Η Γη γυρίζει και η Ζωή ... ανηφορίζει
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
    Junior Member

Η Γη γυρίζει και η Ζωή ... ανηφορίζει

Μια λεπτομέρεια του σύμπαντος είμαστε. Ένας κρίκος της ανθρώπινης αλυσίδας , μέσα στα πλαίσια ενός αυστηρά ισορροπημένου γήινου οικοσυστήματος.
    Η ζωή τραβάει την ανηφόρα. Μέχρι η πορεία της να ανατραπεί από το φυσικό τέλος. Εκείνο είναι το μοναδικό επίπεδο σημείο της οδυνηρής διαδρομής μας. Η κορυφή της μονόδρομης ανηφόρας. Όλοι φτάνουμε εκεί καταϊδρωμένοι και πριν προλάβουμε να πάρουμε μια ανάσα, μας παραλαμβάνει ο θάνατος στην ψυχρή του αγκαλιά. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι είναι δυνατόν να υπάρξει κάποια πιο μόνιμη αγκαλιά από αυτή του θανάτου.
    Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν.
    Οι άνθρωποι έρχονται για να φύγουν.
    Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά τελικά ?
    Ένας ακόμα αιωρούμενος κόκκος σκόνης που πλανιέται μέσα στο απόλυτο υπερπέραν είμαι και γω.
    Σχεδόν αόρατος. Σχεδόν ανύπαρκτος.
    Και η φωνή μου χάνεται στα πηγάδια της αβύσσου.
    Δοκίμασε και συ να απευθυνθείς στο στο κενό. Η μόνη απάντηση που ίσως να λάβεις είναι ο τραγικός σου αντίλαλος.
    Όσο σπαραχτική κι αν ακουστεί η ηχώ σου, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να σπάσει το φράγμα της σιωπής.
    Και αν πάλι για μια στιγμή ξεγελαστείς και αισθανθείς ότι μια δεύτερη παρουσία σου κρατάει το χέρι, σύντομα θα καταλάβεις ότι έχεις πέσει θύμα των έμφυτων ενστίκτων σου για αυτοσυντήρηση. Τα ένστικτα αυτά, επιβάλλονται τόσο πεισματικά στο είναι σου που μπορούν με τρόπο αυτόματο να σου δώσουν ρόλο προταγωνιστικό σε μια παράσταση ψευδαισθήσεων, παραπλανητικών εικόνων και ήχων, δελεαστικών χρωμάτων και αρωμάτων που σε περικυκλώνουν, σε ζαλίζουν, σε υπνωτίζουν και τελικά σε πείθουν με την αληθοφάνειά τους ότι ίσως να υπάρχει και μια ευχάριστη πλευρά.
    Τα φώτα, όμως, θα σβήσουν κάποια στιγμή.
    Η αυλαία θα πέσει χωρίς προειδοποίηση.
    Και στο τέλος, θα πιάσεις τον εαυτό σου να υποκλίνεται σε μια σκιά, που με βλέμμα τρεμάμενο θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν πρόκειται για τη σκιά κανενός άλλου, παρά μόνο της ίδιας σου της φιγούρας.
    Της φιγούρας εκείνης που αγκομαχώντας, παλεύει ακόμα να τα βγάλει πέρα με την ασύλληπτα απότομη κλίση της δικιάς σου ανηφόρας.

Ας ελπίσουμε ότι η απαισιοδοξία μου είναι παροδική.
    Τουλάχιστον περισσότερο παροδική από αυτό που λέμε : zωή

Senior Member
    η μονη απαντηση που εχω να σου δωσω....καλη μου....
    ....ο μονοσ λογοσ που πραγματικα εχει σημασια για να ζεισ...ειναι η αγαπη...
    ο συντροφοσ σου κι εσυ..... εκεινοσ που ειναι..η εκεινοσ που θα ερθει και σε περιμενει στην γωνια να σε σφυξει στην αγκαλια του και να σου χαρισει ολη του την ηρεμια ασφαλεια και ζεστασια.....
    ...αληθεια...θα δεισ..:):):
    οταν αισθανεσαι ετσι κοιμησου.... σκεψου πωσ το παπλωμα ειναι μια αγκαλια και κοιμησου....ξεκουρασου....

