Δεν έχω ιδέα τι τίτλο να βάλω
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

Unhappy Δεν έχω ιδέα τι τίτλο να βάλω

Ειμαι 15 χρονων.Σε γενικές γραμμές δεν έχω ιδιαίτερους λόγους να μην αισθάνομαι εντάξει με τον εαυτό μου και με τη ζωή μου πέρα απο της ανησυχίες που όλοι οι έφηβοι έχουν, και ούτε περνάω καμία εφηβεία "δύσκολη". Είμαι αρκετά ντροπαλος και συνεσταλμενος όχι σε βαθμό όμως που να μου εχει στερησει αυτο παρέες,καλους φιλους,κοπέλες κτλπ. Δεν ξέρω καν αν ζητώ στο κατάλληλο μέρος υποστήριξη και μάλλον ειναι λάθος.Αυτό όμως που έχω παρατηρήσει και με έχει κάνει να νιωθω ότι κάτι δεν παει καλα μεσα μου ειναι το εξής:Στα προεφηβικα και παιδικά μου χρόνια η εγκεφαλική μου δραστηριότητα ήταν μάλλον υπεραυξημενη. Όταν παρακολουθουσα κάποια ταινία, διάβαζα κάποιο βιβλίο η απλα περνουσα χρόνο με άλλους ανθρώπους ο νους μου σκεφτόταν περί ανέμων και υδάτων και ταξίδευε απο εδω και απο εκεί. Μάλλον κατανοητό στα παιδικά χρόνια λόγω έντονης δραστηριότητας της φαντασίας. Απο καποιο ακαθοριστο χρονικό διάστημα άρχισα να αντιμετωπιζω μάλλον το αντίστροφο πρόβλημα. Όταν προσπαθώ να ασχοληθώ με κάποια δραστηριότητα η ακομα και όταν περνάω χρόνο με τον κοινωνικο μου περίγυρο ειναι σαν να έχω βάλει τον αυτόματο πιλότο να μιλάει και να νιωθω το απόλυτο κενό στο μυαλό μου. Επαναλαμβάνω πως ειναι πιθανότατα λάθος το μέρος ίσως ακομα και η ιδια η λήψη της απόφασης να ζητήσω υποστήριξη αλλα θα εκτιμούσα απεριοριστα την απάντηση οποιοδήποτε έχει να πει κάτι ακομα και αν το πρόβλημα δεν ειναι ψυχολογικο αλλα κάτι σαν αδυναμια συγκέντρωσης λόγω έλλειψης σιδήρου για παράδειγμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Senior Member
    Δεν πειράζει Ιratus (by the way) τι σημαίνει αυτό;; Ακόμα και λαθος μέρος να είναι, ίσως βρεις κάποιες απαντήσεις.
    Η αλήθεια είναι πως και γω είμαι άνθρωπος με έντονη φαντασία και από μικρή ηλικία σκέφτομαι πολύ σε σημείο να
    καταντά οδυνηρό και κουραστικό για μένα.

Αυτά που περιγράφεις, συμβαίνουν και σε μένα (ειδικά αυτό που λες με τον αυτόματο πιλότο)
    δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω ακριβώς και παρόλο που ήδη επισκέπτομαι ψυχίατρο (για κατάθλιψη)
    δεν το έχω αναφέρει ακόμα.

Έχεις σκεφτεί ότι ίσως να βαριέσαι με τις παρέες που έχεις και γι' αυτό να λειτουργείς μηχανικά και
    να βάζεις τον αυτόματο πιλότο όπως λες;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    στην εφηβεια ειναι συνηθες να συμβαινει αυτο,
    καθημερινα το σωμα αλλα και ο ψυχισμος βομβαρδιζονται απο ορμονικες κ αλλες αλαγες σε σχεση με την αναπτυξη, που φοβιζουν κ παραξενεβουν το ατομο που αγωνια να γνωρισει τον εαυτο του ..επιτελους.
    χαλαρωσε και μην περιμενεις απο τωρα ισσοροπια κ σταθεροτητα σε αυτα τα θεματα, καθε μερα θα παρατηρεις κ κατι διαφορετικο...
    νοιωσε παιδι ακομα, απολαυσε αυτην την πολυτελεια