Results 1 to 11 of 11
Thread: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ?
-
30-08-2012, 21:28 #1
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ?
Παιδια θελω να ρωτησω κατι, αν κ περιπου ξερω την απαντηση... Εχω προσεξει οτι σε οσους γιατρους εχω παει, οπως κ στα νοσοκομεια που νοσηλευτηκα, διαφορα "αντικειμενα" πανω στα γραφεια η κ σε γενικους χωρους, ειχαν πανω το λογοτυπο καποιου φαρμακου.. πχ η ζυγαρια εγραφε zoloft, το ημερολογιο τοιχου valdoxan, ενα θηκακι για καρτες geodon, μια μπρουτζινη κιθαρα trileptal κτλ κτλ.. Αυτο σχετιζεται με τις φαρμακοβιομηχανιες.. αλλα πως ακριβως, μπορει καποιος να μ εξηγησει? Επισης ο γιατρος ειναι υποχρεωμενος να τα βαζει αυτα στο γραφειο του, πχ σημειωματαριο ladose, zoloft, seroxat, γιατι οχι ενα απλο σημειωματαριο?
Επισης αμα εχετε προσεξει πανω στα γραφεια τους εχουνε στοιβες χαρτιων διαφημιστικων φυλλαδιων ψυχοφαρμακων.. μαλιστα ειχα δει σε ενα τετοιο διαφημιστικο ενος αντιψυχωτικου (νομιζω του zyprexa) να λεει στο εξωφυλλο με μεγαλα γραμματα "ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΣΑΣ" κ μ κανε πολυ αρνητικη εντυπωση.. Ελεος δλδ, τι ειναι ο ασθενης, υπολογιστης να κανουμε επαναφορα συστηματος κ φορματ??" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 30-08-2012, 22:16 #2
Εχεις απολυτο δικιο . Εγω παλια πηγαινα σε ψυχιατρο στο μεγαλυτερο νοσοκομειο της αθηνας . και πανω στο τραπεζι του ειχε διαφημιστικα απο φαρμακα . ακομα και το επομενο ραντεβου που κλειναμε το εγραφε σε χαρτι απο μπλοκακι ενος διαφημιστικου φαρμακου . να σου πω και το αλλο να γελασεις . κατα καιρους μου ελεγε για συνεδρια που πηγαινε σε διαφορες χωρες τι ομορφα ηταν εκει και τετοια . και τον ρωτησα μια μερα ποιος τους στελνει σε αυτα τα συνεδρια και μου απαντησε οι φαρμακευτικες εταιριες .Να σου πω και το αλλο να παθεις πλακα . Ενω κλειναμε ραντεβου καθε μηνα . αυτος μου εγραφε φαρμακα για δυο και για τρεις μηνες !!!! και υστερα αναρωτιουνται πολυ πως επεσαν τα ασφαλιστικα ταμεια εξω !!!!
30-08-2012, 22:17 #3
Δωρεαν ταξιδια , μιζες και ενα σωρο αλλα . Εννοειται οτι υπαρχει σκοπιμοτητα , τωρα το γιατι βαζουν αυτα τα διαφημιστικα πανω στο γραφειο τους δεν ξερω . Ειτε εχουν ελλειψη γουστου ειτε ειναι πολυ τσιγκουνηδες για να αγορασουν ενα ρολοι πχ της προκοπης.
31-08-2012, 02:03 #4
Χαχαχα ρε παιδια να στε καλα με κανατε κ γελασα! Ελειψη γουστου λεει χαχαχα! Μπορει κ για να μην ξοδευονται, αφου ολα τα χαρτικα κ τα διακοσμητικα τους τα παρεχουν οι εταιρειες! Ξερεις ποσο πανακριβα ειναι τα σημειωματαρια? Χαχαχα!
Αλλα ετσι ομως δεν αυτοκαρφωνονται?
Κι εμενα μ γραφαν φαρμακα για μεγαλυτερο διαστημα! Λεει "να εχεις"! Χαχαχα θαρρεις κ θα γινει κατοχη κ θα ξεμεινουμε απο φαρμακα! Δεν πειραζει μωρε, θα μοιραζουμε κ στη γειτονια, η μαλλον θα τα πουλαμε να βγαλουμε κ κανα φραγκο! χαχαχαχα!!
