σε δυσκολη πραγματικα θεση..ζητω μια γνωμη αντικειμενικη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 68
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    In this old house where every door is open
    Posts
    2,572
    χμ... να καταλαβω, οι επιστημονικες ανακαλυψεις που δειχνουν ποσοτικα και ποιοτικα δεδομενα διαφορας ορμονων στη συγκεκριμενη περιπτωση μπορει να μην ειναι εγκυρες, αλλα αντιθετως οι... ψυχαναλυτικοκοινωνιολογικ ες θεωριες του καθενος σε ενα φορουμ ειναι αξιοπιστες σιγουρα!! Ρε που παμεεεεε!!!

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    146
    Δεν υποχρεωσα κανεναν να πιστεψει αυτα που λεω, και δε μιλησα τοσο για την εγκυροτητα των επιστημονικων αποτελεσματων αλλα για τον τροπο που μπορει να τα χρησιμοποιει κανεις.

  3. #18
    Quote Originally Posted by Raffaella View Post
    Ναι, εχει χαθει γενικως σε αυτη την εποχη η επαφη με αληθειες που ειναι απλως και μονο ενστικτα...
    Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι καθαρά θέμα ενστίκτου και οποιοσδήποτε κι αν είναι δεν υπάρχει σωστός ή λάθος. Σωστό και υγιές είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και ευτυχισμένα. Έχω πολύ καλό φίλο gay ο οποίος είχε καλές σχέσεις και με τους δύο γονείς,με τα συνηθισμένα προβλήματα που παρουσιάζονται σε κάθε οικογένεια,και μέχρι τα 23 του έκανε σχέσεις με γυναίκες γιατί φοβόταν την κοινωνική κατακραυγή και καταπιεζόταν απίστευτα.

    Ποιος το καθορίζει το υγιές και το φυσιολογικό? Για ποια αλήθεια μιλάμε?

  4. #19
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    146
    Εδω μπαινει κι ενα αλλο θεμα, το θεολογικο, αλλα αποφευγω να το αναφερω συνεχεια γιατι δεν ειναι φορουμ θεολογιας αλλα ψυχολογιας."Αυτο που πηγαια νιωθεις" δεν ειναι παντα ξεκαθαρο, ουτε στα συναισθηματα ουτε στα ερωτικα.Αν ομως δεχτουμε οτι υπαρχουν φωτισμενοι ανθρωποι που διδασκουν περι σωστου και λαθους οχι με κριτηριο τη λογικη ή τη γνωμη τους ή τις κοινωνικες συμβασεις ή την επιστημη, αλλα με φωτισμο απο Πνευμα Θεου, τοτε δεχεσαι αυτα που λενε, αλλιως οι κυκλοι σκεψεων κι η δυσφορια που φερνουν δεν οδηγουν πουθενα...

  5. #20
    Η δυσφορία που έρχεται πάνω σε τέτοια θέματα προκύπτει από το γεγονός ότι είναι πραγματικά σοκαριστικό να ανακαλύπτεις για τον εαυτό σου ότι σε ένα θέμα "φλέγον" και άκρως συζητήσιμο,όπως είναι το σεξ,εσύ να διαφέρεις. Κι εκεί αρχίζουν οι κύκλοι σκέψεων.Στο πώς θα το χειριστείς χωρίς να σε τρομάζει.

    Και πραγματικά,αυτό το γεγονός,ότι μπορεί ο Λόγος του Θεού να εκφράζεται μέσα από κάθε είδους φωτισμένο άνθρωπο,είναι κάτι που τρομοκρατεί ακόμα περισσότερο κάποιον που προσπαθεί να αποδεχτεί μια πραγματικότητα. Και μιλάω από προσωπική πείρα.

    Εσύ μπορεί να μη χρειάστηκες ιδιαίτερη δουλειά με τον εαυτό σου σε αυτό το θέμα,γιατί όντως η έλξη που ένιωσες για το ίδιο φύλο να ήταν απλά ένα ψυχολογικό δεκανίκι. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους

  6. #21
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    146
    To οτι δεν ισχυει για ολους το ιδιο εχει να κανει κατα τη γνωμη μου οχι στο ποσο πρεπει να παλεψουν να το αποδεχτουν αλλα να το αποφυγουν.Αν ας πουμε εχεις προχωρησει και σε εμπειριες με το ιδιο φυλο, σε συναισθηματικο δεσιμο κτλ, θα ειναι δυσκολοτερο να αποστασιοποιηθεις απο αυτα.Αλλα οσο κρατας επαφη μαζι τους, τοσο μπερδευεσαι κι υποφερεις.

  7. #22
    Να αποφύγεις τι? ότι σε ελκύουν ερωτικά άτομα του ιδίου φύλου? κατά πόσο είναι εφικτό αυτό? δεν είναι το τσιγάρο που σε βλάπτει και λες το κόβω. Είναι ένστικτο. Είναι η φύση σου (γιατί αν δεν το γνωρίζεις υπάρχουν ομοφυλόφιλα ζώα). Προτείνεις δλδ να το αγνοήσεις?
    Και πραγματικά γνωρίζω άτομα που είχαν επαφές και με τα δύο φύλα, χωρίς να υποφέρουν και να μπερδεύονται γιατί δεν μπορούσαν να το αποδεκτούν ότι τους αρέσουν και τα δύο αλλά γιατί ήθελαν να το αποφύγουν.

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    146
    Πολλοι προσπαθουν να αποφυγουν ομοφυλοφιλικες ή αμφιφυλοφιλικες τασεις γιατι φοβουνται μονο και μονο την κοινωνικη κατακραυγη.Κι αυτο λαθος ειναι.Εχω εξηγηση οσον αφορα και τη σαρκικη ελξη τετοιου ειδους(σε καποιους θα φανει μεσαιωνικη, αλλα αν θες σκεψου τη).Οποιαδηποτε σκεψη, συναισθημα, ακομα και σαρκικη αισθηση του ανθρωπου ανηκει σε μια απο τις τρεις κατηγοριες:ή προερχεται απο τον εαυτο του ή απο το Θεο ή απο το διαβολο.Τις δυο τελευαιες περιπτωσεις συνηθισαμε να τις θεωρουμε ανυπαρκτες και τα αποδιδουμε ολα στη φυση μας ή στην προσπαθεια μας,γιατι αυτα ειναι απτα.Κι εγω την υπαρξη διαβολου γελοια τη θεωρουσα ως εξηγηση επι χρονια, αλλα, μολις αρχισα να μην απορριπτω το ενδεχομενο, ενιωσα να καταλαβαινω πολλα.Συνοπτικα λοιπον, οταν μια αισθηση ή συναισθημα σου ή σκεψη σου προκαλει ταραχη και τα λοιπα, μη βιαζεσαι να δωσεις λογικοφανη εξηγηση, αλλα ανατρεξε πρωτα απο ολα στο τι λενε οι Πατερες, κι αν το απορριπτουν απορριψε το, ακομη και χωρις να μπορεις να δωσεις εξηγηση ακριβη στο γιατι βλαπτει.Εχω διαβασει σε κειμενα οτι απο τα τεχνασματα του διαβολου ειναι να σε κανει να νιωθεις ανετα σε λανθασμενες καταστασεις, για να παρεις φορα, και να το μετανιωσεις οταν θα εχουν προχωρησει.

  9. #24
    Μπορείς να μου πεις τι λένε οι Πατέρες σχετικά με κάποιον ο οποίος νιώθει "ο εαυτός του" μέσα σε μια ομοφυλοφιλική σχέση και δεν το έχει μετανιώσει? Γιατί προφανώς για σενα μια τέτοια σχέση είναι λανθασμένη κατάσταση.

    Και κάτι άλλο:εφόσων ο Θεός έπλασε ομοφυλοφιλικά ζώα, είναι κι αυτά δημιουργήματά του, γιατί να μην δέχεται και τους ομοφυλόφιλους για παιδιά του? (γιατί το έχω ακούσει και αυτό). Γιατί να θεωρούνται αμαρτωλοί?

    Και κάτι τρίτον: το να πηγαίνω με έναν παντρεμένο μου προκαλεί λιγότερη ταραχή από το να μου αρέσει μια γυναίκα.Ποιο από τα δύο είναι τέχνασμα του διαβόλου?

    Σε ρωτώ με κάθε καλή πρόθεση,γιατί σκέφτομαι σοβαρά να εξομολογηθώ και φοβάμαι τι θα ακούσω από τον πνευματικό και στον τέλος μην τσακωθώ μαζί του. Δεν ανέχομαι σε καμία περίπτωση την άποψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι λάθος. Είναι κάτι μη συνηθισμένο. Λάθος είναι να κάνεις κακό σε κάποιον και να μη δέχεσαι τον εαυτό σου

  10. #25
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,566
    Quote Originally Posted by HaMLeT-MachiNe View Post
    Να αποφύγεις τι? ότι σε ελκύουν ερωτικά άτομα του ιδίου φύλου? κατά πόσο είναι εφικτό αυτό? δεν είναι το τσιγάρο που σε βλάπτει και λες το κόβω. Είναι ένστικτο. Είναι η φύση σου (γιατί αν δεν το γνωρίζεις υπάρχουν ομοφυλόφιλα ζώα). Προτείνεις δλδ να το αγνοήσεις?
    Και πραγματικά γνωρίζω άτομα που είχαν επαφές και με τα δύο φύλα, χωρίς να υποφέρουν και να μπερδεύονται γιατί δεν μπορούσαν να το αποδεκτούν ότι τους αρέσουν και τα δύο αλλά γιατί ήθελαν να το αποφύγουν.
    Γειά σου,
    παρεμβαίνω γιατί θάταν πολύ ενδιαφέρον ν' αναφέρεις ένα παράδειγμα ομοφυλόφιλου ζώου! Μήπως έχεις μπερδέψει την ομοφυλοφιλία με τον ερμαφροδιτισμό;
    Πάντως, αν είχαμε ομοφυλόφιλα ζώα, θάχαμε έτσι κι εξαφάνιση ειδών απ' το ζωικό βασίλειο, κάτι που δεν νομίζω μέχρι σήμερα να συμβαίνει εξ αιτίας της ομοφυλοφιλίας!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

  11. #26
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    146
    Πας και παλι να ορισεις το λαθος (την αμαρτια δηλαδη) με ανθρωπινη λογική και με τα οποια συναισθηματα νιωθεις πηγαια.Αυτο δεν μπορει να γινει.Πολλες φορες το βαρος που νιωθουμε συνειδησιακα δεν μπορουμε να το εξηγησουμε, μιας και δεν πληγωσαμε κανενα κτλ.Αλλα μπορει να εχουμε κανει κατι εσφαλμενο χωρις να το ξερουμε, οποτε η συνειδηση συνεχιζει να μας ελεγχει.Δεν ειπε κανεις να νιωθεις ντροπιασμενη για το ο, τιδηποτε, αν οι προθεσεις σου ηταν καλες.Οσον αφορα τα ομοφυλοφιλα ζωα, δεν μπορει απο κατι τετοια να βγει συμπερασμα για τους ανθρωπους γιατι ο ανθρωπος ειναι πολυ ανωτερο ειδος.Κι αυτο στα τεχνασματα του διαβολου μπορει να ανηκει, για να βγει το συμπερασμα οτι η ομοφυλοφιλια ειναι απλως στη φυση καποιων.Οσο για το να πας με παντρεμενο, κι αυτο ασφαλως θεωρειται λαθος, δεν εχει νοημα να ζυγιζεις την ταραχη που σου δινει η μια κι η αλλη κατασταση.Το θεμα ειναι να ψαξεις καταστασεις χωρις καμια ταραχη.Και κατι αλλο, το να λες δεν ανεχομαι οτι το ενα ή το αλλο ειναι λαθος ειναι αυτο που σε κραταει απο το να νιωσεις το αληθινα σωστο,γιατι καρδιακα καταλαβαινουμε τελικα το σωστο.Το οτι την ελξη που εχεις τη θεωρεις σωστη νομιζω προερχεται απο τη λογικη σου, οχι απο την ψυχη σου.Η αναγνωριση του λαθους εχει σκοπο να μας φωτισει,να μας χαροποιησει και να μας ηρεμησει.Δεν ειναι καταδικαστικη αποφαση, ουτε ασκοπη απαγορευση που καποιος σου επεβαλε.

  12. #27
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    In this old house where every door is open
    Posts
    2,572
    Ραφαελλα αυτες οι θεσεις που υποστηριζεις δυστυχως τροφοδοτουν και υποστηριζουν την (αυτο)μομφη, την (αυτο)κριτικη, την κατακραυγη, τις ενοχες και το βασανισμο του (οποιουδηποτε) ατομου. Εδω περα ισως σε διαβασουν νεοι και μεγαλυτεροι με διαφορετικους προσανατολισμους και προβληματισμους, και αν τυχον σκεφτουν οτι εχεις καποιο δικιο, απλα θα νιωσουν χειροτερα και το... "προβλημα" θα χειροτερεψει, θα βαθυνει η ενοχη, θα αυξηθει η ντροπη, θα μεγεθυνθει η αιθηση του απαγορευεμενου αρα και η ελκυστικοτητα του, και δε θα λυθει, οπως πιστευεις εσυ φανταζομαι σκεφτομενη οτι αυτη τη στιγμη βοηθας!!!!!!!

  13. #28
    Όταν κάποιος νιώθει,νιώθει με την καρδιά του. Και ιδίως σε τέτοια ζητήματα που η λογική υπαγορεύει ότι είναι λάθος. Για μένα λάθος είναι κάτι που απαγορεύει σε κάποιον να δεχτεί κάτι που νιώθει γιατί η λογική τον κρατάει πίσω

  14. #29
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,605
    Εμένα πάντως μ' ανησυχούν πολύ περισσότερο τα άτομα που πιστεύουν σε διαβόλους και τριβόλους και προσπαθούν να εξηγήσουν τα πάντα μέσα από τη θρησκεία.
    Αυτοί θα έπρεπε πρώτα να κοιτάξουν τι δεν πάει καλά με τον εαυτό τους και ας αφήσουν ήσυχους αυτούς που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από την πλειονότητα.
    Και όσοι εμπλέκονται μαζί τους προσπαθώντας να κάνουν κουβέντα πρέπει να ξέρουν ότι ματαιοπονούν.
    Γιατί πάντα " ο Θεός τους ξέρει καλύτερα" από όλους τους άλλους.
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλύση εγκεφάλου από αυτή που γίνεται μέσα από τη θρησκεία.

  15. #30
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Γειά σου,
    παρεμβαίνω γιατί θάταν πολύ ενδιαφέρον ν' αναφέρεις ένα παράδειγμα ομοφυλόφιλου ζώου! Μήπως έχεις μπερδέψει την ομοφυλοφιλία με τον ερμαφροδιτισμό;
    Πάντως, αν είχαμε ομοφυλόφιλα ζώα, θάχαμε έτσι κι εξαφάνιση ειδών απ' το ζωικό βασίλειο, κάτι που δεν νομίζω μέχρι σήμερα να συμβαίνει εξ αιτίας της ομοφυλοφιλίας!
    http://www.youtube.com/watch?v=E16j7b-eHDM

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Similar Threads

  1. ζητώ τη γνώμη σας
    By cina in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Replies: 10
    Last Post: 16-03-2012, 23:53
  2. η ομορφια ειναι τελικα αντικειμενικη η υποκειμενικη???
    By xrhstos in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 18
    Last Post: 07-11-2011, 11:11
  3. ζητω απλα τη γνωμη σας
    By gian in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 21
    Last Post: 02-10-2011, 12:22
  4. Replies: 7
    Last Post: 16-12-2009, 21:19
  5. Σας ζητω να μου πειτε την γνωμη σας
    By giota in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 24
    Last Post: 09-05-2009, 03:06

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •