Results 16 to 30 of 33
-
29-08-2012, 22:30 #16
- 30-08-2012, 00:39 #17
Πάντως εμένα κ το μυαλό μου διαβάζουν κ με παρακολουθούν δε φρικαρω το θεωρώ δεδομένο κάποιες φορές μ αρέσει έχει πλάκα κάποιες μ τη σπάει είμαι χωρίς φάρμακα φυσιολογικός νομίζω στην οψη κ γενικά δεν φαίνεται απλά δεν εχω πολύ ενέργεια
30-08-2012, 21:07 #18
παντελη τωρα εξηγουνται ολα... γιατι εκοψες ρε συ τα φαρμακα? κοιτα δεν ξερω αμα εχεις υποτροπιασει, δεν θελω να βγαζω συμπερασματα δημοσια (προτιμω να τα κραταω για τον εαυτο μ) αλλα οι απαντησεις που δινεις σε ολους οτι ειναι τρολς, οτι εχουν το ενα η το αλλο κ γενικα μια αποδιοργανωμενη σκεψη κ ομιλια.. μηπως να το συζητουσες με το γιατρο? παιδια 99% οταν τα κοβουμε υποτροπιαζουμε, το ξερω κ απο τον εαυτο μ, γι αυτο μην κανουμε μαγκιες..
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
30-08-2012, 21:51 #19
πάντως εγώ πιστεύω ότι η "υποτροπή" δεν οφείλεται στην ψυχωτική διαταραχή που επιμένει αλλά είναι αποτέλεσμα της ανισορροπίας που έχουν δημιουργήσει τα φάρμακα στον εγκέφαλο. τα φάρμακα είναι ένας φαύλος κύκλος
δείτε και εδώ: http://paratiritiriopsy-psy-f.blogspot.gr/
αν είσαι δυνατός και το αντέξεις το ξεπερνάς. καμία λύση δεν έρχεται ως δια μαγείας. στην αρχή χρειάζεται επιμονή και έντονη πνευματική άσκηση για να μην πάρει η φαντασία και ο φόβος το πάνω χέρι.
αν βρεις και κάποιον να σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια βοηθάει να του ανοίξεις την ψυχή σου. όπως και η επαφή με τη φύση που ηρεμεί τον άνθρωπο.
30-08-2012, 22:27 #20
Συγκλονιστικη εξομολογηση.να σαι καλα:)
31-08-2012, 00:30 #21
Εμένα με βοηθησε που είχα ένα μαλακά πάνω από το κεφάλι μου να με πιέζει προς διάφορες κατευθύνσεις μέσα από αυτό καταλάβαινα πια είναι η σωστή διαδρομή κ έτσι αφού τα τέρματισα όλα είμαι καλά εδώ κ κάποιο καιρό
31-08-2012, 07:04 #22
ριρί σε τι ψυχιατρείο πήγες;
οι συνθήκες που μας περιγράφεις είναι απάνθρωπες.
έχω νοσηλευτεί και εγώ 2 φορές για βαριά κατάθλιψη, τη μία σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά καλό, και την άλλη σε ιδιωτική κλινική και δεν συνέβαιναν τέτοια πράγματα. ήταν πολύ πιο πολιτισμένα.
επίσης η ψυχίατρος που πάω είναι πολύ γλυκιά και ανθρώπινη.
καταλαβαίνω την οργή σου, τον πόνο σου, το πλήγωμά σου που έζησες και ότι όλο αυτό πρέπει να ήταν πολύ τραυματική εμπειρία για σένα.
από την άλλη η ψύχωση δεν περνάει μόνο με ψυχοθεραπεία, όπως επίσης και η διπολική, η βαριά κατάθλιψη, η βαριά ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, και πολλοί άνθρωποι θέλουν να παίρνουν μια φροντισμένη και σωστή για αυτούς αγωγή χωρίς πολλές παρενέργειες, για να νιώθουν καλύτερα και να μπορούν να ζήσουν μια πιο λειτουργική ζωή.
