Ειμαι ενας αλκοολικος που εχει κατστρεψει την ζωη του........ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    In this old house where every door is open
    Kαι λογοτεχνικο ταλεντο :)

Senior Member
    ευχαριστώ λίλιουμ ! με βοηθάει να γράφω τις ανάκατες σκεψεις μου

Senior Member
    ΜΟΝΑΞΙΑ
    είμαι μόνος & αλκοολικος
    μονη μου παρηγορια ενας αλλος φιλος αλκοολικος
    μονη μου ελπιδα η θαλασσα
    αντε θα προλάβεις να δεις την πανσεληνο
    και απο γυναίκα?
    ο νεοσυλλεκτος δεν δικαιουται στην χαρα
    μονο η θαλασσα τον περιμένει
    7 η 8 μποφορ τον αναμενει
    και αν η μοιρα το χει φερει
    αρκετα απιδια
    ο σακος του υποφερει
    να ανταποδωσει εχει πολλα
    στην Χερουσια δεν εχει μιλια
    γιατι......ειναι πεθαμενος

Senior Member
    το αλκοολ ειναι το χειροτερο πράγμα στην ζωή σου...........δεν το καταλαβαίνεις ηλίθιε?

Junior Member
    Είσαι εδώ γιατί γνωρίζεις το πρόβλημα σου και θες να κάνεις κάτι γι αυτό. Έχεις κάνει κιόλας το πρώτο βήμα κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Δεν είμαι ειδική για να σου πω πως. Κάτι μου λέει όμως πως μέσα σου ξέρεις τους δρόμους και τους τρόπους. Η ύπαρξη σου έχει ανυπολόγιστη αξία, σεβάσου, αγάπησε τον εαυτό σου, μην τον τιμωρείς. Η ιστορία με τα κλειδιά μου φάνηκε σαν αυτοτιμωρία. Διεκδίκησε πίσω την κοπέλα σου, διεκδίκησε τη ζωή που ονειρεύεσαι.
    Καλή επιτυχία.

Junior Member
    Quote Originally Posted by zoltar View Post
    ΜΟΝΑΞΙΑ
    είμαι μόνος & αλκοολικός
    μονη μου παρηγοριά ένας αλλος φιλος αλκοολικος
    μονη μου ελπιδα η θαλασσα
    αντε θα προλάβεις να δεις την πανσεληνο
    και απο γυναίκα?
    ο νεοσυλλεκτος δεν δικαιουται στην χαρα
    μονο η θαλασσα τον περιμένει
    7 η 8 μποφορ τον αναμενει
    και αν η μοιρα το χει φερει
    αρκετα απιδια
    ο σακος του υποφερει
    να ανταποδωσει εχει πολλα
    στην Χερουσια δεν εχει μιλια
    γιατι......ειναι πεθαμενος
    Όλοι οι αλκοολικοί ψάχνουν για συνενόχους στο καθημερινό τους έγκλημα. Ο φίλος σου λοιπόν, μπορεί να σου χαλάσει όλη την προσπάθεια. Στο έχω ξαναπεί, η λύση δεν έρχεται με παρέα. Μην προσπαθήσετε να το λήξετε μαζί. Η πρώτη του υποτροπή, εάν σου γίνει γνωστή έστω και τηλεφωνικά θα γίνει και δικιά σου υποτροπή. Δεν γράφω για να σου δημιουργήσω κοινωνικά προβλήματα αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να σεβαστείς με θρησκευτική ευλάβεια.

Με σιγουριά σου λέω ότι η προσπάθειά σου ΔΕΝ θα αρέσει σε κάποιους. Είτε είναι αυτοί που πλήρωσες τα Glenfidich είτε αυτοί που θα σε δουν να απογειώνεσαι όπως σου αξίζει. Είναι πολλοί αυτοί που θα θελήσουν να σε κρατήσουν χαμηλά. Μπορεί και η πρώην σύζυγος χωρίς να το καταλάβει, υποσυνείδητα να σου οπλίσει την σκανδάλη και να σου χαλάσει την προσπάθεια. Δεν θα της αρέσεις λαμπερός. Θα χάσει την βασική δικαιολογία που έχει για τον χωρισμό σας όπως και πολλοί άλλοι που έχεις πικράνει λόγω οινοπνεύματος. Συγγνώμη αλλά έτσι είναι. Οι μεγαλύτερες υποτροπές έρχονται από το στενό περιβάλλον. Όσο περίεργο και να σου φαίνεται οι άνθρωποι που σε αγαπάνε μπορεί να σε ρίξουν σε αυτό που σε αλλάζει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ.

