Τι υπαρχει μετα;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 52
    Member

Τι υπαρχει μετα;

Καλησπερα σας.

Ωρες ωρες ε πιανει κατι και σκεφτομαι τι υπαρχει μετα τον θανατο. Εαν ξαναγεννιομαστε ή παμε στον Παραδεισο. Προσπαθω να θυμηθω τι ειμουν πριν αν και ξερω οτι δεν μπορω και προσπαθω να καταλαβω τι γινεται και πως νιωθει ενας πεθαμενος. Ποια ειναι η γνωμη σας;
    Δεν εχω ψυχολογικα ουτε προβληματα ουτε εχω τασεις αυτοκτονιας απλες γνωμες θελω για το τι υπαρχει μετα; Εγω δεν ξερω ποια τι να πω.

Banned
    το σωμα γινεται ενα με το χωμα. η ψυχη αν υπαρχει μετενσαρκωνεται μαλλον. το ολο παραμυθακι κολασης και παραδεισου ειναι χριστιανικο. ακομα κι αν υπαρχει παραδεισος ολη αυτη η ευφορια που λενε πως νιωθουμε εκει με συγγενικα μας προσωπα πεθαμενα κι αγγελους, προερχεται απ'την ευφορια που νιωθει ο εγκεφαλος οταν παραγει χημικες ουσιες κατα τη διαρκειας της τερματοποιησης του ολου συστηματος, μαλλον για να αποφυγει και τον πονο.

Γειά και απο μένα!

Το τί θα επιλέξεις να πιστέψεις για το ''μετά''...είναι καθαρά δική σου επιλογή.Κατά τη γνώμη μου μπορείς να κάτσεις να μελετήσεις τις διάφορες απόψεις-προτάσεις θρησκειών και ιδεολογικών συστημάτων...για να είναι η άποψή σου τελικά καρπός δικής σου επιλογής.Αλλά αυτό θέλει κόπο πάντως...

Προσωπικά πιστεύω αυτό που λέει το Ευαγγέλιο.Πιστεύω δηλαδή στην ανάσταση των νεκρών οι οποίοι θα είναι με τα σώματά τους στη Βασιλεία του Θεού μαζί με το Χριστό παντοτινά.

Υ.Γ ΚΕΝΟ επέτρεψέ μου να σου επισημάνω (πέρα απο τις απόψεις σου που είναι προφανώς δικαίωμα σου να πιστεύεις αυτό που κρίνεις εσύ σωστό).Επειδή όντως είμαι Θεολόγος,όχι μόνο στο ψευδώνυμο...οτί μάλλον λάθος θα στά πανε για τη Χριστιανική διδασκαλία ''για το παραμυθάκι κόλασης και παραδείσου'' γι'αυτό ενδεχομένως το βλέπεις τόσο απαξιωτικά.Έχει χαώδη διαφορά η χριστιανική διδασκαλία για το θέμα αυτό απο αυτά που ανέφερες παραπάνω.

Κανεις δεν ξέρει σιγουρα, ο άνθρωπος δεν καταφερε ποτε να αποδειξει αν υπάρχει ή όχι ζωή μετα θανατο. Πάνω σ αυτο στηριζεται η ελπίδα ότι δεν τελειωνουν όλα στο χωμα. Απ εκει και περα εξαρταται τι θρησκεια ή τι πιστευω ασπάζεται ο καθενας. Πάντως η ελπίδα αυτη κανει τον ανθρωπο να νοιωθει καλύτερα μέσα στο δικό του βουρκο και ετσι προσφευγει στη θρησκεια όπου βρίσκει χωρο για γαλήνη και ηρεμία.
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by Θεολόγος View Post
    Υ.Γ ΚΕΝΟ επέτρεψέ μου να σου επισημάνω (πέρα απο τις απόψεις σου που είναι προφανώς δικαίωμα σου να πιστεύεις αυτό που κρίνεις εσύ σωστό).Επειδή όντως είμαι Θεολόγος,όχι μόνο στο ψευδώνυμο...οτί μάλλον λάθος θα στά πανε για τη Χριστιανική διδασκαλία ''για το παραμυθάκι κόλασης και παραδείσου'' γι'αυτό ενδεχομένως το βλέπεις τόσο απαξιωτικά.Έχει χαώδη διαφορά η χριστιανική διδασκαλία για το θέμα αυτό απο αυτά που ανέφερες παραπάνω.
    sorry αλλα δεν "μου τα πανε", αυτη ειναι απλα μια δικη μου ηλιθια θεωρεια, για το πως δημιουργησαν τον παραδεισο με την ευφορια, και τη κολαση με την εφορια.

