σε δυσκολη πραγματικα θεση..ζητω μια γνωμη αντικειμενικη - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 68
  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,605
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    Ραφαελλα αυτες οι θεσεις που υποστηριζεις δυστυχως τροφοδοτουν και υποστηριζουν την (αυτο)μομφη, την (αυτο)κριτικη, την κατακραυγη, τις ενοχες και το βασανισμο του (οποιουδηποτε) ατομου. Εδω περα ισως σε διαβασουν νεοι και μεγαλυτεροι με διαφορετικους προσανατολισμους και προβληματισμους, και αν τυχον σκεφτουν οτι εχεις καποιο δικιο, απλα θα νιωσουν χειροτερα και το... "προβλημα" θα χειροτερεψει, θα βαθυνει η ενοχη, θα αυξηθει η ντροπη, θα μεγεθυνθει η αιθηση του απαγορευεμενου αρα και η ελκυστικοτητα του, και δε θα λυθει, οπως πιστευεις εσυ φανταζομαι σκεφτομενη οτι αυτη τη στιγμη βοηθας!!!!!!!
    Γιατί, ποιος άλλος ο ρόλος της θρησκείας πέρα από το να δημιουργεί ενοχές, ακόμη και για τα πιο φυσιολογικά πράγματα όπως το σεξ?

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    146
    Κατ'αρχας εγραψα σε ατομο που ηδη πιστευει, αλλιως δεν θα με ενδιεφερε να του επιβαλλω τα δικα μου.Αλλα γραφω στο βαθμο που πιστευω οτι κατι εχει νοημα, απο εδω και περα προφανως δεν εχει.Το μονο που θα ηθελα να μαθω ειναι αφου τοσο καλα ξερετε τι θελετε τοσοι και τοσοι, τι σας εμποδιζει να το πραξετε και να ευτυχησετε;Αμα θελετε ποτε, απαντηστε το μονοι σας.Εγω βαρεθηκα ηδη.

  3. #33
    Σκοπός δεν είναι κανείς να επιβάλλει την γνώμη του σε κανένα. Η πίστη του καθενός είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα. Και φαντάζομαι ότι όποιος γράφει εδώ ζητάει βοήθεια και είναι μπερδεμένος.

    Καλό θα ήταν να αναφέρουμε τη γνώμη μας πάνω στο πρόβλημα που τέθηκε- το οποίο κυρίως θεωρώ ότι είναι το ζήτημα της οικογένειας κι όχι η σχέση με την φίλη της. Η προσωπική άποψη περι ομοφυλοφιλίας και πίστης κακώς τέθηκε

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,566
    O μύθος της "ομοφυλοφυλίας" στα ζώα

    ..Ένα άρθρο του 1996 που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Ένωση για την Έρευνα και την Θεραπεία της Ομοφυλοφιλίας, (National Association for Research and Therapy of Homosexuality) μια οργάνωση που ασχολείται με τη θεραπεία της ομοφυλοφιλίας, συγκέντρωσε τα επιχειρήματα κατά της ερμηνείας της συμπεριφοράς των ζώων ως «επικύρωση» της ομοφυλοφιλίας. Σημειώνει ότι "ο ομοφυλόφιλος επιστήμοναςSimon LeVay" δήλωσε ότι τα στοιχεία επισημαίνουν απομονωμένες πράξεις, όχι την ομοφυλοφιλία:
    "Παρά το γεγονός ότι ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι πολύ κοινή στον κόσμο των ζώων, φαίνεται να είναι πολύ ασυνήθιστο μεμονωμένα ζώα να έχουν μια μακρόχρονη προδιάθεση να συμμετάσχουν σε μια τέτοια συμπεριφορά προς τον αποκλεισμό των ετεροφυλόφιλων δραστηριοτήτων. Έτσι, ένας ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός, αν μπορεί κανείς να μιλήσει για κάτι τέτοιο στα ζώα, φαίνεται να είναι κάτι σπάνιο».