Μου λες επίσης ότι είσαι λειτουργικός για μέρες χωρίς ποτό. Είσαι σε φάση που δεν έχεις στερητικά φαινόμενα λόγω αποχής. Σε διαβεβαιώνω ότι αυτό σύντομα θα πάψει να ισχύει. Εκμεταλλεύσου το ΤΩΡΑ: Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους παλμούς μου πρωί-πρωί να βρίσκονται στους 140 ασταμάτητα λόγω αποχής και η λύση σε συνεννόηση με γιατρό για να σώσω το κυκλοφορικό μου από εμβολή (έχω και βαλβιδικό πρόβλημα) να είναι ή βαριά ηρεμιστικά (που μου ήταν αδύνατο να βρω άμεσα) ή αλκοόλ. Λυπάμαι που στα λέω αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την στιγμή που έβαλα μισό νεροπότηρο ουίσκι και μισό νερό (για να κατέβει γρήγορα και να μην πνιγώ, ξέρεις εσύ) και το κατέβασα με τρεις γουλιές για να σώσω την καρδιά μου. Εκεί κατέρρευσε ο κόσμος. "Αυτό είναι το τελευταίο" ψιθύρισα και όταν τα χείλη μου άνοιξαν, το στόμα μου πλημμύρησε πριν από το αλκοόλ με... δάκρυα που έτρεχαν ώρα στο πρησμένο μου πρόσωπο. "Αυτό είναι το τελευταίο" ψιθύρισα, αλλά δεν ήταν. Ήταν τελικά απλά το σάλπισμα μιας άνισης μάχης χωρίς κανόνες, με εχθρό την αλλοιωμένη μου ύπαρξη.

Junior Member
    Καλησπέρα σε όλους και θα ήθελα να συστηθώ ώς ΤΑΤU αφού το θέμα ήταν η αφορμή για την εγγραφή μου και να ζητήσω συγνώμη για το μεγάλο μύνημά μου.
    Καταρχήν θα ήθελα να σου δώσω συγχαρητήρια φίλε μου για το λόγο ότι παραδέχεσαι το προβλημά σου και ζητάς βοήθεια. Γνωρίζεις βέβαια και αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει light αλκοολικός.Ή είσαι ή δεν είσαι.Όσο είσαι στο φαύλο κύκλο παραμένεις αλκοολικός.Ligth αλκοολικό θεωρούσα τον ακόμη άντρα μου και πίστευα ότι με την αγάπη όλα θα έρθουν στη θέση τους....αποτέλεσμα;Η μποτίλια είναι πιο δυνταή.
    Μακάρι να μπορούσες να κρατήσεις κάτι από τον καθένα μας και να βοηθήσεις τον εαυτό σου.Δεν είσαι ο μόνος αλλά είσαι μόνος.
    Μη σε φοβίζει αυτό γιατί όσους και να έχεις δίπλα σου όσοι και να σε στηρίζουν το ληθαράκι θα το έχεις βάλει ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ και αυτό γιατί εσύ το επέτρεψες.
    Θα σου πω δυο ιστορίες...και εσύ θα επιλέξεις.