ξερω οτι εχει χαωδη διαφορα, αλλα απο καπου ξεκινανε και προερχονται ολα αυτα. ο χριστιανισμος δε κατεχει οσκαρ πρωτοτυπιας δυστυχως, πανω σε παλιοτερες θρησκειες και μυθους βασιστηκε κι αυτος.

Επανέρχομαι:

ioannis 2 Γενικά θα συμφωνήσω μαζί σου,απλά να μήν ξεχνάμε την ιστορική διάσταση που έχει η χριστιανική πίστη π.χ η ιστορικότητα του προσώπου του Χρστού.Βασικά εκεί στηρίζεται η πίστη για ζωή μετά το θάνατο.Αυτό που πραγματοποιήθηκε στο Χριστό θα γίνει γεγονός για τον κάθε πιστό. Όλα αυτά προφανώς δεν αποδεικνύονται αλλά είναι θέμα πίστης.Αλλά το θέμα είναι οτι υπάρχουν ιστορικά στοιχεία,μαρτυρίες για τη χριστιανική πίστη,δέν βασίζεται σε μύθους που χάνονται μέσα στους αιώνες.

ΚΕΝΟ Να με συγχωρείς τότε για την έκφραση ''σου τα' πανε'' απλά η άποψη που μετέφερες είναι και άποψη αρκετών και την έχω ακούσει πολλές φορές.Αυτό που λές σχετικά περί μή πρωτοτυπίας του χριστιανισμού θα συμφωνήσω μιά που αποδεικνύεται και ιστορικά.Το θέμα είναι οτι η χριστινική πίστη είναι κάτι διαφορετικό απο τις θρησκείες και τους μύθους της εποχής του.Όπως είπα και παραπάνω αν κάποιος ερευνήσει της πηγές θα δεί οτι ο Χριστιανισμός δεν είναι μια ακόμη θρησκεία η μύθος.Το θέμα είναι να μπεί κάποιος στη διαδικασία διαβάσματος των ιστορικών πηγών και πάνω απ'όλα για να τα αποδεχτεί αυτά είναι θέμα πίστης και όχι μόνο αναζήτησης και έρευνας ιστορικής.

Συγνώμη για τα πολλά που έγραψα...αλλά ο Νίκος Κ. άνοιξε ένα θέμα που για ένα θεολόγο είναι αρκετά ενδιαφέρον.Σίγουρα ενα forum υποστήριξης δεν ενδείκνυται για για θεολόγικό-θρησκειολογικό διάλογο!! Απλά μου έδωσε το ''ερέθισμα'' να καταθέσω και τη δική μου άποψη για το θέμα.

Senior Member
    Μετα υπαρχει μαλλον μονο σηψη.
    Θεολογε εσυ εισαι θεολογος και το βλεπεις ετσι , εγω που δεν ειμαι θεολογος αλλα των φυσικων επιστημων το βλεπω αλλιως.
    Η Θεολογια δεν βασιζεται δυστυχως σε αποδειξεις και πειραματα , αλλα σε Γραφες οι οποιες εχουν γραφτει απο ανθρωπους με μεγαλη φαντασια .

Γιαννη εγω θεωρω οτι περισσοτερη ελπιδα σου δινει το να πιστευεις οτι δεν υπαρχει κατι μετα . Αλλα και παλι ειναι πως το βλεπει ο καθενας.

Υ.Γ. Θεολογε υπαρχει οντως αποδειξη οτι ο Χριστος ειναι ιστορικο προσωπο? Aπο οσο ξερω τα Ευαγγελια δεν θεωρουνται ιστορικα βιβλια.

