O Δεκάλογος του (άτυχου) αγοραφοβικού
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

1. Να κλειστεί στο ασανσέρ, ειδικά και με άλλα άτομα

2. Να πάει για κούρεμα. Ο χρόνος κουρέματος σε έχει πεθάνει

3. Να μπει στο Μετρό με κόσμο και το καλύτερο από όλα, να γίνει και μια ώρα διακοπή ρεύματος

4. Να μπλοκαριστεί σε μποτιλιάρισμα στη μεσαία λωρίδα.

5. Να πάρει ταξί (αν έχει τα κότσια) και να μπουν και κάνα δυο πελάτες ακομη.

6. Να τον σταματήσει η Αστυνομία και να μην έχει ταυτότητα και να τον πάνε στο Τμήμα με το περιπολικό για εξακρίβωση στοιχείων.

7. Να πάθει ζημιά το αυτοκίνητο και να πρέπει να το φορτώσει η Οδική Βοήθεια στην πλατφόρμα και να κάτσει δίπλα στον οδηγό της Οδικής Βοήθειας. (Τι πιο συναρπαστικό...)

8. Να βρεθεί σε κάποια Έκθεση Σπιτιού και να έχει δεξιά και ασριστερα έπιπλα χωρίς τζάμια και να του έρθει να φύγει στη μέση της έκθεσης. Ιδια απόσταση να πάει στην είσοδο, ίδια να πάει στην έξοδο. Καλά κρασιά...

9. Εκεί που έχει δώσει στην ταμία τα μισά του ψώνια στο σούπερ μάρκετ και τα άλλα μισά είναι στο καρότσι, να τελειώσει ταινία της ταμιακής μηχανής, ή να πάθει κάποια ζημιά και να πρέπει να συνεχίσει σε άλλο ταμείο. Μιλάμε η αποθέωση...

10. Να κάνει το τραγικό λάθος να πάει σε κάποια έκθεση να κάνει test drive το αγαπημένο του αυτοκίνητο με συνοδηγό φυσικά τον υπεύθυνο της έκθεσης. Χάρμα... και να του πει ο συνοδηγός να μπει σε βενζινάδικο να βάλουν βενζίνη. Αυτό θα πει ΛΟΤΤΟ...

Senior Member
    Τώρα που κατάγραψες τους φόβους σου γράψε δίπλα και τους τρόπους αντιμετώπισης του καθένα ξεχωριστά.

Ετσι οταν σε πιάσει ο πανικός (αν και περισσότερο κλειστοφοβικά συμβάντα αναφέρεις) θα έχεις έτοιμη λύση να τον αντιμετωίσης.

Οταν άρχιζα να αντιμετωπίζω τα συπτώματα \"θετικά\" αντιδρούσα κάπως έτσι :

1. Να κλειστείς στο ασανσέρ

Κλείνω τα μάτια και μετατρέπω το ασανσέρ σε ένα πανέμορφο κήπο. Είμαι σε μια φανταστική μικρή σπηλία, τρέχουν γάργαρα νερά, τα ακούω, ανασαίνω τη φύση, είμαι υπέροχα!

2. Να κλειστείς στο ασανσέρ με άλλα άτομα.

οραματίζομαι το ίδιο σκηνικό με ανοικτά μάτια. Επεκτείνω το παιγνίδι και στους άλλους εγκλωβισμένους. Εξω από τη σπηλιά μου βρηκα επισκέπτες, φίλους από παλιά απο το διπλανό δάσος . Τους χαιρετάω και αρχίζω να ρωτάω, αυτά τα καθημερινά. \"βρε πως απο δω και εσείς\" και τέτοια.

2. Στο κομμωτήριο.

Σαν γυναίκα απολαμβάνω τη στιγμή. Οραματίζομαι με κλειστά ή ανοικτά μάτια ότι είμαι ... η Σταχτοπούτα και οι νεράιδες με ετοιμάζουν για τον χορό και εγω μόνο τον χορό σκέπτομαι..

Δίπλα σε κάθε φόβο , βάλε το \"θετικό αντίδοτο\" και αμέσως ο εγκέφαλος αλλάζει κατεύθυνση. Και σιγά σιγά αυτό θα του γίνει συνήθεια. Οταν εισαι σε πανικό αυτοματα θα αντιδρά θετικά.

Ο εγκέφαλός μας ειναι ενας υπολογιστής κάνει ότι τον εχουμε προγραμματίσει να κάνει, αν λειτουργει χωρίς πρόγραμμα μας τινάζει τα μυαλά με κάτι ρεμπουτ και βραχυκυκλώματα...

Member
    Τα περισσότερα παλεύονται. Εκεί που κολλάει το μυαλό μου είναι στον κουρέα (ειδικά αν περιμένουν κι άλλοι) και στις μεσαίες λωρίδες κυκλοφορίας τις οποίες όταν οδηγώ τις αποφεύγω σαν τον έξω από \'δω!