σε φιλω μικρη μου.
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    ματαιοτης ματαιωτητων τα παντα ματαιοτης....

ταδε εφη πριν απο 3500χρονια ο σοφος Σολομωντας

35000 χρονια μετα θα το επαναλαμβανω μεχρι την καταληξη...
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by Adzik
    ο συντροφοσ σου κι εσυ..... εκεινοσ που ειναι..η εκεινοσ που θα ερθει και σε περιμενει στην γωνια να σε σφυξει στην αγκαλια του και να σου χαρισει ολη του την ηρεμια ασφαλεια και ζεστασια.....
    .
    και αν δλδ για τον άλφα βήτα λόγο ο άλλος(επειδή βαρέθηκε,επειδή του γυάλισε καινούργια , επειδή είναι ανίκανος να σε εκτιμήσει ή δεν ξέρω και γώ τι άλλο)χαθεί απ τη ζωή σου τότε τί θα γίνει;θα καταρρεύσουμε;θα σημαίνει ότι δεν αξίζουμε την αγάπη;ή μήπως θα ψάξουμε για τον επόμενο ξενιστή(σαν παράσιτα)επειδή μας άφησε ο χ ,ψ, ζ;
    κάποιος σε εποχές δύσκολες για μένα μου είχε πεί ..<<μήν στηρίζεσαι σε κανέναν μόνο στον εαυτό σου.>>νομίζω είχε δίκιο...οι εποχές που ζούμε είναι πολύ σκληρές....εγώ προσωπικά δεν περιμένω κανέναν να με σώσει (όχι πιά- :P ) ούτε να με λυτρώσει απο τα αδιέξοδά μου(επαγγελματικά,προσωπικ ά η ότι άλλο)
    που θέλω να καταλήξω;δεν ξέρω(χεχε)η μάλλον ξέρω..όπως λέει το παλιό τραγουδάκι<βασίσου πάνω σου >

Junior Member
    Οσο βαθυς και αν ειναι ο λάκος σου μόνος σου θα βγεις

Senior Member
    Originally posted by Helena
    Originally posted by Adzik
    .
    και αν δλδ για τον άλφα βήτα λόγο ο άλλος(επειδή βαρέθηκε,επειδή του γυάλισε καινούργια , επειδή είναι ανίκανος να σε εκτιμήσει ή δεν ξέρω και γώ τι άλλο)χαθεί απ τη ζωή σου τότε τί θα γίνει;θα καταρρεύσουμε;θα σημαίνει ότι δεν αξίζουμε την αγάπη;ή μήπως θα ψάξουμε για τον επόμενο ξενιστή(σαν παράσιτα)επειδή μας άφησε ο χ ,ψ, ζ;
    κάποιος σε εποχές δύσκολες για μένα μου είχε πεί ..<<μήν στηρίζεσαι σε κανέναν μόνο στον εαυτό σου.>>νομίζω είχε δίκιο...οι εποχές που ζούμε είναι πολύ σκληρές....εγώ προσωπικά δεν περιμένω κανέναν να με σώσει (όχι πιά- :P ) ούτε να με λυτρώσει απο τα αδιέξοδά μου(επαγγελματικά,προσωπικ ά η ότι άλλο)
    που θέλω να καταλήξω;δεν ξέρω(χεχε)η μάλλον ξέρω..όπως λέει το παλιό τραγουδάκι<βασίσου πάνω σου >

oxi Ελενη μου..αλλα σημαινει πωσ δεν ειναι αυτοσ ο ενασ...:)

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

Senior Member
    Originally posted by Esotericism88
    Οσο βαθυς και αν ειναι ο λάκος σου μόνος σου θα βγεις
    misos dromos...monos...kai o alos misos ..mazi.....

....einai stin fisi mas na min imaste monoi...