Κ για να σοβαρευτουμε τωρα, ναι το χω ακουσει κ γω για ταξιδια κ διαμονη σε υπερπολυτελη ξενοδοχεια στο εξωτερικο, με προφαση το "συνεδριο". Πουλημενα τομαρια ολοι τους..." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
31-08-2012, 05:25 #5
εγώ πάντως σε αυτή την ψυχίατρο που πάω είναι πολύ εντάξει και ξηγημένη τύπισσα. δεν έχω την αίσθηση ότι μου γράφει παραπάνω φάρμακα από αυτά που χρειάζομαι. προχθές πήγα, και μου προσέθεσε ένα φάρμακο, αφού πήγα έκτακτα σε κακά χάλια. επίσης είναι πολύ ντόμπρα, σου εξηγεί τί έχεις, τί πρέπει να πάρεις, τί κάνουν τα φάρμακα, και δεν θύμαμαι μπλοκάκια και διαφημιστικά στο γραφείο της.
πιθανώς να είναι η εξαίρεση στον κανόνα βέβαια. το ότι οι φαρμακευτικές πιέζουν τους ψυχιάτρους να υπερσυνταγογραφούν, είναι μάλλον γνωστό. επιχειρήσεις είναι και οι φαρμακευτικές, και οι ceo τους πιθανώς δεν είναι οι πιο ηθικοί άνθρωποι.
31-08-2012, 19:26 #6
ceo τι σημαινει? οι αντιπροσωποι τους κατα καποιον τροπο? α επισης τους ιατρικους επισκεπτες τους λενε κοροιδευτικα "φαρμακοτριφτες"!!! :p
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
01-09-2012, 05:03 #7
chief executive officer (CEO, American English)
είναι οι διευθύνοντες σύμβουλοι στην κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας της εταιρίας. δηλ αυτοί που ουσιαστικά διοικούν την επιχείρηση και παίρνουν τις πιο σημαντικές αποφάσεις.
επειδή οι φαρμακοβιομηχανίες είναι μεγάλες εταιρίες που λειτουργούν με βάση το κέρδος, δυστυχώς οι CEOs μάλλον δεν είναι και ό,τι ηθικότερο.Last edited by Lou!; 01-09-2012 at 05:21.
01-09-2012, 21:12 #8
Δεν συμβαίνει μόνο με τους ψυχιάτρους, και άλλοι γιατροί έχουν διάφορα τέτοια από φαρμακευτικές εταιρείες
01-09-2012, 21:27 #9
Oι αντιπροσωποι των φαρμακευτικων τους τα αφηνουν,παντου συμβαινει αυτο και σε ολες τις ειδικοτητες!!
(εγω τους κυνηγουσα απο πισω "ασε κανενα στυλο ρε παλικαριιιιιιιι") Ουδεμια σκοπιμοτητα λοιπον!!
03-09-2012, 16:25 #10
Έχω την εντύπωση πως είναι προσαρμοσμένα έτσι τα πράματα ώστε αρκεί για να ζει (με την βιολογική έννοια) απλά κάποιος, κι ας είναι κουρέλι, ώστε να θεωρείται πως ο γιατρός έκανε σωστά τη δουλειά του. Οι μοναδικοί άνθρωποι που περνούν τέτοια φάρμακα είναι οι ανεπιθύμητοι και στη συνέχεια γίνονται και ψυχικά άρρωστοι. Κάπου διάβασα πως οι άνεργοι (και γενικά όσοι δεν επηρεάζουν οικονομικά) έχουν κόμμα πρωτιάς άρα την τύχη της κοινωνίας την βαστάνε τα χέρια μας. Το κόμμα της πρωτιάς, οι οικονομικά αδύναμοι. Ότι λέτε επηρεάζει τα πάντα.
04-09-2012, 11:35 #11
sball, τι σχεση εχει αυτο π γραφεις αναφορικα με το αν υπαρχει σκοπιμοτητα απ τις φαρμακευτικες εταιριες να διαφημιζουν οι γιατροι τροπον τινα τα φαρμακα-προιοντα τους? Ενα πραμα "Πως σε λενε μπαρμπα? Κουκια σπερνω".
επισης μην σπαμαρεις σε ολα τα θεματα γραφοντας ασχετα πραγματα (αμα θες κ αμα μπορεις, να μην λες οτι γινομαι κ καταπιεστικη)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."