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥ
    Ένας τύπος μπαίνει σ΄ ένα μπαρ, κάθεται στη μπάρα και ζητάει πέντε ποτήρια ουίσκι.
    "Όλα μαζί;" ρωτάει ο σερβιτόρος.
    " Ναι, και τα πέντε" απαντά ο πελάτης, "σκέτα, χωρίς πάγο"
    Τον σερβίρει , και ο πελάτης τα πίνει μονορούφι.
    "Σερβιτόρε" λέει. "Τώρα, βάλε μου τέσσερα ποτήρια ουίσκι, χωρίς πάγο"
    Ενώ αυτός τα σερβίρει, αρχίζει να βλέπει ότι ο πελάτης έχει αποκτήσει ένα χαζό χαμόγελο. Αφού πιεί συνεχόμενα και τα τέσσερα ποτήρια, προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος, και καθώς αρπάζεται από τη μπάρα αναφωνεί¨" Αγόρι! Φέρε μου άλλα τρία ποτήρια ουίσκι" . Γελάει λίγο και προσθέτει :"Χωρίς πάγο".
    Ο σερβιτόρος υπακούει και ο πελάτης τα ξαναπίνει γρήγορα. Τώρα δεν είναι χαζό μόνο το χαμόγελο αλλά και το βλέμμα. "Φίλε!" λέει τώρα με δυνατή φωνή, ""βάλε μου δύο ποτήρια από το ίδιο"
    Το κατεβάζει και φωνάζει για γι΄άλλη μια φορά στον σερβιτόρο " Aδελφέ! Είσαι σαν αδελφός για μένα..." Γελάει με λόξυγκα και προσθέτει: "Βάλε μου άλλο ένα ποτήρι ουίσκι, χωρίς πάγο. Αλλά μόνο ένα, έτσι; Μονάχα ένα..."
    Ο μπάρμαν τον σερβίρει. Ο τύπος κατεβάζει το ποτήρι και με μία μόνη γουλιά και, εξ αιτίας μιας ακαταμάχητης ζαλάδας, πέφτει στο πάτωμα εντελώς και οριστικά μεθυσμένος.
    Από εκεί κάτω, λέει στο σερβιτόρο: "O γιατρός δε θέλει να με πιστέψει, αλλά εσύ είσαι μάρτυρας:"Όσο λιγότερο πίνω, τόσο χειρότερα γίνομαι!!!"
    Απο το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ"

Η 2η ιστορία είναι η παρακάτω
    Κάποτε στό Άγιον Όρος ήταν ένας μοναχός πού διέμενε στίς Καρυές. Έπινε καθημερινά καί μεθούσε καί γινόταν αιτία νά σκανδαλίζονται οι προσκυνητές. Κάποια στιγμή πέθανε καί ανακουφισμένοι κάποιοι πιστοί πήγαν στόν γέροντα Παΐσιο νά τού πούν μέ ιδιαίτερη χαρά ότι επιτέλους λύθηκε αυτό τό τεράστιο πρόβλημα.
    Ο π. Παΐσιος τούς απάντησε ότι γνώριζε γιά τό θάνατο τού μοναχού, αφού είδε ολόκληρο τάγμα αγγέλων πού ήρθαν νά παραλάβουν τήν ψυχή του. Οι προσκυνητές απόρησαν καί διαμαρτυρήθηκαν καί κάποιοι προσπαθούσαν νά εξηγήσουν στόν γέροντα Παΐσιο γιά ποιόν ακριβώς μιλούσαν, νομίζοντας ότι δέν κατάλαβε ο γέροντας.
    Ο γέροντας Παΐσιος τούς διηγήθηκε: «Ο συγκεκριμένος μοναχός γεννήθηκε στή Μ. Ασία, λίγο πρίν τήν καταστροφή όταν οι Τούρκοι μάζευαν όλα τά αγόρια. Γιά νά μήν τό πάρουν από τούς γονείς του, αυτοί τό έπαιρναν μαζί τους στό θερισμό καί γιά νά μήν κλαίει, τού έβαζαν λίγο ρακί στό γάλα γιά νά κοιμάται.
    Ως εκ τούτου μεγαλώνοντας έγινε αλκοολικός. Κάποια στιγμή και μετά από αποτρεπτικές απαντήσεις από διάφορους γιατρούς να μην κάνει οικογένεια, ανέβηκε στο Όρος και έγινε μοναχός. Εκεί βρήκε γέροντα καί τού είπε ότι είναι αλκοολικός.
    Τού είπε ο γέροντας νά κάνει μετάνοιες καί προσευχές κάθε βράδυ καί νά παρακαλεί τήν Παναγία νά τόν βοηθήσει νά μειώσει κατά 1, τά ποτήρια πού έπινε.
    Μετά ένα χρόνο κατάφερε μέ αγώνα καί μετάνοια νά κάνει τά 20 ποτήρια πού έπινε, 19 ποτήρια. Ο αγώνας συνέχισε μέ τήν πάροδο τών χρόνων καί έφτασε τά 2-3 ποτήρια, μέ τά οποία όμως πάλι μεθούσε.»
    Ο κόσμος έβλεπε χρόνια ένα αλκοολικό μοναχό πού σκανδάλιζε τούς προσκυνητές, ο Θεός έβλεπε ένα αγωνιστή μαχητή πού μέ μεγάλο αγώνα αγωνίστηκε νά μειώσει τό πάθος του.
    Χωρίς νά ξέρουμε γιατί ο κάθε ένας προσπαθεί νά κάνει αυτό πού θέλει νά κάνει, μέ ποιό δικαίωμα νά κρίνουμε τήν προσπάθειά του;

