ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Είναι πολλά που με απασχολούν, έχω ένα σωρό στο κεφάλι μου.
    Πέρασα ένα πολύ άσχημο καλοκαίρι. Μέσα στην απόλυτη απραγία. Δεν έκανα τίποτα. Μονάχα χάζευα στο ίντερνετ και έκανα μερικές δουλειές όπως να πάω τράπεζα ή σουπερ-μαρκετ ή να πάω βόλτα το σκύλο. Δεν είχα όρεξη ούτε να διαβάσω ένα περιοδικό. Για μπάνιο δεν πήγαινα. Δεν είχα όρεξη για κολύμπι ούτε καν να βραχώ. Νομίζω ότι μισώ τη θάλασσα. Εκεί που ήμουν δεν είχα παρέες. Περνούσαν οι μέρες και εγώ δεν έκανα τίποτα. Πήγα και ταξίδι λίγες μέρες σε ένα νησί και ούτε εκεί πέρασα καλά.
    Καθόμουν μόνος για ώρες και σκεφτόμουν, σκεφτόμουν, σκεφτόμουν...Έκανα αρνητικές σκέψεις...παρότι διάβαζα βιβλίο για τη θετική σκέψη, δεν εφάρμοζα όσα έλεγε. Το μυαλό μου κολλούσε στα αρνητικά. Αλλά ρε πούστη μου, πως να σκεφτώ θετικά; Να μου συνέβαινε κάτι καλό και θα σκεφτόμουν θετικά. Αλλά πως; Δεν είχα παρέες, δεν έκανα κάτι δημιουργικό, δεν δούλευα, σκεφτόμουν όλα τα άσχημα του παρελθόντος, δεν ήξερα τι θα κάνω απο τη νέα χρονιά και ακόμα δεν ξέρω. Αυτή η αναποφασιστικότητα η ανασφάλεια και η απραγία με διέλυσε. Πραγματικά πέρασα το χειρότερο καλοκαίρι της ζωής μου και δεν υπερβάλλω.
    Με ενοχλούσαν όλα. Το γάβγισμα του σκύλου μου, οι επαναλήψεις της τιβι, τα φαγητά της γιαγιάς μου. Καθόμουν και σκεφτόμουν συνέχεια τι δουλειά θα μπορούσα να κάνω, τι δουλειά δε θα μπορούσα να κάνω. Με έπιανε άγχος αν δε μου αρέσει η δουλειά, αν δε με εκφράζει, αν ο εργοδότης με απορρίψει επειδή δεν έχω δουλέψει μέχρι τα 25 και παράτησα το πανεπιστήμιο. Η μια αρνητική σκέψη διαδεχόταν την άλλη. Για όλα τα θέματα. Επαγγελματικά, προσωπικά. Μίσησα τον εαυτό μου όσο ποτέ άλλοτε.
    Δεν έβρισκα πια ενδιαφέρον σε αυτά που έβρισκα πριν. Παλιά με ευχαριστούσε να έπαιρνα ένα περιοδικό να το διαβάζω. Μετά σκεφτόμουν τι νόημα έχει; Έβλεπα τιβι και όλα μου φαίνονταν αηδίες. Άρχισα να σκέφτομαι ότι δεν αξίζει να βλέπει κανείς τιβι. Αυτό που λένε κάποιοι "η ζωή είναι εκεί έξω" μου φάνηκε σαν μια αλήθεια που με πονούσε πολύ. Θυμάστε το τελευταίο επεισόδιο του πάρα πέντε; Η Αμαλία έλεγε κάτι σαν "έζησες όλη σου τη ζωή μπροστά από την τηλεόραση. κλείσε την. ζήσε". Κάτι τέτοιο. Μου αρέσει πολύ η τηλεόραση. Έχω μεγαλώσει με την τηλεόραση, περνάω συνήθως καλά βλέπωντας τηλεόραση, αλλα αυτό το Καλοκαίρι τη μίσησα με όλη μου την καρδιά. Άρχισα να θεωρώ ότι είναι πολύ pathetic να κάθεσαι μπροστά από μια οθόνη να βλέπεις ό,τι βλακεία υπάρχει.
    Ήθελα να κάνω κάτι δημιουργικό. Κάτι δικό μου. Πρώτη φορά ένιωσα τόσο πολύ αυτή την ανάγκη. Όμως τι; Πως; Δεν είχα όρεξη. Δεν είχα παρέες. Θα ήθελα να φτιάχνω δικά μου βίντεο. Θα ήθελα να έχω φίλους που να ασχολούνται με αυτό. Δεν είχα όρεξη ούτε να γράψω κάτι στο μπλογκ. Σκεφτόμουν μόνο όσα θα μπορούσα να κάνω και δεν κάνω. Και αυτό με βασάνιζε. Άρχισα να αναζητώ τα παλιά μου πράγματα. Τα παλιά cd μου, τα παλιά βιβλία μου, τα παλιά τετράδια μου. Δεν υπήρχε τίποτα. Θα ήθελα να τα έχω τόσο πολύ και υπέφερα που δεν τα είχα.
    Η σκέψη ότι αν στο παρελθόν έκανα άλλες επιλογές τώρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, ήταν πολύ βασανιστική. Με ακινητοποιούσε. Με διέλυε. Είναι σα να μου ρουφούσε όση ενέργεια μου είχε μείνει. Και τότε ήθελα απλά να ξαπλώσω στο κρεβάτι, γιατί δε μπορούσα να κινηθώ και δεν ήθελα να σκέφτομαι. Ήθελα όσο ποτέ να είμαι κάποιος άλλος. Ξέρετε πόσο άσχημο είναι αυτό; Μισούσα τον εαυτό μου. Πραγματικά τον μισούσα. Τα έβαλα και με το Θεό.
    Ζήλευα όσους είχαν πράγματα που δεν είχα εγώ ή όσους έκαναν πράγματα που δεν έκανα εγώ. Και αυτή η ζήλια ήταν αφόρητη.
    Πραγματικά δε μπορώ να συνεχίσω να ζω έτσι. Αυτά που πέρασα αυτό το Καλοκαίρι, δεν πρέπει και δε θέλω να τα ξαναπεράσω ποτέ.

