Results 16 to 30 of 31
Thread: ερωτηση
-
06-08-2012, 19:46 #16
Τα ειχα παρει ολα κανονικα...αυτο π εκοψα μονη μου ηταν οι επισκεψεις στην ψυχιατρο γτ ενιωσα οτι δε με βοηθαει..μονο πως περασα τη μερα μ ρωτουσε κ γενικα δε τη συμπαθουσα κ πολυ ως φυσιογνωμια
Βρηκα τη διευθυνση ενως κεντρου ψυχικης υγειας...αυτα ειναι δωρεαν απ οσο ξερω...αλλα σκεφτομαι οτι δε θα με παρουν στα σοβαρα. Οτι το προβλημα μου δεν ειναι μεγαλο για να μ δωσει σημασια καποιος π δουλευει στο δημοσιο κ οτι τζαμπα θα παω κ θα με περιγελασουν..τι,να παω κ να πω ειμαι 22 κ δν εχω κανει σχεση ως τωρα κ νιωθω ασχημα?
- 06-08-2012, 19:58 #17
μπορεις να τους πεις αυτα που μοιραζεσαι εδω μαζι μας, οτι δε μπορεις να νιωσεις κατι παραπανω για καποιον κι οτι εχεις χαμηλη αυτοεκτιμηση γιατι δεν ειχες τις ευκαιριες να κανεις μια σχεση με καποιον.. ωστε μεσα απο τη συζητηση να λυθει και να αρχισεις να ξεδιπλωνεσαι σιγα σιγα στις σχεσεις σου. δεν ξερω πως ειναι στα κεντρα ψυχικης υγειας αλλα θεωρητικα πρεπει να δινουν σημασια στον καθενα που μπαινει εκει μεσα και εχει ενα προβλημα ειτε θεωρειται μεγαλο ειτε οχι. κι απτη στιγμη που ειναι κατι που σου προκαλει δυσφορια, θεωρειται προβλημα, επομενως ειναι δουλεια τους να σου δωσουν την απαιτουμενη προσοχη! κανε μια προσπαθεια τουλαχιστον.. δεν εχεις να χασεις κατι!
Will I ever be free?
06-08-2012, 20:04 #18
Δεν εχει κεντρο ψυχικης υγειας εδω π ειμαι :(
07-08-2012, 09:55 #19
Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να μην θέλεις να κάνεις σχέση και όλη αυτή η πίεση και το άγχος που νιώθεις να είναι επειδή πιστεύεις ότι φυσιολογικά στην ηλικία σου έπρεπε ήδη να έχεις κάνει;
07-08-2012, 11:31 #20
Το εχω σκεφτει ναι. Αλλα γιατι ζηλευω οταν βλεπω ζευγαρια? γιατι νιωθω μονη? Και γιατι καποιος να μην θελει να κανει σχεση? Αν αποδεχτω οτι δε θελω να κανω σχεση σημαινει οτι μια ζωη θα ειμαι μονη μου ετσι δεν ειναι?
07-08-2012, 11:36 #21
ΟΧΙ... δεν ειναι ετσι.
07-08-2012, 11:52 #22
Οχι, απλά μπορεί τώρα στη φάση που βρίσκεσαι να μην θέλεις για διάφορους λόγους. Μπορεί για τους περισσότερους να είναι το "φυσιολογικό" τουλάχιστον μετά τα 18 να κάνεις κάτι. Δεν σημαίνει όμως ότι σε αναγκάζει κάποιος, γιατί μέσα από τα μηνύματά σου φαίνεται να πιέζεσαι. Πρέπει να το πάρεις πιο χαλαρά.
