απο τα effexor στα cympalta!βοηθεια!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

απο τα effexor στα cympalta!βοηθεια!!!!

καλησπέρα!υποφερω απο χρονια καταθλιψη, αγχωδεις διαταραχες, αυπνια , φοβιες, κρισεις πανικου!χρονια λαμβανω θεπαπεια!μετα απο μια τεραστια υποτροπη το αγχος και οι κρισεις πανικου ελαττωθηκαν, γιναν ανεκτες με effexor 150 mg και zanax. Μετά απο 2 χρονια οπου στον ενα χρονο ειδα μικρη βελτιωση μονο στο αγχος, το τονιζω και οχι στη διαθεση και δοκιμαζονατς διαφορους συνδιασμους μαζι με το effexor, εγινα παλι ρακος και δε με πιανει ουτε το effexor στο αγχος το οποιο εχει επανελθει ουτε τα zanax. Εχει 9 μερες που αλλαξα τη θεραπεια και παιρνω 60 mg cympalta και 30 remeron το βραδυ. Το πρωι που ξυπναω ειμαι ηρεμη ομως μετα αρχιζει και με πιανει το στομαχι απο το αγχος και ολα τα ψυχοσωματικα!καταλαβα οτι επαθα εθισμο στο zanx και δε με πιανει πια.Φοβαμαι πολυ που κανω αυτη την αλλαγη.Σκεφτομαι μηπως επρεπει να μεινω στο effexor μαζι με το remeron!το στομαχι παιζει να με ποναει και απο το cympalta καθως διαβασα σε πολλα φορουμ οτι προκαλει στομαχικεσ διαταραχες στην αρχη!Φοβαμαι πολυ γενικα μη χειροτερεψω!πειτε μου την εμπειρια σας με το cympalta, σε ποσο καιρο λειτουργησε?ηταν καλυτερο απο το effexor?το effexor το εχω ελλατωσει αλλα το κανω σταδιακα γιατι φοβαμαι τα στερητικα!Παραλληλα με αγχωνουν και αλλα ζητηματα οπως το οικονομικο και η σχεση μου και γινομαι χειροτερα!Βοηθειστε με!

κανεις????????????????????????

Senior Member
    εγώ effexor έπαιρνα και με βοήθησε πολύ. Εννιά μέρες είναι μικρό διάστημα για να βγαλεις συμπερασματα για ένα φαρμακο, μπορεί να είναι απλως παρενέργεια. Ο γιατρός τι λέει;

Banned
    το effexor και το cympalta ανηκουν στην ιδια κατηγορια αντικαταθλιπτικων .Συγκεκριμενα στους Αναστολείς Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης και Νοραδρεναλίνης (SNRI). το effexor περιεχει την δραστικη ουσια BENΛAΦAΞINH YΔPOXΛΩPIKH . και το cympalta την δραστικη ουσια ΝΤΟΥΛΟΞΕΤΙΝΗ - Duloxetine .Τωρα θα σου πω την δικη μου εμπειρια γιατι τα εχω παρει κατα δυο φαρμακα . Εδω και 14 χρονια παιρνω συνεχως αντικαταθλιπτικα .εχω αλλαξει παρα πολλα ειδη αντικαταθλιπτικων .Αν σου τα πω ολα θα ζαλιστεις.Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι οταν επαιρνα το effexor ενιωθα καλυτερα απο καθε αλλη φορα . Δεν ξερω ομως αν αυτο οφειλεται στο φαρμακο η στις συνθηκες της ζωης που ζουσα την καθε χρονικη περιοδο . θα αναρωτηθεις και με το δικιο αφου με το effexor σε εκανε να νιωθεις καλα γιατι το σταματησες ? η απαντηση ειναι οτι το effexor μου εφαιρνε παρα πολλη μεγαλη δυσκοιλιοτητα . Γιαυτο το λογο ζητησα απο το γιατρο να μου το αλλαξει . Ετσι αντι για το effexor μου εδωσε το cympalta . το πηρα για ενα χρονο το cympalta δεν μου εφερε καποιο προβλημα στο γαστρεντερικο . παντως εγω πιστευω μετα απο τοσα χρονια που παιρνω φαρμακα . οτι καθοριστικο ρολο παιζουν οι συνθηκες που ζεις . Αν πιεζεσαι απο κατι για παραδειγμα στον εργασιακο σου χωρο αν εχεις οικονομικα προβληματα αν εισαι μονος και δεν εχεις καποιον να σε νοιαζεται αν χασεις καποιο αγαπημενο προσωπο τοτε τα φαρμακα βοηθανε ελαχιστα μα πολυ ελαχιστα . μπορει να απογοητευσω καποιους με αυτο που γραφω αλλα αυτο εχω βιωσει εγω και θελω να το πω