    Επιπρόσθετα, ο Δρ Antonio Pardo, καθηγητής Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο της Navarra στην Ισπανία, έγραψε:
    "Αν θέλουμε να μιλήσουμε σωστά, η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει ανάμεσα στα ζώα .... Για λόγους επιβίωσης, το αναπαραγωγικό ένστικτο ανάμεσα στα ζώα είναι πάντα κατευθύνεται προς ένα άτομο του αντίθετου φύλου. Ως εκ τούτου, ένα ζώο δεν μπορεί ποτέ να είναι ομοφυλόφιλο. Παρ’ όλα αυτά, η αλληλεπίδραση άλλων ενστίκτων(ιδιαίτερα αυτό της κυριαρχίας) μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές που φαίνεται να είναι «ομοφυλοφιλικές». Μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να εξομοιωθεί με μία ζωική ομοφυλοφιλία. Το μόνο που σημαίνει είναι ότι η σεξουαλική συμπεριφορά στα ζώα περιλαμβάνει και πτυχές πέρα ​​από αυτή της αναπαραγωγής. "..

    http://unews.pathfinder.gr/society/o...s-sta-zoa.html
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

  5. #35
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    In this old house where every door is open
    Posts
    2,572
    και αλλο ενα αρθρακι

    Ο Αριστοτέλης (πάλι αυτοί οι αρχαίοι Έλληνες...) ήταν ο πρώτος που είχε παρατηρήσει ομοφυλόφιλη συμπεριφορά ανάμεσα σε ύαινες, αλλά επί 2.000 χρόνια το θέμα ήταν ταμπού για την επιστημονική κοινότητα γιατί στο μεταξύ με την επέλαση του Χριστιανισμού η σεξουαλική συμπεριφορά ανθρώπων και ζώων πέρασε από το κόσκινο της εβραϊκής ηθικής.
    Μόνο από τα τέλη του 19ου αιώνα άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες δειλές αναφορές. Και μόνο το 1999 ο Bruce Baghemil συγκέντρωσε όλες τις επιστημονικές ανακοινώσεις που έχουν εμφανιστεί σχετικά με την ομοφυλοφιλία των ζώων. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Κανείς, εκτός ίσως από ελάχιστους υποψιασμένους ζωολόγους, δεν φανταζόταν την έκταση και την ποικιλία της ομοφυλόφιλης συμπεριφοράς στη Φύση.


    Με δεδομένο τον τεράστιο αριθμό ειδών στα οποία παρατηρείται, αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ομοιογενής. Διαφέρει από είδος σε είδος τόσο στη συχνότητα με την οποία εμφανίζεται, όσο και στη σχέση της ομοφυλόφιλης /ετεροφυλόφιλης συμπεριφοράς ενός ζώου.
    Υπάρχουν ζώα στα οποία η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά εμφανίζεται συχνότερα ή κυρίως σε ένα από τα δύο φύλα (στις καμηλοπαρδάλεις είναι εξαιρετικά συχνή στα αρσενικά, αλλά πολύ σπάνια στα θηλυκά, σε πάρα πολλά έντομα και αράχνες εμφανίζεται μόνο στα αρσενικά).
    Σε άλλα είδη παρατηρείται σπάνια ή περιστασιακά (ζέβρα, αλεπού, λύκος, κορμοράνος, χελιδόνι). Σε μερικά εμφανίζεται με μέτρια συχνότητα (κοάλα, σκίουροι, νυχτερίδες, αλμπατρός, ελέφαντες, στρουθοκάμηλοι), σε άλλα αντιπροσωπεύει το 50% της σεξουαλικής τους δραστηριότητας (χιμπαντζήδες).
    Τέλος και πιο εντυπωσιακά, σε ορισμένα είδη η ομοφυλοφιλία είναι η κύρια έκφραση της σεξουαλικότητας (μακάκοι, γορίλες, καμηλοπαρδάλεις, πολλά είδη ελαφιών, βίσονες, γαζέλες, κύκνοι, διάφορα είδη αγριόπαπιας, πολλά είδη γλάρων, δελφίνια, γκρίζες φάλαινες, όρκα, φώκιες, θαλάσσιοι ελέφαντες κ.ά.)
    Η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά δεν εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα αυτά τα είδη ζώων, αλλά έχει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων: μπορεί να περιλαμβάνει μόνο ή –συνηθέστερα– συνδυασμό από φλερτάρισμα, τρυφερότητα, αλλά και ομοφυλόφιλο βιασμό (δελφίνια), σεξουαλική επαφή με διείσδυση ή τρίψιμο των γεννητικών οργάνων, ακόμη και φιλιά στο στόμα (μακάκοι), σχηματισμό ζευγαριών ή ακόμη και από κοινού μεγάλωμα μικρών, φυσικών απογόνων ή και υιοθετημένων!

    http://www.10percent.gr/old/issues/200710/10.html

  6. #36
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    1,742
    Επισης ειναι τοις πασι γνωστο...οτι για να κερδισετε την βασιλεια των ουρανων πρεπει να συνουσιαζεστε αυστηρα και μονο στην ιεραποστολικη σταση!!!!
    Γιαυτο...τσιμπ@@@@α ,πισωκ@@@@@α....ΤΕΛΟΣ! :)
    ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων

  7. #37
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by HaMLeT-MachiNe View Post
    Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι καθαρά θέμα ενστίκτου και οποιοσδήποτε κι αν είναι δεν υπάρχει σωστός ή λάθος. Σωστό και υγιές είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και ευτυχισμένα. Έχω πολύ καλό φίλο gay ο οποίος είχε καλές σχέσεις και με τους δύο γονείς,με τα συνηθισμένα προβλήματα που παρουσιάζονται σε κάθε οικογένεια,και μέχρι τα 23 του έκανε σχέσεις με γυναίκες γιατί φοβόταν την κοινωνική κατακραυγή και καταπιεζόταν απίστευτα.

    Ποιος το καθορίζει το υγιές και το φυσιολογικό? Για ποια αλήθεια μιλάμε?
    ακριβως αυτο ηθελα να πω....ειχα παντα αριστες σχεσεις και με τους δυο γονεις παρολο που εχασα τον πατερα μου που υπεραγαπουσα και μου λειπει αφανταστα.., στα 25 μου. με την μητερα μου λατρεια και με τον αδελφο μου..."ερωτας"! παντρευτηκα μικρη στα 22 επειδη ο πατερας μου ηταν αρρωστος και θα πεθαιναι...και με πιεσαν ..κατα καποιο τροπο η μητερα μου και οι συγγενεις .."να δει μια χαρα ο πατερας μου"..οπως χαρακτηριστικα ελεγαν..
    δεν σταματησα ομως ποτε να σκεφτομαι οσα δεν εκανα ΓΙΑ ΜΕΝΑ.. και ηθελα πραγματικα .σιγουρα η κατακραυγη της κοινωνιας..ηταν ο σημαντικοτερος παραγοντας. συμφωνω απολυτα..

  8. #38
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    15
    ΠΟΣΟ δικιο εχεις !!! εχουμε χασει την μπαλα λιγακι!!

  9. #39
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    2
    Πράγματι νίωθω πόσο δύσκολη είναι η θέση σου. Και εγώ για χρόνια ήμουν τρελά ερωτευμένη με μια καθηγητριά μου. Τώτα παντρεμένη με παιδί δεν είμαι καθόλου ευτυχισμένη. Θα έδινα τα πάντα για μια τέτοια σχέση