Junior Member
    Όντως είμαστε μια λεπτομέρια μπροστά στο σύμπαν.Για να το συνειδητοποιήσουμε πρέπει να μην κοντοφθαλμούμε και να παραμένουμε με παρωπίδες στον μικροκοσμό μας.\"Όσοι σε πικράναν, από ψηλά αν τους δεις,τόσο ασήμαντοι θα σου φανούν,που σύντομα θα τους ξεχάσεις\".
    Δεν ξέρω κατα πόσο ισσοροπημένο είναι μιας και η ισσοροπία στη φύση ποτέ δεν παραμένει.Ο καιρικές συνθήκες αλλάζουν ,οι πλανητες αλλάζουν και αυτοι με τα χρόνια.Απλά υπάρχει αυτο το \"κάτι\" που διατηρεί μια αρμονία.
    Και αν στην ανηφόρα μας πάρει ο θανατος δεν ξέρουμε που θα μας πάει μετά γιατι αμφιβάλλω πόσοι είναι βέβαιοι για το \"μετά\".Δεν ξέρω αν απλά χανόμαστε.Αν μελετίσουμε κάτι στη φύση ακόμα και τον ίδιο τον άνθρωπο ,θα εκπλαγούμε μπροστά στις άπειρες και ακόμα άγνωστες λειτουργείες του οργανισμού του.
    Η δευτερη παρουσία είναι μια άλλη παρουσία όπως εσύ που βλέπει με άλλα μάτια αυτο το κόσμο.Δεν ξέρω αν ειναι ψευδαισθήσεις αλλά είναι ένα απο τα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει την ζωή εδώ πιο γλυκιά πιο ήρεμη ή το αντιθετο.Παραισθήσεις είναι άλλα πραγματα πιστευω..Η ζάλη της μέθης,των ναρκωτικών η ζάλη των ατελειωτων ορών στην τηλεόραση.Οταν υπάρχουν τόσο αναπαντητα ερωτήματα παντού τόσοι τομείς που μπορείς να ερευνήσεις ,τόσα φιλοσοφικά ερωτήματα δεν μπορείς να παραμένεις στάσιμος.Αν παραμείνεις πιστευοντας ότι τίποτα δεν έχει σημασία σε κατακυριεύει η θλίψη..Τα στάσιμα νερά γίνονται έλος.

Junior Member
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ 8Α ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ...

Senior Member
    kalooooo:):)::)::):):)

Member
    Tha simfonisw apolita me thn Helena...
    Monoi mas eimaste panta sto telos...sigoura mporei na exeis polous anthrwpous dipla sou ma sto telos telos xereis monos tha fygeis...de prokeite na erthei kaneis mazi sou gia na kanei to taxidi...

Oso gia thn agaph,ton erwta opos leei kai o Adzik sigoura einai o apolitos stoxos...ma den einai kati pou les a oraia yparxei kapou ekei exw as paw na to apoktisw...to allo sou miso Adzik pou anafereis tha mporouse poli eykola na einai kai sto Kairo...pou to xereis?einai tosos o kosmos ekei exw pou eisai sigouros pws kapou iparxei to apolito allo sou miso...ma pios eipe pws sou ftanei mia zoi gia na to breis?to mono pou mporeis na breis einai afto pou plhsiazei perisotero sto allo sou miso...kai na simbibasteis...afto omos de se oloklirwnei...kai sigoura exei kai hmerominia lixhs...

Monoi mas geniomaste...kai monoi mas feygoume...
    Geniomaste paidia...kai ligo prin to telos palh sa paidia niwthoume asxeta me ta xronia pou exoume zisei...
    Afto einai h zoi distixos ena paixnidi me apeires epiloges...paizeis...paizeis...kai perimeneis pwte kapios tha sou bgalei ena...Game Over...allos epilegei na paixei kai na balei se mia gwnia tou mialou tou thn anamonh tou telous...allos apo thn allh zei perimenontas to telos...kanenas de mporeis na peis pws exei dikio h adiko...

Senior Member
    Originally posted by chrissie
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ 8Α ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ...

Κ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ
    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΗΚΩ Κ ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΩ....
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    [quote]Originally posted by Sorrow
    Tha simfonisw apolita me thn Helena...
    Monoi mas eimaste panta sto telos...sigoura mporei na exeis polous anthrwpous dipla sou ma sto telos telos xereis monos tha fygeis...de prokeite na erthei kaneis mazi sou gia na kanei to taxidi...

