύτερους "τηλεπαθητικούς" που είχε χρησιμοποιηθεί στην τότε Σοβιετική Ένωση, όταν ρωτήθηκε πώς τα κατάφερνε, είχε απαντήσει ότι είχε απλώς εξασκηθεί πάνω σ' αυτό. Τότε μου φαινόταν δύσκολο να το πιστέψω, γιατί νόμιζα ότι πρόκειται για ένα "χάρισμα" που κάποιοι γεννιούνται με αυτό.
Αργότερα κατάλαβα τι εννοούσε.
04-03-2014, 14:47 #9
το 'κατι αλλο" που μπορει να ισχυει περα απο τα προφανη (δλδ τις συμπτωσεις), προσωπικα δεν το αποκλειω, απλα το αμφισβητω και το τοποθετω στον χωρο του "άγνωστου".
δηλαδη στην περιοχη των φυσικων και οχι των μεταφυσικων φαινομενων, που απλα δεν εχουν εξηγηθει ακομα επαρκως.
αυτο δεν τα κανει "μαγικα" ωστε να τα εκμεταλλευεται ο καθε τσαρλατανος, ουτε τα κανει ανυπαρκτα ομως.
το θεμα για μενα ειναι οτι δεν εχει αποδειχθει κατι μετρησιμο και εξηγησιμο ακομα, ενω ειμαι βεβαιη οτι εξηγηση υπαρχει και ισως καποτε γινει απτή, οπως στο παρελθον εξηγηθηκαν ΑΠΕΙΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ που θεωρουνταν απο τους προγονους μεταφυσικα...
οσο δεν υπαρχει η πληρης εξηγηση καποιων φαινομενων, αφενος μπορει να καταχωρουνται σε αυτα ,πολλες συμπτωσεις , υποβολες, επιβολες και διαφορα αλλα, αφετερου θα υπαρχει εκμεταλλευση απο επιτηδειους και ελξη προς αυτα πολλων απαιδευτων ,και αφελων...
δεν αμφισβητω τις εμπειριες σου, σε θεωρω σοβαρα σκεπτομενο, μορφωμενο και ευφυες ατομο, ουτε αφελη, ουτε αλαφροισικωτη, σε τετοια θεματα ομως, τοσο ρευστα και αναποδεικτα, εμπιστευομαι μονο προσωπικη εμπειρια (και παλι με αμφισβητηση) και κυριως, επιστημονικες εξηγησεις.
04-03-2014, 15:48 #10
η παρακατω εξηγηση είναι αυτή που εχω ακουσει κι εγω από ανθρώπους που το χουν ψαξει!! είναι κατι σαν να μπερδευεις τον χρονο της μνημης σου, δεν εχεις μαντικες ικανότητες, απλα η μνημησου μπερδευει το χρονικο σημειο της κάθε εικονας !!
Δεν κατηγορω κανενα!! ουτε λεω ότι λες ψεματα φιλεμου "μερλ" ,ουτε σε λεω μέντιουμ , η τσαρλατανο!! για σενα είναι αληθεια!! είναι κατι που σου σημβαινει για αυτό κι νευριάζεις σαν σου λεμε ότι δεν είναι ετσι.
αλλα -σορρυ για τοθρασσος απλα λογο καποιας παρονιας φασης πριν χρονια γραφω στο θεμασου!- κι η αντιδραση του ανθρωπου ηταν σαν την δικιασου, πνιγοταν από το δικιοτου!! απλα ο ανθρωπος το ζουσε, ελεγε αληθεια το πιστευε!! όμως όταν εκανε αυτά που λει κι η κοπελα από κατω, ειδε ότι δεν είναι ετσι κι απλα παραδεχτηκε την αληθεια!!
Υ/Γ/ χωρις να θελω να προσβαλω, αλλα ,, αν το ελεγα εγω αυτό,, δεν θα λεγανε ολοι ότι "καλαα , από τις ουσιες το εχει καψει τελειως αυτος!! εγινε κι μέντιουμ!" ε?
04-03-2014, 16:01 #11
Δεν υπαρχει Ψυχολογικη εξηγηση , Υπαρχει μεταφυσική εξηγηση ,και λέγεται ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ ! ψαξε στα αναλογα λινκ ,
εδω στο φορουμ ατομα με διαφορα προβληματα ερχονται συχνα σε "επαφη" με τετοιες ιδιότητες ,αλλα ειναι περιστασιακές και μη ελεγχόμενες και κυριως τα ατομα με προβληματα υγειας ειναι τοσο επικεντρωμενα στο προβλήμα τους που ειναι πολυτέλεια να σχοληθουν με αυτες τις "εκδηλωσεις" , μεταφυσικες η παραψυχολογικες για καποιους
04-03-2014, 17:14 #12
04-03-2014, 17:55 #13
(βέβαιος )
τα ορια μεταξυ των παραισθησεων και των μεταφυσικων ιδιοτητων ειναι δυσδιάκριτα ,
ποσο μαλλον όσο η επιστημη δεν εχει επισημα δεχθει αυτες τις ιδιοτητες (και δεν υπαρχουν και επίσημοι ορισμοι συνακόλουθα..)
Εξ' ορισμου παντως δεν αντιδιαστέλονται καποιες ιδιότητες με παραλληλα ενδεχόμενα προβλήματα (το ζητημα βρισκεται στη διαχείριση περισσοτερο) ,
εξ άλλου ακομα και η λαικη παραδοση θελει τον τρελο να "λεει αληθειες" ,να εχει ενορατικες καταστασεις που αποκαλύπτουν κρυφά και μελλούμενα !!
04-03-2014, 18:24 #14
(σορι)
συμφωνω, αλλα αυτο δεν αποτελει καμια βεβαιοτητα και παλι για πραγματικες ιδιοτητες και οχι για ψευδαισθησεις.
οσο δεν γινονται γνωστα επιστημονικως και μετρησιμα ολα αυτα, οι παραισθησεις θα μπερδευονται με την αληθεια.
η λαικη παραδοση δεν λεει μονο αληθειες, πεφτει σε πολλες αντιφασεις επι το πλειστον ("το γοργον και χαριν εχει" #"σπευδε βραδεως")κλπ κλπ κλπ
04-03-2014, 23:51 #15
Πιστευω υπαρχει αλλα δεν γνωριζουμε αρκετα