  10. #40
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    15
    λοιπον...εδω βλεπω αρχικα οτι εχετε εμβαθυνει ολοι και ολες..στο ζητημα μου..! ισως ομως να μην εχουν καταλαβει μερικοι ακριβως τον προβληματισμο μου...
    δεν ζηταω να μου πειτε αν ειμαι φυσιολογικο ατομο ή οχι...αυτο το ξερω πολυ καλα εγω και μου φτανει. ειμαι ενα ολοκληρωμενο ατομο με σκεψη και αποψη, εχω φερει στον κοσμο παιδια..και αρα μπορω να κρινω τον εαυτο μου..καλυτερα απο ολους τους αλλους..
    ανοιξα το θεμα, επειδη ζητησα μια αντικειμενικη αποψη ως προς το αν θα επρεπε να προχωρησω και να ζησω πρωτα για μενα αυτη τη φορα...και μετα για ολους τους αλλους..ξερω τι ακριβως θελω.θελω να ζησω με το συγκεκριμενο ατομο ολη μου τη ζωη..και αυτο ΔΕΝ αφορα την σεξουαλικο προσανατολισμο μου...γιατι οπως ακριβως ευκολα θα ξαναζουσα μια βραδια με την γυναικα αυτη...με την ιδια ευκολια θα μπορουσε να ειναι ενας αντρας στη θεση της. το προβλημα λοιπον δεν εχει να κανει τοσο με το αν θα ειναι αντρας ή γυναικα ..αλλα το οτι με αυτο το ατομο ΝΙΩΘΩ ευτυχια και επιθυμια να ζησω μαζι της για παντα..σε αντιθεση με αυτο που νιωθω για τον συζυγο μου..και πατερα των παιδιων μου....επαναλαμβανω..θα μπορουσε ισως και να ειναι καποιος αλλος αντρας στη θεση της αν ειχα τα ιδια συναισθηματα.. μιλαμε για εναν κρυμμενο ερωτα 18 χρονια τωρα μεσα μου...που υπηρχε μονο στα ονειρα τα ανεκπληρωτα! δεν ξερω τι αλλο να πω...μου συμβαινει κατι που δεν καταλαβαινω..;;;; αυτα νιωθω ..αυτα λεω..

  11. #41
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22,842
    λοιπον κοριστσια θελω να μ εξηγησετε γτ σε αυτο το θεμα μιλαν μονο κοριτσια κανενασ αντρασ
    εγω σαν αντρασ θα σου ελεγα καλυτερα να με απατησεισ με γυναικα παρα με αντρα θα μ αρεσε μη σου πω θα την γνωριζα κι ολασ κ ολα καλα
    εγω θα σε ρωτησω κατι τα κοριτσια σου αρεσαν απο μικρη; αλλιωσ ειναι μουφα η ιστορια απλα χρειαζεσαι αγαπη πηγαινε να το ζησεισ μια εμπειρια ειναι κι αυτο

  12. #42
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by elis View Post
    λοιπον κοριστσια θελω να μ εξηγησετε γτ σε αυτο το θεμα μιλαν μονο κοριτσια κανενασ αντρασ
    εγω σαν αντρασ θα σου ελεγα καλυτερα να με απατησεισ με γυναικα παρα με αντρα θα μ αρεσε μη σου πω θα την γνωριζα κι ολασ κ ολα καλα
    εγω θα σε ρωτησω κατι τα κοριτσια σου αρεσαν απο μικρη; αλλιωσ ειναι μουφα η ιστορια απλα χρειαζεσαι αγαπη πηγαινε να το ζησεισ μια εμπειρια ειναι κι αυτο
    δεν ξερω αν αφορα απλα μια εμπειρια. γενικα δεν ειχα ιδιαιτερες προτιμησεις στο ενα ή το άλλο φυλλο. απλα ακολουθουσα το ..ρευμα..οποτε γι αυτο εχω κ εχω αυτο το μπερδεμα αυτη τη στιγμη..οι αναστολες μου μαλλον αφορουν την οικογενεια μου και κυριως τα παιδια και τον περιγυρο.