διότι τα ψυχολογικά προβλήματα είναι πολύ επώδυνα. κυριολεκτικά γαμάνε τον ασθενή όταν είναι βυθισμένος σε αυτά.
εγώ κατάθλιψη έχω και μου γάμησε πολλές φορές τη ζωή μέχρι σήμερα. και όποτε μου τυχαίνει μια μέρα που πέφτω πάρα πολύ ψυχολογικά υποφέρω πολύ και προτιμώ να παίρνω 2 φάρμακα για να μην είμαι με βαριά κατάθλιψη ή ψυχική αναταραχή κάθε μέρα.
31-08-2012, 12:06 #23
με πηγαν σε δημοσιο νοσοκομειο στο ηρακλειο κρητης
παντως η ψυχωση περναει και χωρις φαρμακα, η μαλλον βρες μου εναν ανθρωπο που εγινε καλα με φαρμακα
δες διαφορες μεθοδους που ειναι αποτελεσματικες, εχει επανελθει κοσμος με βαριες περιπτωσεις "σχιζοφρενειας":
http://paratiritiriopsy-psy-a.blogsp...blog-post.html
http://www.moshersoteria.com/article...l-these-years/
http://theicarusproject.net/alternat...chael-cornwall
αλλοι ψυχιατροι οπως ο κλεανθης γριβας και ο Thomas Szasz εχουν μια μεθοδο που ονομαζουν "διανοητική άσκηση γύρω από την ελευθέρια και την ευθύνη"
παντως ισως δεν πιανουν σε ολους αυτες οι μεθοδοι
31-08-2012, 18:22 #24
από το μικρό αριθμό ανθρώπων που έχω γνωρίσει, δεν ξέρω κανέναν που να του πέρασε οριστικά και αμετάκλητα η ψύχωση με φάρμακα, αλλά ξέρω που να τους πέρασαν τα συμπτώματα όσο παίρνουν τα φάρμακα.
επίσης δεν ξέρω κανέναν που να του πέρασε η ψύχωση χωρίς φάρμακα. όσοι τα έκοψαν ξαναέπαθαν ψύχωση.
σίγουρα δεν ταιριάζουν όλα σε όλους, και οι γενικεύσεις δεν ισχύουν απόλυτα.
εύχομαι εσύ ριρι να βρεις τη θεραπευτική πορεία που να είναι η καλύτερη για σένα!
31-08-2012, 18:41 #25
Στην τελική, καλύτερα να ξαναπάθω ψύχωση μετά 3 χρόνια από το να παίρνω τόσο καιρό τα φάρμακα
Το εκανα πραξη, εμεινα περιπου 3 χρονια χωρις φαρμακα. Σ αυτο το διαστημα ταξιδεψα οχι μονη μου, σε δυο ηπειρους -ασια, αμερικη- κ δεν καταλαβα ,δεν αισθανθηκα καμμια διαφορα, ηταν σαν να ημουν στο δωματιο μου με τον αγνωστο εαυτο μου, δεν θυμαμαι σχεδον τιποτα.....το μονο που με απασχολουσε ηταν μη χασω τη συνεχεια του εργου που παιζοταν στο μυαλο μου-δεν ηταν επικινδυνο ουτε για μενα ουτε για τους αλλους- ημουν σαν φυτο ,κατι σα νεκροζωντανη- χωρις χαπια, η αλικη στη χωρα των θαυματων, εκλαιγα, χτυπιομουν κ δεν ηθελα κ ν αλλαξω τη φαση μου, δεν μ ενοιαζε το ριαλιτυ, το ειχα χεσμενο(εχω την ασφαλεια της οικογενειας που δεχεται το δικαιωμα μου να διαχειριστω τη φαση-αρρωστια μου οπως θελω.)
