Τι υπαρχει μετα; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 52 of 52
    Banned
    Έχετε δει το Groundhog Day? (η μέρα της μαρμότας) Για μένα σημασία έχει να εξελίσσεσαι σαν άτομο σε αυτή τη ζωή. Εξάλλου πώς να υπάρξει επίγνωση για ένα 'πριν' κι ένα 'μετά', αν αυτή η επίγνωση δεν υπάρχει στο 'τώρα'?

Senior Member
    Εν οιδα οτι ουδεν οιδα!

Αν ξεραμε ,η αν θυμομασταν που ημασταν ,δεν θα γεννιομασταν. Εδω πεσαμε εδω θα τη βγαλουμε ,οπως λεει κ η Μαρινα ,τουλαχιστον στο τωρα ασ ΕΙΜΑΣΤΕ με επιγνωση του ΕΙΜΑΙ!!!!
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    Σκέφτομαι και αγαπημένα μου πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή και τότε ακόμη περισσότερο θέλω να πιστεύω ότι κάπου υπάρχουμε μετά από εδώ..

Η περίπτωση της μετενσάρκωσης δεν μ'αρέσει καθόλου πάντως και ελπίζω να μην γίνεται αυτό..

Senior Member
    Ναι συμφωνώ, όσο πιο πολυ βρισκομαστε στο παρον επικεντρωμενοι και συντονισμενοι, τοσο περισσοτερο συνειδητοποιουμε την υπαρξη μας. Ειμαι εγώ και Είμαι εδώ τώρα με όλη την ουσία της υπαρξης μου..
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Banned
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    Έχετε δει το Groundhog Day? (η μέρα της μαρμότας) Για μένα σημασία έχει να εξελίσσεσαι σαν άτομο σε αυτή τη ζωή. Εξάλλου πώς να υπάρξει επίγνωση για ένα 'πριν' κι ένα 'μετά', αν αυτή η επίγνωση δεν υπάρχει στο 'τώρα'?
    το εχω δει εγω αυτο, με τον Βασιλη Murray και μια αγνωστη ειναι. πολυ καλη ταινια, αν και παλια (του 93). και θυμιζει λιγο αυτο που ζουμε σημερα, οταν εχουμε μπλεξει σε μιζερες πραγματικοτητες, και δεν εχουμε επιλογη για να ξεκολλησουμε και να κανουμε κατι διαφορετικο, με αποτελεσμα καθε μερα να μοιαζει η ιδια.

Quote Originally Posted by Korina12 View Post
    Σκέφτομαι και αγαπημένα μου πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή και τότε ακόμη περισσότερο θέλω να πιστεύω ότι κάπου υπάρχουμε μετά από εδώ..

Η περίπτωση της μετενσάρκωσης δεν μ'αρέσει καθόλου πάντως και ελπίζω να μην γίνεται αυτό..
    τα αγαπημενα σου προσωπα που φυγαν απ'τη ζωη, μπορει να ειναι γυρω σου με αλλη μορφη. οσοι πιστευουν ακραδαντα στην ιδεα της μετενσαρκωσης, κατι τετοιο ισχυριζονται.

ολα ειναι ανακυκλωσιμα και δεν εχει σημασια αν μας χαλαει αυτο, αφου στην επομενη ζωη δε θα θυμομαστε τιποτα. ο κοσμος που στενοχωριεται επειδη δε προκειται να καταφερει να παρει μαζι του οσα κι αν προσπαθει να βγαλει σημερα, καλο θα ηταν να αφησει κατι δημιουργικο πισω του που αντεχει στο χρονο. κοινως τα λεφτα ειναι για χαλασμα κι οχι για να τα κανεις μασουρι.

Senior Member
    Το θεμα δν ειναι τι υπαρχει μετα. Το θεμα ειναι τι υπαρχει ΤΩΡΑ. Κατι π δν καταλαβαινουμε κ δν μπορουμε λογικα να προσεγγισουμε, απλα να εχουμε τν υποκειμενικη μας αποψη επι του θεματος, δν πρεπει να μας εμποδιζει κ να ειναι τροχοπεδη στο παρον. Μ θυμιζει τη μοιρολατρικη σταση ορισμενων " Γιατι να δουλεψω/ σπουδασω/ κανω/ ρανω, αφου θα πεθανω μια μερα κ μπορει τοτε να ειμαι αλλιως" ενταξει με τετοιες αποψεις απλα γελαω.
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Το αν υπάρχει κάποια μορφή ύπαρξης μετά το θάνατο
    μάλλον καθορίζεται από το αν πιστεύουμε ή όχι στο θεό
    οποιουδήποτε θρησκεύματος
    κι αφού τίποτα δεν αποδεικνύεται με τη λογική
    κι αυτή η ζωή κάθε άλλο παρά δίκαιη είναι,
    μάλλον είμαι μ' αυτούς που πιστεύουν
    ότι μετά το θάνατο υπάρχει σήψη και αποσύνθεση και τίποτα άλλο.
    Όμως θαυμάζω πολύ περισσότερο από τους υλιστές
    τους ανθρώπους που από ειλικρινή πίστη
    και όχι από ανάγκη ή από θρησκοληψία
    δημιούργησαν,
    π.χ. αγιογραφίες
    ή ταινίες όπως το "Μιχαήλ Ρουμπλιόφ"
    (μοναχός αγιογράφος που έζησε στη Ρωσία το 15ο αιώνα),
    το αριστούργημα του μέγιστου Ταρκόφσκι.
    Με εκφράζει το
    "...ένας δεδηλωμένος άθεος όπως ο υποφαινόμενος,
    υποκλίνεται στη θρησκευτική μεταφυσική του καλλιτέχνη..."

από εδώ
    http://kersanidis.wordpress.com/2009...CE%BC%CF%80%CE

%BB%CE%B9%CF%8C%CF%86-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%C E%B3%CE

%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84/
    Last edited by Joann; 24-08-2012 at 13:43.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234