Oso gia thn agaph,ton erwta opos leei kai o Adzik

(η Adzik :P:P:P))

sigoura einai o apolitos stoxos...ma den einai kati pou les a oraia yparxei kapou ekei exw as paw na to apoktisw...to allo sou miso Adzik pou anafereis tha mporouse poli eykola na einai kai sto Kairo...pou to xereis?einai tosos o kosmos ekei exw pou eisai sigouros pws kapou iparxei to apolito allo sou miso...ma pios eipe pws sou ftanei mia zoi gia na to breis?to mono pou mporeis na breis einai afto pou plhsiazei perisotero sto allo sou miso...kai na simbibasteis...afto omos de se oloklirwnei...kai sigoura exei kai hmerominia lixhs...

Κοιτα. ..πολυ καλοσ ο συλογισμοσ σου και λογικοσ...αλλα ενα περιεργο πραγμα.... εγω παντα λεω...

.αν ειναι κατι να σε βρει ..θα σε βρει.....

πωσ?...
    εννοειται πωσ βαζουμε το χερακι μασ.... κανουμε σχεσεισ και μαθαινουμε καλητερα τον εαυτο μασ...τα θελω μασ.. τισ απαιτησεισ μασ...τισ αναγκεσ μασ... απο τον συντροφο μασ....

μαθαινουμε πρωτα απ ολα..τι ΔΕΝ θελουμε να εχει αυτοσ .....κι ετσι αποκλειουμε τα ατομα που εχουν αυτα που Δεν μασ κανουν ((κι ασ ειναι πειρασμοι))

μετα... εφ οσων εχουμε αποκλεισει μια ομαδα ημαστε πιο επιλεκτικοι....και σιγα σιγα εφ οσωσ στον κικλο των γνωρημιων μασ υπαρχουν ατομα που ΔΕΝ εχουν αυτα που ΔΕΝ θελουμε να εχουν...

περναμε στην 2ρη φαση..να ζηταμε καποια πραγματα που πρεπει να εχουν..γιατι αυτα μασ ταιριαζουν..αυτα εχουμε αναγκη...((δεν μιλαω για καπριτσια ...ετσι...!!))

..και λιγο λιγο.... μεγαλωνουν οι πιθανοτητεσ να βρεισ αυτον που((εφ οσον εχεισ ψαξει τον εαυτο σου και ξερεισ τι θελεισ και τι εχεισ αναγκη)) ....ψαχνεισ...

οντασ σε καποιουσ κοικλουσ με συγκεκριμενα ειδη ανθρωπων...

θα μου πεισ....και ολοι εμεισ εδω????οι πιο ευαισθητοι οι πιο διαφορετικοι..οι πιο ευθραυστοι?......που δεν εχουμε κοινωνικουσ κοικλουσ...???((ετσι ειμαι εγω))...να ναι καλα το ιντερνετ...και τα ενδιαφεροντα μασ..τα προσωπικα........πχ σε ενδιαφερει η κεραμικη??....θα πασ να κανεισ μαθηματα κεραμικησ.....εε εκει θα ειναι αλλα ατομα που τουσ ενδιαφερει η κεραμικη....τσουπ..ειδη εχετε ενα κοινο ...

ισωσ ειναι χαζοσ αυτοσ ο τροποσ..αλλα εινα μια αρχη...ειναι κινηση....

κατι που εγω εκανα για χρονια ηταν ο βραδινος οραματισμοσ....

πριν κοιμηθω σκεφτομουν πωσ θελω τον συντροφο που θα ερθει...
    ((το εγραφα κι ολασ...σελιιδεσ να δειτε στην αρχη..αργοτερα σιγα σιγα στοχευα στα απαραιτητα και οχι σε χαζα..))
    και αναλογα με τισ εμπηριεσ σχεσεων μου κατα καιρουσ...προσεθετα η αφαιρουσα χαρακτηριστικα....στον Mr Perfect μου.......εστιαζοντασ στισ γνωσεισ που μου προσεφερε η καθε σχεση...