Senior Member
    Γιώργο μου,

Τις μεσαίες λωρίδες να τις αποφεύγεις έτσι και αλλοιώς και όσο για τον κουρέα να διαλέγεις μέρες που δεν έχει δουλειά . Εσυ κανονίζεις το ραντεβου όχι αυτός.

Member
    Κι αν σου πω οτι αυτό ακριβώς κάνω και στις δύο περιπτώσεις;
    Δεν ξέρω όμως κατά πόσο κάνω το σωστό πράγμα σε κάθε περίπτωση.

Junior Member
    Ξεχασες

Να επιβιβάζεσαι με το Auto σου σε πλοιο Αυγουστο για Μυκονο να εχει καθυστέρηση και 43 βαθμους χωρις Air cool… “welcome to hell summer 2001”

Αλλα μαλλον θα αγχώσει κάποιους το θεμα, που δεν παίρνουν στην πλακα την κολαση που περναμε ..αν και νομιζω ότι οι περισσότεροι θα γελασουν ,εγω παντος αυτό εκανα!

Και επειδη ανηκω στην κατηγορια αυτη,θα προσπαθησω να δωσω μερικα “tips” για οδηγους.

Αν οδηγεις στην Αττικη οδο και μεινεις με το κινητο σου κλειστο από μπαταρια ,παραδειγμα δινω τωρα…μην αγχωθεις η Οδικη βοηθεια θα είναι εκει σε 5 λεπτα το αργοτερο…ξερω σε 5 λεπτα εχει παθει 10 κρισεις θα μου γραψεις τωρα…

ΑΝΑΣΕΣ..βαθιές κρατας οσο μπορεις και της βγαζεις αργα-αργα ό αερας στο στομαχι να πηγαινει όχι στα πνευμονια (ετσι μου ειχε πει ο Κος Κασ-ης) ετσι κανω .
    Στην συνεχεια πιασε κουβεντα με τον οδηγο για το προβλημα με το αμαξι σου φυσικα,αν είναι και πολυλογάς θα μιλαει συνεχεια και βγεις από την δυσκολη-αγχωτική θεση.

Αν Οδηγεις στην Εθνικη οδο..πρωι από Κηφισια μεχρι Περιστερι π.χ. ξυπνα 6:30 δεν εχει κινηση και θα πας σφαιρα,αν δεν εισαι πρωινος τυπος απεφυγε την αριστερη λωριδα και της Γυναικες οδηγους (πλακα κανω). Καλη λυση είναι να παρεις την κάθοδο από την εξοδο 7 Αττικης Οδου για να περασεις μεσα από Αγι. Αναργύρους -Λεωφορο Δημοκρατιας,τωρα αν παρόλα αυτά κολλησεις καπου,μην κοιτας εξω μπροστα κοιτα στα πλαγια όχι δηλαδη την κινηση μπρος,αφησε μεγαλο κενο με το μπροστα αμαξι,σε περιπτωση κορύφωσης του πανικου θα εχεις μερικα μετρα για να ξελαφρωσεις …δεν σου φταιει το γκαζι που το πατας με νεκρά μεχρι τα κοκκινα!!

Την Αθηνα τωρα..απέφευγε την σαν το Διαλο το Λιβανι,και εδώ πλακα κανω,απλα πραγματα αγορασε παπακι,θα που γραψεις παλι και αν μου ερθει ζαλαδα και πεσω χαμο?

Ένα.Φορας κρανος

Δυο. Και σημαντικοτερον!!! ΔΕΝ θΑ ΠΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ,μονο να αν σου βγει ο ταριφας από δεξια

Και επειδη όλα αυτά τα εχω περασει και δεν τα λεω ετσι για να περασει το Σαββατο μου ,κανε και ένα τεστ,σταματα δεξια και ζητα ένα ποτηρι νερο στο πρωτο ψιλικατζίδικο

-Ρε παιδια δεν ειμαι και πολύ καλα,να μια ζαλαδα… από την εφορια ερχομαι μπλα μπλα μπλα

Αν σε ΦΑΝΕ ζωντανο τοτε ο θεος μαζι σου..αντε φοβητσιαρη-αρα…σε εμενα το λεω

Αυτά εχω να γραψω περι Αυτοκινητων και γενικα Γα…νης κινησης στην Αθηνα,αν αχγωσα καποιος ..Ταπινα συγνωμη! εξαλου αυτα που γραφω ειναι προσωπικες εμπειριες και στο σωστο θα ηταν να ακουσετε ενα ειδικο ,οχι εμενα

ΑΑΑΑΑ και κατι άλλο αν διαβασει κανεις αρθρο ή Φορουμ και στην πρωτη προταση αρχισει να αισθανετε ασχημα..
    ΜΗΝ το συνεχισεις καλο θα σου κανει όχι κακο.

Υστερογραφο ,sorry για τα ορθογραφικά στο σπιτι δεν εχω Word

Junior Member
    Άστα! Ειδικά αυτό με το ανσασέρ είναι σκέτη κόλαση!!!

Junior Member
    με τα ποδια Mary_loo