Πληροφορίες για σχολές ψυχολογίας - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19
    Κάθε σχολή ψυχολογίας δίνει έμφαση σε διαφορετικό τομέα. Παράδειγμα στο Ρέθυμνο δίνουμε βάση στη Νευροβιολογία, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν περισσότερα μαθήματα και εργαστήρια Κοινωνικής Ψυχολογίας ψάξε να δείς τι σε ενδιαφέρει περισσότερο ώστε να βρεις την κατάλληλη σειρά προτεραιότητας στο μηχανογραφικό
    Οι προοπτικές για το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Ελλάδα (με το πτυχίο μόνο) έχουν να κάνουν με τα σχετικά προγράμματα που καλύπτουν ανάγκες ανά περιοχή και προκυρήσονται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (πχ. για άτομα με ειδικές ανάγκες, για πρόγραμμα εκπαίδευσης γυναικών σε νέους ρόλους, για προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας).
    Για να ανοίξεις γραφείο και όχι μόνο, για να θεωρηθείς ικανός ψυχοθεραπευτής χρειάζεται χρόνια εκπαίδευση...
    Καταρχήν μεταπτυχιακό για να προσδιορίσεις την ειδικότητα σου (δύο χρόνια - συνήθως οι επιτυχημένοι έχουν και διδακτορικό - άλλα τέσσερα χρόνια)
    Συν άλλα τέσσερα χρόνια σπουδών (μπορούν αυτά να γίνονται παράλληλα) για να επιλέξεις κατεύθυνση και προσέγγιση (για παράδειγμα θες να ασχοληθείς με οικογένεια θα διαλέξεις συστημική θεραπεία, θες να ασχοληθείς με ψυχιατρικά ζητήματα θα διαλέξεις κλινική ψυχολογία κ.α. )
    Να σου πω και πως παράλληλα με τα παραπάνω, πολλοί ψυχολόγοι συμπληρώνουν κάποια χρόνια ψυχοθεραπείας με έναν επόπτη και οι ίδιοι, αφενός για να επιλύσουν τυχόν προσωπικά τους ζητήματα αφετέρου για να είναι ψυχικά προστατευμένοι στις δύσκολες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσουν στο επάγγελμα, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο γιατί άτομα με ζήλο και θέληση να παράγουν έργο έχουν ήδη αυτές τις ιδιότητες
    Σε τέτοια επαγγέλματα το σημαντικότερο είναι να θέλει κανείς να τα υπηρετήσει αλλιώς παράγεται ένα σύστημα που δεν οδηγεί πουθενά ούτε στην ατομική επαγγελματική καταξίωση ούτε στη δημόσια υγεία και στη θεραπευτική προσέγγιση επομένως αν το αγαπάς αληθινά, κυνήγα το!!!..

Junior Member
    howtodream μήπως μπορείς να μου πεις λίγα πράγματα παραπάνω για τις σχολές σε Αγγλία και Γερμανία για να καταλάβω περίπου τι παίζει; Απαιτήσεις για να μπεις, μαθήματα που διδάσκονται κλπ.

Έλενα από αυτά που μου λες κατάλαβα πως μόνο με το πτυχίο δεν πας πουθενά αλλά εμένα τα περισσότερα χρόνια σπουδών μου φαίνονται περισσότερο σαν κάτι καλό και ενδιαφέρον. Άμα το έβλεπα σαν αγγαρεία δεν θα το σκεφτόμουν καν.
    Είπες πες "στο Ρέθυμνο δίνουμε βάση". Φοιτείς εκεί εσύ; Αν ναι πως σου φαίνεται η όλη εμπειρία;
    [B][I]In this river all shall fade to black
    In this river ain't no coming back[/I][/B]

Senior Member
    Μιας και σπουδαζω Γερμανια, μπορω να σου πω τι χρειαζεται εδω τουλαχιστον.
    Λοιπον πρωτα θα πρεπει να κανεις αιτηση στο πανεπιστημιο (ή πανεπιστημια )που θες και μετα στελνεις αντιγραφο (μεταφρασμενο ) του απολυτηριου σου (οι πανελληνιες δεν παιζουν κανενα ρολο) για να σου υπολογισουν τον βαθμο προσβασης . (καποιες σχολες εχουν βαθμο προσβασης καποιες αλλες οχι ). Κατοπιν σε ειδοποιουν μεσω email για το αποτελεσμα καθως και σε ποιες σχολες επιτρεπεται να σπουδασεις. Μετα απο αυτο μπορεις να γραφτεις την σχολη που θελεις.
    Θα πρεπει τα γερμανικα σου να ειναι σε επιπεδο C1 (σε καποια πανεπιστημια ειναι Β2 )για να αρχισεις να σπουδαζεις . Σε περιπτωση που δεν εχεις καποιο απο αυτα τα δυο πτυχια , αλλα εχεις Β1 μπορεις να κανεις ενα προπαρασκευαστικο εξαμηνο , οπου θα μαθεις γερμανικα. Αν δεν γνωριζεις καθολου Γερμανικα , θα πρεπει πρωτα να μαθεις μεχρι επιπεδο Β1 και να κανεις κατοπιν αιτηση . (Ξερω οτι υπαρχουν και αγγλοφωνα τμηματα , αλλα δεν γνωριζω κατι παραπανω για αυτο).
    Επισης θα πρεπει να εχεις ασφαλεια υγειας .
    Το κοστος απο κρατιδιο σε κρατιδιο διαφερει , αλλα κυμαινεται απο 260 εως 380 ευρω το εξαμηνο . Δεν ειναι πολλα αν σκεφτεις οτι εχεις δωρεαν συγκοινωνιες κλπ.

Α και επειδη εχω εμπειρια και στην ελληνικη ανωτερη εκπαιδευση σου λεω , οτι το εξωτερικο πραγματικα αξιζει. Στην Ελλαδα ειναι καπως ανοργανωτα τα πραγματα.
    Αν σε ενδιαφερει , μπορω να ρωτησω και να σου πω περισσοτερες πληροφοριες.
    Last edited by betelgeuse; 15-08-2012 at 15:54.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mugen View Post
    howtodream μήπως μπορείς να μου πεις λίγα πράγματα παραπάνω για τις σχολές σε Αγγλία και Γερμανία για να καταλάβω περίπου τι παίζει; Απαιτήσεις για να μπεις, μαθήματα που διδάσκονται κλπ.

Έλενα από αυτά που μου λες κατάλαβα πως μόνο με το πτυχίο δεν πας πουθενά αλλά εμένα τα περισσότερα χρόνια σπουδών μου φαίνονται περισσότερο σαν κάτι καλό και ενδιαφέρον. Άμα το έβλεπα σαν αγγαρεία δεν θα το σκεφτόμουν καν.
    Είπες πες "στο Ρέθυμνο δίνουμε βάση". Φοιτείς εκεί εσύ; Αν ναι πως σου φαίνεται η όλη εμπειρία;
    για οτιδηποτε θες στειλε μου ενα μηνυμα στο μειλ , εχω ζησει επισης Γερμανια και Αγγλια οποτε γνωριζω καποια πραγματα. Ειλικρινα σου λεω, δε μπορεις να συγκρινεις το επιπεδο με εξω, ειναι απλα αλλου.

Page 2 of 2 FirstFirst 12