Ομως 3 χρονια δεν εζησα αυτη τη ζωη , ημουν καπου παραλληλα ,ειχα απολυτο ελεγχο της πραγματικοτητας ,αλλα ουσιαστικα ημουν εκτος.(φυσικα ουτε λογος για πανεπιστημιο ,επαφες,κλπ)
Αποφασισα λοιπον ,μετα απο προσπαθειες θεραπειας με ολες τις ενναλακτικες μεθοδους, κ φιλοσοφιες , να ξαναπαρω τα νομιμα ναρκωτικα (οχι για παντα,ειτε γινω τελειως καλα ειτε οχι)
για να ξεκουραστω λιγο κ ισως που ξερεις μπορει κατι να γινει ,αφου ειμαι εδω κ οχι εκει κ μου δωσει ωθηση να ζησω καλα κ δημιουργικα σ αυτη τη ζωη.Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
31-08-2012, 19:21 #26
δεν ξερω... εγω παντως ειμαι εγω, ειμαι εδω και ειμαι καλα
νεκροζωντανη ημουν με τα χαπια...τα καλούπια δεν ταιριάζουν σε ψυχές
31-08-2012, 19:35 #27
παντως οσοι παιρνουν χαπια δεν ειναι που δεν ξερουν οτι αυτα δεν θεραπευουν, δεν ειναι οτι δεν εχουν πληροφορηση, η οτι δεν γνωριζουν τι λεει η αντιψυχιατρικη η οτι δεν εχουν διαβασει πετερ λεμαν η οτι ακομη κ δεν προσπαθησαν χωρις φαρμακα, με ομαδες αυτοβοηθειας (οπου υπαρχουν ατομα που διαχειριζονται ακομη κ τις ψευδαισθησεις χωρις χαπια} να απαλλαγουν η εστω να συμβιωσουν με την ψυχωση τους ,ειναι που δεν τα καταφεραν .ειναι που η καθε ψυχη -χαρακτηρας διαφερει.
Καλυτερα ομως να ειμαστε ξυπνιοι οσοι ακολουθουμε αντιψυχωτικη αγωγη, να μπορουμε δηλ να δοκιμαζουμε τι κ ποσο μας πηγαινει, κ προσωπικα πιστευω οτι τα μεσοδιαστηματα χωρις φαρμακα ,αν υπαρχει ασφαλες περιβαλλον ,μονο καλο μπορει να κανουν στον οργανισμο κ δεν δεχομαι το ψεμα των ψυχιατρων οτι καθε υποτροπη σε πηγαινει πισω κ ειναι πιο δυσκολο μετα να επανελθεις. Τα ιδια σ---α φαρμακα σε γιγαντοδοσεις χρησιμοποιουν κ στο πρωτο ψυχωτικο επισοδειο κ στην υποτροπη, ισως αργησουν να σε πιασουν, ε και?Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
31-08-2012, 20:47 #28
ειναι η σχιζοειδης διαταραχη της προσωπικοτητας που κραταει το πολυ 6 μηνες.ειναι και η ψυχωση που κραταει μια ζωη(ειναι να μην σου μπει η ιδεα).τωρα αυτοι που ανηκουν στην πρωτη κατηγορια ειναι εντος εισαγωγικων και οχι μονο οι τυχεροι τετοια περιπτωση πιστευω ειναι της ριρι που καλα εκανε και εκοψε τα φαρμακα.αυτοι ομως που ανηκουν στην κατηγορια ψυχωσης αν δεν παιρνουν τα φαρμακα αργα η γρηγορα γινονται πραγματικα τρελοι και εχουν και το προβλημα με εισαγγελικη να κλειστουν στο ψυχιατρειο.ΥΓ εγω πιστευω στα φαρμακα αλλα οταν αυτα ειναι σε δοση συντηρησης.και κατι καπως ασχετο για να κοπουν τα φαρμακα καπου λεει στο ιντερνετ χρειαζεται χρονος για σταδιακη ελλατωση τοσο οσο ηταν η περιοδος που ο αρρωστος επαιρνε τα φαρμακα δλδ χρονια δλδ κλαη μαι κανεις δεν τα κοβει ,εχοντας ψυχωση,χωρις να το πληρωσει ακριβα καποτε