..ετσι καθε φορα που εκανα σχεση...
    ο καθε ανδρασ ηταν και πιο κοντα στον mr Perfect...... αλλα καθε φωρα ανακαλυπτα πωσ κατι ειχα ξεχασει.... την μια ειχα πχ πει\"εχω αναγκη να ειναι τρυφεροσ.....

\"..και βρεθηκε καποιοσ τρυφεροσ... τι να το κανεισ ομωσ αν δεν σου το εκδηλωνει ??...ε τισ επομενεσ φωρεσ συμπληρωνα πωσ ειχα αναγκη να ειναι τρυφεροσ αλλα και να μου το δειχνει...να νιωθω την τρυφεροτητα του....
    κλπ...

http://i6.photobucket.com/albums/y20...erfect_man.jpg
    ((πλακα κανω..:P:P:P:P:))))
    http://i6.photobucket.com/albums/y20...ect_man_sm.jpg:P:P:P:P
    http://i6.photobucket.com/albums/y20...k/Superman.jpg..:P:P:P

Senior Member
    ΖΩΗ...

«Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο, καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο : το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή . Ευθύς ως γεννηθούμε αρχίζει η επιστροφή. Ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός . Κάθε στιγμή πεθαίνουμε . Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν : Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα ευθύς ως γεννηθούμε αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε , να συνθέσουμε να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιόμαστε . Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία»

Ασκητική Ν. Καζαντζάκης

Η Ζωή και ο θάνατος, είναι οι δυο όψεις - πόλοι του ίδιου νομίσματος, της ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ όπως έλεγαν οι αρχαίοι σοφοί, κι εμείς σαν εραστές της σοφίας αρκεί να δεχτούμε τις απόψεις τους για να συνειδητοποιήσουμε την ίδια την πορεία της εξέλιξης.

Τι είναι όμως ο θάνατος ? Ακολουθεί κάτι μετά το τέλος της γήινης ζωής ? Για πιο λόγο γεννιόμαστε ?Ποιοι είμαστε ? Από πού ερχόμαστε και προς τα πού πάμε ?

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα καλείτε τόσο η φιλοσοφία , οι θρησκείες στην ουσία τους , αλλά και η ίδια η επιστήμη της ψυχολογία να δώσει απάντηση .
    Ας προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι. Ας πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά.

«ο θάνατος κατά την γνώμη μου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο χωρισμός δυο πραγμάτων που πριν ήταν ενωμένα . Της ψυχής και του σώματος»έλεγε ο θειος Πλάτων

Όλοι οι αρχαίοι λαοί, οι Σουμέριοι, οι Ινδιάνοι της Αμερικής , οι Αιγύπτιοι, οι Ινδοί, οι Κινέζοι, οι Γιαπωνέζοι και οι Έλληνες πίστευαν στην μετενσάρκωση . Μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Πυθαγόρας, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Κομφούκιος ο Λαο Τσε, ο Βούδας αλλά και πιο σύγχρονοι όπως ο Νίτσε, ο Σοπενχάουερ και άλλοι επιβεβαίωσαν αυτή την παλιά θεωρεία.

Η μετενσάρκωση λοιπόν είναι μια παμπάλαια διδασκαλία η οποία μας παρουσιάζει την αλληλοδιαδοχή της ζωής και του θανάτου στην ανθρώπινη ύπαρξη. Πριν να προχωρήσουμε ας διαλογιστούμε παρατηρώντας την ίδια την φύση η οποία μας διδάσκει την ύπαρξη κύκλων... ….

http://www.nea-acropoli-chania.gr/articles.php?cat=es&no=8

Senior Member
    ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ,,,

Η δημιουργία μιας Κατευθυντήριας Δήλωσης και η συνεχής επανάληψή της, μας εγγυάται την δημιουργία μιας νέας συνήθειας και την δημιουργία του καινούργιου εαυτού μας όπως ακριβώς εμείς τον θέλουμε να είναι. Με αυτό τον τρόπο αλλάζει η προσωπική μας αυτο εικόνα.

