βοηθεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13

Thread: βοηθεια

Senior Member

βοηθεια

παιδια γεια σας ειμαι σχετικα νεα στο forum και οφειλω να ομολογησω οτι με εχετε βοηθησει πολυ.σας ευχαριστω πολυ ολους.περναω μια φαση αγχους και διαταραχης πανικου εδω και λιγους μηνε και ακολουθω μια θεραπεια.πριν λιγη ωρα ενιωσα κατι να ανεβαινει απο το στερνο μου προς τον λαιμο μου και οταν εφτασε καπου στην βαση του λαιμου ενιωσα σαν να μου κλεινει την ανασα ωσπου εβηξα.επισης νιωθω ενοχλησεις στο σταφυλι και στον ουρανισκο.αναγνωριζει καποιος αυτα τα συμπτωματα;ειναι αγχος;ειναι πανικος;εχω αρχισει να φοβαμαι πολυ και να νιωθω οτι εχω κατι σοβαρο.οι γιατροι μου εχουν πει οτι δεν εχω καποια παθηση αλλα.....συνεχως νιωθω ενοχλησεις στον λαιμο και στο στερνο και φοβαμαι παρα πολυ.σας ευχαριστω για την προσοχη σας.

Senior Member
    Καλησπέρα Μαρία

Οι ενοχλήσεις αυτές θυμίζουν συμπτώματα άγχους και πανικού- εφόσον οργανικά αίτια δεν υπάρχουν.

Ενοχλήσεις στο στέρνο, πόνους, δύσπνοιες, αίσθημα πνιγμού από κάποιο εμπόδιο (ανύπαρκτο) στο λαιμό μου - μέχρι σημειο να χω καταντήσει 39 κιλά, κιακόμα παρακάτω ίσως- βίωσα κι εγώ όταν είχα εξάρσεις διαταραχής πανικού.

Μάλλον κάτι ανάλογο συμβαίνει και με σένα. Ακολούθησε τη θεραπεία σου κι όλα θα πάνε καλά.

Φιλικά, Τίνα

Senior Member
    σε ευχαριστω πολυ τινα.τι εγινε με τα κιλα σου;εχεις προβλημα ακομα;

Senior Member
    Μαρία έχω νιώσει κι εγώ πολλές φορές δύσπνοια,σαν να κόβεται η ανάσα.Ψυχολογικά είναι αυτά.Αφού σου το έχουν πει και οι γιατροί ότι δεν είναι τίποτα.

Senior Member
    φοβαμαι πολυ νταλια ειναι 3 μηνες συνεχομενης αγωγης και τα συμπτωματα επιμενουν.εκει που ηξερα οτι ηταν αγχος τωρα εχω αρχισεινα νομιζω οτι εχω κατι χειροτερο

Junior Member
    Μαρια καλημερα,
    καποτε πριν 7 χρονια οι κρισεις αγχους με ειχαν στειλει στο νοσοκομειο μια εβδομαδα. Εκει που καθομουν ενωθα να μου κοβεται η αναπνοη,στεγνωνε ο λαιμος μου,αισθανομουν οτι μου κατι μου ειχε φραξει τη βαση του λαιμου, πανικοβαλομουν ,προσπαθουσα να αναπνευσω γρηγορα και τοτε ενιωθα μια πιεση και ενα βαρος στο θωρακα η αναπνοη γινοταν ολο κ πιο κοφτη ,τα ποδια μου κοβοντουσαν,ολα μαυριζαν γυρω μου και λιποθυμουσα.Ετσι μπηκα 1 εβδομαδα στο νοσοκομειο με χιλιαδες εξετασεις μεχρι να καταλαβουμε τι συνεβαινε, ειχε περασει οτι μπορεις να φανταστεις απο το μυαλο μου, και η γνωματευση ηταν κρισεις αγχους κ πανικου.Επι ενα χρονο κρατησε αυτη η ιστορια.Φαρμακα πηρα για μια εβδομαδα περιπου.Μου ξαναηρθαν, μου ξαναεφυγαν ....μεχρι που καταφερα να επιβληθω ισως στον εαυτο μου και να μην το αφησω να με ξαναταλαιπωρησει.Συνηθως με επιαναν οταν ενιωθα \"εγκλωβισμενη\" ,μονη, απελπισμενη και ηθελα ανθρωπους γυρω μου.Για μενα αυτο ,υποσυνειδητα ηταν ενας τροπος να τραβαω τους γονεις μου κοντα μου.
    Θελω να σου πω , να μην αγχωνεσαι παραπανω απο οσο ηδη αγχωνεσαι με αυτο το θεμα.Ειναι αγχος και πανικος και ειναι ψυχολογικο καθαρα.Ηρεμησε οσο μπορεις, συνεχισε την αγωγη σου και να εχεις στο μυαλο σου οτι μια μερα θα εισαι εσυ \"πανω\" απο αυτο.Θα επιβληθεις και θα τα καταφερεις. Ειναι φρικτο πραγμα αυτη η δυσπνοια το καταλαβαινω...