17-09-2012, 08:00 #29
έπεσε λογοκρισία από την γκούγκλ και το μπλογκ μου διαγράφηκε δια παντώς
το κείμενο βρίσκεται στο http://okuperro.squat.gr/%CF%88%CF%8...F%CE%B9%CE%BD/...τα καλούπια δεν ταιριάζουν σε ψυχές
23-09-2012, 14:52 #30
θέλω να προσθέσω κάποια πραγματάκια:
-η ψυχή δεν είναι μηχανή για να πάθει βλάβη. μην το πάρετε σαν μεταφυσικό αυτό που λέω. η "ψυχή" είναι προϊόν της εγκεφαλικής λειτουργίας αλλά σκεφτείτε πόσο πολύπλοκη είναι όλη αυτή η λειτουργία: εκατομμύρια νευρώνες και συνάψεις στην ολότητά τους και όχι ο καθένας ξεχωριστά. άρα δεν διέπεται από ντετερμινιστικούς-γραμμικούς όρους (όπως μια μηχανή με εξαρτήματα) στο σύνολό της αλλά από χαοτικούς (όπως άλλωστε και οτιδήποτε στη φύση). η ψυχιατρική οφείλει να σηκώσει τα χέρια ψηλά.
-το να είναι κάποιος "ειδικός" δε σημαίνει τίποτα. σημασία έχει να είναι κάποιος "συνοδηγός στο αμάξι της τρέλας" κι ας μην έχει σπουδάσει το αντικείμενο.
-τα ψυχοφάρμακα είναι "θεραπεία" του τύπου "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι"
-την "ασθένεια" την εφευρίσκει η διάγνωση. δεν υπάρχει ασθένεια, απλά "κρίση"
-η "κρίση" είναι συσσωρευτικό αποτέλεσμα διαφόρων -κυρίως εξωτερικών από το άτομο- παραγόντων. η "σχιζοφρένεια" πηγάζει κυρίως από κάποιου συγκεκριμένου είδους παθολογικές οικογενειακές σχέσεις που οδηγούν στην αποξένωση.
-η "κρίση" είναι ευκαιρία για να βγει κάτι καλύτερο από αυτό που ήταν πριν. αποτελεί μια προσπάθεια απελευθέρωσης και ως τέτοια θα πρέπει να την χειριζόμαστε και όχι να την καταστέλλουμε.
-δεν ξέρω τι απόψεις έχετε για τον σαμανισμό (παρεπιπτόντως δεν είναι θρησκεία, αλλά πρακτική), πάντως η ψύχωση είναι μία πρώτης τάξεως σαμανική εμπειρία, που αυτό σημαίνει γνώση της "χαοτικής ολότητας του κόσμου" (την οποία αργότερα ανακάλυψαν και οι μαθηματικοί και την είπαν θεωρία του χάους [chaos theory]).
αν αμφιβάλλετε για τα παραπάνω, λίγο ψάξιμο για της ρίζες της ψυχιατρικής καθώς και οι απόψεις (και επιτυχημένες πρακτικές) της αντιψυχιατρικής (antipsychiatry) θα σας λύσουν τις αμφιβολίες. Ιδιαίτερη αξία έχουν οι πραγματικές εμπειρίες ανθρώπων που επέζησαν από τη βία των ψυχόμπατσων.
να προσθέσω ότι γενικά θείγω με τα γραφόμενά μου κυρίως τον ακούσιο εγκλεισμό και θεραπεία. αν κάποιος θέλει να μπλέξει από μόνος του με τους απατεώνες σαφώς και είναι ελεύθερος να το κάνει.
φιλιά και καλή δύναμη σε όλουςLast edited by riri; 23-09-2012 at 15:08.
...τα καλούπια δεν ταιριάζουν σε ψυχές