Senior Member
    Moυ αρεσει πολυ ο τροπος που γραφεις!εχεις λογοτεχνικη πενα!!!!!διαβαζω ολα οσα γραφεις! δεν ξερω τι σε βασανιζει ψυχιατρικα, δεν νομιζω να ειπες ποτε τι φαρμακα παιρνεις, εισαι ανησυχος κ ψαχνεσαι ,αλλα νομιζω οτι εχεις βολευτει στην ασφαλεια της οικογενειας σου (οπως κ εγω) κ αυτο, σε ,μας, ακινητοποιει.Μη το βαζεις κατω ,η ζωη ειναι ενα αγραφο βιβλιο ,μας περιμενει με εκπληξεις,δεν εξαρταται απο εμας η πορεια της, εχει κ απο μονη της δυναμικη εξελιξης κ θα μας παρασυρει αν ειμαστε ζωντανοι....
    Εξ αλλου νομιζω οτι ολοι βαριουνται κ οι φυσιολογικοι(υπαρχουν?) κ οι ψυχικα ευαλωτοι, μονο ο ερωτας αλλαζει τη ρουτινα κ αποδικνυει οτι η ζωη ειναι μαγεια κ αξιζει να παραμεινουμε ζωντανοι.Υπαρχει ελπιδα, ειμαστε ακομη νεοι....
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    Δεν ξέρω για την λογοτεχνική πένα που σου λέει το κατερινάκι, αυτό που εγώ διαπιστώνω είναι παραίτηση και εγκατάλειψη. Η τηλεόραση εχει γίνει προέκταση του εαυτού και είσαι πόσο?25 και?Εγκατέλειψες τις σπουδές σου , φοβάσαι να δουλέψεις, φοβάσαι να κάνεις πράγματα και να βάλεις στόχους. Η ζωή μέσα από την οθόνη είναι ακίνδυνη, δεν έχει ρίσκα. Αλλά στη δική σου ζωή δεν μπορείς να είσαι απλά θεατής.Πρέπει και αξίζει να τολμήσεις να παίξεις πρωταγωνιστικό ρόλο, να προσπαθήσεις να την κάνεις όσο γίνεται πιο όμορφη και δημιουργική. Θα συναντήσεις δυσκολίες και σκοπέλους και θα υπάρχουν στιγμές που θα σε πιάνει απογοήτευση και απελπισία. Όμως θα παίρνεις νέες δυνάμεις και θα ξεκινάς πάλι, είσαι νέος και την ζωή δεν μπορείς να την γνωρίσεις από τον καναπέ σου
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Γειά και απο'μένα!

