ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

εδω και πολυ καιρο ετσι ξαφνικα χωρις να υπαρχει καποιος λογος κλαιω πεφτω σε καταθλιξη και δεν μπορω να καταλαβω γιατι μου συμβαινει αυτο δεν ξερω τι παθαινω αναρωτιεμαι ειμαι νορμαλ η εχω προβλημα?

φιλε νικο σιγουρα κατι σκεφτεσαι και κλαις..ισως οχι κατι συγκεκριμενο..ισως κατι γενικο..παντως ΠΙΣΤΕΥΩ πως πισω απο 'χωρις λογο κλαμματα' συνανταμε σκεψεις
    ασχημες σκεψεις..

Senior Member
    Προσπάθησε να βάλεις λίγο σε τάξη τις σκέψεις σου.. Δές πώς είναι η ζωή σου σε κάθε τομέα και ξεκίνα να κάνεις ερωτήσεις στον εαυτό σου. Πχ, σκέψου τα επαγγελματικά/σπουδές σου και αναρωτήσου, σου αρέσει αυτό που κάνεις; Μήπως θα ήθελες κάτι άλλο; Σε ικανοποιοί πλήρως τελικά ή όχι;;
    Μετά πήγαινε στα οικογενιακά, μετά στα προσωπικά κλπ κλπ...
    Μπορεί να υπάρχει κάτι που το έχεις περάσει στο ντούκου αλλά να σε ενοχλεί.

Νίκο γεια σου!Παλεύω χρόνια με την κατάθλιψη και γνωρίζω ότι υπάρχουν μορφές της που σχετίζονται με βιολογικούς παράγοντες.Δεν είναι όλοι ψυχολογικής φύσεως και κάποιοι λένε ότι είναι κληρονομική ή σχετίζεται με άλλες ασθένειες και γι αυτό είναι καλό να γίνουν κάποιες εξετάσεις.Και εγώ πολλές φορές κάνω πάλη με αρνητικά συναισθήματα που είναι λες και έχουν έρθει από το πουθενά το είπα σε μερικούς αλλά δεν με πιστεύανε.Όμως έκανα έρευνα και βρήκα αρκετές πληροφορίες.Δεν ξέρω πόσο σοβαρή είναι η κατάθλιψη σου αλλά αν σου κάνει τη ζωή δύσκολη καλύτερα να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό.Και μην νιώθεις άσχημα γι αυτό γιατί δεν είσαι μόνος σου!Είμαστε πολλοί εδώ που κάνουμε παρόμοιο αγώνα Εύχομαι να σου περάσουν όλα σύντομα!

Senior Member
    Να μην κανεις διαγνωσεις μονος σου. Η καταθλιψη για να ειναι σιγουρο κ "εγκυρο" οτι την εχεις πρεπει να στην διαγνωσει γιατρος.
    Παντως να ξερεις γενικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο.............
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Junior Member
    Νίκο πολλοί λόγοι μπορεί να οδηγούν στα κλάματα όπως οι επιλογές μας. Για σκέψου ειναι η ζωή σου όπως θέλεις? Μήπως θέλεις να αλλάξεις πράγματα? Μήπως θέλεις να ξαναγίνεις παιδί και <<ξεπαγώνεις>> δηλαδή όλη αυτή η διαδικασία είναι καλή. Αν έκανες ψυχοθεραπεία θα σου έλεγα ότι περνάς ένα απο τα πιο αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα πράγματα της ζωής σου που θα σε κάνει πραγματικά ώριμο, ανθρώπινο και ισχυρό. Ψάξε τι θέλεις. Γράψτα, τι επαγγελμα θέλεις, τι σχεση θέλεις, τι στυλ θέλεις και μετά σε ένα άλλο χαρτι τι έχεις και σύγκρινε παιδί μου.....