Η αυτοεικόνα μας καθορίζει όλες τις λειτουργίες του υποσυνείδητου νου γιατί λειτουργεί μέσα μας σαν αυτο επαληθευόμενη προφητεία.

Δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι στη ζωή μας εάν αυτό δεν είναι συμβατό με την αυτοεικόνα μας. Και γιʼ αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι σημαντικό να δούμε πρώτα μέσα μας αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Να το δούμε σαν γεγονός που έχει ήδη γίνει. Με την συνεχή επανάληψη αυτό γίνετε μέρος της εσωτερικής μας αυτο-εικόνας. Αυτό ενεργοποιεί την ευφυΐα του υποσυνείδητου νου μας και το απεριόριστο δυναμικό που υπάρχει μέσα μας. Με αυτό τον τρόπο πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες μας για επιτυχία.

Το να γνωρίζει κανείς την τεχνική της δημιουργίας των Κατευθυντήριων Δηλώσεων είναι το κλειδί που χρειάζεται για την δημιουργία της αυτοεικόνας που επιθυμεί. Της αυτοεικόνας που παράγει ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

Κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε την Κατευθυντήρια Δήλωση μας, δίνουμε μια ξεκάθαρη κατεύθυνση προς όλες της υποσυνείδητες λειτουργίες του νου αναφορικά με την πορεία που εμείς θέλουμε να ακολουθούν. Ο υποσυνείδητος νους μεταφράζει τις έννοιες των δηλώσεών μας σε εικόνες και σταδιακά τις αφομοιώνει κάνοντας τες μέρος της πραγματικότητάς μας.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ:

1...«ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ»

Νιώθω υπερήφανος γιατί τώρα δεν είμαι καπνιστής. Νιώθω δυνατός, υγιής και με περισσότερη ενέργεια. Τώρα ξέρω πως θα ζήσω περισσότερο και θα απολαμβάνω μια ποιο ποιοτική ζωή.

Επαναλαμβάνω: ΕΓΩ ΕΛΕΓΧΩ ΤΗΣ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ. Νιώθω ένα με τον πραγματικό εαυτό μου. ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ. Επαναλαμβάνω καθημερινά τη δήλωσή μου.

.................................................. .................................................. ........................\\
    Το υποσυνείδητο και ο προγραμματισμός του

Όπως έχουμε πει πολλές φορές στα σεμινάριά μας, είμαστε όλοι το αποτέλεσμα των σκέψεων, των εμπειριών και των γνώσεων μας.

Όλο αυτό το σύνολο σκέψεων, εμπειριών και γνώσεων υπάρχει καταγραμμένο σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε σαν υποσυνείδητο.

Ο νους σαν λειτουργία που είναι, και για να μπορεί να εργάζεται και να παράγει αποτελέσματα, θα πρέπει να αντλεί γνώσεις, δεδομένα και στοιχεία που θα του επιτρέπουν να είναι αποτελεσματικός με αυτά που κάνει.

Τα αρχεία από τα οποία ο συνειδητός νους αντλεί όλα του τα δεδομένα είναι το υποσυνείδητο. ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Σε αυτόν υπάρχουν καταγραμμένα, όλες μας οι γνώσεις, όλες μας οι εμπειρίες και όλες μας οι πεποιθήσεις.

Εάν θέλουμε να αλλάξει κάτι μέσα στη ζωή μας, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το πρόγραμμα που είναι μέσα μας. Να αλλάξουμε τοις πεποιθήσεις και τις συνήθειες μας. Ένας καινούργιος τρόπος σκέψης και η αλλαγή εκείνων των προγραμμάτων επάνω στα οποία συγκεντρωνόμαστε, θα προκαλέσει και τις ανάλογες αλλαγές στη ζωή μας και στο περιβάλλον μας.

Οι συνήθειές μας είναι προγράμματα βαθιά ριζωμένα στον υποσυνείδητο νου που απλά εκτελούνται.

Όταν σκεφτόμαστε, ή όταν μιλάμε και γενικά όποτε επιτρέπουμε να περάσει κάτι στον υποσυνείδητο νου μας, αυτός το δέχεται σαν διαταγή και αρχίζει να εργάζεται για την υλοποίηση του.