Διάβασα με πολύ προσοχή το κείμενό σου.Ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής για να μας βοηθήσεις να καταλάβουμε καλύτερα τα πράγματα...

Είπες ''δέν θέλω να ξαναπεράσω αυτά που πέρασα αυτό το καλοκαίρι'' τώρα δηλαδή είσαι καλύτερα;Ήθελα επίσης να σε ρωτήσω πόσο καιρό ήσουν σε αυτή την κατάσταση και αν το έχεις ξαναβιώσει αυτό παλιότερα;

Αν μπορούσες να μας πείς σε τι βαθμό υπέφερες απο όλα αυτά που μας περιέγραψες πχ.σε υπερβολικό βαθμό, ή τα είχες συνεχώς αλλά σε μέτρια ένταση;

Τι ηλικία έχεις τώρα;

Απο αυτά που έγραψες εγώ κατάλαβα (διορθωσέ με αν κάνω λάθος)οτι δέν είσαι ευχαριστημένος απο το παρρόν σου,κάνεις αναδρομές στο παρελθόν να δείς τι ''φταίει'' για την τωρινή κατάσταση,είσαι εξουθενωμένος απο αυτά που πέρασες και θέλεις να αλλάξεις πορεία.

Banned
    εγω παλι θελω να σου πω, πως και μπανια να εκανες, και διακοπες να πηγαινες κανονικα οπου ηθελες, παλι οταν γυρνουσες στα ιδια θα ξαναπεφτες. ειμαι το ζωντανο παραδειγμα αυτου, που φετος κατεβαινα καθε μερα σχεδον στη θαλασσα, και πηγα και τις διακοπουλες μου εκτος Αθηνων λιγες μερες.

αλλα παρολαυτα δε καταφερα κατι, στα ιδια σκατα επεστρεψα, και τωρα ειμαι χειροτερα απ'οτι ημουν. δε νιωθω πως κερδισα, και η αλλαγη αν δεν ειναι μονιμη στη ζωη σου, μονο σαν διαλειμμα μπορει να μετρησει. ενα διαλειμμα λιγων ημερων, με καλη διαθεση ισως. αν δε μπορουμε να κρατησουμε αυτη τη διαθεση, δε κανουμε τιποτα.

τα υπολοιπα που λες μου μοιαζουν φυσιολογικα. σχεδον ολη η ελλαδα πλεον φυτοζωει. και η μοναξια μαλλον ειναι η χειροτερη ασθενεια που μπορει να βρει εναν ανθρωπο. να μη μοιραζεται τη ζωη, στο τελος καταντα ανουσια, και λογικο ειναι να μη τη θελει κι ολας. και δυστυχως αν μαθεις ετσι μονος, και γεμισεις αρνητισμο, μετα δυσκολευεσαι να επανελθεις. και παρεα να βρισκες δλδ παιζει να νιωθες ασχημα επειδη δεν εχεις συνηθισει.