Member
    betelgeuse: Ο ιστορικος Τακιτος της εποχης εκεινης μεσα στα εγγραφα του αποδυκνειει την υπαρξη του Χριστου και δεν ηταν Χριστιανος. Οποτε και τα Ευαγγελια να εξαιρεσεις δεν μπορεις με κανεναν τροπο να εξαιρεσεις τα εγγραφα ενος ιστορικου.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

Senior Member
    Nικο για αυτο ρωτησα .
    Αλλα και παλι το οτι ηταν ιστορικο προσωπο δεν αποδεικνυει τιποτα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Νικος Κ. View Post
    betelgeuse: Ο ιστορικος Τακιτος της εποχης εκεινης μεσα στα εγγραφα του αποδυκνειει την υπαρξη του Χριστου και δεν ηταν Χριστιανος. Οποτε και τα Ευαγγελια να εξαιρεσεις δεν μπορεις με κανεναν τροπο να εξαιρεσεις τα εγγραφα ενος ιστορικου.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.
    και το ληξιαρχειο εχει γραμμενη την γιαγια μου, αρα ειναι η παναγια :Ρ

Senior Member
    ρε παιδια δεν ξερω...Οσο και αν μου φενονται αληθινα αυτα που λεει η καινη διαθηκη οσο και αν θελω να πιστευω στην δευτερα παρουσια και στην κριση-ζωντανων νεκρων και στην μετεπειτα ζωη κοντα στον θεο, κατι μεσα μου μου λεει πως ο θανατος ειναι οτι ημασταν πριν την γεννα...Ενα κενο...ενα τιποτα...Οπως ''νιωθεις'' οταν σε παιρνει ο υπνος, με την διαφορα οτι δεν ξυπνας ποτε.....

Για να απαντήσω καθαρά επιστημονικά -ιστορικά θα επανέλθω με βιβλιογραφία.Ίσως μέχρι το βράδυ να έχω καταφέρει να να τη στείλω.

Για να γίνει επιστημονική συζήτηση(γιατί και η Θεολογία επιστήμη είναι!!)ώστε να μήν είναι συζήτηση πιστών -''απίστων'', και να μη μιλάμε υποκειμενικά αλλά αντικειμενικά (όσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί) βάση ιστορικών πηγών.

Σίγουρα betelgeuse είμαι θεολόγος και τα βλέπω και απο τη δική μου σκοπιά αλλά όλοι οι θεολόγοι δέν είναι αφελείς...ούτε σημαίνει οτι δεν έχουμε κριτικό πνεύμα και πιστέυουμε σε φαντασιώσεις ανθρώπων.

Εγώ θέλω να προσφέρω ιστορικές -επιστημονικές μαρτυρίες τα άλλα είναι θέμα πίστης ξεκάθαρα!

Θα επανέλθω το συντομότερο!

Senior Member
    Για να απαντήσω καθαρά επιστημονικά -ιστορικά θα επανέλθω με βιβλιογραφία.Ίσως μέχρι το βράδυ να έχω καταφέρει να να τη στείλω.

Για να γίνει επιστημονική συζήτηση(γιατί και η Θεολογία επιστήμη είναι!!)ώστε να μήν είναι συζήτηση πιστών -''απίστων'', και να μη μιλάμε υποκειμενικά αλλά αντικειμενικά (όσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί) βάση ιστορικών πηγών.

Σίγουρα betelgeuse είμαι θεολόγος και τα βλέπω και απο τη δική μου σκοπιά αλλά όλοι οι θεολόγοι δέν είναι αφελείς...ούτε σημαίνει οτι δεν έχουμε κριτικό πνεύμα και πιστέυουμε σε φαντασιώσεις ανθρώπων.

Εγώ θέλω να προσφέρω ιστορικές -επιστημονικές μαρτυρίες τα άλλα είναι θέμα πίστης ξεκάθαρα!

Θα επανέλθω το συντομότερο!
    ποια ιστορια - που την εχει γραψει η εκκλισια οπως την συμφερει?

Θα δείς πρώτα τη βιβλιογραφία και μετά θα κρίνεις. Φυσικά και θα αναφερθώ σε εξωχριστιανικές μαρτυρίες.

Στάσου! Μη βιάζεσαι!!!

Senior Member
    ...(γιατί και η Θεολογία επιστήμη είναι!!)...
    Η Θεολογια δεν εντασσεται στο πεδιο των επιστημων αλλα στον ευρυτερο χωρο των πνευματικων δραστηριοτητων! Οι πνευματικες δραστηριοτητες του ανθρωπου ειναι οι εξης:
    1) Επιστημη
    2) Φιλοσοφια
    3) Θεολογια
    4) Τεχνη
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Page 1 of 4 123 ... LastLast