Γιατί η φύση του υποσυνείδητου νου είναι να δέχεται και να εκτελεί προγράμματα. ...

Από έρευνες που έγιναν, φαίνετε ότι μόνο το 3% των ανθρώπων σήμερα έχουν ξεκάθαρους στόχους. Μόνο αυτό το μικρό ποσοστό έχει καταγραμμένους τους συγκεκριμένους στόχους του. Και οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι αυτό το 3% των ανθρώπων που έχουν καταγραμμένους συγκεκριμένους στόχους έχουν συνολικά τα περισσότερα αποτελέσματα και τις περισσότερες επιτυχίες από όσο όλοι οι άλλοι άνθρωποι μαζί.

Σε καθαρά υποσυνείδητο επίπεδο είμαστε πομποί και δέκτες όλων όσων συμβαίνουν παντού. Έστω και αν συνειδητά δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε.

Ίσως να είναι και αυτή μια εξήγηση των απίθανων συμπτώσεων που συμβαίνουν γύρω μας.

Η φύση της σκέψης είναι ηλεκτρομαγνητική. Σαν εκπομπή ενέργειας που είναι, έλκει προς το μέρος της, ενέργεια που έχει την ίδια κραδασμική συχνότητα με αυτήν. Γι αυτό όταν σκεφτόμαστε αυτά που δεν θέλουμε, αυτό που κάνουμε είναι να προγραμματίζουμε και να οδηγούμε το νου μας στην υλοποίηση αυτών που δεν θέλουμε. Το σωστό είναι να σκεφτόμαστε και να προγραμματίζουμε μόνο αυτά που θέλουμε.

Θετική σκέψη λοιπόν, Προγραμματισμός και Επίτευξη Στόχων....

http://www.goldenkeytraining.com/articlesgr.htm

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ.

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

Πρώτο βήμα: Καθορίστε τον στόχο σας. Παράδειγμα «Είμαι στο ιδανικό μου βάρος τώρα και για πάντα».

Δεύτερο βήμα: Αναφέρετε πια θα είναι τα οφέλη σας από την επίτευξη του στόχου σας. Παράδειγμα «έχω υπέροχη εμφάνιση και ξεχειλίζω από υγεία».

Τρίτο βήμα: Αποφασίστε για το πλάνο που θα ακολουθήσετε για να πετύχετε τον στόχο σας. Παράδειγμα, «θα τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά, θα οραματίζομαι το ιδανικό μου σώμα, θα τρώω μόνο στα γεύματα και ποτέ στα ενδιάμεσα».

Τέταρτο βήμα: Για πόσο καιρό θα κάνετε τη δήλωσή σας;

ΔΗΛΩΣΗ: Είμαι στο ιδανικό μου βάρος τώρα και για πάντα. Είμαι υπερήφανος για την υπέροχη εμφάνισή μου και ξεχειλίζω από υγεία. Τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά, οραματίζομαι τον ιδανικό μου εαυτό, και τρώω μόνο στα κύρια γεύματα. Ποτέ στα ενδιάμεσα. Επαναλαμβάνω τη δήλωσή μου συνεχώς μέχρι την επίτευξη του στόχου μου.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

Γράψτε δύο πράγματα που θέλετε να αλλάξετε στην αυτοεικόνα σας

1:................................................ .......................

2:................................................ .......................

Για την πρώτη αλλαγή που θέλετε να κάνετε

1: Καθορίστε το αποτέλεσμα που θέλετε:

.................................................. .....................

2:Τα οφέλη που θα έχετε από αυτό το αποτέλεσμα:

3: Πιο πλάνο θα ακολουθήσετε;

4: Πόσο καιρό θα κάνετε τη δήλωση;

Για την δεύτερη αλλαγή που θέλετε να κάνετε

1: Καθορίστε το αποτέλεσμα που θέλετε:

2: Τα οφέλη που θα έχετε από αυτό το αποτέλεσμα

3: Το πλάνο που θα ακολουθήσετε

4: Πόσο καιρό θα κάνετε τη δήλωση;

.................................................. .....................Η αυτοεικόνα

Page 1 of 2 12 LastLast