Ποιο απο τα 2 σε βοηθησε πιο πολυ??Σε ποσο καιρο εδρασε το cymbalta?

Banned
    νομιζω οτι περισσοτερο με βοηθαγε το effexor και λιγοτερο το cympalta .αλλα αυτο εχει να κανει με τον οργανισμο του καθε ανθρωπου το πως αντιδρα σε καθε φαρμακο . Και οπως σου ειπα και στο προηγουμενο μηνυμα μου την μεγαλυτερη σημασια παιζει στο πως ειναι η ζωη σου την συγκεκριμενη στιγμη . Αν εχεις ανθρωπους διπλα σου που σε αγαπανε τα πραγματα ειναι πιο ευκολα . Εσυ αν καταλαβα καλα ειχες αυτην την υποτροπη γιατι υπηρχαν προβληματα οικονομικα και στην σχεση σου .Ευχομαι να πανε ολα καλα και γρηγορα να νιωσεις καλυτερα .

τωρα τι παιρνεις??σενοχλουσαν στο στομαχι??ποσο καιρο καναν να σε πιασουν?εγω εχω εντονουσ στομαχοπονους

Banned
    εγω αυτην την στιγμη παιρνω entact και ρεμερον . αλλα λογω καποιου γεγονοτος που συνεβει στην ζωη μου εδω και τρεις μηνες ειμαι σε πολυ ασχημη κατασταση και κανενα φαρμακο δεν μπορει να κανει κατι δυστυχως . οχι στο στομαχι δεν με ενοχλουσαν . Εσυ απο οτι μου γραφεις εχεις εντονους στομαχοπονους . ρωτησες τον γιατρο σου για αυτο ? Σου ειπε κατι ; Μηπως οι στομαχοπονοι ειναι απο εντονο αγχος ?

ειχα αναγουλες οχι στομαχοπονους εχεις μσν?

Το remeron με βοηθαει πολυ ειδικα στον υπνο αν και τωρα τελευταια εχω συνεχεια εφιαλτες!

Banned
    σου εστειλα μηνυμα

Παιδια ενω τοσες μερες ημουν καπως ηρεμη. σημερα ξαφνικα ξυπνησα με αγψος και πονο στο στομαχι που δεν εχει φυγει ακομα!εχω φρικαρει και δεν ξερω τι να κανω, πανε 18 μερες που παιρνω cympalta και τπτ ακομα στο αγχος!Λετε ναναι απο το κοψιμο των effexor??

παιδια τελος το cumpalta!χθες επαθα κρισαρα και λιποθυμησα!ο γιατρος ειπε οτι ειναι στερητικα απο τη διακοπη του effexor!Δε μπορω να ειμαι ενα μηνα στο κρεβατι!Αποφασισσα να ξαναρχισω effexor μαζι με remeron να δω πως θα παει!Ειμαι μια εβδομαδα πριν ξεκινησει η δουλεια και δε μπορω να ειμαι ενα μηνα στο κρεβατι με κρισεις!Πειτε μου τη γνωμη σας!

παιδια δε μπορω ναποφασισω βοηθειστε με!!!σας παρακαλω μετα την κριση πανικου που επαθα δεν ξερω τι να κανω