Το άλλο που θέλω να σε ρωτήσω, αν υποθετικά, αυτός που λες ότι σου άρεσε, ενδιαφερόταν, εσύ θα έκανες κάτι;
07-08-2012, 12:14 #23
cocomero μην στεναχωριεσαι.Εισαι πολυ μικρη και σιγουρα καποια στιγμη θα βρεθει καποιος που θα σε κανει να νιωσεις ομορφα και να ερωτευτεις.Εχω περασει απο τη φαση που εισαι και εχω κανει καποιες σχεσεις σχεδον με το ζορι,με ατομα που απλα συμπαθουσα,μονο και μονο για αυτο που λες κι εσυ,για να ειμαι φυσιολογικη και με την ελπιδα οτι ισως στην πορεια αυτο αλλαξει και ερωτευτω.Αμ δε..Ενιωθα φοβερη ψυχολογικη πιεση και γι'αυτο αλλωστε δεν κρατησαν πανω απο μερικους μηνες.Κι εκει που ειχα πλεον πειστει οτι εγω δεν μπορω να αισθανθω τιποτα και προφανως καποιο προβλημα εχω..τοτε γνωρισα καποιον και αρχισα να κολλαω μαζι του.Πρωτη φορα το ενιωσα αυτο.Να τον σκεφτομαι,να αισθανομαι καλα στη σωματικη επαφη μαζι του κλπ.Βεβαια τελικα μου προεκυψε μ@λακας αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.Τουλαχιστον τωρα ξερω οτι μπορει να δυσκολευομαι να εχω συναισθηματα για καποιον αλλα γινεται!Οποτε οχι αλλες εκπτωσεις στις επιλογες..
07-08-2012, 14:39 #24
Aloha θα εκανα κατι αλλα δε ξερω κατα ποσο θα μπορουσα να το συνεχισω...ακριβως γιατι δεν ενθουσιαστηκα πολυ μαζι του εξ αρχης. Αυτο ειναι το προβλημα,..θα πιεζομουν πιστευω οπως εγινε το παρελθον οσες φορες επιχειρησα να κανω κατι με αγορι χωρις να μ αρεσει παρα πολυ. Κι αυτο ειναι κακο γιατι πολυ σπανια μ αρεσει καποιος πολυ κ συνηθως δεν αξιζει.
Κορινα ολοι αυτο μου λενε οτι ειμαι μικρη και θα ερθει...αλλα αυτο το ακουω και το σκεφτομαι εδω κ χρονια. Γιατι αυτο το θεμα με βασανιζει απ το λυκειο οπου ολες μου οι φιλες ειχαν σχεσεις κ μαλιστα ολοκληρωμενες ενω εγω μαζευα τη μια απογοητευση μετα την αλλη απο πλατωνικους ερωτες. Ειμαι πλεον 22 και στους μεγαλυτερους φαινεται οτι ειμαι πολυ μικρη αλλα ξερεις τι ειναι να εχεις τελειωσει τη φοιτητικη σου ζωη και να μην εχεις κανει μια σχεση οπως ολοι? Ξερεις πως νιωθω καθε φορα που βλεπω εναν συμμαθητη μου π με ρωταει καθε χρονο αν εχω κι εγω κανεναν κ παντα να λεω οχι και ν μ λενε αμαν...? ή να εισαι σε μια παρεα συνομιληκων κ να μιλανε για σχεσεις για σεξ, να παιζουν τα γνωστα παιχνιδια με τις ερωτησεις κι εγω να σηκωνομαι να φευγω για να μην ερθει η σειρα μ κ αναγκαστω ειτε να πω ψεμματα ειτε ν αποκαλυψω σε ολους οτι δεν εχω κανει σχεση ως τωρα...
Ειναι οτι καθε χρονο λεω πως ολο κ κατι θα μ τυχει κ ποτε δε γινεται.. κι ερχεται ο επομενος κ ο επομενος και το βλεπω πολυ ανετα να περνανε αλλα 6 χρονια κ βαλε στην ιδια ακριβως κατασταση :(
07-08-2012, 14:43 #25
07-08-2012, 18:54 #26
Ίσως να μην έχει σημασία να ενθουσιαστείς πάρα πολύ μαζί του από την αρχή γιατί όπως λες ενθουσιάζεσαι κυρίως από την εμφάνιση. Πάντως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί όντως να δημιουργήσει πρόβλημα στη δημιουργία στενών σχέσεων όχι μόνο στις ερωτικές αλλά και στις φιλικές. Μπορεί υποσυνείδητα να φοβάσαι κάποια αποτέλεσματα που μπορεί να προκύψουν από μια σχέση και αυτό να σε αναγκάζει να μην αφήνεσαι συναισθηματικά.
Το ότι έχεις ενθουσιαστεί με κάποιους λόγω εμφάνισης κυρίως και αυτοί σε φτύνανε όπως λες μου θυμίζει τα χρόνια στο γυμνάσιο-λύκειο. Δεν νομίζω να έχεις όντως ενθουσιαστεί μαζί τους, αλλά να το δημιούργησες στο μυαλό σου. Και γω θυμάμαι είχα κολλήσει με έναν που δεν ταιριάζαμε σαν άτομα και με αντιπαθούσε κιόλας! Δεν ξέρω αν λέγεται μαζοχισμός, αλλά σίγουρα δεν είναι έρωτας ούτε ενθουσιασμός. Πιστεύω το μυαλό δημιουργεί σενάρια και φτιάχνει κάτι το ιδανικό ενώ η πραγματικότητα είναι φανερή.