Και μη νομίζεις όλοι μας δίνουμε τους αγώνες μας για να φτάσουμε εκεί που πραγματικά θέλει η ψυχή.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Senior Member
    Τι ομορφες ιστοριες TATU !!!!
    ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων

Senior Member
    Πραγματικά μίλησες μέσα απ' αυτές...
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Junior Member
    ΄Εχω το ίδιο πρόβλημα.Μπορεί να μην πίνω κάθε μέρα αλλά όταν πιώ , συνήθως είμαι η πρώτη από την παρέα που το αρχίζει και η τελευταία που το σταματά.Δεν ήταν έτσι πάντα.Μου άρεσε το ποτό το άντεχα κι΄όλας, όλοι στην παρέα μου έπιναν δεν ήμουν δαχτυλοδειχτουμενη.Κάποια στιγμή γύρω στα 42 (τώρα είμαι 48) κατάλαβα ότι πολλές φορές όταν ξεπερνούσα κάποιο όριο γύρω στα 3 ποτά συνήθως έχανα το έλεγχο στην ποσότητα.Πριν τα 42 αυτό συνέβαινε πολύ σπάνια δύο ή τρεις φορές τον χρόνο.Εδώ και 3 χρόνια μου έχουν συμβεί και κάποια περιστατικά απώλειας μνήμης που με φόβισαν πολύ.Γράφτηκα στο φόρουμ για να πώ το πρόβλημά μου και θα το κάνω αναλυτικά κάποια στιγμή, αλλά έπεσα στο δικό σου θέμα.Σε καταλαβαίνω απόλυτα και πιστεύω κι εγω ότι λαιτ εθισμός δεν υπάρχει.΄Ετσι πίστευα κι εγώ.Είχα πάει και σε κρατικό κέντρο να δώ τι μου συμβαίνει αν είμαι τελικά αλκοολική.Μου είπαν όχι αλλά έχεις ένα πρόβλημα με το αλκοολ.Επαναπαύθηκα και το αποτέλεσμα .......πάλι το Σάββατο είπια πολύ,τύψεις ,ενοχές ντροπή.Πιστεύω ότι πρέπει να το κόψουμε μαχαίρι ΄΄οσο δύσκολο κι αν φαίνεται.Με ημίμετρα δεν γίνεται δυστυχώς.

αμα θυμώνεις κάνε κατι γι'αυτό
    λες πηγες στους ΑΑ μια φορά
    να ξαναπάς
    άμα θες να βγεις απ'αυτό να ξαναπάς
    και να συνεχίσεις να πηγαίνεις μέχρι να έρθει η μέρα που θα λες:
    είμαι ο Τάδε και είμαι 3 χρόνια καθαρός
    όμως μόνος δε μπορείς
    οι δύσκολες καταστάσεις ξεπερνιούνται με το <<όλοι μαζί>>
    κανείς δεν τα κατάφερε μόνος
    το αποτέλεσμα τηςμοναχικής προσπάθειας είναι:
    3 μήνες το καλό παιδί και μετά φτου κι απ'την αρχή
    διότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο ποτό αλλά στο γιατί έφτασες στο ποτό
    κι αυτό θα το ανακαλύψεις μέσα από την ομάδα σου σε ένα πρόγραμμα
    αλλιώς θα βολοδέρνεις μια ζωή στα ίδια
    στο χέρι σου είναι να βγεις απ'τα σκατά

Member
    Καλησπέρα... Πιστεύω πως εκτός από τη βοήθεια που χρειάζεσαι από όπου νομίζεις ότι μπορείς να την πάρεις (ΑΑ, ψυχοθεραπεία κλπ) η σκέψη της μικρής σου κορούλας είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να κόψεις αυτό που σου στερεί όλα τα όμορφα πράγματα που αξίζει να απολαύσεις :)
    Μην το βάζεις κάτω. Από τη στιγμή που το συνειδητοποιείς είναι ένα πρώτο βήμα..

Page 2 of 2 FirstFirst 12