Banned
    διαβαζοντας τα οσα γραφεις μου θυμισες τον εαυτο μου οταν ημουν και εγω στην ηλικια σου .Να σκεφτεις οτι εγω την πρωτη μου δουλεια την επιασα στα 32 μου .Ζουσα κλεισμενος στον εαυτο μου παρεα με την τηλεοραση γεματος απο ενοχες . Επειδη λογω ψυχολογικων προβληματων δεν ειχα καταφερει να υπηρετησω στο στρατο αισθανομουν ενοχες και μειονεκτηκα . Μην σκεφτεσαι τα λαθη που εκανες στο παρελθον . Εισαι ακομα πολυ νεος και μπορεις να αλλαξεις πολλα πραγματα στην ζωη σου .πιστεψε με εχεις ακομα πολυ χρονο μπροστα σου .το χειροτερο απο ολα ειναι να πας 40 η 45 χρονων και να καταλαβεις τοτε ποσο κακο εκανες στον εαυτο σου που αφησες τα χρονια να περασουν ετσι . τοτε θα σε πιασε πανικος θα παρακαλας να ξαναγυρισεις τα χρονια πισω και ξαναζησεις την ζωη σου διαφορετικα . Αλλα αυτο δεν γινεται .και τοτε ο πανικος και η θλιψη σου θα γινεται ακομα μεγαλυτερα . Μην κανεις το λαθος που εκανα εγω .

Junior Member
    εφοσον δεν περασεσ καλα και το καταλαβαινεις οτι κατι συμβαινει σκεψου οτι το καλοκαιρι δεν εχει τελειωσει ακομη!!!!!!!!!!!!!!!!!αυγουστο εχουμε ακομη,,μπορεις να πας να κανεις τα μπανακια σου να πας τις βολτουλες σου,,,

Senior Member
    OMG, στο κείμενό σου είναι θαρρείς και διάβαζα για τον εαυτό μου! Κι εγώ πέρασα το βαρετότερο καλοκαίρι της ζωής μου στο μέρος των γονιών μου, μην έχοντας καθόλου γνωστούς ούτε για μια βόλτα, κι ας είμαι μικρότερος από εσένα. Δυστυχώς, φίλε, το να κάνεις γνωριμίες από το πουθενά είναι από τα δυσκολότερα πράγματα στον κόσμο. Αν είχα βρει τη λύση, θα ήξερα πως να σε βοηθήσω. Μέχρι τότε περαστικά μας!

Γεια σου Στεφανε Οντως γραφεις πολυ ωραια....ειχα διαβασει και σε αλλο ποστ σου οτι εχεις ιδψ...και ηθελα να ρωτησω τι ειναι αυτο που θεωρεις εσυ οτι σε επηρεαζει πιο πολυ στην παρουσα φαση η καταθλιψη ή η ιδψ? Σε ολους τους ανθρωπους ή τουλαχιστον στους περισσοτερους οταν δεν ειναι ευχαριστημενοι με την ζωη τους ή βρισκονται σε μια φαση αδρανειας θα τους εμφανιστει καποιο (ψυχολογικο) <<προβλημα>> ή θα αρχισουν να τρωγονται με τον εαυτο τους σε στυλ αν εκανα τοτε αυτο,αν εκανα τοτε εκεινο και ολα τα σχετικα.Γι αυτο ολοι μας δημιουργουμε μια ρουτινα και εξαρτωμαστε απο αυτην.(ασχετα αν καποιους αυτη η ρουτινα τους πνιγει) Η παραιτηση σε ολες τις μορφες της ειναι η κυριοτερη πηγη δυστυχιας των ανθρωπων.Μπορεις να νιωσεις οσο χαλια θες ,οσο ανασφαλης και ο,τι παραπανω περιγραφεις αλλα το θεμα ειναι να βγεις απο αυτον τον βουρκο και να αρχισεις παλι να οριζεις εσυ ο ιδιος την ζωη σου και οχι το παρελθον σου ! Το παρελθον ειναι παρελθον και η αναδρομη του σου προκαλει μεγαλυτερη συγχυση,και να θες να γυρισεις πισω δεν γυρνας και αυτο δεν ειναι κακο.Εισαι νεος και θα εχεις στην ζωη σου ευκαιριες μπολικες ακομα. Μην αναλωνεσαι σε σεναρια και μην αναλυεις τα γεγονοτα παραπανω απο ο,τι πρεπει.Ο,τι εγινε,εγινε.Το θεμα ειναι απο δω τι κανεις. Δεν ειναι αναγκαιο να αλλαξουν ολες οι καταστασεις,φθανει να αλλαξει ο τροπος που τις βλεπεις εσυ,εστω και αρχικα Παρατα τα βιβλια που λενε πως να αλλαξει ο τροπος σκεψη σου (εκτος και αν βοηθανε,τοτε παω πασο) και ο,τι αλλο σου θυμιζει το τι περνας,μην βυθιζεσαι παραπανω στο προβλημα.Αρχισε να ψαχνεσαι σε ο,τι αλλο επιθυμεις εσυ μεχρι να βρεις κατι που να σε γεμιζει.Κατι θα υπαρχει,ειμαι σιγουρη.Προσπαθησε απο εδω,προσπαθησε απο εκει και ολα θα φυγουν εστω και με αργους ρυθμους!Αυτο το καλοκαιρι που περασες ηταν απλα μια φαση και τιποτα παραπανω,μην μπαινει στο μυαλο σου η ιδεα οτι παντα θα ειναι ετσι ή θα συνεχισεις να εισαι ετσι.Παρε δυναμη απο μεσα σου και ορμα να <<αποδειξεις>> το αντιθετο

