Αγχος-Κρίσεις πανικού & Νυχτερινή ενούρηση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Member

Αγχος-Κρίσεις πανικού & Νυχτερινή ενούρηση

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Θα ήθελα να μου πείτε, με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία σας, αν η νυχτερινή ενούρηση (στους ενήλικες) μπορεί να είναι αποτέλεσμα άγχους και κρίσεων πανικού.

Υπάρχει τρόπος να καταπολεμηθεί αυτό;

Μέχρι τώρα είχα μάθει να ζώ μαζί τους και να αντιμετωπίζω το άγχος και τις κρίσεις πανικού μου.
    Αυτό όμως; Δεν μου είχε ξανασυμβεί και με τρόμαξε πολύ.

Θα ξανασυμβεί ή μπορεί να ήταν ένα ξέσπασμα απο τη συναισθηματική φόρτιση των ημερών και να μην μου ξανατύχει;

Ευχαριστώ

Senior Member
    Οταν λες νυχτερηνη ενουρηση εννοεις στο κρεβατι?γιθατι βασικα εγω παντα σηκωνομαι το βραδυ για αυτο το λογο αλλα παω στην τουαλετα..Δεν το εχω συνδεσει ομως με το αγχος.

Member
    Ναί Αννυ, εννοώ στο κρεββάτι μέσα στον ύπνο, όχι το φυσιολογικό που παθαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι και σηκώνονται γι\' αυτό το λόγο.

Το συνδέω με το άγχος γιατί έτσι κι αλλιώς τις τελευταίες μέρες είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση (όπως συνήθως είμαι τις γιορτές), με συνεχείς κρίσεις πανικού κι εκείνη την ώρα έβλεπα έναν απο τους συνηθισμένους μου εφιάλτες, γεμάτους άγχος, και ξύπνησα μούσκεμα και τρομαγμένη.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τον ίδιο εφιάλτη, αλλά ήταν η πρώτη φορά που είχε τέτοιο αποτέλεσμα και με έχει τρομάξει ακόμα περισσότερο.
    Φοβάμαι ότι αρχίζω να παθαίνω κάτι κακό στον εγκέφαλο. (αλτσχαϊμερ ή κάτι παρόμοιο, γιατί είμαι και 45 χρονών και ίσως αυτό αρχίζει απο τώρα.).

Senior Member
    Πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. 99% ό,τι παθαίνεις έχει ψυχικά αίτια.

Member
    Βρε moreira η σκεφτεσαι τετοια πραγματα. Μπορει να υπαρχουν χιλιοι αλλοι λογοι που θα μπορουσαν να το προκαλεσουν αυτο,στο αλτσχαιμερ κολλησες? Ρωτα ενα γιατρο και μην τρωγεσαι μονη σου.
    Στο κατω κατω μια φορα εγινε και ενω ενιωθες ασχημα. Ηρεμια

Senior Member
    μη το σχετιζεις αυτο με αλτσχαιμερ.και θα συμφωνησω πηγαινε σε ενα γιατρο α σου πει αυτος τι εχεις.θα σου φυγει το αγχος αν ξερεις τι σου γινεται..και οτι ειναι θα το πολεμησεις καλυτερα..

Senior Member
    μορειρα πινεις η επινες παλιοτερα αλκοολ;πινεις καποια φαρμακα για το αγχος;;γιατιορισμ ενα εχουν τετοιες παρενεργιες.το καλυτερο ειναι να πας σε καποιον γιατρο για να σιγουρευτεις και να αποκλεισεις ολες τις αιτιες που μπορει να σκεφτεσαι και να σου προσθετουν περισσοτερο αγχος

Member
    Originally posted by maria210800
    μορειρα πινεις η επινες παλιοτερα αλκοολ;πινεις καποια φαρμακα για το αγχος;;γιατιορισμ ενα εχουν τετοιες παρενεργιες.το καλυτερο ειναι να πας σε καποιον γιατρο για να σιγουρευτεις και να αποκλεισεις ολες τις αιτιες που μπορει να σκεφτεσαι και να σου προσθετουν περισσοτερο αγχος
    Δεν πίνω, ούτε έπινα αλκοόλ. Αυτό γίνεται, μόνο σε \"κοινωνικές\" ποσότητες και περιστάσεις χωρίς ποτέ να μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα.

Φάρμακα για το άγχος παίρνω. Μου έχει δώσει ο καρδιολόγος (γιατί έχω πρόβλημα υψηλής υπέρτασης λόγω άγχους) μαζί με το αντιϋπερτασικό να παίρνω και ένα lexotanil 1,5 το βράδυ.

Senior Member
    κοιτα να δεις κατι ο υπνος που εχουμε εμεις που εχουμε καποια ψυχολογικα προβληματα ειτε μεγαλα ειτε μικρα πολλες φορες τον προκαλλει ο οργανισμος προκειμενου να αποφυγει καποια πραγματα η ειναι πολυ βαρυς γιατι η ψυχολογικη κουραση ειναι τεραστια.τον υπνο τον προκαλλει ο οργανισμος πολλες φορες προκειμενου να μας κανει να ξεχασουμε η να αποφυγει κατι.αυτο μπορει και να γινεται με εσενα κατα πασα πιθανοτητα απο το αγχος ειναι και οχι απο αλτζχαιμερ το καλυτερο ομως ειναι να πας σε ενα γιατρο για να λυσεις τις αποριες σου και να ησυχασεις ψυχολογικα