  13. #43
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,566
    fot5,
    για μένα είναι πάντως πρόκληση το γιατί συμβαίνει το κάθε τι και συνήθως ψάχνω πάντα αιτίες για όσα συμβαίνουν!
    Εξάλλου κι εσύ αναφέρεις ότι κάτω από δύσκολες συνθήκες πιέστηκες.. από μητέρα και οικογενειακό περιβάλλον, για να προχωρήσεις
    σε μια απόφαση ζωής που ήταν ο γάμος! Άραγε λέω αν ο γάμος σου σήμερα σε ικανοποιούσε θ' αναζητούσες για ερωτική σχέση την φίλη απ' τα παλιά
    για την οποία, όπως λες κιόλας δεν ήταν απ' την πλευρά σου τουλάχιστον ποτέ ξεκάθαρο το τι ακριβώς ένιωθες;
    Και στο λέω αυτό, γιατί συνήθως τον "έρωτα" με την κολλητή, τον καθηγητή/τρια συνήθως τα θυμόμαστε και γελάμε..
    Σε προηγούμενα ποστς αναφέρεις ότι δεν θες να πληγώσεις κυρίως τα παιδιά και να δώσεις το χρόνο που χρειάζεται σ' αυτό το γάμο.
    Μάλλον αυτό είναι το καλύτερο που χρειάζεται προς το παρόν να κάνεις.. Ζήτησε πάντως και την γνώμη κάποιου ίσως πιό έμπειρου.. Καλή συνέχεια.. :)
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

  14. #44
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    23,850
    το ειπε και η χαμλετ, το ειπε και η ιδια η φοτ
    κανεις δεν ρωτησε αν εγκρινουμε την ομοφυλοφιλια η πως να απαλλαγει απο αυτην!
    δικαιωμα του καθενα να ενστερνιζεται χριστιανικες αποψεις και να τις θεωρει θεσφατα και δικαιωμα μας και οσων διαφωνουμε να γελαμε η να εκνευριζομαστε με αυτες, αλλα ας ανοιξει ενα αλλο θεμα οποιος καιγεται για θεωρητικη συζητηση περι ομοφυλοφιλιας.

    φοτ
    εχω να πω να πραξεις κατα βουληση για τις ομοφυλοφιλικες σου και συναισθηματικες αναζητησεις, αλλα επειδη εχεις σε εκκρεμοτητα εναν (μαλλον) νεκρο γαμο, γνωμη μου ειναι να τελειωνεις πρωτα με αυτον και να αποφασισεις μετα για την συνεχεια και ανεξαρτητως συνεχειας.
    εγω, το εχω ξαναπει, ειμαι υπερ των ζωντανων γαμων και των παθιασμενων σχεσεων. διαφωνω με την υποκρισια των νεκρων γαμων, αλλα κατανοω τις σκοπιμοτητες της διατηρησης τους οταν υπαρχουν παιδια.
    καλη ευκολια..

  15. #45
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    In this old house where every door is open
    Posts
    2,572
    Οσον αφορα λοιπον το γαμο σου που θες να σωσεις, και τη σχεση με τον αντρα σου που του δινεις μια ακομα ευκαιρια, για να γινει αυτο θα πρεπει η καρδια σου να μην ειναι αλλου... ΑΝ εισαι ερωτευμενη με καποιο αλλο ατομο, πως να ξαναερωτευτεις τον συζυγο? Τα συναισθηματικα σου βεβαια ειναι ακρως μπερδεμενα, γιατι απο οτι καταλαβα ουτε εσυ ξερεις καλα καλα τι νιωθεις για την φιλη σου, η καταλαβα λαθος? Το θεμα ειναι, αν θες να επιχειρησεις να σωσεις το γαμο, πρεπει να εισαι εκει, αλλιως θα ακουσεις τον επιθανατιο ρογχο του συντομα. ΑΠο την αλλη, αν τελικα χωρισεις, εχετε σκεφτει πως θα ειστε με τη φιλη σου? Θα κανετε δλδ τις φιλες και θα κρυβεστε απο ολους, ή υπαρχει η πιθανοτητα να ζηστε ολοι μαζι κατω απο μια στεγη?

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Similar Threads

  1. ζητώ τη γνώμη σας
    By cina in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Replies: 10
    Last Post: 16-03-2012, 23:53
  2. η ομορφια ειναι τελικα αντικειμενικη η υποκειμενικη???
    By xrhstos in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 18
    Last Post: 07-11-2011, 11:11
  3. ζητω απλα τη γνωμη σας
    By gian in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 21
    Last Post: 02-10-2011, 12:22
  4. Replies: 7
    Last Post: 16-12-2009, 21:19
  5. Σας ζητω να μου πειτε την γνωμη σας
    By giota in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 24
    Last Post: 09-05-2009, 03:06

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •