Results 1 to 15 of 68
-
31-08-2012, 17:53 #1
σε δυσκολη πραγματικα θεση..ζητω μια γνωμη αντικειμενικη
καλησπερα. ...εχω κι εγω ενα θεμα το οποιο με ταλαιπωρει και ειναι και πολυπλοκο ..ψαχνω λοιπον να βρω καποιες απαντησεις απο ανθρωπους με αντικειμενικα κριτηρια.
ειμαι παντρεμενη με 5 παιδια και ειμαι 35 χρονων. στα εφηβικα μου χρονια ειχα πολλες φιλες αλλα μια (οπως σε ολους συμβαινει..) ηταν η κολλητη μου, με την οποια για εναν ανεξηγητο λογο χαθηκαμε..εφυγε απο αθηνα και πηγε επαρχια να ζησει με την μητερα της, ενω εδω δουλευε και ειχε μια ζωη. ποτε δεν μου ειπε το γιατι και ποτε ενω προσπαθουσα να επικοινωνησω μαζι της..δεν με εψαξε. μετα απο ολα αυτα τα χρονια (18)και ενω παντα εγω την ειχα σε ενα ξεχωριστο κομματι της καρδιας μου και του μυαλου μου..μαθαινα νεα της απο γνωστους. την βρηκα στο γνωστο σε ολους..fb!! μιλησαμε ,τηλεφωνηθηκαμε, ηρθε αθηνα και ειδωθηκαμε.. αγκαλιαστηκαμε και συγκινηθηκαμε...ολα καλα. εγω ενα γαμο και 5 παιδια στο ενεργητικο μου κι εκεινη εναν γαμο με ενα παιδι και σε κατασταση -εδω και μηνες -διαζυγιου..
μιλαγαμε καθε μερα μεσω fb στο chat..το βραδυ μετα το ...σιωπιητηριο...των παιδιων.ενα βραδυ εκει που ανοιξαμε τις ψυχες μας και την ρωτησα γιατι εφυγε τοτε..χωρις κουβεντα, μου εκμυστηρευτηκε οτι ηταν ερωτευμενη μαζι μου, και επειδη εγω ετοιμαζομουν να παντρευτω ..προτιμησε να μην ειναι εδω γιατι δεν μπορουσε να μου το πει. εγω πρεπει να σημειωσω για να ειμαι και ειλικρινης, ειχα παντα δυνατα συναισθηματα και μια αγαπη που δεν μπορουσα να την καθορισω ως φιλικη ή ερωτικη..η αληθεια ειναι οτι αναρωτιομουν τι απο τα δυο νιωθω..αλλα λογο του γεγονοτος οτι φοβομαστε να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους..ετσι κι εγω μαλλον επνιξα την αληθεια μου.οταν λοιπον μου ειπε αυτα που ενιωθε παντα για μενα αμεσως αρπαξα την δευτερη ευκαιρια που μου δοθηκε στη ζωη, να πω κι εγω αυτα που πραγματικα ενιωθα και ειχαν τωρα πια ξεδιαλυνει στο μυαλο μου..ειναι καθαρα συναισθηματα χωρις πρεπει και λογικη,,μονο αγαπη και ψυχη.. τα ειπα ολα... ηρθε αθηνα να με δει αμεσως μετα απο 10 μερες.. δυνατες στιγμες..χωρις ομως αποτελεσμα. εγω ημουν σε μια δυσκολη φαση με τον αντρα μου λογω διαφορων ασχετων καταστασεων με το συγκεκριμενο θεμα.. και ειχα μια συγχυση για τις προτεραιοτητες που θα επρεπε να δωσω.πηγαμε για ενα ποτο ..τα ειπαμε μια φορα κι απο κοντα..αλλα μεχρι εκει.αποχαιρετιστηκαμε με ενα πεταχτο φιλι, στο στομα, γεματο αμηχανια και αγχος!! ...και ενω η καθημερινη μας συζητηση τα βραδια συνεχιζοταν..καποια στιγμη μου δοθηκε η ευκαιρια να μπορεσω να παω εγω εκει που βρισκεται στην επαρχια. το εκανα αυτο το μακρινο ταξιδι μονη μου, ..γεματη παθος και επιθυμια να βρεθω κοντα της! μια νυχτα ηταν ...αυτη που μου εχει αλλαξει τη ζωη! εχω ζησει ολη την αληθεια μου σε μια νυχτα! δεν μπορω να την βγαλω απο το μυαλο μου.. νιωθω τοσο γεματη μεσα μου...τοση αγαπη να με κατακλιζει..και τοση αναγκη να ειμαι μαζι της, που εχω μπερδευτει και αποδομηθει!.. και εδω ειναι που θελω μια βοηθεια.
με τον γαμο μου ..εδω και 5 χρονια..ειμαι και δεν ειμαι.. ειμαι με εναν ανθρωπο που ΟΣΑ παιδια και να κανει...πατερας δεν θα νιωσει πραγματικα ποτε! δεν ειμαστε και στην καλυτερη μας φαση.. σιγουρα απο τη δικη μου πλευρα οι ερωτες ..εχουν τελειωσει απο καιρο..και η ζωη μου..ειναι σε μια αοριστη φαση. απο τον ιουνιο που περασαμε μια αρκετα δυνατη κατασταση μεταξυ μας, εχω παρει καποιες αποφασεις και εχω βαλει τα ορια μου πλεον επανω στο τραπεζι και το μονο που περιμενω ειναι να βρω μια δουλεια ωστε να ανεξαρτητοποιηθω, απο εκεινον ειμαι δεν ειμαι μαζι του.εχω παιδια να μεγαλωσω και πρπει να εχω την καταλληλη ψυχικη ηρεμια για αυτο.
το ενα γεγονος , δεν το συνδεω με το αλλο . μεσα μου ειναι ξεκαθαρα. εχω δωσει αυτη τη στιγμη στο γαμο μου μια ακομα ευκαιρια απο τις απειρες..τοσα χρονια..αλλα ειναι η τελευταια. δεν μπορω να ζω ετσι. λεπτομερειες δεν χρειαζεται να αναφερω.
πεστε μου λοιπον τωρα.....πως ζει κανεις...μια πραγματικη αγαπη που ζει και βασιλευει τοσα χρονια μεσα σου ....παντρευεσαι ..κανεις ..πολλα παιδια...και ξαφνικα..ερχεται απο το πουθενα το απροσδοκητο..εμπειρια; αληθεια; ή παρωδια;
για να σας δω λοιπον τι θα μου πειτε..
- 31-08-2012, 22:10 #2
...τώρα είδα πως άνοιξες δικό σου θέμα.
Όπως σου έγραψα και στο άλλο, θεωρώ πως τα προβλήματα σας είναι καθαρά πρακτικά. Η φίλη σου είναι σε φάση διαζυγίου, εσύ δεν είσαι ευτυχισμένη στο γάμο σου, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην είστε μαζί?
Μπορείτε να ζήσετε μαζί και ευτυχισμένες αντί να καταπιέζετε συναισθήματα και να ζείτε σαν τους κλέφτες μένοντας σε καταστάσεις που δεν έχουν να σας δώσουν τίποτα, (και μιλώ περισσότερο για σένα που έκανες πέντε παιδιά μηπως και κάνεις τον άντρα σου πατέρα).
01-09-2012, 10:21 #3
δεν ξερω θεοφανια αν ειναι αυτη η σωστη αποφαση και για τις δυο...χρονια αναρωτιομαστε ...το θεμα με εμενα ειναι τα παιδια που δεν θελω να πληγωθουν. ξερω πως νιωθω, ξερω τι θελω αλλα εχω κανει καποια βηματα στη ζωη μου αυτα τα 18 χρονια...μη αναστρεψημα που λειτουργουν αυτη τη στιγμη ως ανασταλτικοι παραγοντες. το μυαλο μου ειναι πολυ θολωμενο κι εκεινη νιωθει πολυ ασχημα για αυτη την κατασταση και δεν αντεχει λεει το μοιρασμα. εχει δικιο αλλα κι εγω το δικο μου...τουλαχιστον ετσι νομιζω..
01-09-2012, 14:39 #4
κοίτα, σίγουρα το σοκ που περνάτε και οι δύο είναι μεγάλο, οπότε μια καλή αρχή είναι να δώσετε χρόνο σε αυτό που ζείτε και να δείτε πως θα προχωρήσει.
Κάνε μια κουβέντα μαζί της και εξηγησε της πόσο δύσκολη είναι για σένα αυτή η αλλαγή και αν αυτό που ανακαλύψατε πως υπάρχει είναι τόσο δυνατό όσο φαίνεται τα πράγματα θα πάρουν τη σειρά τους φυσιολογικά αλλά σε βάθος χρόνου.
01-09-2012, 18:09 #5
κάπως ετσι το σκέφτομαι κι εγώ. νομίζω οτι ο χρόνος θα μας δειξει τι πραγματικά συμβαινει κι εντωμεταξύ θα δωσω κι εγω το χρονο που χρειαζομαι στο γαμο μου..βεβαια νιωθω απολυτα την δικη της στενοχωρια γιατι αλλη τοση ειναι και η δικη μου που η ζωη μας τα εχει φερει αλλιως.. προσπαθω να την πεισω να "δωσει" κι εκεινη χρονο στον εαυτο της να καταλαβει τι ακριβως θελει απο μενα. προς το παρον καμια μας δεν θελει να κανει πισω, αλλα η πραγματικοτητα της καθε μιας , η αποσταση που μας χωριζει, ειναι οπως προειπα ανασταλτικοι παραγοντες . .δεν αλλαζουν ομως τα αισθηματα απο αυτο και αυτο φαινεται με την παροδο του χρονου. ..τι να πω;;; ζω μεγαλες στιγμες;;!! στα 35 μου!!
01-09-2012, 18:38 #6
Σιγουρα τα αντικειμενικα προβληματα ειναι πολλα....
αλλα μια αγαπη που μενει ζωντανη μετα απο 18 χρονια...ειναι κατι μοναδικο και πολυτιμο και δεν το προσπερνας ετσι απλα.....
ελπιζω να βρεις την δυναμη να παρεις τις σωστες αποφασεις...ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
01-09-2012, 21:07 #7
Μπορεί όντως τα συναισθήματά σου να είναι ειλικρινή..ίσως να έχεις κουραστεί με όλα τα προβλήματα στο γάμο σου, και να αποτελεί όλη αυτή η ιστορία ασυνείδητα μια διέξοδο. Άφησε το χρόνο να περάσει, σκέψου σοβαρά και πράξε.
03-09-2012, 22:25 #8
fot5, η υπερβολική αγάπη που νιώθουμε προς ένα ατομο μπορει να γεννιεται απο καποια κοινα στοιχεια με εμας που παρατηρουμε σε αυτο, η καποια στοιχεια που μας λειπουν κι ο αλλος τα εχει.Αυτο μπορει να συμβει με οποιοδηποτε προσωπο, του δικου μας ή του αντιθετου φυλου.Το πραγμα ομως αλλαζει οταν εμπλεκεται κι ο σεξουαλικος τομεας, διοτι ειμαστε φτιαγμενοι για να ελκομαστε απο ατομα μονο του αντιθετου φυλου, γιατι απλουστατα ετσι ειναι η φυση μας.Ατομα που παρουσιαζουν ομοφυλοφιλικες ή αμφιφυλοφιλικες τασεις το παθαινουν πιθανοτατα λογω των καταπιεσμενων ή μπερδεμενων συναισθηματων που συσσωρευσαν, και που νομιζουν, επηρεασμενοι κιολας απο ψευδοπροοδευτικες διδασκαλιες,πως θα τα ικανοποιησουν με αυτον τον τροπο.Η ιδια ανεφερες πως "μονο ψυχη και αγαπη" ενιωσες με τη φιλη σου.Αφου η ψυχη κι η αγαπη ειναι που σε νοιαζουν, γιατι να μπλεξεις το σεξουαλικο κομματι?Αν παρατηρησεις πιο προσεκτικα τον εαυτο σου, θα καταλαβεις νομιζω πως το σεξουαλικο στοιχειο δεν ειναι αυτο που ολοκληρωνει την αγαπη που νιωθεις, μα αυτο που τη μολυνει!Ειπες ακομη πως το μυαλο σου ειναι πολυ θολωμενο, ομως η αγνη αγαπη εχει την ιδιοτητα να μας ξεθολωνει τη σκεψη, οχι να κανει το αντιθετο. Αρα κατι εχει "νοθευτει".Οσον αφορα το θεμα του διαζυγιου με τον αντρα σου, αυτο ισως οντως να βοηθουσε, αν δεν τον βλεπεις προθυμο να αλλαξει.Κι ισως ενα διαζυγιο να ειναι η αφετηρια του να ερωτευτεις ξανα, και να ενωσεις τη ζωη σου με εναν ανθρωπο που θα σου δωσει και την αγαπη και τον ερωτα που σου λειπουν, ισως κιολας να σταθει ως αξιοτερος πατερας προς τα παιδια σου.Να σημειωσω κιολας πως κι εγω ειχα περασει απο σταδιο αμφιβολιων περι της σεξουαλικης ταυτοτητας μου, γιατι παρατηρουσα ενα πολυ βαθυ συναισθημα μου προς καποια ατομα του ιδιου φυλου(οχι τοσο σαρκικο οσο ψυχικο).Μολις αρχισα να δουλευω με τον εαυτο μου, οι τασεις κι οι σκεψεις αυτες εξαφανιστηκαν απο μονες τους, χωρις να χρειαστει να τις καταπνιξω, γιατι πολυ απλα καταλαβα οτι επαιζαν το ρολο ψυχολογικης "πατεριτσας" μονο,εψαχνα το συγκλονιστικο και το αλλιωτικο σε λαθος πραγματα, αλλά το συγκλονιστικο και το αλλιωτικο μπορουν να βρεθουν και σε υγιεις καταστασεις.Οι περισσοτεροι θα σου πουν μαλλον πως, αφου δεν ενοχλειτε κανεναν εσυ κι η φιλη σου, μπορειτε να κανετε ο,τι θελετε.Αλλα, αν θες, λαβε υποψη οσα σου ειπα.
03-09-2012, 22:41 #9
03-09-2012, 22:59 #10
οκ...καθε αποψη σεβαστη...αλλα εχω μια απορια...δηλαδη αν εγω καυλ@ν@ βλεποντας εναν γυναικειο κ@λο....οντας γυναικα....φταινε τα μπερδεμενα και καταπιεσμενα συναισθηματα μου? :)
ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
03-09-2012, 23:46 #11
Είναι διαπίστωση και των ειδικών ότι τα αγόρια που δεν έχουν καλές σχέσεις με τον πατέρα τους, έχουν τάση προς
την ομοφυλοφιλία και βέβαια το ίδιο συμβαίνει και με τα κορίτσια που η σχέση με την μητέρα τους είναι ανεπαρκής.
Άρα σωστά ερμηνεύεται ότι αυτό οφείλεται σε καταπιεσμένα ή μπερδεμένα συναισθήματα.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
04-09-2012, 01:24 #12
Ναι, εχει χαθει γενικως σε αυτη την εποχη η επαφη με αληθειες που ειναι απλως και μονο ενστικτα...
04-09-2012, 07:42 #13
ξαναεχω απορια....:)
η σχεση μου με την μητερα μου οχι απλα ανεπαρκης ηταν...αλλα δεν με ειχε παρει ΠΟΤΕ..ουτε μια αγκαλια.....για να μην αναφερθω στον συστηματικο πολεμο που δεχτηκα κλιμακωτα απο τα 12 και μετα....
παρολα αυτα δεν ενιωσα ποτε ερωτικη ελξη για καμμια γυναικα............ουτε καν περασε σαν ιδεα απο το μυαλο μου....
κι αλλη απορια...η σεξουαλικη ελξη για καποιο φυλο...ενστικτο δεν ειναι?πως ενα ενστικτο συνδεεται ακριβως με ενα μπερδεμενο συναισθημα? :)ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
04-09-2012, 09:51 #14
- In this old house where every door is open
Μα ειναι οφλαθμοφανες!!! Το μπερδεμενο συναισθημα εβαλε τρικλοπδια στο ενστικτο και εφαγε τα μουτρα του!! :P
Σοβαρα λοιπον, οι λογοι εντοπιζονται κυριως στο βιολογικο κομματι και οχι στο κοινωνιολογικο, μπορει να παιζει και το δευτερο καποιο ρολο, αλλα νομιζω οτι εχει φανει οτι δεν ειναι σημαντικος τoυλαχιστον στις περισσοτερες περιπτωσεις. Συγκεκριμενα στην κοιλια της μαμας συμβαινουν ολα τα καθοριστικα για τη νεαρη ζωη του ανθρωπου. Και δεν τα λεω στον αερα, υπαρχουν μελετες που δειχνουν οτι τα επιπεδα των θηλυκων ορμονων ηταν αυξημενα κατα την εγκυμοσυνη σε ομοφυλοφιλα αγορια, κατι που συμβαινει δλδ φυσιολογικα οταν το παιδι ειναι κοριτσι. Αυτο ειναι ενα παραδειγμα, εχω καιρο να ψαξω την επιστημονικη βιβλιογραφια, μπορει να εχουν βγει και αλλα δεδομενα, γενικα καλο ειναι να μην προβαλλουμε τις δικες μας γνωμες σαν παγκoσμιες αληθειες :p
04-09-2012, 17:47 #15
Να δωσω αλλου ειδους παραδειγμα...Οταν ας πουμε μας εξοργισει καποιος, το ενστικτο μας μπορει να μας ωθει ακομη και στο να του ορμησουμε.Αφενος ομως το συγκρατουμε, γιατι ξερουμε οτι δεν θελουμε να συμβει αυτο, αφετερου η ορμη που νιωθουμε εχει να κανει και με τη νοοτροπια που ως τοτε αναπτυξαμε(αν σκεφτει κανεις οτι ο αλλος μορει να μη φταιει τοσο, η οργη που θα νιωσει εναντιον του θα ειναι μικροτερη).Κατι αναλογο νομιζω οτι συμβαινει σε καθε θεμα.Οσον αφορα τις επιστημονικες αναλυσεις, αυτες πολλες φορες δεν ξερουμε αν ειναι εντελως εγκυρες, ουτε αν ο σκοπος που δημοσιευονται ειναι να διαφωτισουν ή να δημιουργησουν μεγαλυτερη συγχυση, γιατι μια κοινωνια σε συγχυση περι των παντων θα συνεφερε πολλους.Το οτι καποιοι ειναι πιο επιρρεπεις απο τη φυση τους σε κατι, οντως ισχυει, αλλα, αν πχ υπαρχει σε εναν αυξημενη ταση για επιθετικοτητα, αυτο θα επρεπε να τον ωθει να την πολεμα περισσοτερο, οχι να λεει "ετσι ειναι τα γονιδια μου, αρα δικαιολογουμαι".