Senior Member
    σε ευχαριστω πολυ αλλα ενω ειμαι μια χαρα μου συμβαινουν αυτα και με γυριζουν πισω.εχω χασει την δυναμη να επιβαλλομαι στον εαυτο μου γιαυτο την παταω.εχω μαθει διαφορες τεχνικες αλλα τα αποτελεσματα κρατανε πολυ λιγο γιατι νιωθω οτι δεν μπορω αλλο να ξεγελαω τονεαυτο μου.σε ευχαριστω πολυ vythos

Member
    Maria mou egw pantos mias kai les pws den yparxei kapio problima ygeias...tpt pou na eidan oi giatroi tha ypothesw opos kai ta ipoloipa pedia pws einai kati pou erxete apo to anxos sou...kai genika apo skepseis pou tha gyrofernoun to mialo sou...
    Me liga logia an hremiseis kai den exeis pragmata na se anxwnoun to pio pithano einai na xathoun kai aftes oi enwxliseis...
    Apla skepsou pws pola mporei na mas symbenoun sth zoi...provlimata sinithos...ma einai sto xeri mas an tha ta afhsoume na zoune afta...h an tha mathoume emeis na zoume me afta kai siga siga na ta bgazoume apo th zoi mas...

PS:na xekatharisw vevea gia na mh me peraseis gia kanena xerola pws egw afto de to exw kataferei...me zoune ta provlimata...apla tha ithela na pisteyw pws de prepei na isxiei to idio kai gia olous tous ypoloipous...

Oti kalhtero eyxomai...kai syntoma na eisai oso mporeis kalhtera...
    Me sebasmo Sorrow...

Senior Member
    Μαρία, το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι να προσπαθήσεις να μη δίνεις σημασία στα συμπτώματα πανικού.
    Ο πανικός πολλές φορές σε πιάνει εκεί που είσαι μια χαρούλα και στα χαλάει όλα. Και μετά μπαίνεις στο φαύλο κύκλο ανησυχίας και φόβου... πότε θα μου ξανασυμβεί??? Και τότε, σίγουρα, ξανασυμβαίνει. Αγνόησέ τον, προσπάθησε να χαλαρώσεις για μερικά λεπτά μέχρι να περάσει και μετά συνέχισε αυτό που έκανες πριν. Σα να μη τρέχει κάστανο! Δύσκολο, θα μου πείς. Το ξέρω!!!
    Συνέχισε με τη θεραπεία σου, είμαι σίγουρη πως γρήγορα θα ηρεμήσεις και θα το ξεπεράσεις.

(σου μιλάει κάποια με 20ετή εμπειρία σε θέμα πανικου!!!- εξπερ, παιδί μου!!)

btw τα κιλά μου τώρα παρα-είναι βελτιωμένα !!λολ 54 έφτασα!!

Senior Member
    Τώρα προβλήματα εμφανίζονται σπάνια- αλλά ξέρω και τα ελέγχω. Εφτασα και σε ηλικία που ο καθένας κάτι έχει(42)- άλλον τον πονά η μέση, άλλον το πόδι, άλλος χοληστερίνη, άλλος πίεση... ε, εγώ έχω τους πανικούς... και είμαι καλύτερα απ τους υπόλοιπους!!!!!!

Πλάκα κάνω.... Στο πα και πριν, περνάς μάλλον δύσκολη φάση.....αλλά σκέψου πως ο πανικός με κατάλληλη και έγκαιρη αντιμετώπιση, θεραπεύεται πλήρως!
    Φιλικά, Τίνα

Senior Member
    σας ευχαριστω πολυ σοροου και τινα να ειστε καλα και μακαρι να τα ξεπερασουμε καποτε ολα.σας ευχαριστω για την βοηθεια

Senior Member
    αυτο που λες μαλλον το ενιωθα και εγω ενα διαστημα.να σου εξηγησω το δικο μου να πεις αν ειναι το ιδιο.ηταν σαν να ξεκιναει κατι απο το στομαχι μου και εφτανε μεχρι το λαιμο μου οπου ηταν σαν να καθοταν κατι εκει.και ηταν σαν να με καιει σε ολη την διαδρομη.ανασα επαιρνα εγω ευκολα αλλα ηταν απαισιο να αισθανομαι συνεχεια ετσι.κα νομιζα οτι θα κανω εμετο κατι που ποτε δεν εκανα τελικα.το δικο σου πως ειναι?

Senior Member
    αννυ το δικο μου με εχει πιασει με παρα πολλους τροπους ενας απο αυτους ειναι και αυτος που περιγραφεις.τωρα νομιζω οτι ειμαι πολυ καλυτερα γιατι αν κρινω απο κατι στεναχωριες που περασα προσφατα τα συμπτωματα ηταν σχετικα περιορισμενα.θα ηθελα να το συζητησουμε στειλε μου μειλ στο [email protected].θελω να σου πω καποια πραγματα που προσφατα μου ειπε η ψυχιατρος