Results 1 to 14 of 14
Thread: Πασιφισμος ή εκδικιση
-
09-08-2012, 19:38 #1
Πασιφισμος ή εκδικιση
Εχω δεχτει πολλα πυρα απο πολλους.Σκεφτομαι κατα ποσο αντεχω αλλες κοντρες.Και τλκ λεω θα την φαν απο αλλους δεν χρειαζεται να κοντραριστω.Και οντως την τρων απο αλλους.Δεν ξερω ποσο παιρνας ιδεες απο σας.Τα μεγαλυτερα πυρα τα χω φαει απο τους γονεις.Τεσπα.. Ολα ειναι δρομος και ο δρομος ειναι μακρυς.. Ελπιζω να γαληνευσουμε καθως τρανταζομαστε.
- 09-08-2012, 19:44 #2
Τι σημαινει πασιφισμος? πρωτη φορα τ ακουω. Εκεχειρια?
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
09-08-2012, 20:09 #3
εννοω να σκεφτεις πως θα καταπολεμηθει η βια που δεχεσε με ειρινικικες μεθοδους και οχι με αυτοδικια.Δηλαδη εγω το σκεφτομουν πως αυτοι που μου καναν κακο θα την φαν απ αλλους αν οχι απο μενα
09-08-2012, 20:12 #4
Δηλαδη εκεχειρια καλα το ειπα. Τι ειδους βια δεχεσαι κ απο ποιους ? Εχεις σκοπο να συνεχισεις να το ανεχεσαι ?
09-08-2012, 21:24 #5
Xμ εγω δεν πιστευω σε αυτο , οτι δηλαδη μου εκανε καποιος κακο και θα το βρει απο αλλου. Η ζωη δεν ειναι δικαιη , αν ηταν θα μπορουσε να ισχυει αυτο που λες. .
Αλλα δεν πιστευω και στην αυτοδικια , οπως και δεν πιστευω και πως με την βια μπορεις να λυσεις προβληματα .
09-08-2012, 21:27 #6
Βια απο τους φιλους μου την οικογενεια τα αδερφια την κοινωνια την δουλεια και εχει και αλλα...Αλλα οκ σκοπευω να μετακομισω σε αλλη πολη οπου θα αλλαξουν ριζικα ολα αλλα να δουμε θα γινει?
09-08-2012, 22:57 #7
Φιλε θες να ασκησεις βια? Αν ναι παμε στο επομενο και ουσιαστικοτερο ερωτημα. Μπορεις???
1. Πες πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει
2. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
10-08-2012, 00:08 #8
Η βια δεν ειναι μονο σωματικη.Εχει πολλλους τροπους.
10-08-2012, 01:55 #9
Το ξερω. Αυτο εννοώ. Σε ολους τους "τροπους".
1. Πες πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει
2. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
10-08-2012, 01:57 #10
Αγαπητέ φίλε σε καταλαβαίνω!η βία μπορει να μην ειναι σωματική μπορει να ειναι λεκτική.εγω απο τη φύση μου ειμαι ένας ανθρωπος που δεν θα την πω στον άλλον που σκέφτομαι τι θα πω πως θα το πω για να μην προσβαλλω κάποιον έλα όμως που δεν ισχυει για τους υπόλοιπους γιατι δεν σκέφτονται όπως εγω!βαρεθηκα στην δουλεια να μου την λενε και να μπορω να ειμαι εντάξει σε ολους όμως ολους!και το αποτελεσμα οι άλλοι να μην με σέβονται και να εκμεταλλεύονται τη σταση που κρατώ απέναντι τους!τιποτα εγω θα αλλάξω σταση και θα λέω αυτο που αισθάνομαι δεν θα καταπιέζονται εγω για να μπορούν να με πατάνε οι υπόλοιποι!
10-08-2012, 12:29 #11
Η βια σε καμια περιπτωση δν ειναι λυση κ φερνει κ αλλη βια, φαυλος κυκλος δλδ, δν λυνει το προβλημα, αλλα το διογκωνει κ το διαιωνιζει. Εχεις μιλησει ανοιχτα στους γονεις σου οτι σε ενοχλει η συμπεριφορα τους?
10-08-2012, 16:08 #12
ΕΕΜΜ.. ΟΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΗΑΜΕ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ
11-08-2012, 02:56 #13
Εγω πιστευω οτι αυτο που χρειαζεται ειναι καλυτερη κατανοηση του κοσμου που μας περιβαλλει . Ο εαυτος μας ειναι ενα μαυρο κουτι , κλειστο προς τους αλλους πολλες φορες που προσπαθει να καταλαβει την υπαρξη του. Πιστευω οτι καποιες ασθενειες επηρεαζουν αυτη την κατανοηση με αποτελεσμα να βλεπουμε διαστρεβλωμενα τον εξωτερικο κοσμο. Αλλα αυτα ειναι θεωριες.
Εκδικηση δεν παιζει σε καμμια περιπτωση , πασιφισμος αν και δεν ξερω την εννοια .... εγω συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις την λεω "Γκαντι φιλοσοφια":P , χμμμμμμμμμμμμμμμ..... ναι οδηγει καπου , πρεπει να ελισσεσαι περιτεχνα και σπανια χρειαζεται να τσακωθεις εαν το κανεις αυτο. Απλως πρεπει να μαθεις και αυτο συνεπαγεται προπονηση trial and error.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-08-2012, 13:32 #14
Συμφωνω με κηπ. Δεν θελει κοπο, θελει τροπο. Γνωστικη αναπλαισιωση κ συναισθηματικη αναδομηση. Εννοιες απο ενα βιβλιο γνωστικης-συμπεριφοριστικης που διαβασα προσφατα. Ψαξε κ εσυ κατι αναλογο. Επισης το "περιμενω να το βρουν απο αλλους" μου ακουγεται πολυ μοιρολατρικο δειχνει μια διαθεση αυτο-θυματοποιησης. Υψωσε το αναστημα σου κ μιλα ανοιχτα. Οταν εχεις το δικιο σου να το διεκδικεις κ να το υπερασπιζεσαι. Επισης αν διαβασα καλα τελειωνεις τωρα το σχολειο κ θα πας σε αλλη πολη. Να σκεφτεσαι αυτο κ να σου δινει ωθηση να προχωρησεις. Σκεψου οτι σε λιγο καιρο θα εχεις μια τελειως διαφορετικη ζωη μακρια απο τετοιες συμπεριφορες κ ας τους μαλακες να κουρευονται. Η ευτυχια σου θα ειναι η εκδικηση τους. Η "εκδικηση" που δικαιως αναζητας κ αποζητας. Πρωτα απο ολα κοιταζε τον εαυτο σου κ μην επιτρεπεις σε κανεναν να σε "παταει" κ να σε ριχνει. Ε οχι δα που θα τους κανεις τη χαρη! Αυτο ελειπε!