07-08-2012, 19:15 #27
Κι εγω που εκανα μονο για να κανω τι καταλαβα?Παλι μονη μου ειμαι,παλι ζηλευω οποτε βλεπω ζευγαρια,παλι αισθανομαι ασχημα οποτε με ρωτανε αν εχω κανεναν και λεω οχι..Και ειμαι και 27 και με πιανει και η κριση ηλικιας!
07-08-2012, 21:52 #28
Ρε κορίτσια γιατί βασανίζετε το μυαλό σας χωρίς λόγο??? τι ψυχολόγους και ψυχίατρους είναι αυτά που ακούω? Cocomero και Lucy ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ! Είναι απολύτως λογικό να νιώθετε έτσι...πάντα ο άνθρωπος στη ζωή του θέλει αυτά που δεν έχει...Η ερωτική σχέση είναι μια ανθρώπινη ανάγκη αλλά δεν είναι πίτσα που όταν τη θες την παραγγέλνεις και σου έρχεται...είναι αρκετά θέμα τύχης και χημείας...
Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν σχέσεις είτε για να μην αισθάνονται μοναξιά, είτε για το σεξ, είτε για να μην ακούσουν από το περιβάλλον τους οτι έχουν κάποιο κουσούρι ή είναι προβληματικοί...αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται σχέσεις επιφανειακές χωρίς βαθιά συναισθήματα, ενθουσιασμό κλπ δηλαδή μοιάζουν πιο πολύ με συμβιβαστικές σχέσεις η οποίες συνήθως έχουν μικρή διάρκεια...
Καταλαβαίνω απόλυτα οτι όσο περνάει ο καιρός, αυξάνεται και το άγχος λόγω και της πίεσης που υπάρχει από το κοινωνικό περιβάλλον αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να πιέσετε τον εαυτό σας να κάνει κάτι χωρίς να το θέλετε γιατί αυτό μπορεί να έχει αρκετά σοβαρές συνέπειες αν δεν εξελιχθεί καλά...
Η συμβουλή μου είναι να ηρεμήσετε να το βγάλετε από το μυαλό σας και θα έρθει από μόνο του...η ζωή έχει και άλλες χαρές...
Συμφωνώ με την Κορινα12...κι εγώ είχα κάνει μια σχέση μόνο και μόνο επειδή πιστευα οτι θα μου βγει στην πορεία ο έρωτας και ο ενθουσιασμός αλλά το μετάνοιωσα πολύ...
Ρε κορινάκι ε όχι και κρίση ηλικίας στα 27!!!
07-08-2012, 23:12 #29
Αυτο το κοινωνικο περιβαλλον μας εχει φαει."Πρεπει να κανεις σχεση γιατι εχουν ολοι","πρεπει να κανεις σεξ για να μην σε κοροιδευουν","πρεπει να σπουδασεις για να εχεις ενα επιπεδο".
Ε κι εγω τωρα σ'αυτη την παγιδα εχω πεσει γι'αυτο και η κριση ηλικιας.."Κοντευεις τα 30!Ποτε θα κανεις οικογενεια??? "
07-08-2012, 23:24 #30
Συμφωνώ, η κοινωνία σε κάποια θέματα είναι ακόμα πολύ πίσω...κι εγώ είμαι 30 χωρίς σχέση και με ζαλίζουν...εγώ βέβαια όποιος μου λεει κάτι τέτοιο το ξεκόβω με τη μια, αλλά όσο να ναι αμα το ακους από πολλούς επηρεάζεσαι κάποιες φορές...ειδικά πολλούς γονείς δεν τους ενδιαφέρει αν θα είσαι ευτυχισμένος αλλά μόνο αν θα παντρευτείς και θα κάνεις οικογένεια για να μην λένε οι υπόλοιποι οτι έμεινες στο ράφι...
Είναι θέμα τύχης...αν είναι να γίνει θα γίνει...δε θα το κάνω επειδή το θέλουν οι άλλοι...αι στο καλό, συγχύστηκα βραδιάτικα...