Senior Member
    τελικα πρεπει να κανουμε γκρουπακι ολοι αυτοι που δεν περασαμε καλα το καλοκαιρι...

Senior Member
    μην ζητατε πολλα απο την ζωη και θα σας δωσει παραπανω...

Banned
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    μην ζητατε πολλα απο την ζωη και θα σας δωσει παραπανω...
    το να βρει κανεις συντροφο να καλυπτουν τις αναγκες τους μαζι, και μια δουλεια απλα για να ζουν, κανονικα δε θεωρουνται και τοσα πολλα. απλα υπαρχει προβλημα στη χωρα, δε φταινε οι ανθρωποι αν και τα πιο απλα πραγματα εδω καταντησαν δυσκολα λογο της φτωχειας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by howtodream8 View Post
    τελικα πρεπει να κανουμε γκρουπακι ολοι αυτοι που δεν περασαμε καλα το καλοκαιρι...
    πολυ μ'αρεσε αυτο!!
    If I could start again A million miles away
    I would keep myself - I would find a way....

Senior Member
    Στεφανε μην τα ψυριζεις τοσο ρε συ κ αναλωνεις το χρονο σου προσπαθωντας να καταλαβεις αν κατι ειναι καλο η οχι κ γτ το εκανες κ πως ενιωσες! Βεβαια αυτο ειναι κ στο ιδεοψυχαναγκαστικο φασμα οποτε πασο.. Κ εξαλλου δν τελειωσε το καλοκαιρι ακομη ρε συ προλαβαινεις να αλλαξεις την κατασταση, αλλωστε οι τελευταιες εμπειριες ειναι π μενουν! Εχει μερες ακομη ως το Σεπτεμβριο, κλεισε την τηλεοραση κ βγες εξω, κανε κατι π να μν σε καταπιεζει κ σ δημιουργει αρνητικα συναισθηματα κ αισθηση αναξιοτητας κ ανεπαρκειας!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Αυτό που κατάλαβα εγώ και κάνω εδώ και κάποιους μήνες, μετά από κάτι σφαλιάρες που έφαγα τελευταία είναι το εξής. Να παίρνω τη ζωή όπως έρχεται και να μην αποζητώ περισσότερα από όσα είναι δυνατόν, με τις παρούσες συνθήκες, να έχω. Τι εννοώ...

Είσαι μόνος σου? Να ευχαριστιέσαι τη μοναξιά σου και να χαίρεσαι που δεν έχεις κανένα πάνω από το κεφάλι σου. Είσαι σε σχέση,, να την ζεις στο έπακρο. Έχεις δουλειά και ωράριο 30ώρες το 24ωρο και βλάκα εργοδότη? Να χαίρεσαι,γιατί έχεις λεφτά και κάνεις ότι θες. Είσαι άνεργος? Δες το σαν ευκαιρία να χαλαρώσεις και να πηγαίνεις βόλτες. Πήγες διακοπές με χάλια παρέα? Να χαίρεσαι που κατάφερες και πήγες, γιατί άπειροι άλλοι δεν μπορούν...

Γενικά... χαλαρά.
    Να ζεις τη στιγμή και να χαίρεσαι για αυτά που έχεις τώρα. Να μην λυπάσαι για αυτά που δεν έχεις.